Serviks Uzunluğu Hakkında ve Serklaj Ameliyatı olanlar yardım lütfen..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba arkadaşlar bu serviks uzunlugu yada kısalıgı herhangi bir belirti veriyormu? mesela kasıkalrımda ve belimde arasıra yoruldugumda da daha şiddetli agrılar oluyor.. nette araştırdım idrar yolu enfeksiyonu ya da serviks uzunluguna bakılmalı denmiş idraryolu enfeksiyonu yok bakıldı ama serviksim kısa olabilirmide agrı yapıyor? siz nasıl anladınız? doktor baktıgı için mi yoksa önceden bir belirti vermişmiydi?

başıma gelmeden bilmiyordum. ne zormuş bebek sahibi olmak. allahım hepimizin yardımcısı olsun
19+4 günlük hamileyim. serviks boyu 26mm . 18. haftama kadar herhangi bi sorun yokken birden adet sancısı gibi sancılarımın başlamasıyla farkedildi kısa olduğu. şu an nidilat diye bi ilaç kullanıyorum ve yapmam gereken tek şey ıstırahat... doktorum bana normalde 35mm olması gerekiyor dedi ama burdaki yorumlara bakınca benim durumum pek bi vahim gibi geliyo şimdi bana :S
şöyle göbüşümü gere gere dolanamıcam ortalıkta ne kötü

Bende de vardı aynı sorun ilk bebeğimi bu yüzden kaybettim. İkinci hamileliğimde doktorum serklaj yapılması gerek demişti ama plasentam rahim ağzını tamamen kapattığı için yapamadı plasentayı yerinden oynatıp kanamaya neden olabiliriz dedi. Yapman gereken tek şey yatmak dedi ve ben aylarca yattım. Sadece tuvalete gitmek için kalktım yataktan, banyo yapmadım, yemeğimi yatakta yedim, evden sadece hastaneye gitmek için çıktım vücut temizliğimi bile eşim yaptı. Büyük tuvaletini yaparken sakın ıkınma dedi doktorum onu bile yapmadım aylarca. Kabus gibi aylardı yani ama bu şekilde 34. haftaya kadar getirebildim bebeğimi. İlkinde inanmamıştım ama ikinciyi yaşadıktan sonra artık inanıyorum ne serklaj ne ilaçlar tek çaresi yatmak, banyo yapmadan, yemeğe kalkmadan sadece yatmak ve dua etmek.

merhaba

Ben geçen hafta serkulaj ameliyatı oldum. Bende çift rahim var. 13 haftalık iken servikal uzunluk 41 mm geldi. dr dikiş atalım dedi. Şimdi 6 ay rapor verdi. sürekli yatacaksın kalkmayacaksın dedi. bu uzunluk normail değil mi normalde neden istirahat verdi anlayamadım. Ama dr dediğini dinlemekten başka çarem yok. mECBUR YATACAĞIM

Merhaba,

Benim de hamileliğimin 14. haftasında önlem amaçlı serklaj yapıldı. Daha önce geçirdiğim rahim ağzı operasyonlarından dolayı rahim ağzım çok incelmiş, doktorum, cm. olarak bile söyleyemem çarşaf kadar incelmiş dedi...Şu an 18. haftam bitti, sürekli yatmam gerekiyor ama evde yalnız olduğum için kalkmak mecburiyetinde kalıyorum bazı şeyler için. Eşim işten akşam 20:00'de dönüyor...Allah hepimizin yardımcısı olsun...Kısmetse bir erkek bebek bekliyorum :)

benim de kisa oldugu soylendi asiri karin aggrilarimin sebebi buymus simdilik progestan iciyorm
baska bisi soylemediler

Serklaj olacaklar korkmasın. Genel anestezi altında yapılan 5-10 dk süren bir işlem ve gerekli olduğu için yapılıyor, bebişi korumak için...

Benim operasyondan sonra hiç ama hiç ağrım, sızım, kanamam olmadı. 14. haftamda yapıldı. Elinde iğne ile ağrı kesici yapmak isteyen hemşireyi geri gönderdim o derece yani :) Bir gece kontrol amaçlı hastanede kaldım o kadar...Yine de doğuma kadar yatmam gerekiyor, yapacak bir şey yok, yatıyorum...

Harika bir doktorum var, isteyenlere doktor bilgileirmi verebilirim.

Sevgiler

Selam kızlar,

18. haftama girdim. Yatmaya devam ediyorum 2 gün önce doktora gittiğimde açıklıkyok dedi şükür.

Benimde 2,8 e dustu surekli yatiyorum haftada bir gun proluton depot igne oluyorum. 12. Hafta cok kanamam olmustu dr riskli gordu serlaj yapmadi. Sadece tuvalet icin kalk dedi bende yatiyorum hep. İnsallah 40. Haftalara kadar geliriz.

merhabalar bende bugün 17+6 dayım benimde bugünkü kontrolümde servical uzunluk 24 mm çıktı ama açıklık yok. bu duruma baktırın dedi doktor. bakalım bayram sonrası antebe gisdicem ordaki doktorum iyi oına görünecem ama yazdıklarınızdan açıkcası panik oldum

dogumun gerceklestımı zamanında merak ettım amelıyat oldunmu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…