• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

Ay sorma salak gibi yeşil pijama takımı almışım dışarsa her gören beni personel sanıyor 😂😂 az önce biri kolay gelsin diyor ben çalışan değilim dedim 😂 anlayacağın burda da olay oldum 🤣
Ay beni güldürdün yaa😂😂 demek ki yesil almamak gerekiyor 😂

Evet 12 olduğu zamanlar bir limonu suya katıp iciyorum inşallah yükselmez buna eşlik eden idrarda protein kaçağı varsa tehlikeli diyorlar 4 gün önce felan idrar vermiştim normal çıktı hepsi
Iyi canim diger degerlerde sıkıntı yoksa tansiyon bazen degisebilir cok ani aşırı yükselme durumlari olursa doktora bildirmek gerekmis. Bazen mudahale ediliyormus acilde galiba serum vs ile.

Canım benim Allah razı olsunnn ettigin duaları Allahım kabul etsiiin🙏🙏 birbirimize ettigimiz dualar bize destek oluyor..
Sen süper bir annesin 😍 sütün de yavas yavas artacak. Hic motivasyonunu düşürme. Bebisinle eve gectiginizde sütler birsuru birsuru gelecek kızına.

Yaa kıyamam yine uyuyamamissin🙈😂 anne kadın artik analıque nin verdigi uykusuzluk gelmis bu güzel ama 😂 pozitif düşünelim
Ben taburcu oldum kızımı görmeye gidiyorum

Çok teşekkür ederim tuzlu yemiyorum günde 3 litre kesin su içiyorum bu bazen artabiliyor ama öyle bir risk olmaz degilmi ya ben zor bebek sahibi oldum ondan korkuyorum tedirgin oluyorum açıkçası
Tansiyonunuz çok yüksek değil olması gereken seyirde sizi rahatsız ettiği için belki ilaç verir rahat olmanız için Bu da sizi sıkıntıya sokmaz tam tersi daha rahat gebelik süreci atlatmanızı sağlar sağlıklı doğum yapalım inşallah güzel geçer sürecimiz hepimiz 30 lu haftaları görürüz 🌸🙏

Tansiyonunuz çok yüksek değil olması gereken seyirde sizi rahatsız ettiği için belki ilaç verir rahat olmanız için Bu da sizi sıkıntıya sokmaz tam tersi daha rahat gebelik süreci atlatmanızı sağlar sağlıklı doğum yapalım inşallah güzel geçer sürecimiz hepimiz 30 lu haftaları görürüz 🌸🙏
Amin amin canım benim inşallah hepimiz sağlıklı gününde kucağımıza alalim inşallah isteyen herkese nasip etsin rabbim 🙏

Kızlar bugunlerin hayalini kuruyorduk 28 leri görür müyüz diye 4 gün sonra 28 haftayı tamamlıyorum çok çok çok şükür 🙏 tamamlamayı bekleyen tüm arkadaşlarımda inşallah tamamlar birazda olsa rahatlıyor insan wp grubu var hamile olanların olduğu bugün 25 haftalık gece yogun kanamayla hastaneye gidip 4 cm açılması varmış doğuma almışlar çok şanslıyız ki önceden fark edilip ameliyat olduk ani gelişen bir durum ve elimizden birşey gelmiyor Allah sağlıklı doğum nasip etsin hepimize 🙏🌹

Kızlar bugunlerin hayalini kuruyorduk 28 leri görür müyüz diye 4 gün sonra 28 haftayı tamamlıyorum çok çok çok şükür 🙏 tamamlamayı bekleyen tüm arkadaşlarımda inşallah tamamlar birazda olsa rahatlıyor insan wp grubu var hamile olanların olduğu bugün 25 haftalık gece yogun kanamayla hastaneye gidip 4 cm açılması varmış doğuma almışlar çok şanslıyız ki önceden fark edilip ameliyat olduk ani gelişen bir durum ve elimizden birşey gelmiyor Allah sağlıklı doğum nasip etsin hepimize 🙏🌹
Sağlıkla 34 36 haftalarımızı da görelim hepimiz Allahın izniyle 🙏🙏
Hepimiz için hersey yolunda olsun bebislerimiz iyi olsun da..
Sağlıkla gelsin miniklerimiz.
Sen nerelerdesin pek görünmüyorsunn

Sağlıkla 34 36 haftalarımızı da görelim hepimiz Allahın izniyle 🙏🙏
Hepimiz için hersey yolunda olsun bebislerimiz iyi olsun da..
Sağlıkla gelsin miniklerimiz.
Sen nerelerdesin pek görünmüyorsunn
inşallah inşallah 🙏 balım giriyorum sayfalarca konuşma oluyor okuyorum burayı aralık grubunu uykum geliyor uyuyorum geriden geldiğim için katılamıyorum

Helloo hello kızlar ❤️ canım anneler ❤️ serklajsız ama bir o kadar zor durumda olarak sizlere minik umutlar olsun diye buraya yazıyorum. Şu an 38+2 deyim ama sürecim çooook yorucu ve zorluydu. İlk kızımı 26+4 te erken doğum sebebiyle kaybettim. Sonra bu kızıma hamile kaldığımda 8.haftada progestan tedavisine başlandı 12ye gelince de serviksin malesef 26mm olduğu göründü. 14+5ten 16+2 ye kadar perinatolojide yattım serklaj için ama serviksim 20mm nin altına düşmüyor diye serklaj yapılmadı çok üzülmüştüm. Sonra öyle böyle derken ben de yatarak geçiririm bu süreci dedim ve yata yata idare ettim. Serviksim 25mm in üstüne hiç çıkmadı. Hep kısaydı. 24te sanırım hunileşmem başladı çok korkuyordum, 26 falan derken 29.haftada serviksim 18mm e düştü ve ciğer geliştirici olmak için hastaneye yattım. Sonra 32.haftada açıklığım 2cm ve serviks 14mm ile acil sevk edildim. Bu sefer perinatoloji bölümünde 32.haftadan 36+2 ye kadar yattım ve taburcu oldum. Bu arada da bir doz daha ciğer geliştirici yapıldı. Şimdi hastaneden çıkalı 2 hafta oldu 38+2... Yani demem o ki serklajsız bu zamana kadar idare edebildim. Çok şükür ki, bol su, düzenli ilaç takibi, sık kontrol ve enn önemlisi sağlam mental. Arada yazıyorum böyle grupları görünce çünkü 14-15. Haftalarda yaşadığım psikolojiyi sizler de yaşadınız ya da yaşıyorsunuz biliyorum. Korkmayın yavrularınız ve siz çoook güçlüsünüz 🙏❤️✨
Not bazı değerleri karıştırıyor olabilirim ama hep böyleydi mm olarak🥹

Helloo hello kızlar ❤️ canım anneler ❤️ serklajsız ama bir o kadar zor durumda olarak sizlere minik umutlar olsun diye buraya yazıyorum. Şu an 38+2 deyim ama sürecim çooook yorucu ve zorluydu. İlk kızımı 26+4 te erken doğum sebebiyle kaybettim. Sonra bu kızıma hamile kaldığımda 8.haftada progestan tedavisine başlandı 12ye gelince de serviksin malesef 26mm olduğu göründü. 14+5ten 16+2 ye kadar perinatolojide yattım serklaj için ama serviksim 20mm nin altına düşmüyor diye serklaj yapılmadı çok üzülmüştüm. Sonra öyle böyle derken ben de yatarak geçiririm bu süreci dedim ve yata yata idare ettim. Serviksim 25mm in üstüne hiç çıkmadı. Hep kısaydı. 24te sanırım hunileşmem başladı çok korkuyordum, 26 falan derken 29.haftada serviksim 18mm e düştü ve ciğer geliştirici olmak için hastaneye yattım. Sonra 32.haftada açıklığım 2cm ve serviks 14mm ile acil sevk edildim. Bu sefer perinatoloji bölümünde 32.haftadan 36+2 ye kadar yattım ve taburcu oldum. Bu arada da bir doz daha ciğer geliştirici yapıldı. Şimdi hastaneden çıkalı 2 hafta oldu 38+2... Yani demem o ki serklajsız bu zamana kadar idare edebildim. Çok şükür ki, bol su, düzenli ilaç takibi, sık kontrol ve enn önemlisi sağlam mental. Arada yazıyorum böyle grupları görünce çünkü 14-15. Haftalarda yaşadığım psikolojiyi sizler de yaşadınız ya da yaşıyorsunuz biliyorum. Korkmayın yavrularınız ve siz çoook güçlüsünüz 🙏❤️✨
Bu arada 4cm açıklık ve 9mm serviks ile 32.haftadan beri bekliyorum eklemeyi unutmuşum ❤️

inşallah inşallah 🙏 balım giriyorum sayfalarca konuşma oluyor okuyorum burayı aralık grubunu uykum geliyor uyuyorum geriden geldiğim için katılamıyorum
Ama arada gir ortasından da yaz kendinle ilgili bilgilendir bizi. Habersiz birakma. Bebis nasil muayeneye ne zamn gittin en son hersey yolunda mi

Canım benim yazdığın ne iyi oldu 🥲 Maşallah süreci cok güzel idare etmişsin. Herseyi kontrol altinda tutmussunuz doktorlarin önemi iste bu noktada da.. sakin gecirebilmek için taktiklerin varsa alırım 😍 bende arada strese bağlı şeker tansiyon yukselmeleri oluyor çünkü haliyle geriliyor insan.
20mm altina düşmediği iyi olmus aslinda ama senin icinde tedirgin yaratan bir süreç olmus ayni zamanda.
Ama onemli olan sonucu. Bak 38+2 mükemmel bir hafta 😍🙏🧿 sağlıkla kucağına almayi nasip etsin Allahım.
Hic mi kalkmadın peki canım. Açıklığın da varmis kisalmanda epey varmis.
Ay bizlerde insallah 38leri görelim 🙏🙏

Canım benim yazdığın ne iyi oldu 🥲 Maşallah süreci cok güzel idare etmişsin. Herseyi kontrol altinda tutmussunuz doktorlarin önemi iste bu noktada da.. sakin gecirebilmek için taktiklerin varsa alırım 😍 bende arada strese bağlı şeker tansiyon yukselmeleri oluyor çünkü haliyle geriliyor insan.
20mm altina düşmediği iyi olmus aslinda ama senin icinde tedirgin yaratan bir süreç olmus ayni zamanda.
Ama onemli olan sonucu. Bak 38+2 mükemmel bir hafta 😍🙏🧿 sağlıkla kucağına almayi nasip etsin Allahım.
Hic mi kalkmadın peki canım. Açıklığın da varmis kisalmanda epey varmis.
Ay bizlerde insallah 38leri görelim 🙏🙏
Rica ederim ne demek canım ❤️ doktorum riski gebe doktoru değildi biz eşimle burda iş sebebiyle duruyoruz ve ilçedeyiz onun için perinatolojiye sürekli gidip gelemezdik.ama doktorum devlet hastanesinde olmasına rağmen çok ilgiliydi çok şükür 🧿 ben her gebe gibi 3 haftada bir değil de haftalık gittim bazen iki kere.

Sakin geçirebilmek için de aşırı derecede tabletten oyun oynadım. Yaklaşık 3 ay öyle idare ettim tabii ki sonra sıkıldım ama o süreç çok hızlı geçti🥹 inancına bağlı olarak bir şey diyemem belki yanlış anlaşılırım ama günde yarım saat falan da kuran dinledim ya da okudum yattığım yerden. Boyama yaptım çok, boncuktan çantalar falan yaptım, bir de futbol maçı çok izledim 😃 her ligi takip ettim. Eski dizilere sardım tekrar falan 😃 aşkı memnu iki kere bitti 😃🤤 benim de tansiyonum yükseliyordu hep stresten, camdan bakıyordum hep kızımla gezeceğim günleri düşünüyordum sakinleşiyordum.

20mm nin altına düştüğü günler de çok oldu ama topladık diyebilirim. Progestanı tam saati saatine alarmla kullandım. Öğlen 12 de koyup bir saat istisnasız soluma yatıp bekledim gece de 12 de koyup uyuyordum. Magnezyum çok kaliteli olanlardan kullandım yani doktorum onları önerdi. Ondan rahat uyuyordum. Kafamdaki sesler susuyordu.

17. Haftadan 22 ye kadar yemek geldi dışardan hep sadece ısıtıp yiyorduk. İş hiç yapmadım eşim sağ olsun evi falan süpürdü. 22 gibi durum ciddileşince annem geldi bir ay hiç kaldırmadan baktı bana. Sonra annem dönünce kayınvalidem taşındım bir ay da orda a kaldım. Bir ay da hastanede şu an iki haftadır yine kayınvalidemdeyiz💙🧿.
Duşu oturarak aldım çünkü serklajım yoktu yani doktor yönlendirmesi önemli. Sonra ılık su içtim hep soğuk şeylerden hep uzak tuttular beni. Hep uzanarak oturdum. Yani hastaneye gitmek, tuvalete gitmek, duş almak ve yemek yemek haricinde nerdeyse hiç kalkmadım. Hep solumda yattım.

İnşallah süreciniz kolay geçer 🙏 geçmez sanıyoruz ama gerçekten geçiyormuş. Ben de ohooo çok var diye ağlıyordum bitti, şimdi de gelmek bilmiyo 😃

Back
X