doktora gittiğini ailene söylemek zorunda değilsin öyle değilmi?Ailem gitmemi istemiyor bana inanmıyorlar çünkü, onlara göre duymazsam rahatsız olmazmışım, abartıyormuşum
Bırakın psikiyatri ilaçları seanslarını, Ameliyatı olsa keşke defalarca masaya yatmaya razıyım..Bu kadar ağır problemler için psikiyatri şart diye düşünüyorum.
Ben de bir dönem seslerden çok korkardım.Bırakın psikiyatri ilaçları seanslarını, Ameliyatı olsa keşke defalarca masaya yatmaya razıyım..
Ayy kardeş yaşıyor değil mi. Yazık yahu nefesine engel olmak nedir inanamıyorum. Peki siz bu durumdasınız da aileniz hiç psikiyatriye götürmedi mi sizi? Lütfen acil randevu alın. Hem kendiniz hem de çevrenizdekilerin sağlığı için.Seslerden nefret ediyorum resmen bir yerleri parçalayasım geliyor. Diş fırçalama sesi, horlama sesi, hapşırma sesi, yürüme bandının sesi, burun çekme sesi, ağız şapırtı sesi ve daha başka çeşit çeşit sesler beni çok rahatsız ediyor, kendimi kaybediyorum. Daha demin ağlama krizi geçirdim annem yüzünden bu seslerden dolayı. Annem her gün yürüme bandında koşar ve bu ses beni çıldırtıyor. Başka bu sesten rahatsız olan var mı bilmiyorum ama gerçekten çok kötü oluyorum ve ailem bunu anlamıyor. Biraz önce annem koşuyordu tam olarak 45 dakika koşmasına sabrettim artık bitirirmisin anne çok rahatsız oluyorum dedim ama annem 5 dakika daha koşacağını ve bir dakika bile erken bitirmeyceğini söyledi, bunu bilerek yapıyor gülerek söylüyor ama ben şuan çok kötü ağlıyorum bilgisayar başında bu ses yüzünden. Hep küçüklüğümden beri seslere karşı çok duyarlıyım, mesela başka insanlarla aynı odada asla uyuyamıyorum, mecbur olduğum zaman kulaklık takıp son ses müzik açarak uyumaya çalışıyorum yoksa sinirden kendimi kaybedebilirim. Küçükken kaç kere kardeşimin nefes almasını engellediğimi hatırlıyorum sırf burnundan ses çıkmasın diye. Biliyorum çok kötü bir şey yapıyorum ama kendimi engelleyemiyorum gerçekten çok üzgünüm, bazen diyorum keşke kulaklarımı kesip atsam çok daha rahat yaşarım. Benim problemimi yaşayan başka vatandaşlar var mı yoksa ben mi anormalim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum, hayatım çok zorlaşıyor bu sesler yüzünden ve hala ağlıyorum...
Korku dediğiniz nasıl yani, endişe etmek gibi mi yani yine bu sesleri duyucam ve sinirlenicem endişesi gibi bişey miydi? Nasıl geçti peki? Gittim bi kez ilaç verdi bi kutu bi işe yaramadı.Ben de bir dönem seslerden çok korkardım.
Aynı şey değil belki ama anlayabiliyorum.
Hiç gittiniz mi doktora?
Aynılarını yaşıyorum hala. Her ses sanki beynimin içinde yaşanıyormuş gibi hissediyordum. Nefes sesinden çatal bıçak sesine her sesten nefret ediyorum. Bende bu hastalık doğduğumdan beri varmış yani 3 yaşlarımdan itibaren resmen bununla doğmuşum. Ama o zaman küçük bir sesle başlamış her sene başka sesler eklendi. Ben de bu sene tedaviye başladım. Henüz başkasıyla yemek yeme cesaretini gösteremedim tedavim henüz 1 haftalık ama çatal bıçak sesi artık daha az rahatsız ediyor. İnşallah hiç duymayacağım bir süre sonra size de tavsiye ederim yapacak bir şey yok hayat yaşanmıyor bu illetle beynimizi uyuşturuyoruz işteAynı şeyleri yaşıyorum. Kulak zarımı aldırsam mı acaba diyorum ciddi ciddi düşünüyorum.. O kadar zor ki herseyi parçalayıp atıyorum bazen kırıyorum öfke patlaması aglama krizleri yaşıyorum. Allah düşmanıma vermesin bunu çok zor
Yok odadayken aniden kapı açılsa deli gibi korkuyordum yerimden sıçrıyordum.Korku dediğiniz nasıl yani, endişe etmek gibi mi yani yine bu sesleri duyucam ve sinirlenicem endişesi gibi bişey miydi? Nasıl geçti peki? Gittim bi kez ilaç verdi bi kutu bi işe yaramadı.
Ben de horlama sesinden nefret ediyorum. Anlatılmaz o duygu ya çok rahatsız oluyorum o sesi duyunca aşırı sinirli oluyorum. Ben uyumayacaksam bile yanımda birinin horlamasına asla tahammül edemiyorum hemen uyandırıyorum horlayan kişiyi. İnsanları horlama diye uyandırınca kavga gürültü kopuyo tabi ama asla dayanamıyorum. Ki ben uyumayacakken bile böyleyim birde ben uyumaya çalışırken biri yanımda horlasa katil olurum herhaldeSeslerden nefret ediyorum resmen bir yerleri parçalayasım geliyor. Diş fırçalama sesi, horlama sesi, hapşırma sesi, yürüme bandının sesi, burun çekme sesi, ağız şapırtı sesi ve daha başka çeşit çeşit sesler beni çok rahatsız ediyor, kendimi kaybediyorum. Daha demin ağlama krizi geçirdim annem yüzünden bu seslerden dolayı. Annem her gün yürüme bandında koşar ve bu ses beni çıldırtıyor. Başka bu sesten rahatsız olan var mı bilmiyorum ama gerçekten çok kötü oluyorum ve ailem bunu anlamıyor. Biraz önce annem koşuyordu tam olarak 45 dakika koşmasına sabrettim artık bitirirmisin anne çok rahatsız oluyorum dedim ama annem 5 dakika daha koşacağını ve bir dakika bile erken bitirmeyceğini söyledi, bunu bilerek yapıyor gülerek söylüyor ama ben şuan çok kötü ağlıyorum bilgisayar başında bu ses yüzünden. Hep küçüklüğümden beri seslere karşı çok duyarlıyım, mesela başka insanlarla aynı odada asla uyuyamıyorum, mecbur olduğum zaman kulaklık takıp son ses müzik açarak uyumaya çalışıyorum yoksa sinirden kendimi kaybedebilirim. Küçükken kaç kere kardeşimin nefes almasını engellediğimi hatırlıyorum sırf burnundan ses çıkmasın diye. Biliyorum çok kötü bir şey yapıyorum ama kendimi engelleyemiyorum gerçekten çok üzgünüm, bazen diyorum keşke kulaklarımı kesip atsam çok daha rahat yaşarım. Benim problemimi yaşayan başka vatandaşlar var mı yoksa ben mi anormalim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum, hayatım çok zorlaşıyor bu sesler yüzünden ve hala ağlıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?