Sesler yüzünden çok acı çekiyorum

Hyperacusis veya misophonia olabilirsiniz, bunlar çok ciddi psikolojik takıntılardır mutlaka doktora gtmeniz gerekiyor.

öncelikle psikoloğa görünmeden bu durumu çözemezsin, ailenin sana inanıp inanmaması seni rahatsızlığını geçirmez. bir yolunu bul ama bul yani. geçici çözüm: kulaklığı tak biraz yüksek sesli müzik dinle o sesler geçene kadar.

Aynen bende senin gibiyim geceleri yastigi kafama bastirarak uyuyorum kardesimin nefes sesini duymayayim diye söylediklerinin hespi fazlasıyla bende de var mesela damlayan su sesi beni delirtir dis fircalama catalin tabağa degdigindeki dişe degidiginde ki ses yazi yazarken cikan ses vs vs daha onlarcs sayabilirim ama aglama sinir krizi gecirme şeklinde olmuyo hatta bi ara bende bu konuyu acmayi düşünmüştüm ne yapmak gerek bilmiyorum

Geçmiş olsun zor bir durum ama kulağımı kesip atsam gibi cümleler kurmayın Allah korusun bir gün eksikliğini çekmek zorunda kalırsınız ve bu dediklerinize pişman olursunuz. Siz en iyisi mi psikiyatriste gidin.

Aynı şeyleri yaşıyorum. Kulak zarımı aldırsam mı acaba diyorum ciddi ciddi düşünüyorum.. O kadar zor ki herseyi parçalayıp atıyorum bazen kırıyorum öfke patlaması aglama krizleri yaşıyorum. Allah düşmanıma vermesin bunu çok zor

Bırakın psikiyatri ilaçları seanslarını, Ameliyatı olsa keşke defalarca masaya yatmaya razıyım..
Ben de bir dönem seslerden çok korkardım.
Aynı şey değil belki ama anlayabiliyorum.
Hiç gittiniz mi doktora?

Ayy kardeş yaşıyor değil mi. Yazık yahu nefesine engel olmak nedir inanamıyorum. Peki siz bu durumdasınız da aileniz hiç psikiyatriye götürmedi mi sizi? Lütfen acil randevu alın. Hem kendiniz hem de çevrenizdekilerin sağlığı için.

Ben de bir dönem seslerden çok korkardım.
Aynı şey değil belki ama anlayabiliyorum.
Hiç gittiniz mi doktora?
Korku dediğiniz nasıl yani, endişe etmek gibi mi yani yine bu sesleri duyucam ve sinirlenicem endişesi gibi bişey miydi? Nasıl geçti peki? Gittim bi kez ilaç verdi bi kutu bi işe yaramadı.

Aynılarını yaşıyorum hala. Her ses sanki beynimin içinde yaşanıyormuş gibi hissediyordum. Nefes sesinden çatal bıçak sesine her sesten nefret ediyorum. Bende bu hastalık doğduğumdan beri varmış yani 3 yaşlarımdan itibaren resmen bununla doğmuşum. Ama o zaman küçük bir sesle başlamış her sene başka sesler eklendi. Ben de bu sene tedaviye başladım. Henüz başkasıyla yemek yeme cesaretini gösteremedim tedavim henüz 1 haftalık ama çatal bıçak sesi artık daha az rahatsız ediyor. İnşallah hiç duymayacağım bir süre sonra size de tavsiye ederim yapacak bir şey yok hayat yaşanmıyor bu illetle beynimizi uyuşturuyoruz işte

Korku dediğiniz nasıl yani, endişe etmek gibi mi yani yine bu sesleri duyucam ve sinirlenicem endişesi gibi bişey miydi? Nasıl geçti peki? Gittim bi kez ilaç verdi bi kutu bi işe yaramadı.
Yok odadayken aniden kapı açılsa deli gibi korkuyordum yerimden sıçrıyordum.
Dışarda korna sesi duysam korkarım hala.
Kendiliğinden geçti nasıl oldu ben de bilmiyorum.

Bu tarz problemler bir kutuyla hemen hallolmuyor malesef.
Bir süreç gerekiyor.

Ben de horlama sesinden nefret ediyorum. Anlatılmaz o duygu ya çok rahatsız oluyorum o sesi duyunca aşırı sinirli oluyorum. Ben uyumayacaksam bile yanımda birinin horlamasına asla tahammül edemiyorum hemen uyandırıyorum horlayan kişiyi. İnsanları horlama diye uyandırınca kavga gürültü kopuyo tabi ama asla dayanamıyorum. Ki ben uyumayacakken bile böyleyim birde ben uyumaya çalışırken biri yanımda horlasa katil olurum herhalde

Merhaba, size cevap yazmak icin uzun zaman sonra ilk defa giris yaptim. Bahsedildi mi bilmiyorum ama “mizofoni” hastaligi olbilir sizde. Arastirin derim.

Ben de bundurumu yasıyorum.ınsanlar bilmediği seylere ne sacma yorumlar yapıyor.en azından bunun normal olmadıgını biliyorsun ..gibi.normalı veya anormalın ne oldugunu siz mi biliyorsunuz. Bu elinde olan bir sey degil ,göz kırpmak gibi, öksürmek gibi. Çekirdek sesi,saatin tiktak sesi,nefes sesi,şapırtı sesi , yaz yaz bitmez.bu asıl bize işkence. Resmen işkence.misofonia gibi bir seydi sanırım. Paikolog ne yapabılır buna hixbir sey yapamaz kanaatimce. Benımde kulaklarım ağrirdi son ses muzik dinlemekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…