Herkese merhaba kızlar benim ilk gebeliğim..çok rahatta bir gebelik geçiriyordum. Fakat 20. Hafta kontrolümde detaylıya bakılırken servikal yetmezlik tanısı aldım. 26mm idi uzunluk, acil serklaj yapıldı. Sonraki ölçümüm 19mm de kaldı bi sonraki Gittiğimde ise 14 mm ye düşmüştü. Çok dikkat etmem gerekiyordu ama o hafta çok ağladiğim için kısaldığını düşünüyorum. Sonra dedim ki Allah o ömrü verdiyse ne olursa olsun doğacak vermediyse de ben be yaparsam yapayım olmayacak. Dikkat ettim kendime ama sürekli yatmadım dışarıda çıkıyorum evde de hep yatmıyorum yorulmuyorum sadece…bebeğimi sağlıkla doğuracağıma inanıyorum çok şükür 30. Haftaya geldik. Uzunluk en son 26mm ölçüldü. İnşallah sağlıkla gününde doğar

serklaj olacaklara tavsiyem ağlamayın, üzülmeyin bu da bir süreç ve doktorunuz iyiyse sizin için en iyisi bu emin olun

bişey okumuştum bebek annenin her duygusunu üzerine alıyormuş yani mutluysan ondan üzgünsen yine kendinden sanıyormuş o yüzden merak etmeyin güzel olacağına inanın ve kötü ihtimali konuşmayı bırak düşüncenizden bile geçirmeyin. İnsan konuştuğu herşeyi çeker …ben öyle yapıyorum hepimizin sağlıkla bebeklerini kucağına alacağına inanıyorum biz çok güçlüyüz

hepsi geçecek