• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

Kızlar , sağ kasığımda hep dünden beri ağrı var, kasıktan yukarı belıme dogru cıkıyor, sızce bağ ağrısı mı ?

Tüp bebekten sonra gebelik ne kadar çok oluyor ya 😁 maşallah bir sorun yoksa ne güzel tüp Bebek süreci de çok zor arkadaşımdan biliyorum bende
Tüp bebek doktorum 2. Gebeliğimin normal yollardan olabileceğini söylediğinde aldırış etmemiştim ama doğruymuş. Gebelik, kadının vücudunda hasarlı ve hatalı olan bir çok süreci iyileştiriyor demişti. Bakalım inşallah sağlıkla atlatırız ☺️
Öyle gercekten.. çok can sıkıcı bu durumlar. Dogru düzgün vaktinde zamaninda kontrol yapilsa hersey önden bilinse tedbir alinsa.. ama yok ille en olumsuz bekleniyor.. gercekten Allah iyilerle karsilastirsin..benim doktorumuda en bastan perinatolog olarak secme sebebim buydu zaten.. önce Allaha sonra doktorlara emanetiz.
Çok iyi yapmışsın doktorla israrla görüşmek isteyerek 🙏

Yaaa ne güzel bir surpriz olmus sizee🥰🥰 saglikla gelsin bebisin de🙏😍
Hadi bakalim bu hamisligin de kolay gecer insallah.
Valla ben hic kalkmadan geciriyorum. Bide kalkınca zaten baski falan oluyor hic rahat hissedemiyorum kalkinca da 🥲
Aynen çok büyük sürpriz oldu. Seviniyorum tabiki ama bir yandan içim buruk , bebeğimi kucağıma bile alamıyorum annem ilgileniyor sürekli bana bakıp ağlıyor resmen yüreğim dağlandı kaç gündür 🥺

Senin doğuma da az kalmış tabiki dikkat et ama doğuma yakın bu kadar hareketsizlik de iyi değil sen yine ufak ufak odemlerini atmaya çalış ve bol su iç . Yatmaktan bende öyle bir ödem oluşmuştu ki sezeryan olmuştu doğumum, ödemden omurilikte girecek yer bulamadilar hissedilmiyordu boşluklar 15 20 kere falan denediler belim delik deşik olmuştu.

Kızlar , sağ kasığımda hep dünden beri ağrı var, kasıktan yukarı belıme dogru cıkıyor, sızce bağ ağrısı mı ?
Bebek 20. Haftalarda ilk haftalara nazaran çok daha hızlı büyümeye başlıyor, rahim ve bağları bu büyüme hızına yetişemediği için bağlarda ve rahimde gerilme kaynaklı bu ağrılar çok oluyor özellikle ilk gebeliklerde daha çok oluyor bende de çok olmuştu çekiştiriyorlar gibi bir ağrı. Kasılma çok daha farklı oluyor hani tansiyon aleti kolunu sıkar ya baskı olur , rahim kasılması o tarz oluyor çok rahat ayırt edersin.

Tüp bebek doktorum 2. Gebeliğimin normal yollardan olabileceğini söylediğinde aldırış etmemiştim ama doğruymuş. Gebelik, kadının vücudunda hasarlı ve hatalı olan bir çok süreci iyileştiriyor demişti. Bakalım inşallah sağlıkla atlatırız ☺️

Aynen çok büyük sürpriz oldu. Seviniyorum tabiki ama bir yandan içim buruk , bebeğimi kucağıma bile alamıyorum annem ilgileniyor sürekli bana bakıp ağlıyor resmen yüreğim dağlandı kaç gündür 🥺

Senin doğuma da az kalmış tabiki dikkat et ama doğuma yakın bu kadar hareketsizlik de iyi değil sen yine ufak ufak odemlerini atmaya çalış ve bol su iç . Yatmaktan bende öyle bir ödem oluşmuştu ki sezeryan olmuştu doğumum, ödemden omurilikte girecek yer bulamadilar hissedilmiyordu boşluklar 15 20 kere falan denediler belim delik deşik olmuştu.
Benim oğlumda bana çok düşkün beni yatarken görmediği için çocuk alışık değil. Başarısız bir serklajım olmuştu 2 yıl önce o zaman hastanede falan yattığımda hasta oluyordu. Ama şimdi 6 yaşında önce belki yine kayıp olur diye kardeşi olacağını söylemek istemedik bu sefer yine mi hastane de kalacaksın hep diyince durumu anlattık çok şükür beklediğimizden iyi karşıladı ☺️ çünkü küçük çocuklardan hiç haz etmiyor 😂😂

Bebek 20. Haftalarda ilk haftalara nazaran çok daha hızlı büyümeye başlıyor, rahim ve bağları bu büyüme hızına yetişemediği için bağlarda ve rahimde gerilme kaynaklı bu ağrılar çok oluyor özellikle ilk gebeliklerde daha çok oluyor bende de çok olmuştu çekiştiriyorlar gibi bir ağrı. Kasılma çok daha farklı oluyor hani tansiyon aleti kolunu sıkar ya baskı olur , rahim kasılması o tarz oluyor çok rahat ayırt edersin.
Cok tesekkurler canım bılgı ıcın, boyle tecrubelerden yararlanmak ıcımızı ferahlatıyor🙏🏻🥰

Cok tesekkurler canım bılgı ıcın, boyle tecrubelerden yararlanmak ıcımızı ferahlatıyor🙏🏻🥰
Ya ben geçirdiğim her günü resetliyorum galiba bazen eski msjlara dönüp bakıyorum bu kasık ağrısı önce de olmuş mu falan diye 😅 cidden bir de o kadar güzel anlatmış ki arkadaş insanı rahatlatıyor 🥰

Olsun canım gecici bu günler. Uzanırken yanına al uzansin bebegin de sarıl bol bol yere uzanacak haftalardasin yerde birlikte aktivite yapın annesiyle bol bol vakit geçirsin 🌸🙏

Haklısın canım benim dogumun zaten belli tarih olarak, 27 Kasım. Çok az zaman kaldı şükürler olsun ki.
Bende seker uzun süredir var hep diyetle besleniyorum ve insülin kullanıyorum o nedenle nerdeyse hic kilo almadim diyebilirim hatta kilo verdim.
Yaklaşık 3 haftadir da tansiyon ilaci basladik tuz da yok artik hayatimda 5 haftadir falan.
Aşırı bir ödemim yok aslinda birkac gündür hafif hafif el ve ayaklarda basladi gibi. Ama dediginde cok haklısın son günlerde biraz ayaklandim evin icinde aslında hareket bana da cok iyi geldi çünkü kendimi biraz daha iyi hissettirdi.
Öyle bir durum da mi oluyor😐 ah biz kadınlar neler neler başarıyoruz...

Ben dınlenıyorum canım kalkmamaya ozen gosterıyorum arada kasık agrım oluyor kendımı telkın edıyorum, bırde dün akşam ıcıme fenalık geldı korktum ama sabahı bekledım Neysekı gectı sabah 🙏🏻
Canım hiç korkma ferahlık versin rabbim 🙏🏻
Şuan 29. haftada mısınız sağlıcakla vaktinde doğsun inşallah
28.haftamdayım canım ınsallah hepimizin bebişleri günğnde gelsşn 🙏🏻

Yok sormadım, daha once sormustum normal demıstı artık cekınıyorum sormaya 🤦‍♀️ hıc kalkmadım kı yerımden 😔
Canım o zaman bence büyümeyle alakalı🌸 endişelenme dinlenince rahatlıyor mu bu önemliymiş doktorum bu bizim kriterlerimizden biridir demişti🥰

Selam kızlar 🫶🏻 bugün kontrole gittim her şey iyi, dikiş güzel tutmuş dedi doktorum, normal yaşantıma döneceğim ama küçük küçük, yorulmayacağım.

Benim oğlumda bana çok düşkün beni yatarken görmediği için çocuk alışık değil. Başarısız bir serklajım olmuştu 2 yıl önce o zaman hastanede falan yattığımda hasta oluyordu. Ama şimdi 6 yaşında önce belki yine kayıp olur diye kardeşi olacağını söylemek istemedik bu sefer yine mi hastane de kalacaksın hep diyince durumu anlattık çok şükür beklediğimizden iyi karşıladı ☺️ çünkü küçük çocuklardan hiç haz etmiyor 😂😂
Ne güzel Allah bağışlasın ☺️ Benimki laftan anlayacak yasta da değil kuzum sürekli beni istiyor çaresizlik çok kötü 🥺
Olsun canım gecici bu günler. Uzanırken yanına al uzansin bebegin de sarıl bol bol yere uzanacak haftalardasin yerde birlikte aktivite yapın annesiyle bol bol vakit geçirsin 🌸🙏

Haklısın canım benim dogumun zaten belli tarih olarak, 27 Kasım. Çok az zaman kaldı şükürler olsun ki.
Bende seker uzun süredir var hep diyetle besleniyorum ve insülin kullanıyorum o nedenle nerdeyse hic kilo almadim diyebilirim hatta kilo verdim.
Yaklaşık 3 haftadir da tansiyon ilaci basladik tuz da yok artik hayatimda 5 haftadir falan.
Aşırı bir ödemim yok aslinda birkac gündür hafif hafif el ve ayaklarda basladi gibi. Ama dediginde cok haklısın son günlerde biraz ayaklandim evin icinde aslında hareket bana da cok iyi geldi çünkü kendimi biraz daha iyi hissettirdi.
Öyle bir durum da mi oluyor😐 ah biz kadınlar neler neler başarıyoruz...
Canım ödemin kilo ile alakası yok hiç kilo almasan da doğuma yaklaştıkça vücut ödem tutuyor. Kilo almaman da çok iyi gerçekten doğumdan sonra vermek çok zor.

Ne güzel Allah bağışlasın ☺️ Benimki laftan anlayacak yasta da değil kuzum sürekli beni istiyor çaresizlik çok kötü 🥺

Canım ödemin kilo ile alakası yok hiç kilo almasan da doğuma yaklaştıkça vücut ödem tutuyor. Kilo almaman da çok iyi gerçekten doğumdan sonra vermek çok zor.
Evet canım dogum yaklaştıkça ödem basliyor bende buna sahit oluyorum su an. Ayaklarimda var belirgin biraz ödem.
Ay sağlıkla bir doguralim da dogum sonrasi birseyler yapacagiz artik bebisler iyi olsun önce 🙏🥲

Arkadaşlar iyi geceler. Daha önce yazmıştım benim de ikinci gebeliğim 2.serklajı olucam haftaya. bugün başka bir doktora daha göründüm. Serklajın basit bir işlem lakin sıkıntılı bir süreç olduğunu bana söyledi. Geçen haftalarda Lekelenmelerim vardı o yüzden alttan muayene etti ve kanamam oldu. Bunların normal olduğunu korkmamam gerektiğini de ilaveten söyledi. Ki alttan bakmasaydı rahimagzındaki enfeksiyonu göremicekti. Yalnız bana gittiğim her iki doktorda aynı tarzda konuştu. Dikiş atıldıktan sonra dikkatli bir şekilde normal yaşamıma dönebileceğimi sıkıntılı bir süreç lakin abartılacak şekilde yatmamam söylendi. Yatamamda zaten evde çocuk var.
İlk seklajımda yatmama rağmen 26. Haftada grip olmuştum çok öksürük ten dikiş açıldı. Bir hafta içinde dikmişler kendiliğinden tekrar kapanmıştı. Bizler kendinize dikkat edersek sırtımızı Allah'a dayarsak inşallah bebişlerimize kavuşuruz Allah'a emanet olun zorlu süreci hep beraber atlatmak dileğiyle

Back
X