Servis ücreti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorma gerçekten maddi manevi bitik haldeyiz arkadaşım, ben de bilemedim o yuzden sormak istedim
Herkes öyle canim ya. Allah yardimciniz olsun.
Esin arkadaslarindan fikir almasi iyi olmus bence. Demekki herkes öyle düsünüyor.

kocan haklı. servisçinin yaptığı çok ayıp. yani siz şu an çadırda yaşıyor da olabilirdiniz. belki bir sürü cenazeniz oldu. belki kayıp cenazeleriniz var. yani böyle bir dönemde bu ne aç gözlülüktür, paranın kıymetini de gördük yani 1.5 dk'da alt üst oldu her şey. bu kadar paracı olunmaz ki, servisçiye bak. şark kurnazı.

Diğer aileleri tanimiyoruz ancak esim okul mudurunu aramış ,uygulama nedir diye ,o da henüz tam dönmemiş
Sizde zaten çok zor günler geçirdiniz. Eee sömestr ödenir fakat diğer kapalı olan günler ödenmez. Paran olur verelim nolcak dersin ödersin. Zaten maddi anlamda zor günler yasiyosunuz. Rabbım yardımcınız olsun. Eşinizle tartismayin adam haklı bencede

bence eşiniz haklı. evet ekmeği buna bağlı, keyfi değil ama bu süreçte yakıt tüketmedi, dışarıda bulunup ekstra masrafa girmedi, onun da geçimini düşünerek yarısı ödenebilir ama az buz para da değil ki servis ücretleri, küçük hesap diyesiniz.

kocan haklı. servisçinin yaptığı çok ayıp. yani siz şu an çadırda yaşıyor da olabilirdiniz. belki bir sürü cenazeniz oldu. belki kayıp cenazeleriniz var. yani böyle bir dönemde bu ne aç gözlülüktür, paranın kıymetini de gördük yani 1.5 dk'da alt üst oldu her şey. bu kadar paracı olunmaz ki, servisçiye bak. şark kurnazı.
Servisçi çocuğu evden alıyor en azından çadırda kalmadıklarını biliyordur. Yaz tatilinde falan tabii ki verilmez ama olağanüstü bir durum ve tek aylık bir süreç. Servisçi belki evsiz kaldı onun da ihtiyacı olabilir. Tatilde öğretmenler çalışmıyor zaten maaş ödemeyelim demekle aynı şey bu.

öğretmenle kıyaslayan olmuş ama memuriyet ve esnaflık aynı şey mi? pandemide gıda, giyim gibi sektörler sekteye uğradı, kimse almadığı hizmetin parasını ödemedi, bir çok küçük işletme battı. evet malesef sistem kötü ama ticaretin riski bu

Biz Akdeniz bölgesindeyiz bizlerin bu hafta başladı okul.Subat ayında sadece 1 hafta gitmesine rağmen Biz tam ay ödeme yaptık.Cunku ben nasil gitmesemde korona vs. tam ücret aldıysam onunda bana göre hakkı.Iki kızım var ikisine de tam ücret ödeme yaptım.Sizleri bilemem karar sizin.Evde çocukların harçlığı alınacak ödeneceklerine kursları gideceği servise kadar ben karar verdiğim için ödeme yetkiside bende.

Konu hakkında yorum yapmayacağım şunu söylemeye geldim, ne kadar ince düşünceli bir insansınız 😊

Ara tatilde de servis ücreti ödenir, kural budur.Muhtemelen Nisan tatili iptal olacak ve Haziran'da da okul uzayacaktir.O zaman ek ücret alınmaması için,şimdi düzenli ödenmesi gerekir.

Servisçi çocuğu evden alıyor en azından çadırda kalmadıklarını biliyordur. Yaz tatilinde falan tabii ki verilmez ama olağanüstü bir durum ve tek aylık bir süreç. Servisçi belki evsiz kaldı onun da ihtiyacı olabilir. Tatilde öğretmenler çalışmıyor zaten maaş ödemeyelim demekle aynı şey bu.
tamam belki de konu sahibi ve eşi tamamen işsiz kaldı? evsiz kalmadılar ama işsiz kaldılar belki? belki tamamen parasız kaldılar? belkilere bakacak olursak yandık. böyle bir sebepten sunulmayan hizmetin parasını isteyemez hiç kimse. servisçinin çok ihtiyacı varsa herkesi tek tek arayıp insan gibi ifade eder durumunu, ödeme rica eder. kimse de geri çevirmez. öyle çocuğun eline zarf tutuşturup yollamaz.

devlet okulu için konuşuyorum; tatilde maaş alan öğretmenin maaşını ben mi ödüyorum? direkt benim cebimden çıkmıyor ki. vergilerden karşılanıyor. o vergi öğretmene gitmese polise, doktora, askere gidecek. vatandaş her türlü ödeyecek. dolayısı ile elma ile armutu kıyaslamayın. servis ücreti direkt ailenin cebinden çıkıyor.

Kimseyi ebeveyni gibi koruma iç güdüsüyle hareket etmeyin. Servisçi gayet hakkını arayabilir zaten zarf da göndermiş.

öğretmenle kıyaslayan olmuş ama memuriyet ve esnaflık aynı şey mi? pandemide gıda, giyim gibi sektörler sekteye uğradı, kimse almadığı hizmetin parasını ödemedi, bir çok küçük işletme battı. evet malesef sistem kötü ama ticaretin riski bu
servisçinin aylık geliri öğretmenin aylık gelirinden daha fazladır emin olun.

Ara tatilde de servis ücreti ödenir, kural budur.Muhtemelen Nisan tatili iptal olacak ve Haziran'da da okul uzayacaktir.O zaman ek ücret alınmaması için,şimdi düzenli ödenmesi gerekir.
Nisan ara tatili bayrama denk geliyor,o yüzden iptal olmayabilir

O serviscinin kazandığı kadar siz kazanmiyorsunuzdur merak etmeyin. İnsan en azından yapkmadığı benzinin maliyetini düşer, ne tuhaf insanlar var ya. Çocukla kağıt göndermek kadar da ayıp, iş bilmezlik yok bence. Bence eş haklı, yasal bir cevabı yoksa bu işin, yarısını vermek yeter.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X