Ses çıkararak geniz temizleme

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.348
18.923
248
28
İyi geceler hanımlar gecenin bu saati aşırı sinirim bozuk çünkü uyuyamıyorum. Dedemler köyden geldi amcam da onlarla beraber gelmiş resmen bağıra çağıra oturma odasında konuşup televizyon izliyorlar. Babam da misafir geldiler diye uyuyamadı o da çok sinirli ama belli etmemeye çalışıyor ama daha da sinir olduğumuz bir şey var o da bildiğiniz sesli sesli geniz temizliyorlar. Tuvaletin kapısını kapatmadan el yüz yıkayıp sonra da bu işlemi gerçekleştiriyorlar ve adeta kükrer bir biçimde. İster istemez midemiz bulanıyor babam da babası olduğu için belli etmek istemiyor uyaramıyor da. Yemek sofrasına oturuyoruz salataya ekmek banıyorlar ama normal banmak değil dürüm ekmeği gibi yapıp arasına alıyor banarak ve ortaya konulan bir tabak bu. Sofrada durmadan konuşuyorlar ve yüksek sesle. Yarın işe okula gideceğiz ama ne tadımız kaldı ne tuzumuz üstelik 1 hafta daha burdalar. Tuvalete giresim gelmiyor yemek yiyesim gelmiyor. Babamın eşi -annemle babam ayrı- de çok zorlanıyor. Babam dediğim gibi rahatsız ama eşine belli etmemek küçük düşmemek için ona karşı savunuyor. Kadın hamile midesi hassas iki üç lokma yiyip kalkıyor mecbur. Mesela amcam ya da dedem sofradan erken kalktı diyelim el yıkamaya gidiyorlar biz sofradayız sesli sesli öksürüp balgam atıyorlar. Babamın eşi sinirden ağladı nerdeyse. Açık açık olmasa da uyarmak rahatsızlığını onlara belli etmek istiyor. Ne yapabiliriz? Uyku konusunda uyardık ama dedem asla uyumak istemiyor bıktık gerçekten..

Cidden sıkıntılı bi durum
Tam o durum olurken akliniza komik birsey getirseniz

Arkadasim babasinin agiz sapirtisindan cok rahatsizdi
Kendi aramizda konusurken "sakin ol şampiyon" de demistim gulmustuk epey bi
O gunden sonra yine konusu acildiginda o cumlen aklima geliyor guluyorum demisti

1 haftaligina idare edilir gibi

malesef gorgu kurallarina uyumsuzluk bu, ben ayni evde surekli yasiyorum bunu malesef ev arkadaslasarimla diger konularda uyum yakalasamda bu konuda ayni sorun yasaniyor 6 kisiyiz, cok ev arkadasi degistik ama malesef sonuc (0)

Aynı problemi yazın ben de yaşadım.
Maalesef ya direkt söyleyeceksiniz ya da katlanacaksiniz. Başka çaresi yok.

Çok sıkıntılı bir durum ama kalp kirmayin sabretmeye çalışın .. kalp kırmadan nasıl halledilir bilemedim çünkü...
Özel bir soru sorabilir miyim acaba

Sofradan kalktığı anda yüksek sesli TV müzik filan acin veya
Arkasından gidip hızlica kapıyı kapayın
Veya
biraz sabredin :/

Benim babamda abdest alırken aynı sesleri çıkarır köye gittiğim zaman mutlaktaysam hemen aspiratör açarım odadaysam tv nin sesini falan açarım.Hamile birine çok zor ben bile burada tiksindim canlı canlı düşünemiyorum valla .Sinyali aldığı an kulak tıkacı edinsin taksın anneniz.

Salataları ayrı ayrı minik çorba kaselerine yapın kişiye özel olsun. Ortak hiç bir yemeyi , meyvayı bile tek büyük tabak yada çanakta servis etmeyin. Birşey derlerse böyle size özel yapıyoruz daha özen göstermeyi seviyoruz dersiniz. Tuvslette ellerini yıkarken kapıyı siz kapatın artık havalar serin tuvaletten soğuk geliyor , hamile kadın üşümesin tarzı beyaz yalanlar söyleyin, gerçekten allah sabır versin

65 yaşında yahu ne yaşlısı
65 yaş genç mi??? Tamam ya size laf anlatılmaz ben ne diyorum siz sadece bunu mu anladınız yazdığımdan. Bu kadar mı yani anladığınız? Diyorum ki açıkça baban o adamın içindeymiş, sonra diyorum nenende zamanında karnında taşımış 9 ay, bu baban varya bu kadar hâliyle doğmamış bebekmiş sabahlamışlar belki de yeri gelmiş başında. Tahammül edemediğiniz yaşlı olmadığını söylediğiniz 65 yaşındaki dede varya o zamanlar gençmiş işte. Ve bu dede olmasaymış baban da dünyaya gelmezmiş doğal olarak sende doğmazmışsın.

Siz neyse cahilliğin dibine vurmuşsunuz da, babanız da bir alem çıktığı kabı mı beğenmiyor.

Çok üzüldüm dedeniz ve amcanız için. Yeryüzünde sizin gibileri olduğuna inanamıyorum.

Aileniz bu yaşınıza kadar size insanlığın özde olduğunu kibarlıkta olmadığını öğretmeliydi. Kibarlık evet önemli ve takdir edilesi ama 65 yaşındaki adamı kibar olmadığı için böylesi aşağılamak bence çok daha fazla çirkin.

Bence arada bir kabuğunuzdan çıkın, sizin dünyanızın dışında insanlar ne yapıyor, salatayı nasıl yiyor ama nasıl da güzel kalpleri var bir görün.

Siz neyse cahilliğin dibine vurmuşsunuz da, babanız da bir alem çıktığı kabı mı beğenmiyor.

Çok üzüldüm dedeniz ve amcanız için. Yeryüzünde sizin gibileri olduğuna inanamıyorum.

Aileniz bu yaşınıza kadar size insanlığın özde olduğunu kibarlıkta olmadığını öğretmeliydi. Kibarlık evet önemli ve takdir edilesi ama 65 yaşındaki adamı kibar olmadığı için böylesi aşağılamak bence çok daha fazla çirkin.

Bence arada bir kabuğunuzdan çıkın, sizin dünyanızın dışında insanlar ne yapıyor, salatayı nasıl yiyor ama nasıl da güzel kalpleri var bir görün.
hıc gormedıgınız bır ınsan hakkında bu kadar kesın yargılama yapmanız :işsiz:

İlk mesajda yazmış işte bütün duygu ve düşüncelerini.
bır ınsan yemek yerken baska kısılerın temızlıgını seslı yapmasından rahatsız olması dogal bır durum ,
ama sızın hıc tanımadıgınız gormedıgınız bırı hakkında cahıllıgın dıbıne vurmussunuz vs demenız hıc hos degıl .
ayrıca yeryuzunde sızın gıbı ınsanlar olduguna ınanmıyorum yazmıssınız haber ızlemıyorsunuz heralde sapık dolandırıcı kadına sıddet uygulayan mahluklardan haberınız yok mu sızın

bır ınsan yemek yerken baska kısılerın temızlıgını seslı yapmasından rahatsız olması dogal bır durum ,
ama sızın hıc tanımadıgınız gormedıgınız bırı hakkında cahıllıgın dıbıne vurmussunuz vs demenız hıc hos degıl .
ayrıca yeryuzunde sızın gıbı ınsanlar olduguna ınanmıyorum yazmıssınız haber ızlemıyorsunuz heralde sapık dolandırıcı kadına sıddet uygulayan mahluklardan haberınız yok mu sızın

Hanımefendi burda hiç kimse birbirini tanımıyor, mesajlarım tabi ki açtığı konu özelinde.

Ben köyde büyüdüm. Salataya ekmek banmayı herkes sever, burada yetişen. Hatta biz küçükken ıyyy falan yaptığımızda annemiz babamız bizi uyarıyordu "sanane biz böyle seviyoruz istemiyorsan tabağına al" diye. Burda tüm yaşlılar genizini sesli temizler. Bunda en ufak bir anormallik yok. Başka örnek davranış görmemişler ki, köyden çıkıp üniversiteye gitmemişler, ya da uzun süreli bu davranışları öğrenecek bir ortama girmemişler.

Bu bir kültür. Kültürlerarası farkların farkındalığı diye bile bir çok eğitim var çok uluslu şirketlerde. Bu farklara saygı duymayan biri cahildir. Aile büyüklerine geçici bir süre bu farklardan dolayı hoşgörü gösteremeyen biri ise ya şımarıktır, ya çocuksudur, ya cahildir... ne diyeyim!

Bu arada konu sahibine sapık, dolandırıcı, kadına şiddet uygulayan mahluk olmadığı için teşekkür ederim o halde.

Bir hafta salata yemeseniz sıkıntı olmaz da geniz temizleme olayı beni benden aldı şu anda. Allah sabır versin. Bir hafta çabuk geçer.

Hanımefendi burda hiç kimse birbirini tanımıyor, mesajlarım tabi ki açtığı konu özelinde.

Ben köyde büyüdüm. Salataya ekmek banmayı herkes sever, burada yetişen. Hatta biz küçükken ıyyy falan yaptığımızda annemiz babamız bizi uyarıyordu "sanane biz böyle seviyoruz istemiyorsan tabağına al" diye. Burda tüm yaşlılar genizini sesli temizler. Bunda en ufak bir anormallik yok. Başka örnek davranış görmemişler ki, köyden çıkıp üniversiteye gitmemişler, ya da uzun süreli bu davranışları öğrenecek bir ortama girmemişler.

Bu bir kültür. Kültürlerarası farkların farkındalığı diye bile bir çok eğitim var çok uluslu şirketlerde. Bu farklara saygı duymayan biri cahildir. Aile büyüklerine geçici bir süre bu farklardan dolayı hoşgörü gösteremeyen biri ise ya şımarıktır, ya çocuksudur, ya cahildir... ne diyeyim!

Bu arada konu sahibine sapık, dolandırıcı, kadına şiddet uygulayan mahluk olmadığı için teşekkür ederim o halde.
Kişisel olarak bize uygun olan ya da olmayan bazı seyler vardır , herkesın hoslandıgı deger verdıgı seyler ayrıdır .
Dedesının davranısından ev halkı olarak alıskın olmadıkları ıcın rahatsız olmus olabılırler , belkı baska bırıne bu davranıslar batmayabılır herkesın yasayısı zevkı gorusu farklıdır ben bunu anlatmaya calısıyorum .
bana ıtıcı gelen sızın hıc tanımadıgınız bırını ck kesın bır sekıklde yargılamanız anlatabılıyormuyum sız konu sahıbını dedesını begenmedıgı ıcın yargılıyorsunuz mesela saygı duymuyorsunuz ama ondan dedesıne amcasına ne yaparlarsa yapsınlar saygı duymasını beklıyorsunuz cıfte standart var burada

Back
X