Seslerden nefret ediyorum resmen bir yerleri parçalayasım geliyor. Diş fırçalama sesi, horlama sesi, hapşırma sesi, yürüme bandının sesi, burun çekme sesi, ağız şapırtı sesi ve daha başka çeşit çeşit sesler beni çok rahatsız ediyor, kendimi kaybediyorum. Daha demin ağlama krizi geçirdim annem yüzünden bu seslerden dolayı. Annem her gün yürüme bandında koşar ve bu ses beni çıldırtıyor. Başka bu sesten rahatsız olan var mı bilmiyorum ama gerçekten çok kötü oluyorum ve ailem bunu anlamıyor. Biraz önce annem koşuyordu tam olarak 45 dakika koşmasına sabrettim artık bitirirmisin anne çok rahatsız oluyorum dedim ama annem 5 dakika daha koşacağını ve bir dakika bile erken bitirmeyceğini söyledi, bunu bilerek yapıyor gülerek söylüyor ama ben şuan çok kötü ağlıyorum bilgisayar başında bu ses yüzünden. Hep küçüklüğümden beri seslere karşı çok duyarlıyım, mesela başka insanlarla aynı odada asla uyuyamıyorum, mecbur olduğum zaman kulaklık takıp son ses müzik açarak uyumaya çalışıyorum yoksa sinirden kendimi kaybedebilirim. Küçükken kaç kere kardeşimin nefes almasını engellediğimi hatırlıyorum sırf burnundan ses çıkmasın diye. Biliyorum çok kötü bir şey yapıyorum ama kendimi engelleyemiyorum gerçekten çok üzgünüm, bazen diyorum keşke kulaklarımı kesip atsam çok daha rahat yaşarım. Benim problemimi yaşayan başka vatandaşlar var mı yoksa ben mi anormalim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum, hayatım çok zorlaşıyor bu sesler yüzünden ve hala ağlıyorum...
Hayırdır doktor musunuz? Hemen teşhisi koydunuz. Şizofren.
Eğer doktor iseniz sözlerinize itimat edebiliriz.
misofonya yi arastirdim gercekten benzer seyler yasiyorum alarm sesi..kalemi masaya vurma sesi vs..ama az konuşmuyorum hahahaha konusmazsam basim agriyor o tutmadi baslangici blki deMerhaba,
Sevgilimanzarlet seni rahatlatır mı bilemiyorum ama bunun bir adı var. Misophonia-Türkçe adıyla Misofonya. Çook uzun şeyler yazmak isterdim bu konuyla ilgili ama özetle yurtdışında bu hastalığa teşhis konulmuş ve ne yazık ki tedavisi tam anlamıyla pek yok gibi. Bizim ülkemizde de çok insan var böyle ama aile ve çevre tarafından şımarıklık olarak görüldüğü için misofonik kişiler bu girdaptan kurtulamıyorlar. İsterseniz biraz araştırın.
Ben de 10 yaşından beri böyleyim. Sizi kimsenin anlamasını beklemeyin, minik hobiler bularak kendinizi biraz rahatlatlatabilirsiniz. Ne kadar zor bir şey olduğunu, nasıl hayattan kopardığını kimse bilemez anlayamaz...
Seslerden nefret ediyorum resmen bir yerleri parçalayasım geliyor. Diş fırçalama sesi, horlama sesi, hapşırma sesi, yürüme bandının sesi, burun çekme sesi, ağız şapırtı sesi ve daha başka çeşit çeşit sesler beni çok rahatsız ediyor, kendimi kaybediyorum. Daha demin ağlama krizi geçirdim annem yüzünden bu seslerden dolayı. Annem her gün yürüme bandında koşar ve bu ses beni çıldırtıyor. Başka bu sesten rahatsız olan var mı bilmiyorum ama gerçekten çok kötü oluyorum ve ailem bunu anlamıyor. Biraz önce annem koşuyordu tam olarak 45 dakika koşmasına sabrettim artık bitirirmisin anne çok rahatsız oluyorum dedim ama annem 5 dakika daha koşacağını ve bir dakika bile erken bitirmeyceğini söyledi, bunu bilerek yapıyor gülerek söylüyor ama ben şuan çok kötü ağlıyorum bilgisayar başında bu ses yüzünden. Hep küçüklüğümden beri seslere karşı çok duyarlıyım, mesela başka insanlarla aynı odada asla uyuyamıyorum, mecbur olduğum zaman kulaklık takıp son ses müzik açarak uyumaya çalışıyorum yoksa sinirden kendimi kaybedebilirim. Küçükken kaç kere kardeşimin nefes almasını engellediğimi hatırlıyorum sırf burnundan ses çıkmasın diye. Biliyorum çok kötü bir şey yapıyorum ama kendimi engelleyemiyorum gerçekten çok üzgünüm, bazen diyorum keşke kulaklarımı kesip atsam çok daha rahat yaşarım. Benim problemimi yaşayan başka vatandaşlar var mı yoksa ben mi anormalim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum, hayatım çok zorlaşıyor bu sesler yüzünden ve hala ağlıyorum...
. Annenizle ilgili olan kısma kadar okudum yazının ilk giriş kısmını insanlar sevmedikleri insanların ince seslerini takıntı yapar ve bundan şikayetçi olurSeslerden nefret ediyorum resmen bir yerleri parçalayasım geliyor. Diş fırçalama sesi, horlama sesi, hapşırma sesi, yürüme bandının sesi, burun çekme sesi, ağız şapırtı sesi ve daha başka çeşit çeşit sesler beni çok rahatsız ediyor, kendimi kaybediyorum. Daha demin ağlama krizi geçirdim annem yüzünden bu seslerden dolayı. Annem her gün yürüme bandında koşar ve bu ses beni çıldırtıyor. Başka bu sesten rahatsız olan var mı bilmiyorum ama gerçekten çok kötü oluyorum ve ailem bunu anlamıyor. Biraz önce annem koşuyordu tam olarak 45 dakika koşmasına sabrettim artık bitirirmisin anne çok rahatsız oluyorum dedim ama annem 5 dakika daha koşacağını ve bir dakika bile erken bitirmeyceğini söyledi, bunu bilerek yapıyor gülerek söylüyor ama ben şuan çok kötü ağlıyorum bilgisayar başında bu ses yüzünden. Hep küçüklüğümden beri seslere karşı çok duyarlıyım, mesela başka insanlarla aynı odada asla uyuyamıyorum, mecbur olduğum zaman kulaklık takıp son ses müzik açarak uyumaya çalışıyorum yoksa sinirden kendimi kaybedebilirim. Küçükken kaç kere kardeşimin nefes almasını engellediğimi hatırlıyorum sırf burnundan ses çıkmasın diye. Biliyorum çok kötü bir şey yapıyorum ama kendimi engelleyemiyorum gerçekten çok üzgünüm, bazen diyorum keşke kulaklarımı kesip atsam çok daha rahat yaşarım. Benim problemimi yaşayan başka vatandaşlar var mı yoksa ben mi anormalim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum, hayatım çok zorlaşıyor bu sesler yüzünden ve hala ağlıyorum...
Konu hortlatilmis mi2014 konusu kızlar
ailene söyleme o zaman bi psıkologa görün bende yanımda biri yemek yerken ses çıkarınca deliye dönüyorum yada biri tırnağıyla oynayıp ses çıkartır veya tırnak yerken ses filan duyunca sinirleniyoum bu istemsiz bişey anlıyorum ama seninki çok daha ciddi önüne geçmelisin bi şekilde psikologa git ilerlemedenSeslerden nefret ediyorum resmen bir yerleri parçalayasım geliyor. Diş fırçalama sesi, horlama sesi, hapşırma sesi, yürüme bandının sesi, burun çekme sesi, ağız şapırtı sesi ve daha başka çeşit çeşit sesler beni çok rahatsız ediyor, kendimi kaybediyorum. Daha demin ağlama krizi geçirdim annem yüzünden bu seslerden dolayı. Annem her gün yürüme bandında koşar ve bu ses beni çıldırtıyor. Başka bu sesten rahatsız olan var mı bilmiyorum ama gerçekten çok kötü oluyorum ve ailem bunu anlamıyor. Biraz önce annem koşuyordu tam olarak 45 dakika koşmasına sabrettim artık bitirirmisin anne çok rahatsız oluyorum dedim ama annem 5 dakika daha koşacağını ve bir dakika bile erken bitirmeyceğini söyledi, bunu bilerek yapıyor gülerek söylüyor ama ben şuan çok kötü ağlıyorum bilgisayar başında bu ses yüzünden. Hep küçüklüğümden beri seslere karşı çok duyarlıyım, mesela başka insanlarla aynı odada asla uyuyamıyorum, mecbur olduğum zaman kulaklık takıp son ses müzik açarak uyumaya çalışıyorum yoksa sinirden kendimi kaybedebilirim. Küçükken kaç kere kardeşimin nefes almasını engellediğimi hatırlıyorum sırf burnundan ses çıkmasın diye. Biliyorum çok kötü bir şey yapıyorum ama kendimi engelleyemiyorum gerçekten çok üzgünüm, bazen diyorum keşke kulaklarımı kesip atsam çok daha rahat yaşarım. Benim problemimi yaşayan başka vatandaşlar var mı yoksa ben mi anormalim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum, hayatım çok zorlaşıyor bu sesler yüzünden ve hala ağlıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?