Seslerden aşırı rahatsız olmak

Evet biliyorum ilk başlarda eşim kişisel algiliyordu ama sonradan anladı. Benim derdim ses. Keşke bunu yenebilsek ama desteğe ihtiyacımız var. Anlaşılmadığımızı bilmek daha da can sıkıcı.

Benim de aynı şekilde babam öyle yer hala babamla aynı sofraya otururken tedirgin ve rahatsız olurum

Evet bende başlarda nedenini bilsem bile çok üzerime alınıyordum zoruma gidiyordu. Zamanla aştım bu durumu Eşimse beni kırdığını farkettiği için daha sabırlı olmaya çalışıyor genelde rahatsız olacağı birşey yiyeceksem dediğim gibi farklı odaya gidiyorum artık İnşallah aşılacak bir durumdur çünkü yemek seslerini çocuklarımdan bile duyunca gerildiğini hissediyorum bazen

Bebeklikten beri sese aşırı duyarlılığım var.
Bahsi geçen seslerin tümünden çok rahatsız oluyorum.

Ailede kimsede yok. Aileden ve yakın çevreden anlayış gösteren kimse de yok. Yazın en büyük kabusum dondurma, kışın çay

Açık hava etkinliklerine, nişan, düğün, toplu yemeklere de asla katılamam. Yüksek sesli müzikten, arka planda sürekli konuşma sesleri duymaktan ve dokunulmaktan da hoşlanmam. Dokunarak iletişim kuran biriyle yeni tanıştıysam da çok geriliyorum

Evet gerçekten yaşayan biliyor. Bilmeyen çekilecek dert değil deyip daha da can sıkıyor. Ben de istemiyorum böyle olmayı umarım zamanla geçer. Bebeğim olacak ve ondan da rahatsız olurum diye de çok ama çok korkuyorum

Bahsettiklerinizin bir kısmını yaşıyorum ben de. Diğerlerini de anlıyorum o kadar zor ki bununla baş etmek. Keşke bir yolu olsa da uygulasak

Telefon sesi, saat tik takı, su damlası sesi, özellikle dolmuşta telefonla konusan insan sesı... Bende de var aynı durum delircem boyutta değil ama takıntılıyım.
Evet bende de var hepsi. Özellikle telefonla konuşan erkek sesi. Ama her erkek sesinde olmuyor. Çok garip gerçekten. Herkesin duymadığı frekansları duyuyoruz sanırım

Anlaşılmak ve yalnız olmadığımı bilmek bana iyi geldi. Teşekkür ederim

Yukarıda saydıklarınızdan birkaçı bende var, bunlar tek bir hastalık mı?

Benim kulaklarım normal duyar ama bende de mizofoni var, doktora gitmedim ama bunun teşhisi için de doktora gerek yok bence.Sizde saat falan da mı rahatsız ediyor ?

Bence hamileyseniz psikiyatriste gidin, bebek ağlaması beni aşırı rahatsız eder örneğin.

Misofonya gibi duruyor bir psikiyatra gitmenizi öneririm.Bu hastalığa obsesyonda eşlik edebiliyor ki obsesyon şu dünyada düşmanımın başına gelmesin diyebileceğim bir şey .Ben büyük mücadele verdim obsesyonla ilgili ilerlemesini beklemeyin.Geçmiş olsun.

Bu durum bende çok uzun yıllardır var. Sesler dışında başka takintim yok aslında. Dediğim gibi bazı dönemler daha fazla rahatsız edici oluyor şu an öyle bir dönemdeyim

Ben de öyleyim o ortamı terk etmekte buluyorum cozumu

Aynı sorun sizin kadar olmasa da bende de var.Hatta telde konuşurken eşim yemek yiyormus bir yandan benle konuşuyor ciddi anlamda rahatsız oldum bağırdım adama.Babama bile katlanmazdimAdamın dişleri takmaydi ama elimde değildi.Ben dikkatimi dağıtmak için TVnin sesini açıyorum başka şeylerle kafamı dağıtıyorum olmazsa bitene kadar çaktırmadan kalkıp oradan uzaklaşıyorum.

Ofkelenfigimiz için olaylar büyüyebiliyor bazen. Umarım hepimiz kurtuluruz bu durumdan

Benim kulaklarım normal duyar ama bende de mizofoni var, doktora gitmedim ama bunun teşhisi için de doktora gerek yok bence.Sizde saat falan da mı rahatsız ediyor ?
Saat kısa süreli de olsa alarm mahvediyor beni. Bir de yüksek seste mesela en basiti saç kurutma makinasının çıkardığı seste kulaklarımda basınç oluyor tıkanıp açılıyor sürekli. Doktora da gittim ama bir tedavi uygulamadı. Nörolojiye gitmem lazım sanırım. Kbb bir şey söylemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…