Ses çıkararak geniz temizleme

Kişisel olarak bize uygun olan ya da olmayan bazı seyler vardır , herkesın hoslandıgı deger verdıgı seyler ayrıdır .
Dedesının davranısından ev halkı olarak alıskın olmadıkları ıcın rahatsız olmus olabılırler , belkı baska bırıne bu davranıslar batmayabılır herkesın yasayısı zevkı gorusu farklıdır ben bunu anlatmaya calısıyorum .
bana ıtıcı gelen sızın hıc tanımadıgınız bırını ck kesın bır sekıklde yargılamanız anlatabılıyormuyum sız konu sahıbını dedesını begenmedıgı ıcın yargılıyorsunuz mesela saygı duymuyorsunuz ama ondan dedesıne amcasına ne yaparlarsa yapsınlar saygı duymasını beklıyorsunuz cıfte standart var burada

Düşüncenizi paylaştığınız için canı gönülden teşekkür ederim. Üstüne para versem bu kadar tarafsız yorumlar alamam biliyorum.

Benim yapıma, kişiliğime, inanışıma göre bazı şeyler temeldir, bazı şeyler tamamlayıcıdır. İyi niyet, anlayış-empati, yardımseverlik, vb şeyler temeldir. Kibarlık, kariyer, para, güzellik vb tamamlayıcıdır. Bir insanda temel şeyler vasatsa tamamlayıcı şeylerle kendini istediği kadar cilalasın, bence beş para etmez.

Bir önceki mesajımda söyledim, köyde yetiştim, yedi sülalem köylü. Ben çevremdeki en lüks sitelerden birinde oturuyorum. Bana aile büyükleri bir ziyarete geliyor, hürraa o sosyatik site şalvarlı kadınlarla doluyor. Ne dedeler ne teyzeler yavaş konuşmayı bilmiyor. Aynı konu sahibinin dediği gibi, banyoya bir giriyorlar hınkırmalar, sümkürmeler... Hava boşluğundan ses muhtemelen 12 katı birden ziyaret ediyor biliyorum. Peki ben rahatsız oluyor muyum, vallahi hayır. O geçici bir gün beş gün neyse artık bitecek ama ben mezera girene kadar aile büyüklerim etrafımda olacak. Çünkü benim özüm onlar. Aynı şekilde komşularım için aynı durum oluyor zaman zaman, onları da anlayışla karşılıyorum. Hatta anlayışla karşılamak ne kelime aksi aklımdan bile geçmiyor.

Yani konu sahibi ile bire bir aynı şeyleri yaşadığım için net ifade etme hakkını kendimde buluyorum.

Düşüncenizi paylaştığınız için canı gönülden teşekkür ederim. Üstüne para versem bu kadar tarafsız yorumlar alamam biliyorum.

Benim yapıma, kişiliğime, inanışıma göre bazı şeyler temeldir, bazı şeyler tamamlayıcıdır. İyi niyet, anlayış-empati, yardımseverlik, vb şeyler temeldir. Kibarlık, kariyer, para, güzellik vb tamamlayıcıdır. Bir insanda temel şeyler vasatsa tamamlayıcı şeylerle kendini istediği kadar cilalasın, bence beş para etmez.

Bir önceki mesajımda söyledim, köyde yetiştim, yedi sülalem köylü. Ben çevremdeki en lüks sitelerden birinde oturuyorum. Bana aile büyükleri bir ziyarete geliyor, hürraa o sosyatik site şalvarlı kadınlarla doluyor. Ne dedeler ne teyzeler yavaş konuşmayı bilmiyor. Aynı konu sahibinin dediği gibi, banyoya bir giriyorlar hınkırmalar, sümkürmeler... Hava boşluğundan ses muhtemelen 12 katı birden ziyaret ediyor biliyorum. Peki ben rahatsız oluyor muyum, vallahi hayır. O geçici bir gün beş gün neyse artık bitecek ama ben mezera girene kadar aile büyüklerim etrafımda olacak. Çünkü benim özüm onlar. Aynı şekilde komşularım için aynı durum oluyor zaman zaman, onları da anlayışla karşılıyorum. Hatta anlayışla karşılamak ne kelime aksi aklımdan bile geçmiyor.

Yani konu sahibi ile bire bir aynı şeyleri yaşadığım için net ifade etme hakkını kendimde buluyorum.
kımsenın köylü olmasına bırsey denıldıgı yok sız anlamak ıstedıgınız gıbı anlıyorsunuz ,
kımse kralıyet soyundan gelmıyor hepımız koylerden buyuk sehırlere geldık görgü farklı bısey anlatabılıyomuyum rahatsız olmuslar ıste yemek yerken bırı banyomda seslı bır sekılde temızlıgını yapsa bende rahatsız olurum bundan rahatsız olmamızda koylu ınsanları hor gordugumuz ıcın yada gecmısımızı begenmedıgımız anlamına gelmez . konu sahıbını rahatsız olmus sız olmuyormusunuz farklılıklar olabılır . konu sahıbının rahatsızlıgına saygı duymanız ve tanımadıgınız bırını cahılsın dıye yargılamamanız gerekıyor bunu anlatıyorum sıze .

Hanımefendi burda hiç kimse birbirini tanımıyor, mesajlarım tabi ki açtığı konu özelinde.

Ben köyde büyüdüm. Salataya ekmek banmayı herkes sever, burada yetişen. Hatta biz küçükken ıyyy falan yaptığımızda annemiz babamız bizi uyarıyordu "sanane biz böyle seviyoruz istemiyorsan tabağına al" diye. Burda tüm yaşlılar genizini sesli temizler. Bunda en ufak bir anormallik yok. Başka örnek davranış görmemişler ki, köyden çıkıp üniversiteye gitmemişler, ya da uzun süreli bu davranışları öğrenecek bir ortama girmemişler.

Bu bir kültür. Kültürlerarası farkların farkındalığı diye bile bir çok eğitim var çok uluslu şirketlerde. Bu farklara saygı duymayan biri cahildir. Aile büyüklerine geçici bir süre bu farklardan dolayı hoşgörü gösteremeyen biri ise ya şımarıktır, ya çocuksudur, ya cahildir... ne diyeyim!

Bu arada konu sahibine sapık, dolandırıcı, kadına şiddet uygulayan mahluk olmadığı için teşekkür ederim o halde.

Üniversite okumayan, köyde yaşayan insanlar genizlerini ortalık yerde temizler diyerek ne saçma bir genelleme yapmışsınız. Görgü kuralının kültürle ne alakası var yahu. Ha deseniz masada yada yer sofrasında yemek yemek evet o kültürler arası farklıdır işte.
Geniz temizlemek, sesli burun silmek, pırtlamak, hapşırırken ağız burun kapatmamak topluluk içinde yapılacak şeyler değildir ve evet en önemli görgü kurallarından biridir. Benim anne ve babamda belli bir yaşa kadar köyde büyümüş insanlar, evimize memleketten insanlar gelirdi ama onların genelinde de bu tarz hareketler ayıp olarak karşılanır. Küçükken grip olmuştum babamın yanında burnumu sesli silmiştim sanırım "git banyoda temizle burnunu" diye ciddi azar yemiştim. O gün bugündür deli gibi tıkansamda insanların olduğu bir ortamda burun silemem. Hatırlarım aöf sınavında deli gibi hastayım, sessiz sessiz burun silicem diye kırk takla atmıştım. Kardeşlerim yanımda pırtlarsa biz gülerken, annem "ayıptır, banyo niye var" diye nasihat verirdi. Bunun köyle kentle ilgisi yok ki. Kurumsal bir firmada çalışan bir bayanın höykürerek burun temizlediğine şahit olmuşluğum vardır. Evet eskiden salatayı ayrı kaselere koymak gibi bir kültür yoktu onda da " önünden ye, çatalsız ekmek banma" diye uyarılırdık. Şu anda da servis kaşığı kullanıp, tabaklarımızın kenarına alırız kase yoksa bile.
Konu sahibi bence köy yada kent gibi genelleme yapmak istememiş, şahsi bir eleştiri yapmış diye umuyorum. Çünkü vurgulamak istediğiniz ayrımcılığa bende karşıyım.
Kısacası bu tarz görgü kuralları üniversite de değil, evde anne/baba tarafından aşılanır.Okullar akademik başarı için eğitim verir. Hiçbirimiz Fransız dadılarla büyümedik ama bunların ayıp olduğunu bilerek büyütüldük.

Bu insanlar için yaptıkları normalleşmiş bi eylem. Ne yaparsanız yapın düzelmezler. Üstüne uyarınca alınganlık yaparlar 1 haftalığına geldik evlerine sığdıramadılar diye

Kayınpederim aynı şekilde yapar. Biz sofradayken lavaboya gidip balgam çıkarır her seferinde 🤢🤢🤢
Benim kayınbabiş de yemek sofrasında guark geğiriyor. Bana çok mide bulandırıcı geliyor.
Bir de lavaboyu kullandıktan sonra lavaboda kalıntılar kalıyor ağzını mı çalkalıyor bilmiyorum ama ben çok tiksiniyorum. Kendi babam yapmaz ama yapsa da tiksinmem kendi babam çünkü adı üstünde 😆 ama hiçbir gelin kayınbabasının lavabodaki ağız kalıntılarını temizlemek zorunda değil. 😆

Ne yapsın, dedesini evden mi kovsun? 65 yaşında asla değişmeyecek birini karşısına alıp izah etmeye kalkarak kalbini mi kırsın?
Kovmasın tabi ki, sürekli yaşamayacaksa uyararak kalbini de kırmasın ama rahatsız olmasında sıkıntı yok. Çünkü herkes kişisel temizlik yanı başında yapılınca rahatsız olur.

Üniversite okumayan, köyde yaşayan insanlar genizlerini ortalık yerde temizler diyerek ne saçma bir genelleme yapmışsınız. Görgü kuralının kültürle ne alakası var yahu. Ha deseniz masada yada yer sofrasında yemek yemek evet o kültürler arası farklıdır işte.
Geniz temizlemek, sesli burun silmek, pırtlamak, hapşırırken ağız burun kapatmamak topluluk içinde yapılacak şeyler değildir ve evet en önemli görgü kurallarından biridir. Benim anne ve babamda belli bir yaşa kadar köyde büyümüş insanlar, evimize memleketten insanlar gelirdi ama onların genelinde de bu tarz hareketler ayıp olarak karşılanır. Küçükken grip olmuştum babamın yanında burnumu sesli silmiştim sanırım "git banyoda temizle burnunu" diye ciddi azar yemiştim. O gün bugündür deli gibi tıkansamda insanların olduğu bir ortamda burun silemem. Hatırlarım aöf sınavında deli gibi hastayım, sessiz sessiz burun silicem diye kırk takla atmıştım. Kardeşlerim yanımda pırtlarsa biz gülerken, annem "ayıptır, banyo niye var" diye nasihat verirdi. Bunun köyle kentle ilgisi yok ki. Kurumsal bir firmada çalışan bir bayanın höykürerek burun temizlediğine şahit olmuşluğum vardır. Evet eskiden salatayı ayrı kaselere koymak gibi bir kültür yoktu onda da " önünden ye, çatalsız ekmek banma" diye uyarılırdık. Şu anda da servis kaşığı kullanıp, tabaklarımızın kenarına alırız kase yoksa bile.
Konu sahibi bence köy yada kent gibi genelleme yapmak istememiş, şahsi bir eleştiri yapmış diye umuyorum. Çünkü vurgulamak istediğiniz ayrımcılığa bende karşıyım.
Kısacası bu tarz görgü kuralları üniversite de değil, evde anne/baba tarafından aşılanır.Okullar akademik başarı için eğitim verir. Hiçbirimiz Fransız dadılarla büyümedik ama bunların ayıp olduğunu bilerek büyütüldük.

İlk mesajı tekrar okur musunuz, insanlar zaten banyoda geniz temizliyor.

Global bir firmadayım, bütün avrupalılar burnunu hönkürerek temizliyor. Bizim kibarlık budalaları da burnu dolmuş nefes alamıyor hala kibarlık peşinde.

Global bir firmadayım, bütün avrupalılar burnunu hönkürerek temizliyor. Bizim kibarlık budalaları da burnu dolmuş nefes alamıyor hala kibarlık peşinde.
Ben de her sabah biraz gürültülü şekilde yaparım inşallah komşu duymaz diye dua ederim. Kocam yapmaz baayan halimle ben yaparım 😁

Konu sahibinin her zamanki kibarlığı ile yani kibarca azıcık rahatsız olması sorun olmayabilirdir tabi
Ama onlar ailece sinirden ağlayacak, artık yemek yiyemeyecek hatta wc ye gidemeyecek kadar çok sinir olmuşlar.
Allah aşkına bu kadar tepki normal mi sizce?

Konu sahibinin her zamanki kibarlığı ile yani kibarca azıcık rahatsız olması sorun olmayabilirdir tabi
Ama onlar ailece sinirden ağlayacak, artık yemek yiyemeyecek hatta wc ye gidemeyecek kadar çok sinir olmuşlar.
Allah aşkına bu kadar tepki normal mi sizce?
Hamile kadını anlayışlar karşılarım. Ben şeye takıldım. Babam misafir geldikleri için rahatsız oldu diye bir şey yazmış.

Kelime oyununa gerek yok ki, evet tekrar okudum, konu sahibi "kapıları kapatmadan, kükrer gibi, biz yemek yerken" diye ayrıtıntı da vermiş. Bu davranışı normal kabul ediyorsanız, kendinizi sorgulayın.

Sizde belirtmişsiniz işte kişisel temizliği insanların içinde yapmak yada saygı duyup ayrı bir yere çekilip yapmak global firma yada köy/kent farketmiyor. Aynı şeyleri düşünmüşüz ama bir farkla size çekici gelen hönküren Avrupalılar beni iğrendirirdi.
Topuklu ayakkabı yada parfümün icadını araştırırsanız görgü kuralları konusunda Avrupalıları baz almakta hata ettiğinizi farkedersiniz.
Karşısındakine saygı duyup, hönkürmeyen, pırtlamayan kibarlık budalalarını ve ailelerini de tebrik ederim, ne güzel başkasının midesini kaldırmaktansa iki adım atıp wc ye gidip görürler işlerini.

1 hafta idare edilebilir bir süre. Bu kadarlik bir süre için uyarmasaniz belli etmeseniz iyi olur. Evet cok zor benim de midem alt üst olurdu. Ama o kapatmiyorsa siz oldugunuz yerin kapısını kapatin, hamile bayan rahatsizim desin kendi odasinda ayri yesin. Bosanmis dayim bizde 5 yila yakin kaldi fakat en ufak bisey diyemedik. Annem kardesim bu evden kırgın gitmeyecek dedi bizde ona olan saygidan tek kelime etmeden ugurladik evden. Allah baska dert vermesin bu cozulemeyecek bir problem degil

Kelime oyununa gerek yok ki, evet tekrar okudum, konu sahibi "kapıları kapatmadan, kükrer gibi, biz yemek yerken" diye ayrıtıntı da vermiş. Bu davranışı normal kabul ediyorsanız, kendinizi sorgulayın.

Sizde belirtmişsiniz işte kişisel temizliği insanların içinde yapmak yada saygı duyup ayrı bir yere çekilip yapmak global firma yada köy/kent farketmiyor. Aynı şeyleri düşünmüşüz ama bir farkla size çekici gelen hönküren Avrupalılar beni iğrendirirdi.
Topuklu ayakkabı yada parfümün icadını araştırırsanız görgü kuralları konusunda Avrupalıları baz almakta hata ettiğinizi farkedersiniz.
Karşısındakine saygı duyup, hönkürmeyen, pırtlamayan kibarlık budalalarını ve ailelerini de tebrik ederim, ne güzel başkasının midesini kaldırmaktansa iki adım atıp wc ye gidip görürler işlerini.

Kızanların hepsi sonunda aynı şeyi yazıyor ya mest oluyorum. İşin püf noktası banyo. Banyoda hönkürebilirsin, serbest...

Ben davranışı takdir etmiyorum aferin onlara hönkürüyorlar da demiyorum. Bir hafta dayanılabilecek bir davranış diyorum. Bunu yapan 65 yaşın gerekçeleri anlaşılabilir diyorum.

Mesajımın hiçbir yerinde Avrupalıları öven bir yan yok konuyu sapıtmayın lütfen. Benden önceki mesajda biri Avrupalı banyoda burnunu sildi şaşırdım iğrendim yazmış ben de o yüzden yazdım. Benim için milliyeti, köyü kenti önemli değil. Burnu dolan / genzi dolan insan banyoya gider ve ihtiyacını giderir. Kibarca sessiz giderilebilecek boyuttadır öyle yapar. Hastadır kuvvetle hönkürmek zorundadır, hönkürür. Köylüdür, kibarlık görmemiştir her seferinde kabaca banyoda temizler, keşke kibar olsa denebilir içten ama sinirden ağlanmaz, o banyoya bir daha girilmemezlik yapılmaz, o evde yemek yiyemiyoruz denmez.

Kibarlık iyi bir meziyet kibar insanları ben de takdir ediyorum. Kibar olmaya da dikkat ediyorum. Ancak empati kibarlıktan üstün bir meziyet kusura bakmayın.

Genzi dolan bir adam banyo da sümkürmekten başka ne yapabilir ? Duyanda insanlarin üzerine üzerine yapti sanir...Tamam çok hoş bir durum olmayabilir ama ihtiyaç sonuçta,tipki tuvalet gibi.

Kaldi ki bu kişiler yaşli dede ve amca,üstelik bir haftalik bir durum.Sanirim gelmelerini hiç istemediginiz için onlara karsi bir tahammülsüzlük oluşmuş.

Kızanların hepsi sonunda aynı şeyi yazıyor ya mest oluyorum. İşin püf noktası banyo. Banyoda hönkürebilirsin, serbest...

Ben davranışı takdir etmiyorum aferin onlara hönkürüyorlar da demiyorum. Bir hafta dayanılabilecek bir davranış diyorum. Bunu yapan 65 yaşın gerekçeleri anlaşılabilir diyorum.

Mesajımın hiçbir yerinde Avrupalıları öven bir yan yok konuyu sapıtmayın lütfen. Benden önceki mesajda biri Avrupalı banyoda burnunu sildi şaşırdım iğrendim yazmış ben de o yüzden yazdım. Benim için milliyeti, köyü kenti önemli değil. Burnu dolan / genzi dolan insan banyoya gider ve ihtiyacını giderir. Kibarca sessiz giderilebilecek boyuttadır öyle yapar. Hastadır kuvvetle hönkürmek zorundadır, hönkürür. Köylüdür, kibarlık görmemiştir her seferinde kabaca banyoda temizler, keşke kibar olsa denebilir içten ama sinirden ağlanmaz, o banyoya bir daha girilmemezlik yapılmaz, o evde yemek yiyemiyoruz denmez.

Kibarlık iyi bir meziyet kibar insanları ben de takdir ediyorum. Kibar olmaya da dikkat ediyorum. Ancak empati kibarlıktan üstün bir meziyet kusura bakmayın.

Dimi kızanların hepsi sonunda aynı şeyi yazıyor :KK70:özeleştiri yapmanız çok güzel. Global firmada ki ortalıkta hönküren Avrupalılarla, onlar gibi davranmayanları kibarlık budalası diye tabir edip karşılaştırma yapmıştınız oysa ki. Bende bu işin banyoda sessizce giderilebileceğini, toplum içinde yapmanın ayıp karşılanacağını yazmıştım, bu mesajınızda aynı dili konuşmuşuz.

Hatta siz köyde yaşayan insanların hep böyle davrandığını yazıp, onlarla bu davranışları kalıplaştırırken, görgü kurallarının memlekete değil kişiye göre değiştiğini söyleyip köylü insanıına yaptığınız genellemenize karşı çıkan yine bendim. Vefa, empati, sadakat duygularım üst seviyededir aslını unutan, inkar eden biri olmadım hiç bir zaman. Hatta kültür gezileri yapmayı, farklı külltürden insanlarla bir araya gelmeyi, yer sofralarındada bağdaş kurup oturmayı, samimiyetlerine ortak olmayı çok severim. Kültüre saygı da budur zaten.

Köyde yaşayan akrabalarınıza giyim tarzı yüzünden burun kıvırmamanız takdir edilesi. Yaşadığınız ultra lüks sitenizde misafiriniz olan şalvarlı teyzelerle, sizin ve komşularınızın gözle görülesi giyim farkı evet kültürel farklılıktır, saygı duyulması gereken budur, geniz temizlemesi değil. Dışarıda şalvarlı gördüğünde önyargılı, irite edici bakışlar atan insanlardan da nefret ederim ayrıca. Bu konuda kesinlikle aynı düşünüyoruz. Ama konu sahibi dedesinin giydiği şalvardan yada kafasına taktığı kasketten rahatsız değil işte, siz bunu göremiyorsunuz. He rahatsızsa da aslını unutan şımarık şehirli damgasını yer gözümde.

Benim başıma gelse ne yaparım (ki geldi de), sofradayken geniz temizlenmesinden rahatsız olsamda mahçup etmek yerine bir hafta evime geleni baştacı eder, görmezden gelmeye çalışır idare ederim. Köylüde olsa, global şirkette oturan ultra lüks sitede ki kentli, Avrupalı da olsa değişmez tavrım.

Son düzenleme:
Back
X