- 4 Kasım 2024
- 154
- 192
- 18
- 39
Ben de 23. Haftamda acil serklaj olanlardanım. Maalesef süreci yatarak geçirdim ama okuduğum denk geldiğim kadarı ile önlem amaçlı erken haftalarda serklaj olanların çoğu günlük hayatına geri dönebiliyor. 2. Hamilelikte mesela benim de önlem amaçlı olmam gerekiyor. Düşününce bu hamileliğimde 2 3 ay full evde olmak çok zordu psikolojik açıdan ama önlem amaçlı da daha rahat olabileceğim diyorum daha iyi hissediyorum :) acil olanlara genelde yatmalarını tavsiye ediyorumHerkese merhaba, ben bu başlığı yeni gördüm. Şuan 33 haftalık hamileyim. 14. Haftada tedbir amaçlı serklaj yapıldı bana. Benim sorunun gebelik öncesi rahim perdesi vardı, alınmıştı, rahim yetmezliği olma ihtimaline karşı serklaj yapılmıştı. Ben serklaj olmadan önce serklaj olan herkes yatacak zannetmiş ve çok stres yapmıştım. Sonrasında anladım ki herkesin tıbbi durumu farklı ve illa yatarak geçirmek gerekmiyor. Bu şekilde hamileliği devam eden arkadaşlara da aşırı saygı duyuyorum. Bana serklaj sonrası yatarak istirahat verilmedi. Doktorum sadece cinsel ilişliyi yasakladı ve fazla kilo almamamı istedi. Bir de daha yavaş bir hayata geçtim. Ben de bunlara uydum. Şu ana kadar serklaj nedeniyle bir sorun yaşamadım. Demek istediğim herkesin durumu aynı değil, doktorun dediklerini dinlemek önemli.
Herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almasını dilerim sevgiler
Merhaba ben de ikiz gebelik yaşıyorum 20. Hafta rahim ağzı kısaldı, doktorum serklaj erken doğumu tetikliyor bazen diyor sadece yatmamı ve Progestan kullanmamı istedi. Sizin doktorunuz kimdi ? Size herhangi bir riski oldu mu ?Canım bende ikiz gebeydim kızlarım şu an 1 aylık. Hamileliğimin 22.haftasında rahimağzı kısalığı çıktı bende de ve 26.haftamda serklaj oldum. Kendine dikkat et bu süreçte sürekli yat ve dinlen. Ben 22.haftamdan itibaren heyet raporluydum sürekli istirahat ettim. Doğumum 34+2 de oldu. Umarım sağlıkla kucağına alırsın sende bebeğini.
Kaç çıkmıştı rahim ağzınız? Belki Serklaj için uzundur istirahat yeterlidirYok mu hiç kimse ???
ben serklajı 26.haftamda rahim ağzı 10mmken oldum beni 34+2 ye kadar götürdü dikiş. Bu süreçte sancılarım oldu ama kanamam ve açılmam olmadı. Her doktorun tedavi yöntemi farklı tabiMerhaba ben de ikiz gebelik yaşıyorum 20. Hafta rahim ağzı kısaldı, doktorum serklaj erken doğumu tetikliyor bazen diyor sadece yatmamı ve Progestan kullanmamı istedi. Sizin doktorunuz kimdi ? Size herhangi bir riski oldu mu
Merhabalar 21. Haftada 7mm iken acil Serklaj oldum, enfeksiyon kaynaklı 10 gün hastanede yatmam gerekti öncesinde, belki doktorunuz öyle bir şeye takılmış olabilir kaçıncı haftadasınız?Şuanda hastanede yatıyorum rahim 9 mm
Şimdi gördüm canım ikiz gebelikte risk nasıl onu bilemiyorum en iyisini doktorun bilirŞuanda hastanede yatıyorum rahim 9 mm
Canım bebiş iyidir inşallah sağ Salim kucağına almışsındırben serklajı 26.haftamda rahim ağzı 10mmken oldum beni 34+2 ye kadar götürdü dikiş. Bu süreçte sancılarım oldu ama kanamam ve açılmam olmadı. Her doktorun tedavi yöntemi farklı tabi
Merhaba suan serviks uzunluğunuz kac mm acaba13+3 haftalık hamileyim 3 gün önce serklaj oldum. Daha önce 13+5 ikiz oğullarimi servikal yetmezlik sebebiyle kaybettim. Benim gibi serklaj olup gebeliği sağlıklı olan varmı ilk defa serklaj yapıldı acemiyim çok korkuyorum yardımcı olur musunuz? Buna ek olarak seeklaj sonrası doktorum biokadin fitil verdi rengi bir değişik çözünüyor normal mi? Serklaj sonrası nelre dikkat etmeliyim
Serklaj oldunuz mu kac haftaliksiniz suan kac mm ölçüldü serviksCanım bende 19 haftalık kayıp sonrası şuan hamileyim 12. Haftada Serklaj olucam yani suanlik kendi tecrübem yok ama çok okudum bu konuyla ilgili herkesin söylediği bol bol dinlen çok oturma bile genelde yatar vaziyette ol ufak ufak ev de kendi işlerini yapabilirsin yorulmadan ve enfeksiyona karşı kendini koru bol bol su iç temizliğine dikkat et cinsel birliktelik olmasın kontrollerini aksatma kolaylıkla atlat insallah surecini
Serklajliyim serviks uzunlugum değişiyor en son 30mm idiMerhaba suan serviks uzunluğunuz kac mm acaba
Benim de ikiz gebelik 21. Hafta 2.2 mm ölçüldü
Azalıp artıyor mu nasil oluyor vajinadan mi ölçüm yapıldı acabaSerklajliyim serviks uzunlugum değişiyor en son 30mm idi
Merhaba hayir serklaj olmadim suan 19. Haftadayim doktor ilk kaybimin enfeksiyondan olbilecegini soyledi birkac doktora gittim hepsi ayni seyi soyledi suan kontrollu ilerliyorum 2 haftada bir vajinal olcum oluyor ama olcumu siylemiyor doktorum o yuzden bilmiyorumSerklaj oldunuz mu kac haftaliksiniz suan kac mm ölçüldü serviks
E nabizda radyolajik goruntulerde raporlara yazıyorlar aslında ben de ordan bakıyorumMerhaba hayir serklaj olmadim suan 19. Haftadayim doktor ilk kaybimin enfeksiyondan olbilecegini soyledi birkac doktora gittim hepsi ayni seyi soyledi suan kontrollu ilerliyorum 2 haftada bir vajinal olcum oluyor ama olcumu siylemiyor doktorum o yuzden bilmiyorum
Ben ozele gidiyorum kendi sistemlerine giriyorlar buyuk ihtimal cunku hicbirini goremiyorum e nabizdanE nabizda radyolajik goruntulerde raporlara yazıyorlar aslında ben de ordan bakıyorum
Anladım Rabbim saglikla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahBen ozele gidiyorum kendi sistemlerine giriyorlar buyuk ihtimal cunku hicbirini goremiyorum e nabizdan
Canım ben de ilk gebeliğimi 24. Hafta da erken doğum ile kayıp ettim maalesef şimdi hamileyim önlem amaçlı 14. Hafta da dikiş attırdım şuan çok şükür 36 haftalık hamileyim bol bol dinlenme ile rahim ağzı uzuyor ben haftaya dikişi aldırıp inşallah normal doğumu bekleyeceğim rabbim hepimize sağ salim bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah enfeksiyona dikkat edin derim ben her ay kan idrar veriyordum ilaç kullandım enfeksiyon için sürekli o etkiliyor çünküAzalıp artıyor mu nasil oluyor vajinadan mi ölçüm yapıldı acaba
Benim doktorum kısalır ama artmaz diyor istiraahat halindeyim evdeyim . Siz nasil geçiriyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?