Serklaj sonrası için birkaç sorum olacak anneler 🫶🏻

Serklajımın 6.gunu sabah 5te tuvalete kalktım kan geldi baya ped taktım hatta 10 dk sonra bitti koştur hastaneye gittik bebek iyi ultrasonda bi şey çıkmadı. Neden kanadı anlamıyorım. Çok yoruldum ya. Çok üzülüyorum. İlk bebeğimi kaybettim bunu da kaybetmek istemiyorum. Cuma kendı doktorumda randevum var insallah kötü bi şey çıkmaz lütfen dua edin artık gücüm kalmadı

Seni o kadar iyi anliyorum ki suan icimde hamilelik heyacanina dair hicbisey yok sadece korku ve endise var aklima geldikce baska seyler dusunmeye calisiyorum ama cok zorlaniyorum rabbim kolaylikla atlatmayi nasip etsin Allah hepimize

Seni o kadar iyi anliyorum ki suan icimde hamilelik heyacanina dair hicbisey yok sadece korku ve endise var aklima geldikce baska seyler dusunmeye calisiyorum ama cok zorlaniyorum rabbim kolaylikla atlatmayi nasip etsin Allah hepimize
Allahım çabamızı görüyor emeklerimizi umutlarımızın çöp olmasına izin vermicek insallah arkadaşım. Sağlıkla zamanında bebeklerimiz kucağımızda burda mesaj atarız hepimiz birbirimize insallah

Herkesin gebeliği farklı oluyor tabiki her gebelik de de aynı şekilde fakat servikal yetmezlik aniden açılan bir durum. İlk gebeliğimde ikiz oğullarımı bu sebeple kaybettim ikinciyi riske atamazdım ki iyi ki de doktorumla riske girmedik rahim ağzı boyum kısaydı. Şuan memnunum tabiki de hâlâ korkularım var enfeksiyon kabızlık vs. umarım kötü tecrübem olmaz. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Benim ikizlerim de dünyaya gelmeyi hak ediyordu ama doktorlar sağolsun ihmallerinden kaybettim..

Başınız sağolsun. Kesinlikle katılıyorum. Yüzde bir risk olsa insan almak istemiyor. Kabızlık için ben iki ay falan ilaç kullandım ya, doktor kullanma dedi çok alıştırma dedi ama korkumdan iki günde bir aldım laksatif. İşte ne bilim tuvalete idrar yolu enfeksiyonu olmasın diye sirkeli su yaptım her gün, şeker çok yoksa dut kürü vs.. Belki boşuna serklaj oldum demiştim geçenlerde doktora da, ya bütün ihtimaller geçrekleşseydi, o yüzden her şeyin sebebi var öyle düşünme dedi. Bu da imtihan, umarım bu gebeliğiniz mutlulukla sonuçlanır.

Başınız sağolsun. Kesinlikle katılıyorum. Yüzde bir risk olsa insan almak istemiyor. Kabızlık için ben iki ay falan ilaç kullandım ya, doktor kullanma dedi çok alıştırma dedi ama korkumdan iki günde bir aldım laksatif. İşte ne bilim tuvalete idrar yolu enfeksiyonu olmasın diye sirkeli su yaptım her gün, şeker çok yoksa dut kürü vs.. Belki boşuna serklaj oldum demiştim geçenlerde doktora da, ya bütün ihtimaller geçrekleşseydi, o yüzden her şeyin sebebi var öyle düşünme dedi. Bu da imtihan, umarım bu gebeliğiniz mutlulukla sonuçlanır.
Serklajin ne gibi bir sikintisi oluyor ki istemediniz ikinci gebeliginizde
Şöyle, rahime yapılan her işlem bir travmadır dedi doktor. Yani sorun yokken atmayalım dedi. Bir de hiç kaybım yok benim. İlkinde serklaj oldum ama doğum kendiliğinden başlamadı mesela 38-4 de sezeryan oldum ama başka bir şey olmadı. Yani işte belki ilkinde de biraz zaman versek uzardı dedi. atmayalım durduk yere dediler o beni tedirgin etti. e neticede idrar yolu enfeksiyonu olmican, kabız olmican, rapor da vermem normal hayatına işine devam edersin dedi, yönetemem gibi geldi. Bilmiyorum öyle bi his oldu yani

Benim serklajımı atan doktor da günlük hayatına devam edebilirsin dedi yine ona rağmen 20 gğnlük heyet verdikler. Sonra da rapor ala ala 2 aydır çalışmıyorum yatıyorum evde. Sizin durumunuz merak ettim. Siz işe devam ettiğiniz halde 33. Haftalara mı geldiniz acaba ?

Canım bende ikiz gebeydim kızlarım şu an 1 aylık. Hamileliğimin 22.haftasında rahimağzı kısalığı çıktı bende de ve 26.haftamda serklaj oldum. Kendine dikkat et bu süreçte sürekli yat ve dinlen. Ben 22.haftamdan itibaren heyet raporluydum sürekli istirahat ettim. Doğumum 34+2 de oldu. Umarım sağlıkla kucağına alırsın sende bebeğini.

Amin İnsallah tesekkur ederim

Hayır ilk gebelikte son güne dek heyet raporu aldım. Bu gebeliğimde Serklaj yok normal hayatıma işime devam ettim

Hayır ilk gebelikte son güne dek heyet raporu aldım. Bu gebeliğimde Serklaj yok normal hayatıma işime devam ettim
Doktorum 2. Bir gebeliğin olursa 12. Haftalarda önlem amaçlı serklaj atılması lazım dedi. Şimdi ilk gebeliğim ve bazen düşünüyorum 2. Gebelikte 3. Ayda serklaj atılsa 6 ay nasıl yatarım sürekli diye. Sizin günlük hayata devam etmeniz ve bu haftalara gelmeniz umut oldu, çok güzel haber

Valla ilk doktorum, ve bu gebelikteki 3 doktor da gerek yok sürece bakılır dedi. Dördüncü de kafam rahat etsin diyorsan bekleyelim demişti işte az. Ama tekrar diyorum. Akıntım bile olmadı bu gebelikte yani rabbime şükürler olsun. İlk gebelikte daha beşinci haftadan akıntım başlamıştı. Hep ara ara kanamam oldu. Daha evvel de kaybım yok. Genetik testlerim yaptırdıM. Yani Serklaj yaptırmadım ama her şeyi de araştırdım. Bir ay öncesine kadar kendim çocuğu alıp 3 saat yola da gidip geldim kendim kullandım. Şimdi tansiyon düşer sıcak vs diye gitmiyorum ama hala iyiyim yani

Merhaba, şuan 16. Haftamdayım. Geçen hafta yani 15. Haftamda Serklaj oldum. Hamileliğim boyunca yatacağım. Ancak çok ciddi gaz problemim var. Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Yediğim her şey gaz yapıyor bu da rahim kasılması açısından tehlikeli, acilen bir çözüm bulmalıyım

Merhabalar bende 22 haftalık kayıptan sonra bu gebeliğimde 12. Haftamda önlem amaçlı Serklaj oldum. Çok şükür 32+1 e geldim. Bugünlere gelene kadar psikolojik olarak neler çektim bir ben bir eşim bir de kardeşim bilir ama şükür bugünlerimize. Rabbim hepimize 38-39-40ları göstersin amiiinnn

Merhaba benimde kaybim oldu ve doktorum serklaj atmaktan yana degil kontrolllu ilerleyelim diyor ben farkli doktordan da gorus alicsm yine ama sizin nasil gecti sureciniz yani iyi ki atilmis dediniz mi acilma oldumu

Yediklerinize kimyon katmanız gazı azaltabilir diye biliyorum

Rezene cayi onerebilirim sana hem zararsiz emzirme surecinde de bebege cok iyi geliyor simdide seni cok rahatlatir

Merhaba benimde kaybim oldu ve doktorum serklaj atmaktan yana degil kontrolllu ilerleyelim diyor ben farkli doktordan da gorus alicsm yine ama sizin nasil gecti sureciniz yani iyi ki atilmis dediniz mi acilma oldumu
Merhabalar benimde birkaç doktor Serklaj atmaktan yana değildi izleyelim diyordu fakat bir Perinotolog atmaktan yana oldu ve bende hep istiyordum zaten çünkü aynı şeyleri tekrar yaşamayı göze alamadım. İyi ki atılmış dedim hep sürecim çok rahat geçti ve hiç açılmam olmadı çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…