Seslerden aşırı rahatsız olmak

Saat kısa süreli de olsa alarm mahvediyor beni. Bir de yüksek seste mesela en basiti saç kurutma makinasının çıkardığı seste kulaklarımda basınç oluyor tıkanıp açılıyor sürekli. Doktora da gittim ama bir tedavi uygulamadı. Nörolojiye gitmem lazım sanırım. Kbb bir şey söylemiyor.
Sanırım sizinki fiziksel bir durum, benim durumumda fiziksel bir etken yok.Umarım çözüm bulursunuz bir an önce.

Selam arkadaşlar. Seslerden aşırı rahatsız oluyorum. Sakız sesi, çekirdek sesi, yemek yerken birinin ağzını sapirdatmasi, sert şeyler yerken çıkan ses. Bunlar ben yaparken sorun yok ama başkası yapınca delirecek gibi oluyorum. bazı dönemler bu sesler daha az rahatsız edici oluyor ama şu sıralar çok rahatsız ediyor. Son zamanlarda da eşim çekirdeğe takmış durumda hemen hemen her akşam yemek istiyor. Benim rahatsız olduğumu biliyor dikkat etmeye çalışıyor gidip başka yerde yiyor ama bu durum da hoşuma gitmiyor, kendime kızıyorum neden bu kadar hassasım diye, eşimden neden uzaklaşıyorum bu sesler yüzünden diye büyük bir suçlulukla dönüyor bana. Eşim Beni anladığını söylese de anladığını sanmıyorum. Bu takintilarim beni bazen ailemden, sosyal ortamlardan uzaklaştırıyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Benim gibi olan ve buna çözüm bulabilen var mı
resmen beni anlatmışsın
hatta insnaına göre bile değişiyor
Örnek eşim yiyor salatalık deli oluyorum
ama ufak kızım yiyince onun sesi çok hoşuma gidiyor ama genel itibariyle seslere gıcığım
trafik komşu gürültüsü ağızla yapılan herşey uzar gider

resmen beni anlatmışsın
hatta insnaına göre bile değişiyor
Örnek eşim yiyor salatalık deli oluyorum
ama ufak kızım yiyince onun sesi çok hoşuma gidiyor ama genel itibariyle seslere gıcığım
trafik komşu gürültüsü ağızla yapılan herşey uzar gider
Bende öyle kişiye göre değişiyor. Mesela erkek kardeşimin sesi beni deli eder ama eşimin sesi, abimin sesi rahatsiz etmiyor.
Ne kadar çok varmış benim gibi insan... Umarım bir cozumunu buluruz, bazen hayat çok zorlayıcı oluyor bu yüzden

Bende öyle kişiye göre değişiyor. Mesela erkek kardeşimin sesi beni deli eder ama eşimin sesi, abimin sesi rahatsiz etmiyor.
Ne kadar çok varmış benim gibi insan... Umarım bir cozumunu buluruz, bazen hayat çok zorlayıcı oluyor bu yüzden
otobüse binsem gelir arkama sakız çiğneyeni oturur birde öyle böyle değil cakkır cukkur kaç kere kavga edecek duruma geldim ama bu bir adaptırda yani
Sonra sinemada kesinlikle konuşanlar olur Allahım deli oluyorum ya konuşacaksınız sinemada ne işiniz var yada film yorumu sonra yapın
bu da bir adap görgüdür.
İnsanlarımızın çok eğitilmesi lazım
onlar bizi hasta eden

otobüse binsem gelir arkama sakız çiğneyeni oturur birde öyle böyle değil cakkır cukkur kaç kere kavga edecek duruma geldim ama bu bir adaptırda yani
Sonra sinemada kesinlikle konuşanlar olur Allahım deli oluyorum ya konuşacaksınız sinemada ne işiniz var yada film yorumu sonra yapın
bu da bir adap görgüdür.
onlar bizi hasta eden
Evet istemediğin ot gercekten burnunun dibinde bitiyor. Hep saks cigneyenler bana denk gelir, sesini duymadan bile ağzının oynamasi bile beni çok geriyor.
Bir keresinde metrobüste çekirdek yiyen bir aptal vardı uzun süre maruz kaldım o sese. Sonra minibüse bindim baktım o da binmiş güler misin aglar misin 😥
İstemedikçe daha çok kendimize çekiyoruz farkında olmadan

Selam arkadaşlar. Seslerden aşırı rahatsız oluyorum. Sakız sesi, çekirdek sesi, yemek yerken birinin ağzını sapirdatmasi, sert şeyler yerken çıkan ses. Bunlar ben yaparken sorun yok ama başkası yapınca delirecek gibi oluyorum. bazı dönemler bu sesler daha az rahatsız edici oluyor ama şu sıralar çok rahatsız ediyor. Son zamanlarda da eşim çekirdeğe takmış durumda hemen hemen her akşam yemek istiyor. Benim rahatsız olduğumu biliyor dikkat etmeye çalışıyor gidip başka yerde yiyor ama bu durum da hoşuma gitmiyor, kendime kızıyorum neden bu kadar hassasım diye, eşimden neden uzaklaşıyorum bu sesler yüzünden diye büyük bir suçlulukla dönüyor bana. Eşim Beni anladığını söylese de anladığını sanmıyorum. Bu takintilarim beni bazen ailemden, sosyal ortamlardan uzaklaştırıyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Benim gibi olan ve buna çözüm bulabilen var mı
Bu probleme erken müdahale etmezseniz OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk) ye dönüşüyor bilginiz olsun. Kardeşim yıllardır OKB tedavisi görüyor aynı sebeple.

Evet istemediğin ot gercekten burnunun dibinde bitiyor. Hep saks cigneyenler bana denk gelir, sesini duymadan bile ağzının oynamasi bile beni çok geriyor.
Bir keresinde metrobüste çekirdek yiyen bir aptal vardı uzun süre maruz kaldım o sese. Sonra minibüse bindim baktım o da binmiş güler misin aglar misin 😥
İstemedikçe daha çok kendimize çekiyoruz farkında olmadan
hiç deme daha o gün balkona çamaşır sermeye çıktım
Adana sıcağında insanlar balkona atıyor kendileirni akşam
çevre sitelerden biri belli ki balkonda çekirdek çitliyorlar çamaşırı serdim ama gel sen bana sor
Anlarsın :)

Yeri geliyor (odaklandığım zaman) nefes sesine bile tahammülum yok 😩
Çekmeyen anlamaz.

Bende aynı durumdayım sofradan kalkıp gittiğimi biliyorum asla katlanamıyorum çünkü bu tür seslere bazen daha da baskın oluyor.Bende zaten yemiyorum başkasının yanında sakız çiğnemem mesela . Ailem bazen kuruyemiş koymuyor masaya beni rahatsız oluyor diye :))) çözüm bulamadım ama keşke takıntı olmasaydı .

kendim gibi birilerini duymak görmek iyi geldi bana. bende de aynı sorun var ve annem hep derdi Allah sana şapırdayan koca versin de gününü gör diye. erkek arkadaşım şapırdamıyor ama höpürdetiyor ya da sakızı cakkıdı cakkıdı çiğniyor. ki ben otobüste metroda sakız çiğneyen birini görünce ağlayan bir insanım. birkaç kere onu uyardım tam da iştahlı yemek yerken. bozuldu tamam ben içerde yiyorum boğazıma durdu yemek zaten falan dedi ben de pişman oldum.

sonraları kendimi sakinleştirmeye çalıştım. yemek yerken yüksek ses TV açtım, birlikte otobüs yolculuğu yaparken sakız çiğniyordu, benim yolda midem bulanır uyumam lazım diyip kulaklık takıp uyudum. bazen de onu ne kadar sevdiğimi düşünüp kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum :D ama ben bu hastalığın geçeceğini düşünmüyorum, sadece karşınızdaki insana olan sevginizden biraz hafifler

kendim gibi birilerini duymak görmek iyi geldi bana. bende de aynı sorun var ve annem hep derdi Allah sana şapırdayan koca versin de gününü gör diye. erkek arkadaşım şapırdamıyor ama höpürdetiyor ya da sakızı cakkıdı cakkıdı çiğniyor. ki ben otobüste metroda sakız çiğneyen birini görünce ağlayan bir insanım. birkaç kere onu uyardım tam da iştahlı yemek yerken. bozuldu tamam ben içerde yiyorum boğazıma durdu yemek zaten falan dedi ben de pişman oldum.

sonraları kendimi sakinleştirmeye çalıştım. yemek yerken yüksek ses TV açtım, birlikte otobüs yolculuğu yaparken sakız çiğniyordu, benim yolda midem bulanır uyumam lazım diyip kulaklık takıp uyudum. bazen de onu ne kadar sevdiğimi düşünüp kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum :KK70: ama ben bu hastalığın geçeceğini düşünmüyorum, sadece karşınızdaki insana olan sevginizden biraz hafifler
Çok zor türlü bahaneler bulmak gerekiyor bazen. Allah yanımızdakilere sabır versin onlara da zor valla 😆

bu da bir adap görgüdür.
onlar bizi hasta eden
Benim de bu sene kaldığım yerde duvarlar çok inceydi, sabaha kadar telefona konuşan bir kız kalıyordu yanımda :kusmuk:Sevgilisiyle olan salak salak kavgalarını dinlemiştim taşınana kadar.Keçinin istemediği ot burnunun dibinde bitermiş.

Boyun fıtığı da olabilir.O da sese karşı hassasiyet yapar.

Back
X