Ses çıkararak geniz temizleme

Ne yapsın, dedesini evden mi kovsun? 65 yaşında asla değişmeyecek birini karşısına alıp izah etmeye kalkarak kalbini mi kırsın?
niye yapılan pisliği uyarınca kalp kırılıyor. siz aynısını yapsanız sizi de mi uyaramayacağız kalbiniz kırılacak diye?
kadın zaten evden kovcam lanet insanları filan dememiş. ne yapabilirim diye akıl soruyor, rahatsızlığını dile getiriyor.

kişi ana baba dede diye her pisliği çekilmek zorunda mı? gelsinler tepemize etsinler o zaman.

İyi geceler hanımlar gecenin bu saati aşırı sinirim bozuk çünkü uyuyamıyorum. Dedemler köyden geldi amcam da onlarla beraber gelmiş resmen bağıra çağıra oturma odasında konuşup televizyon izliyorlar. Babam da misafir geldiler diye uyuyamadı o da çok sinirli ama belli etmemeye çalışıyor ama daha da sinir olduğumuz bir şey var o da bildiğiniz sesli sesli geniz temizliyorlar. Tuvaletin kapısını kapatmadan el yüz yıkayıp sonra da bu işlemi gerçekleştiriyorlar ve adeta kükrer bir biçimde. İster istemez midemiz bulanıyor babam da babası olduğu için belli etmek istemiyor uyaramıyor da. Yemek sofrasına oturuyoruz salataya ekmek banıyorlar ama normal banmak değil dürüm ekmeği gibi yapıp arasına alıyor banarak ve ortaya konulan bir tabak bu. Sofrada durmadan konuşuyorlar ve yüksek sesle. Yarın işe okula gideceğiz ama ne tadımız kaldı ne tuzumuz üstelik 1 hafta daha burdalar. Tuvalete giresim gelmiyor yemek yiyesim gelmiyor. Babamın eşi -annemle babam ayrı- de çok zorlanıyor. Babam dediğim gibi rahatsız ama eşine belli etmemek küçük düşmemek için ona karşı savunuyor. Kadın hamile midesi hassas iki üç lokma yiyip kalkıyor mecbur. Mesela amcam ya da dedem sofradan erken kalktı diyelim el yıkamaya gidiyorlar biz sofradayız sesli sesli öksürüp balgam atıyorlar. Babamın eşi sinirden ağladı nerdeyse. Açık açık olmasa da uyarmak rahatsızlığını onlara belli etmek istiyor. Ne yapabiliriz? Uyku konusunda uyardık ama dedem asla uyumak istemiyor bıktık gerçekten..
Ahh şu akrabaları evlenince hayatımızdan silebilsek,hiç gelip gitmeseler ne güzel olurdu :ıslık:

Dimi kızanların hepsi sonunda aynı şeyi yazıyor :KK70:özeleştiri yapmanız çok güzel. Global firmada ki ortalıkta hönküren Avrupalılarla, onlar gibi davranmayanları kibarlık budalası diye tabir edip karşılaştırma yapmıştınız oysa ki. Bende bu işin banyoda sessizce giderilebileceğini, toplum içinde yapmanın ayıp karşılanacağını yazmıştım, bu mesajınızda aynı dili konuşmuşuz.

Hatta siz köyde yaşayan insanların hep böyle davrandığını yazıp, onlarla bu davranışları kalıplaştırırken, görgü kurallarının memlekete değil kişiye göre değiştiğini söyleyip köylü insanıına yaptığınız genellemenize karşı çıkan yine bendim. Vefa, empati, sadakat duygularım üst seviyededir aslını unutan, inkar eden biri olmadım hiç bir zaman. Hatta kültür gezileri yapmayı, farklı külltürden insanlarla bir araya gelmeyi, yer sofralarındada bağdaş kurup oturmayı, samimiyetlerine ortak olmayı çok severim. Kültüre saygı da budur zaten.

Köyde yaşayan akrabalarınıza giyim tarzı yüzünden burun kıvırmamanız takdir edilesi. Yaşadığınız ultra lüks sitenizde misafiriniz olan şalvarlı teyzelerle, sizin ve komşularınızın gözle görülesi giyim farkı evet kültürel farklılıktır, saygı duyulması gereken budur, geniz temizlemesi değil. Dışarıda şalvarlı gördüğünde önyargılı, irite edici bakışlar atan insanlardan da nefret ederim ayrıca. Bu konuda kesinlikle aynı düşünüyoruz. Ama konu sahibi dedesinin giydiği şalvardan yada kafasına taktığı kasketten rahatsız değil işte, siz bunu göremiyorsunuz. He rahatsızsa da aslını unutan şımarık şehirli damgasını yer gözümde.

Benim başıma gelse ne yaparım (ki geldi de), sofradayken geniz temizlenmesinden rahatsız olsamda mahçup etmek yerine bir hafta evime geleni baştacı eder, görmezden gelmeye çalışır idare ederim. Köylüde olsa, global şirkette oturan ultra lüks sitede ki kentli, Avrupalı da olsa değişmez tavrım.

Başında yazdığınız ortalıkta hönkürme, konuda geçen hiçbir mesajda yok. Global firmada hönküren Avrupalılar lavaboda hönkürüyor. Konu sahibinin dedesi lavaboda hönkürüyor.

Çok büyük konuşmamanızı öneririm bayanlar.bende sizin gibiydim ama babama gırtlak kanseri için radyoterapi aldıktan sonra Boğaz’da ödem oluştu ve tek kurtuluş yolu balgam atabilmesiydi.lavabo kapısında çok dua ettim kolayca çıksın balgamı diye babacım öksürükle boğuşurken

niye yapılan pisliği uyarınca kalp kırılıyor. siz aynısını yapsanız sizi de mi uyaramayacağız kalbiniz kırılacak diye?
kadın zaten evden kovcam lanet insanları filan dememiş. ne yapabilirim diye akıl soruyor, rahatsızlığını dile getiriyor.

kişi ana baba dede diye her pisliği çekilmek zorunda mı? gelsinler tepemize etsinler o zaman.

O zaman empati diye anlayış diye bişey hiç olmasın. Kuralımıza uymayanı ezelim hırpalayalım hooooop hayatımızdan çıkaralım.
Kural da alternatifi olmayan bir kural, genzini banyoda bile temizleyemezsin nokta. Bu mu yani?

O zaman empati diye anlayış diye bişey hiç olmasın. Kuralımıza uymayanı ezelim hırpalayalım hooooop hayatımızdan çıkaralım.
Kural da alternatifi olmayan bir kural, genzini banyoda bile temizleyemezsin nokta. Bu mu yani?
siz neden yanlış anlamak için üstün bi çaba sarfediyorsunuz?

Dede amca banyo tuvalet kapısını kapatsanız içerideyken, herkes daha rahat eder böyle diyebilirsiniz. Yemegi nerede yiyorsaniz yemek yerkende bittikten sonrada kapısını kapalı tutabilir yemek kokusu eve dağılmasın istiyoruz diyebilirsiniz. Onlar yemeklerini bitirdikten hemen sonra kalkıp kapıyı kapatabilirsiniz. Bunların dışında aklıma başka birsey gelmiyor. O insanlara yaptıklarının iğrenç olduğunu anlatamazsınız artık ama kapı kapama mantıklı gelebilir bu şekilde yaparsanız.

siz neden yanlış anlamak için üstün bi çaba sarfediyorsunuz?

Keşke yanlış anlıyor olsam.
Şu an o kadar üzgünüm ki, insanların bu kadar rahatına düşkün, yaşlılarına saygı duymayan ve bu değerleri sahiplenenleri dışlar olduğuna üzgünüm.
Çocuklarım için üzgünüm. Empati anlayış herşeydir-süs hiçbir şey, lavaboda sümkürebilirsin bunu ayıplayan bayağıdır diye yetiştirdiğim çocuklarımın yaşayacağı bugün gördüğüm için çok üzgünüm...

Keşke yanlış anlıyor olsam.
Şu an o kadar üzgünüm ki, insanların bu kadar rahatına düşkün, yaşlılarına saygı duymayan ve bu değerleri sahiplenenleri dışlar olduğuna üzgünüm.
Çocuklarım için üzgünüm. Empati anlayış herşeydir-süs hiçbir şey, lavaboda sümkürebilirsin bunu ayıplayan bayağıdır diye yetiştirdiğim çocuklarımın yaşayacağı bugün gördüğüm için çok üzgünüm...
bu konuda bu kadar duygusal düşünmenin ve davranmanın manasını anlayamadım.

bu konuda bu kadar duygusal düşünmenin ve davranmanın manasını anlayamadım.

Geniz temizlemek, geğirmek tarzı kişisel temizliklerin toplum içinde, diğer insanları rahatsız edecek şekilde yapılması ayıptır dediğimiz için rahatına düşkün, yaşlılarına saygı duymayan, aslını unutan insanlar olduk iyimi. :halay:

Geniz temizlemeyi;
kasket, şalvar, yer sofrası gibi kültürel farklılıkla bir tutan, sahiplenilmesi gereken bir değer olarak gören birine ne anlatabilirim ki.

Kapiyi kapatmalari konusunda uyarabilirsiniz bence, iceri cok ses geliyor diye.
Babaniz esini one surerek de soyleyebilir,
kirilmazlar bence, dusunememislerdir.

Sonucta bu tarz meseleler biraz kulturle alakali,
sizin orada ayip kabul edilen bir davranis baska bir yerde normal olabiliyor.

Salatayi da ayri kaplara koyun en guzeli.

Evet cok mide bulandirici ama yine de amcaniz, dedeniz.
Ben hatirliyorum, her sabah servis bekledigim durakta bir adam boyle honkuruyordu, her sabah dusunun.
Yani onu cektiysem amca dede hayli hayli cekilir bence bir hafta.

Geniz temizlemek, geğirmek tarzı kişisel temizliklerin toplum içinde, diğer insanları rahatsız edecek şekilde yapılması ayıptır dediğimiz için rahatına düşkün, yaşlılarına saygı duymayan, aslını unutan insanlar olduk iyimi. :halay:

Geniz temizlemeyi;
kasket, şalvar, yer sofrası gibi kültürel farklılıkla bir tutan, sahiplenilmesi gereken bir değer olarak gören birine ne anlatabilirim ki.
hala toplum içinde diyorsunuz, banyo toplum içi mi?

İyi geceler hanımlar gecenin bu saati aşırı sinirim bozuk çünkü uyuyamıyorum. Dedemler köyden geldi amcam da onlarla beraber gelmiş resmen bağıra çağıra oturma odasında konuşup televizyon izliyorlar. Babam da misafir geldiler diye uyuyamadı o da çok sinirli ama belli etmemeye çalışıyor ama daha da sinir olduğumuz bir şey var o da bildiğiniz sesli sesli geniz temizliyorlar. Tuvaletin kapısını kapatmadan el yüz yıkayıp sonra da bu işlemi gerçekleştiriyorlar ve adeta kükrer bir biçimde. İster istemez midemiz bulanıyor babam da babası olduğu için belli etmek istemiyor uyaramıyor da. Yemek sofrasına oturuyoruz salataya ekmek banıyorlar ama normal banmak değil dürüm ekmeği gibi yapıp arasına alıyor banarak ve ortaya konulan bir tabak bu. Sofrada durmadan konuşuyorlar ve yüksek sesle. Yarın işe okula gideceğiz ama ne tadımız kaldı ne tuzumuz üstelik 1 hafta daha burdalar. Tuvalete giresim gelmiyor yemek yiyesim gelmiyor. Babamın eşi -annemle babam ayrı- de çok zorlanıyor. Babam dediğim gibi rahatsız ama eşine belli etmemek küçük düşmemek için ona karşı savunuyor. Kadın hamile midesi hassas iki üç lokma yiyip kalkıyor mecbur. Mesela amcam ya da dedem sofradan erken kalktı diyelim el yıkamaya gidiyorlar biz sofradayız sesli sesli öksürüp balgam atıyorlar. Babamın eşi sinirden ağladı nerdeyse. Açık açık olmasa da uyarmak rahatsızlığını onlara belli etmek istiyor. Ne yapabiliriz? Uyku konusunda uyardık ama dedem asla uyumak istemiyor bıktık gerçekten..
Salataları ayrı tabaklarda servis etseniz😖

Ortadaki tek tabaktan çatalla salata yemektense ekmekle yemek daha hijyenik mantık olarak.
Görsel olarak hoşunuza gitmese de!
Ayrı tabakta yiyeceksiniz o halde.

Geniz temizleme, bundan iğrenme vs bu konuda haklı olabilirsiniz ama üslubunuz çok kötü. Kaba. Ayıp.
Babam da misafir olduğu için uyuyamadığından sinirli demişsiniz.Gerçek mi bu?
Ben sizi kötü bir ev sahibi olarak düşündüm. Madem böylesiniz kabul etmeyin kimseyi.

Back
X