Sesler yüzünden çok acı çekiyorum

Aynı dert bende de var. Tesbih sesi, sakız sesi, ağız şapırtı sesi, çekirdek çıtlama sesi, klavye tuşlarının sesi. Evet bu psikolojik bir sorun ve çevrenizdeki insanlarla bu durumla alakalı çok sorun yaşarsınız çünkü sizi anlamazla bu durum onlara çok saçma gelir nasıl olurda bu ses rahatsız eder diye düşünürler ama yaşayan bilir. Öncelikle bu durumu yenmek istemeniz lazım dolayısıyla bu rahatsızlığı kabullenmeniz lazım. Ben kabullenemediğim için yenemiyorum da. Çünkü o sesler zaten yapılmaması gereken çıkmaması gereken seslermiş gibi geliyor. Hem farkındayım hem değilim garip bir durum ama sizi anlıyorum.

Bence kesin bir doktora git
bir tanıdığımda elektirik süpürgesi gibi sesleri duyunca ağlardı
hastanede 3 ay yattı ve hala tedavisi sürüyor
bu bir piskolojik hastalık belirtisi
evlenince eşine hiç tahammül edemezsin mutlaka çaresine bak

Merhaba,
Sevgili manzarlet seni rahatlatır mı bilemiyorum ama bunun bir adı var. Misophonia-Türkçe adıyla Misofonya. Çook uzun şeyler yazmak isterdim bu konuyla ilgili ama özetle yurtdışında bu hastalığa teşhis konulmuş ve ne yazık ki tedavisi tam anlamıyla pek yok gibi. Bizim ülkemizde de çok insan var böyle ama aile ve çevre tarafından şımarıklık olarak görüldüğü için misofonik kişiler bu girdaptan kurtulamıyorlar. İsterseniz biraz araştırın.

Ben de 10 yaşından beri böyleyim. Sizi kimsenin anlamasını beklemeyin, minik hobiler bularak kendinizi biraz rahatlatlatabilirsiniz. Ne kadar zor bir şey olduğunu, nasıl hayattan kopardığını kimse bilemez anlayamaz...

Babam ve kardesim sizin gibi. Birlikte yemek bile yiyemiyoruz. Kasik sesi ,agiz sesi derken kavga cikiyor.

tekrarlayan seslere tahammül edemiyorum sangir sangir cay karistirilirken cikan kasik sesi..5 sesd2n sonra mudahale ediyorum..birde tekrar tekrar ayni seyi soylenmesine dayanamıyorum pes peşe. .mes3la kalk su getir kalk su getir kalk su getir..ayni ton ve peş peşe. .daraliyorum

Hayırdır doktor musunuz? Hemen teşhisi koydunuz. Şizofren.
Eğer doktor iseniz sözlerinize itimat edebiliriz.

aynen ya hemen şizofren var mı ailede ? dur bismillah. herhalde erken teşhis edecek.

konu sahibine gelince Allah şifa versin zor bir durum olsa gerek.

misofonya yi arastirdim gercekten benzer seyler yasiyorum alarm sesi..kalemi masaya vurma sesi vs..ama az konuşmuyorum hahahaha konusmazsam basim agriyor o tutmadi baslangici blki de

Bence ni doktora görün. Hiç duymamıştım böyle bişey inşallah en yakın. Zamanda kurtulursun bu şeyden.

kulağına tıkaç tak yani arkadaşım insalar diş de fırçalayacak, hapşıracak da, öksürecek de.
bence bir doktora görünmelisin.

İşte sizin gibilerin bakış açısı yüzünden çok zor bu rahatsızlık. Umarım umarım umarım bir gün bu duyguyu tadarsınız ve o zaman "kulağına tıkaç tak" ne demek çok iyi anlarsınız... Z zeytinagaci

. Annenizle ilgili olan kısma kadar okudum yazının ilk giriş kısmını insanlar sevmedikleri insanların ince seslerini takıntı yapar ve bundan şikayetçi olur

Hic normal degil bunlar.
Eger simdi su an bi uzmana gitmezseniz ilerisini dusunemiyorum.
Mesela ornek olarak evlilik.
Ilerde evlendiginde birisiyle yanyana uyuycaksin farkindasin dimi bunun?
Bu sorunlar bas gosterdikce o evlilik sana haram olucak.
Hemen bi uzmana.

Bu benim.

Kardesimle o donemler cok ciddi kavgalarimiz olmustu. Oysa parmakla gosterilecek bi iliskimiz vardir. Saygimiz sevgimiz sonsuz ama benim bu seslerden kaynakli delirmelerim insanin sabrini zorluyor tartisma kacinilmaz oluyor.

Horlama sesi, hapsirma sesi, havuc kitirtisi, elma isirigi sesi (yenilen yiyecegi sesinden anliyordum resmen) bilgisayar tusu sesi, lavaboda damlayan su sesi, yanimda uyuyan insanin yutkunma sesi, agiz sapirtilarina girmiyorum, yurume bandi sesi, tencerenin lavaboya degdigindeki o ses hersey cinlerimi tepeme goturuyordu.

Daha sonra sinirlerim nisanlilik mevzularimla daha cok gerildi. Bunlarin hepsi birer uyari sesleriymis meger. Nisanliligim zor gecti. Sinirler mahvoldu artik. Panik atak oldum. Tabi bunun tedavisini gordum. Uzun bi sure psikiatrimin kapisini asindirdim.
Ihmal etmeyin. Acil bir sekilde doktora gidin. Siz bunun ne mutlu ki normal olmadiginin farkindasiniz.

Bende de var bu problemden.
Sevdigim insanlara bir sey demiyorum genelde.
Sesli esneme, uyurken garip sesler cikarma, horlama, cay hopurdetme, halisiz zeminde cikan terlik surume sesi, sapirdatma, opucuk sesi, aliskanlik haline getirilmis bogaz temizleme sesi, burun cekme... Ama ben sinirlerime hakim oluyorum, kavga cikarmiyorum.

Asansorde yanimda cay hopurdetilmesi su ara en sevmedigim ses mesela.

Kulak burun bogaz bolumune gidin bir sorun var belli eger oyle birsey degilse psikiyatri yazik degilmi aglayacak derecede rahatsiz oluyorsaniz size...ters giden birseyler var belki tomografi bile isteyebilirler

cocugun nefes almasini engelliyorsan sen baya agir vakasin.
konu eski gerci insallah tedavi olmussundur.

ailene söyleme o zaman bi psıkologa görün bende yanımda biri yemek yerken ses çıkarınca deliye dönüyorum yada biri tırnağıyla oynayıp ses çıkartır veya tırnak yerken ses filan duyunca sinirleniyoum bu istemsiz bişey anlıyorum ama seninki çok daha ciddi önüne geçmelisin bi şekilde psikologa git ilerlemeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…