Sesler yüzünden çok acı çekiyorum

manzarlet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
669
194
53
Seslerden nefret ediyorum resmen bir yerleri parçalayasım geliyor. Diş fırçalama sesi, horlama sesi, hapşırma sesi, yürüme bandının sesi, burun çekme sesi, ağız şapırtı sesi ve daha başka çeşit çeşit sesler beni çok rahatsız ediyor, kendimi kaybediyorum. Daha demin ağlama krizi geçirdim annem yüzünden bu seslerden dolayı. Annem her gün yürüme bandında koşar ve bu ses beni çıldırtıyor. Başka bu sesten rahatsız olan var mı bilmiyorum ama gerçekten çok kötü oluyorum ve ailem bunu anlamıyor. Biraz önce annem koşuyordu tam olarak 45 dakika koşmasına sabrettim artık bitirirmisin anne çok rahatsız oluyorum dedim ama annem 5 dakika daha koşacağını ve bir dakika bile erken bitirmeyceğini söyledi, bunu bilerek yapıyor gülerek söylüyor ama ben şuan çok kötü ağlıyorum bilgisayar başında bu ses yüzünden. Hep küçüklüğümden beri seslere karşı çok duyarlıyım, mesela başka insanlarla aynı odada asla uyuyamıyorum, mecbur olduğum zaman kulaklık takıp son ses müzik açarak uyumaya çalışıyorum yoksa sinirden kendimi kaybedebilirim. Küçükken kaç kere kardeşimin nefes almasını engellediğimi hatırlıyorum sırf burnundan ses çıkmasın diye. Biliyorum çok kötü bir şey yapıyorum ama kendimi engelleyemiyorum gerçekten çok üzgünüm, bazen diyorum keşke kulaklarımı kesip atsam çok daha rahat yaşarım. Benim problemimi yaşayan başka vatandaşlar var mı yoksa ben mi anormalim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum, hayatım çok zorlaşıyor bu sesler yüzünden ve hala ağlıyorum...

babam da seslerden rahatsız olur hatta ben de. ama bu kadar değil, duramıyorum ağlıyorum şeklinde değil yani.
küçük kardeşim sizin gibi, dışarı çıkarken kulaklık takıyor, kışın sürekli kapşon kafasında; yavaş yavaş seslere alıştırmaya çalışıyoruz, doktor öyle söylüyor. siz de doktora gidin mutlaka.

bende de var bu. ama bu denli degil. cok ince gelen seslere dayanamiyorum. yanimda televizyon bangir bangir bagirsin rahatsiz etmez ama bu ses baska bi odadan hafif şekilde geldigi zaman kafayi yiyecek gibi oluyorum. en dayanamadigim ses ise yanimda biri kulaklikla muzik dinlerken disari gelen o cizirti.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben çok denedim alışmayı ama başaramıyorum çok kötü oluyorum

Evet şiddetli sesler sorun olmuyor fakat diğer sesler çıldırtıyor

ben çok denedim alışmayı ama başaramıyorum çok kötü oluyorum

siz bi gidin testlerinizi yaptırın. ondan sonra ona göre çözüm bulunur. anladığım kadarıyla yaşınız da küçük, şu anki sorunlarınız sese duyarlılığınızı artırıyor olabilir. önce kbb sonra nöropsikiyatri kliniğine gidin, en son da terapi.
biraz tuzlu olur ama sizi bu kadar etkiliyorsa gitmelisiniz.

Bence burada başka bir şey var
Sizinle bu sorunun temeli anneniz olmasın?
Bir tek onun yaptığı seslere mi rahatsızsınız?

Şizofren başka ama yaw onlar fazladan ses duyar.Sese duyarlı olmak gibi değil yani benim bildiğim..

teyzemde psikolojik rahatsızlık var bir tek ya da başka birilerinde de var bilmiyorum

Eski konunu okudum, annen hala kizinin mesajina cevap verdin diye onlarla gorusursen babani bosarim falan demis. Anne tarafi normal degil genetik bi sorun var psikolojik. Sen hic uzatma psikiyatra git canim erken teshis cok onemli

Hayir gostergelerden biri sese isiga cok duyarli olunmasidir, zaten ilerli yaslarda cikar, kizin yasi 17. Ama olmayabilir de, baska bir hastalik da olabilir, ben sadece sordum. Normal disindaki hersey anormal biseydir zaten mutlaka tetkik edilir, turk halki olarak bu konularda bilincsiziz

Acilen tedavi olmanız lazım. Bu yazdıklarınız basit seyler degil, hem hayat kalitenizi hem de ikili iliskilerinizi etkiler

bende genel olarak ritmik seslere katlanamıyorum. saat tıkırtısı, şapırdatma, hüpleterek bir şey içme gibi.. ama bunlar genel olarak itici geldiği için katlanamıyorum. nefes sesine bile katlanamıyorsan bir sorundur canım...

Yanlış biliyor olabilirim ama sanırım misophonia bu. Bir uzmandan yardım almalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…