- Konu Sahibi EU2
-
slm benımde 12 haftamda servıks boyu 4 santım denıldı ve hemen serklaj yapıldı ama 6.aya kadar dayanabıldı ve dıkıslerı dr aldı ondan sonra dogum yaptım yanı dıkısler bırazdaha kalsa rahmı yırtcakmıs benım bebegım cok hareketlıydı olmadı bundan sonra ne olcak bılmıyorum
İkinci trimestir, yani 12 - 24 haftalardaki gebelik kayıplarında en sık neden rahim ağzı yetersizlikleridir. Önceki gebeliği ya da gebeliklerini bu dönemde hiç bir belirti olmaksızın ya da hafif bir ağrı ve kanama ile kaybetmiş olan anne adaylarında servikal (rahim ağzı) yetmezlik belirgin bir neden olarak öne çıkacaktır. Bu şekilde bir öyküsü olan kadınlarda 12 - 13. gebelik haftalarında yapılacak vajinal muayene ile rahim ağzında açıklık olup olmadığı (8 nolu hegar bujisinin geçebileceği kadar olan açıklık) tesbit edilebilir. Ayrıca bu konuda ultrason tecrübesi olan hekimler transvajinal ultrasonografi ile rahim ağzını değerlendirebilirler. Ultrasonografide rahim ağzının (serviks) uzunluğu en az 26 mm ve çapı da en fazla 10 mm olmalıdır. Aksi halde servikal yetmezlik söz konusudur. Servikal yetmezlik genellikle rahim içi hacminin düşük olduğu hallerde (rahim anomalileri, rahim içi tümöral lezyonlar, anadan olma yetersiz büyüklükteki rahimler vs.) ortaya çıkar. Servikal yetmezlik söz konusu olan durumlarda gebeliğin 12 ile 18. haftaları arasında rahim ağzına küçük bir dikiş konularak genişleme meyili olan rahim ağzı adeta bir çuvalın ağzının büzülmesi gibi sıkılaştırılır. Bu sayede servikal yetmezlik engellenmiş olur. 36. haftadan sonra bu dikiş tekrar alınarak doğumun gerçekleşmesi sağlanır.
ALINTI..
bademcim canım benim bir fikrim yok bu konuda...
nasılsın canım özel mesajda atamadım sana kapsama alanı dışındaydın merak ettim seni iyisin dimi canımcım..çoook öpüyorum ..
Arkadaşlar bu konuyu ilk kez okudum ve duydum. Şaşırdım açıkcası. Böyle bişeyden hiç haberim yoktu. Doktorumda böyle bir kontrol yapmadı. 2 hafta sonra kontrolüm var, gittiğimde mutlaka soracağım. Bilmediğimiz kim bilir neler var dahagerçekten şaşkınım şuan. Konuyu gündeme getirdiğiniz için tşk ediyorum sizlere...
Hepimize hayırlı doğumlar inşallahhh..
4 cm kısamıymış ? Kaç olması gerekiyor normal uzunlukta sayılması için acaba ? fisfisfis
bademcim benim dr ayrıntılı ulltrasyonda ölçmüştü 42 mm çıkmıştı.
25 mm ve altı tehlikeliymiş
sen hamiş kaldığında muhakkak önlemini al al tatlım
tugba arkadaşım geçmiş olsun sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın inşallah. şimdi yatak istirahatimi verdi doktorun nekadar süre yatman gerekiyo acaba. kaç cm olmuştu rahmin acaba doktorun gerek duydu sana bilgi verdilermi. bakalım bende yarın gidecem doktora merak ediyorum nediyecek. senin kolay geçmiş amaliyatın. sevindim senin adına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?