Dimi kızanların hepsi sonunda aynı şeyi yazıyor

özeleştiri yapmanız çok güzel. Global firmada ki ortalıkta hönküren Avrupalılarla, onlar gibi davranmayanları kibarlık budalası diye tabir edip karşılaştırma yapmıştınız oysa ki. Bende bu işin banyoda sessizce giderilebileceğini, toplum içinde yapmanın ayıp karşılanacağını yazmıştım, bu mesajınızda aynı dili konuşmuşuz.
Hatta siz köyde yaşayan insanların hep böyle davrandığını yazıp, onlarla bu davranışları kalıplaştırırken, görgü kurallarının memlekete değil kişiye göre değiştiğini söyleyip köylü insanıına yaptığınız genellemenize karşı çıkan yine bendim. Vefa, empati, sadakat duygularım üst seviyededir aslını unutan, inkar eden biri olmadım hiç bir zaman. Hatta kültür gezileri yapmayı, farklı külltürden insanlarla bir araya gelmeyi, yer sofralarındada bağdaş kurup oturmayı, samimiyetlerine ortak olmayı çok severim. Kültüre saygı da budur zaten.
Köyde yaşayan akrabalarınıza giyim tarzı yüzünden burun kıvırmamanız takdir edilesi. Yaşadığınız ultra lüks sitenizde misafiriniz olan şalvarlı teyzelerle, sizin ve komşularınızın gözle görülesi giyim farkı evet kültürel farklılıktır, saygı duyulması gereken budur, geniz temizlemesi değil. Dışarıda şalvarlı gördüğünde önyargılı, irite edici bakışlar atan insanlardan da nefret ederim ayrıca. Bu konuda kesinlikle aynı düşünüyoruz. Ama konu sahibi dedesinin giydiği şalvardan yada kafasına taktığı kasketten rahatsız değil işte, siz bunu göremiyorsunuz. He rahatsızsa da aslını unutan şımarık şehirli damgasını yer gözümde.
Benim başıma gelse ne yaparım (ki geldi de), sofradayken geniz temizlenmesinden rahatsız olsamda mahçup etmek yerine bir hafta evime geleni baştacı eder, görmezden gelmeye çalışır idare ederim. Köylüde olsa, global şirkette oturan ultra lüks sitede ki kentli, Avrupalı da olsa değişmez tavrım.