- 30 Ocak 2019
- 491
- 323
- 103
- Konu Sahibi kaymaklisambali
-
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için . Aslında doktorumu çok seviyorum . Böyle konuşuyorum yanlış anlama illa böyle olucak diye degil işin ciddiyetini anla dediklerimi harfi harfine yap diye söylüyorum dedi .O nası doktormuş öyle de söylenirmi bilemedimbende bir ay önce 13.haftamda serklaj oldum şuan 18.haftadayız banada kısa dedi ama korkma serklaj korur erken doğum olmaz dedi. Sen elinden geldiğince istirahat et elinden geliyorsa yat hep bana yatmana gerek yok şimdiden 24.haftalardan sonra yatarsın dedi ama ben serkljdan beri yatıyorum elimizden gelen başka bişey yok sabırla bekliycez allah sağlıkla kavuştursun hepimizi
Benimki 1,5Benim 2,5 dedi ama geçen sene 25haftalık kızımı kaybettim malesef ondan kaynaklı hem kısa dedi hem riske atmamakta fayda var dedi. Evet wc yemek arada dolanma belki yapabilirsin ama çok kısa dedin ya şimdi daha küçük ama ilerleyen dönemlerde bebek büyüdükçe aşağı baskı yaparsa sıkıntı olabilir diye dedim canım Allah evlatlarımızı bize bağışlasın
Ayy ne güzel 36.haftayi gormussunuz maşallah . Allah'im ben de göreyim inşallahBende ilk gebeligimde ikizlerimi kaybettim rahim ağzı yetmezliğinden.. İkinci hamilelgimde serklaj yapıldı ben hep yattım benim kanamam da vardı oyuzden yat dedi doktorum hatta oturmama bile izin vermiyordu... Sadece lavaboya gidebiliyordum.. 32. Haftaya geldiğimde artık evin içinde dolanabilirmiyim dediğim de bile hayır uzun oturmana izin veriyorum demişti yani ayaklarımı uzatarak oturmama izin vermişti.. Çok şükür oğlum 36. Haftada doğdu iri bebekti birde tüp bebek benim çok riskliydi durumum ona rağmen atlattık çok şükür sizde sağ salim kucağınıza alacaksınız güzel düşünün güzel olsun bence yatın ayaklarınızın altına yastık koyun ayaklarininz yukarıda olsun ki bebek dikisinize baskı yapmasın şimdi küçük ama Bebek büyüdükçe baskı artacak ilaçlarınızı tam vaktinde çok düzenli kullanın..
Rahim ağzı boyunu tam hatırlamıyorum ama riskli durumda değildi.. İkizlerin erken doğumundan dolayı tedbir amaçlı serklaj yapılmıştı. Evet benim doktorumda öyle söyledi tüp bebekte tek embriyo transfer yapmıştı oyuzden ikiz çok zor diye..Ayy ne güzel 36.haftayi gormussunuz maşallah . Allah'im ben de göreyim inşallah
Sizin ne kadardı rahim agzi boyu ?
Sanırım ikiz olsa dikiş de atılsa tutmazmis benimki doktor öyle demişti tek olması çok iyi diye .
Anladım sizinki tedbir amacliydi . Benim aşırı aşırı kısa . Sanırım pek şansım yokRahim ağzı boyunu tam hatırlamıyorum ama riskli durumda değildi.. İkizlerin erken doğumundan dolayı tedbir amaçlı serklaj yapılmıştı. Evet benim doktorumda öyle söyledi tüp bebekte tek embriyo transfer yapmıştı oyuzden ikiz çok zor diye..
Hayirr siz böyle olumsuz düşünerek olumsuzluğu üzerinize çekersiniz...Ben hamileligimi ilk öğrendiğimde aşırı bir kanama yaşadım düşük yaptım kesinlikle diye hastaneye gittim büyük büyük pıhtılar şeklinde ped yeterli gelmiyordu hasta bezi kullanıyordum üç ay ama bebeğim benimle kaldı alanında uzman doktorlar kesinlikle düşük yapacaksın dediler bu çocuk doğmayacak hiç umitlenme dedi ilk gittiğim doktor..Hatta serklajimi yapmadılar kanamadan dolayı düşer diye 14. Haftamda kanamam durunca serklajim yapildi..Kaç doktor değiştirdim umudumu hiç kaybetmedim.. Şimdi oğlum anne düşüyorum diyor oynarken ben seni hamileyken düşürmedim şimdi mi düşüreceğim diyip gülüyorum ozaman ağlamaktan hamileliğim zehir olmuştu... Evet bilimsel gerçekler var ama mucizeler de var siz pozitif düşünün gerisi nasip...Anladım sizinki tedbir amacliydi . Benim aşırı aşırı kısa . Sanırım pek şansım yok
Çok sağolun . Rabbim bagislasin evladinizi .Hayirr siz böyle olumsuz düşünerek olumsuzluğu üzerinize çekersiniz...Ben hamileligimi ilk öğrendiğimde aşırı bir kanama yaşadım düşük yaptım kesinlikle diye hastaneye gittim büyük büyük pıhtılar şeklinde ped yeterli gelmiyordu hasta bezi kullanıyordum üç ay ama bebeğim benimle kaldı alanında uzman doktorlar kesinlikle düşük yapacaksın dediler bu çocuk doğmayacak hiç umitlenme dedi ilk gittiğim doktor..Hatta serklajimi yapmadılar kanamadan dolayı düşer diye 14. Haftamda kanamam durunca serklajim yapildi..Kaç doktor değiştirdim umudumu hiç kaybetmedim.. Şimdi oğlum anne düşüyorum diyor oynarken ben seni hamileyken düşürmedim şimdi mi düşüreceğim diyip gülüyorum ozaman ağlamaktan hamileliğim zehir olmuştu... Evet bilimsel gerçekler var ama mucizeler de var siz pozitif düşünün gerisi nasip...
İnşallah Rabbim kolaylıklar versin dualarım sizinleÇok sağolun . Rabbim bagislasin evladinizi .Böyle yazılar okumak çok iyi geliyor . Bı mucize de ben olurum inşallah
Allah razı olsunİnşallah Rabbim kolaylıklar versin dualarım sizinle
Zaten bu olculerde oldugu icin serklaj olunuyor merak etme ama yürüme fazla ayakta kalma allahin izniyle hic bisey olmazMerhabalar .
Dün serklaj ameliyatı oldum . Bebek 11+4 tü. Rahim ağzı yetmezligim var . Doktor ameliyattan çıkınca "bu zamana kadar çok serklaj yaptık ama bu yaptıklarımızın arasında en kısaydı , çok çok dikkatli olman gerekiyor 6.ayi bile.gorursek çok iyi " dedi . Rahim agzim ölçümlerde 15 mm falan çıkıyordu .
Bu şekilde olup serklaj olan var mı bebeğinizi sağlıkla kucağıniza alabildiniz mi ?
Polikistik overim zaten bı senedir uğraşarak ancak gebelik elde edebildim şimdi de bu çıktı çok kötüyüm lütfen bilgisi olan varsa yazsın
Amin inşallah Allah razı olsunZaten bu olculerde oldugu icin serklaj olunuyor merak etme ama yürüme fazla ayakta kalma allahin izniyle hic bisey olmaz
Benim 25.haftada rahim agzim 2.4mm ölçüldü doktor serklaj dedi hemen cesaret edemedim baska doktorlara da danistim o sirada daha da kisalmisti 1.5 a yakindi benimde simdi 31+4 oldum hergun cok şükür bugunde dogmadi diyerek geciyor günlerim ve tuvalet ve yemek haricinde cok fazla kalkmamaya dikkat ediyorum rahim kısalığıniz olmasa zaten serklaj olmazsnz serklaj bunun icin var artik bi taraftan da igne ve ilaclarla desteklemiyorsunuzdur ciger gelistirici de vurdurmustur ya da vurdurucaktir dinlenin bol bol :)Amin inşallah Allah razı olsunkaçıncı aya kadar gelebilirim bebeğim kuvezde kalır mı sürekli aklımda
Bu arada benim 25. Haftada serklaj olmam daha sikintiliydi bebek biraz daha buyuk oldugu icin ideli sizin haftalarinizda olmak ve forumda olup 37.haftasini gormus kadınlar cok fazla moralinizi bozmayin ayni endiseleri yaşıyoruz saglikla kucagimiza aliriz insallah vaktinde tabi:)Amin inşallah Allah razı olsunkaçıncı aya kadar gelebilirim bebeğim kuvezde kalır mı sürekli aklımda
Evet bana doktorum 14.haftadan sonra yapılmaz demişti . Siz sanirim serklaj olmadan 31+4 u gordunuzu . Çok güzel . İnşallah ben de görurum .Bu arada benim 25. Haftada serklaj olmam daha sikintiliydi bebek biraz daha buyuk oldugu icin ideli sizin haftalarinizda olmak ve forumda olup 37.haftasini gormus kadınlar cok fazla moralinizi bozmayin ayni endiseleri yaşıyoruz saglikla kucagimiza aliriz insallah vaktinde tabi:)
Progestan hap kullanıyorum . 21.haftada da ciğer gelistirici iğne olucakmisim . Dediğiniz gibi . Ama benim rahim ağzı hiç 2.4 u de görmedi hep 1.5 idi bilmiyorum o yüzden serklaj ise yaricak mi inşallah yararBenim 25.haftada rahim agzim 2.4mm ölçüldü doktor serklaj dedi hemen cesaret edemedim baska doktorlara da danistim o sirada daha da kisalmisti 1.5 a yakindi benimde simdi 31+4 oldum hergun cok şükür bugunde dogmadi diyerek geciyor günlerim ve tuvalet ve yemek haricinde cok fazla kalkmamaya dikkat ediyorum rahim kısalığıniz olmasa zaten serklaj olmazsnz serklaj bunun icin var artik bi taraftan da igne ve ilaclarla desteklemiyorsunuzdur ciger gelistirici de vurdurmustur ya da vurdurucaktir dinlenin bol bol :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?