Kulaklıkla müzik dinle ya da o sese odaklanmaSelam arkadaşlar. Seslerden aşırı rahatsız oluyorum. Sakız sesi, çekirdek sesi, yemek yerken birinin ağzını sapirdatmasi, sert şeyler yerken çıkan ses. Bunlar ben yaparken sorun yok ama başkası yapınca delirecek gibi oluyorum. bazı dönemler bu sesler daha az rahatsız edici oluyor ama şu sıralar çok rahatsız ediyor. Son zamanlarda da eşim çekirdeğe takmış durumda hemen hemen her akşam yemek istiyor. Benim rahatsız olduğumu biliyor dikkat etmeye çalışıyor gidip başka yerde yiyor ama bu durum da hoşuma gitmiyor, kendime kızıyorum neden bu kadar hassasım diye, eşimden neden uzaklaşıyorum bu sesler yüzünden diye büyük bir suçlulukla dönüyor bana. Eşim Beni anladığını söylese de anladığını sanmıyorum. Bu takintilarim beni bazen ailemden, sosyal ortamlardan uzaklaştırıyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Benim gibi olan ve buna çözüm bulabilen var mızik
Yaşam kalitenizi düşüren bir sorun aslında. Doktora gitmeyi düşündünüz mu hiçSelam arkadaşlar. Seslerden aşırı rahatsız oluyorum. Sakız sesi, çekirdek sesi, yemek yerken birinin ağzını sapirdatmasi, sert şeyler yerken çıkan ses. Bunlar ben yaparken sorun yok ama başkası yapınca delirecek gibi oluyorum. bazı dönemler bu sesler daha az rahatsız edici oluyor ama şu sıralar çok rahatsız ediyor. Son zamanlarda da eşim çekirdeğe takmış durumda hemen hemen her akşam yemek istiyor. Benim rahatsız olduğumu biliyor dikkat etmeye çalışıyor gidip başka yerde yiyor ama bu durum da hoşuma gitmiyor, kendime kızıyorum neden bu kadar hassasım diye, eşimden neden uzaklaşıyorum bu sesler yüzünden diye büyük bir suçlulukla dönüyor bana. Eşim Beni anladığını söylese de anladığını sanmıyorum. Bu takintilarim beni bazen ailemden, sosyal ortamlardan uzaklaştırıyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Benim gibi olan ve buna çözüm bulabilen var mı
Misophonia deniyordu galiba buna. Nöroloğa ya da psikiyatriye gitmeniz gerekiyor sanırım.Selam arkadaşlar. Seslerden aşırı rahatsız oluyorum. Sakız sesi, çekirdek sesi, yemek yerken birinin ağzını sapirdatmasi, sert şeyler yerken çıkan ses. Bunlar ben yaparken sorun yok ama başkası yapınca delirecek gibi oluyorum. bazı dönemler bu sesler daha az rahatsız edici oluyor ama şu sıralar çok rahatsız ediyor. Son zamanlarda da eşim çekirdeğe takmış durumda hemen hemen her akşam yemek istiyor. Benim rahatsız olduğumu biliyor dikkat etmeye çalışıyor gidip başka yerde yiyor ama bu durum da hoşuma gitmiyor, kendime kızıyorum neden bu kadar hassasım diye, eşimden neden uzaklaşıyorum bu sesler yüzünden diye büyük bir suçlulukla dönüyor bana. Eşim Beni anladığını söylese de anladığını sanmıyorum. Bu takintilarim beni bazen ailemden, sosyal ortamlardan uzaklaştırıyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Benim gibi olan ve buna çözüm bulabilen var mı
Çok acayip bir şey odaklanmak istemiyorum ama o sesten başka bir şey de duymuyorum sanki. Ses kesilse bile her an geri gelebilir endişesi oluyorKulaklıkla müzik dinle ya da o sese odaklanma
Evet düşündüm. Bilemiyorum faydası olacağına emin değilim. Denemekten zarar gelmez diyeceksiniz. DoğruYaşam kalitenizi düşüren bir sorun aslında. Doktora gitmeyi düşündünüz mu hiç
Evet böyle bir rahatsızlık varmış. Bunu yaşamayan bilemiyor, anlayamıyor, kulağa saçma geliyor belki. Doktora gitmeyi düşünüyorum ama bilemiyorum faydası olacağından pek emin değilimBu konuda daha önce de konular açılmıştı. Bi çeşit rahatsızlık sanırım. Psikolog mu artık hangi dal ilgileniyorsa ona bi gözükün isterseniz
Evet öyle bir rahatsızlık var, gitmeyi düşünüyorum ama emin değilim bilemiyorumMisophonia deniyordu galiba buna. Nöroloğa ya da psikiyatriye gitmeniz gerekiyor sanırım.
Bende şapırdatma sesinden hoşlanmam ama delirecek gibi oluyorsanız mutlaka doktora gidin. Eşinizden allah razı olsun.Evet öyle bir rahatsızlık var, gitmeyi düşünüyorum ama emin değilim bilemiyorum
O dert bende de var maalesef ama benim pandemide başlamıştı bu hastalık evde dura dura manyağa başlamıştım. Seslerden hiç rahatsız olmazdım ben şimdi aşırı rahatsızım. Çözümü sinirde olsan bir şey söylememekSelam arkadaşlar. Seslerden aşırı rahatsız oluyorum. Sakız sesi, çekirdek sesi, yemek yerken birinin ağzını sapirdatmasi, sert şeyler yerken çıkan ses. Bunlar ben yaparken sorun yok ama başkası yapınca delirecek gibi oluyorum. bazı dönemler bu sesler daha az rahatsız edici oluyor ama şu sıralar çok rahatsız ediyor. Son zamanlarda da eşim çekirdeğe takmış durumda hemen hemen her akşam yemek istiyor. Benim rahatsız olduğumu biliyor dikkat etmeye çalışıyor gidip başka yerde yiyor ama bu durum da hoşuma gitmiyor, kendime kızıyorum neden bu kadar hassasım diye, eşimden neden uzaklaşıyorum bu sesler yüzünden diye büyük bir suçlulukla dönüyor bana. Eşim Beni anladığını söylese de anladığını sanmıyorum. Bu takintilarim beni bazen ailemden, sosyal ortamlardan uzaklaştırıyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Benim gibi olan ve buna çözüm bulabilen var mı
İnşallah vardır. Yoksa çekilecek dert değil.Evet böyle bir rahatsızlık varmış. Bunu yaşamayan bilemiyor, anlayamıyor, kulağa saçma geliyor belki. Doktora gitmeyi düşünüyorum ama bilemiyorum faydası olacağından pek emin değilim
Evet öyle bir rahatsızlık var, gitmeyi düşünüyorum ama emin değilim bilemiyorum
Bende de var bu durum. Kulaklarım sanırım çok iyi duyuyor. Sadece bu tarz şeylere değil özellikle ritmik seslerde çok kötü oluyorum. Çıldıracak gibi hissediyorum. Hemen kafamı dağıtıp oradan uzaklaşmaya çalışıyorum. Bunun psikolojik bir adı olmalı bence. Bilmiyorum terapiyle gider mi ama benim de hayat kalitemi çok düşünüyor. Çok iyi anlıyorum sizi.Selam arkadaşlar. Seslerden aşırı rahatsız oluyorum. Sakız sesi, çekirdek sesi, yemek yerken birinin ağzını sapirdatmasi, sert şeyler yerken çıkan ses. Bunlar ben yaparken sorun yok ama başkası yapınca delirecek gibi oluyorum. bazı dönemler bu sesler daha az rahatsız edici oluyor ama şu sıralar çok rahatsız ediyor. Son zamanlarda da eşim çekirdeğe takmış durumda hemen hemen her akşam yemek istiyor. Benim rahatsız olduğumu biliyor dikkat etmeye çalışıyor gidip başka yerde yiyor ama bu durum da hoşuma gitmiyor, kendime kızıyorum neden bu kadar hassasım diye, eşimden neden uzaklaşıyorum bu sesler yüzünden diye büyük bir suçlulukla dönüyor bana. Eşim Beni anladığını söylese de anladığını sanmıyorum. Bu takintilarim beni bazen ailemden, sosyal ortamlardan uzaklaştırıyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Benim gibi olan ve buna çözüm bulabilen var mı
Mizofoni hastasısınız %100 çözümü nedir bilmiyorum ama doktora gitmek lazım . Ağız sipirdatma ve öksürme sesinden bende rahatsız oluyorum bir de tırnakla duvarı çizme. Özellikle tırnakla sert bir materyalin çizilmesi içimi ürpertir ama takıntılı değilim ... Ağız sapirdatmadan kimsenin hoşlandığını da sanmıyorum.Selam arkadaşlar. Seslerden aşırı rahatsız oluyorum. Sakız sesi, çekirdek sesi, yemek yerken birinin ağzını sapirdatmasi, sert şeyler yerken çıkan ses. Bunlar ben yaparken sorun yok ama başkası yapınca delirecek gibi oluyorum. bazı dönemler bu sesler daha az rahatsız edici oluyor ama şu sıralar çok rahatsız ediyor. Son zamanlarda da eşim çekirdeğe takmış durumda hemen hemen her akşam yemek istiyor. Benim rahatsız olduğumu biliyor dikkat etmeye çalışıyor gidip başka yerde yiyor ama bu durum da hoşuma gitmiyor, kendime kızıyorum neden bu kadar hassasım diye, eşimden neden uzaklaşıyorum bu sesler yüzünden diye büyük bir suçlulukla dönüyor bana. Eşim Beni anladığını söylese de anladığını sanmıyorum. Bu takintilarim beni bazen ailemden, sosyal ortamlardan uzaklaştırıyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Benim gibi olan ve buna çözüm bulabilen var mı
Eminim faydası olur. Geciktirmeden bir an önce gidinEvet düşündüm. Bilemiyorum faydası olacağına emin değilim. Denemekten zarar gelmez diyeceksiniz. Doğru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?