Sesler yüzünden çok acı çekiyorum

Arkadaslar yorumlariniz icin cok tesekkur ederim, en yakin zamanda bir uzmanla gorusmeye calisacagim, ailem ikna olsun olmasin artik gitmem gerek sanirim

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

suçlama yapmadım ama siz psikolog musunuz ?

bende de var maalesef ama sadece aksamlari daha duyarli oluyorum galiba ...doktoruma danistim gerekli testler yapildi hic bir sorunun olmadigi cikti silikon kulaklik aldim geceleri icin okadar, yani sizofren gibi seyler de sesler duyulur ama olmayan baskalarin duymadigi sesler biliyorum ama ürktüm yani bunu yazan arkadas acaba bu alanda bilgilimi ??ilgimmi cekti

Yazdıklarınız şu an adını hatırlayamadığım psikolojik bir rahatsızlık. Ne hissettiğini anlayabiliyorum senin kadar olmasada bende de var bpsikoloğa gitmeni tavsiye ederim.

acilen tedavi olmalısınız. kardeşinizin verilmiş sadakası varmış. ölebilirdi.

Bende tiz seslere karşı duyarlıyım ama sizinkisi gerçekten hastalık boyutunda dr a gidin acil

Ben de sizin kadar olmasa da seslere cok duyarliyimdir. Yemek yerken agiz sapirdatma sesi yuzunden katil olabilirim. Asiri derecede rahatsiz ediyor beni ve annem ve babam yan daireden duyulabilecek sekilde sesli yemek yerler. Yemegimi cabuk bitirip bir am once kalkasim geliyor. Bir seyi kitirdatarak yedikleri zaman kalplerini kirabiliyorum. Otobuslerde vs. Telefonla konusan insanlarazor sabrediyorum ve horlama sesi icin benim de cozumum kulaklik. Gerci ananem sagolsun kulaklik pek islemiyor.

Bu hastalik bildigim kadariyla, adi da misophonia yanlis hatirlamiyorsam. Sesler fazla uyardiginda siddete basvuracak raddeye gelinebiliyormus. Diger insanlar bunu pek anlamaz nolcak canim duymayiver sende derler ya da elimizde olan bisey sanirlar. Ama yok kardesim ya o agiz sapirdatma sesini duydugumda karsimdakinin kim oldugu farketmeksizin bicaklayasim geliyor

Sizi anlayabiliyorum, hayat cehennem gibi gelir insana. Bu durum hic normal degil. Annenizi falan dinlemeyin zaten gulerek 5 dk daha binicem demesinden belli ne kadar durumunuzu onemsedigi.

birazcık kendımı gördüm yazında ama ben ağlamıyorum sadece sınırlerım tepeme çıkıyor..

dişlerimi sıkıyorum..

oradan uzaklaşmak ıstıyorum..

o kısıyle muhattap olmak zorundaysam ters konuşuyorum..

mısal dun esım benden sonra yedı dondurmasını,yemın edıyorum hayalımde boğazlıyordum onu..

bışe yencekse benle bır yencek!

dıyemıyorum tabı kimseye bunu..

ama ben senın gıbı alet seslerine takıntılı degılım..derken saat sesi geldı aklıma..:S

çok üzüldüm canım durumuna bende çok rahatsız olurum sese
özellikle saat sesine tükenmez kalemin açıp kapatarak oynanmasına
bozuk para sesine ve anahtarlık sesine
bu bir hastalık ve tedavisi yok misophonia hastalığı
annene bu yazıları gösterebilirsin mesela seni çok iyi anlıyorum:26:

aynı ben.
bende de tıpkısının aynısı sorunlarım var.
yemek yerken şapurdatma,sakız çiğnerken sesler çıkması,telefonda biriyle konuşurken telefonun diğer ucundakının çay içmesi veya yemek yemesi sinirlerimi çok bozuyor.geceler horlama sesi olduğunda deliriyorum,brilerinin çekirdek çitlemelerine sinir oluyorum ve bazen bu seslere ağlıyorum.çok sinirbozucu herşey ve bu huyumu nerdeyse herkes biliyor.dikkat ediyorlar sagolsunlar.
birde benim kulaklarım en sessiz bir sesi bile duyuyor.kendimde rahatsızım bu durumdan.bu zamana kadar doktora gitmedim ve neden kaynaklandığınıda bilmiyorum.

en can alıcısı. sakiz cigneme sesi. eaaalllaah tuyler diken. yetiskin bir tavsan yaninda malum kadinlaf gibi sakiz çiğneyen bir insanı 35yerinden bicaklayabilir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne kadar garip takintilar var, bu forumda hergun yeni birsey goruyorum. :44:
Zaten soylenmis, ama ben de doktordan baska care goremedim. Oyle tavsiyeyle olacak birsey degil. Kardesinin nefesini bile kac kere engellemisligin varsa, senin ne yapacagin belli olmaz. Acilen tedavi ol bence.

Ben de özellikle uyurken saat sesi, horlama, tiz sesler normalde yemek yerken çıkarılan sesler vs nefret ederim.

Öncelikle geçmiş olsun.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama MAGNEZYUM eksikliğinden kaynaklanan bir durum olabilir bu, bir arkadaş da seslere tahammül edemiyordu. Tahlil vs yaptırdı. Magnezyum falan vitamin eksikliği varmış. Daha sonra aynı şekilde bir kişiden daha duydum. Bence bir kontrol ettirin. Yoksa hayat çekilmez. Allah korusun.

Son düzenleme:

sizi anlayabiliyorum o kadar sinir bozucu ki böyle seslere takıntılı olmak

burun çekme
horlama
saatin tik tak etmesi
sakız çiğneme
her türlü başka insanın yemek yemesi
parmakları çıtlatma
çayı çorbayı hüpleterek içme
en sevdiğim insanların bile nefes alma sesi
ayak sallayanlar bacaklarını sürekli sallayanlar
+ çekirdek çitlenmesi

bazen cinnet getiresim geliyor. hatta sinirden bir kaç sevdiğim kişiye şiddetli tokatlar atmışlığım bile var
bende sinirden ağlıyorum senin gibi

başkasıyla aynı odada uyuyamıyorum ben de sevdiğim adamla sarılıp uyumak istiyorum ama yok olmuyor nefes alma sesi ve horlama sesinden uyuyamıyorum sinirleniyorum

misophonia yı ilk defa duydum
psikiyatr olmadan kurtuluşu yok mu bunun

bi çare bulursan bize de söyle yaa

insanlar bunu şımarıklık olarak görüyor ya da sen beni sevmiyorsun moduna giriyor ya hele o zaman daha çok deli oluyorum
bu dünyada tek başıma yaşamak istiyorum bazen ya
sürekli tek uyuyayım
sürekli tek yemek yiyeyim :85:

Son düzenleme:
bende bazı seslere hassasımdır özellikle ağızdan gelen seslere
-şapırdama
-sakız çiğneme, patlatma
-hızlı yemek yeme
-eğer ben yemiyorsam çevremde ki kişi gürültülü bir şey yiyorsa onu duymak zorundaysam dayanamam odadan çıkarım(fındık,salatalık,cips vs.)

ama sizin ki biraz fazlaymış benim ağızdan çıkan şapırdama ve kütürdeme tarzı seslere karşı hassasiyetim var, hatta biri yanımda sakız çiğnerse direk tüylerim diken diken olur fark etmeden dişlerimi falan sıkarım ama bu kadar yani sizin ki daha ciddi boyutta çünkü bir çok sese karşı dayanamıyormuşsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…