Seslere olan takıntımı nasıl yenebilirim?

Okyete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
986
899
103
Kızlar seslere acayip takıntimm var.Hani şu ağız sapirtisi,yürürken çıkan topuk sesi , anahtar vs. Gibi eşyalarla sürekli aynı sesi çıkaranlara...
Özellikle de ağız sapirtisina ayrı bir tikim var.Ayni masada yemek yerken babam çok yapar bir şey de diyemem .Sinirden elimi sıkarım sadece.Yasim küçükken diyordum ama şimdi.yasimda var söylesem ayıp olur.
Geçen gün de kitapçıda rafları geziyorum.Arkamda bir sakız sesi ,neyse dedim başka rafa bakiyim yine aynı bayan benim yaşlarımda arkamda ve tabi ki yine aynı ses.Muhtemelen bayan farkında değildi çıkan sesin.Ben öfledim pofledim çıktım .Bu şekilde sinirlenince insanlar neden sinirlendigime anlam da veremiyor.Nasil yenerim kızlar duymazdan da gelemiyorum?

Başka şeyler düşünün. Kulaklık takın. Başka ne önerilebilir ki?? Ses çıkarma derseniz büyük ihtimalle paparayı yersiniz.

Burnunu silenleri unutmuşsun. Utanmadan heryerde burunlarını silerken hortuma bişey kaçmış gibi hönkürüp temizleyenler var.
Ben ençok onlara takılıyorum
Yemek sesi kişiyle alakalı istemese çıkarmaz konuşmaklada olmuyosa sünger tarzı bileyle yemek yenebilir.

Başka şeyler düşünün. Kulaklık takın. Başka ne önerilebilir ki?? Ses çıkarma derseniz büyük ihtimalle paparayı yersiniz.
Evet onu diyemem .ama ailecek masadayım kulaklık da takmak olmaz

Bende ayni sekilde bazi seslere takintiliyim internette tesadufen gordugum misafonya diye bi hastalikmis doktora gittim bana o seslere gece yatmadan once dinlememi soyledi bide antidepresan basladi tabi icemedim doktora gitmenizi oneririm

Benim de var. Keşke hiç olmasa. Misafirlikte tık tak yapan saati kırmak istemesem, ağzını şapurdatiyor diye insanların kalbini kırmasam

Bugün market alışverişinde kadın sakız çiğniyor,insan gibi çiğne şunu dememek için kendimi zor tuttum. Çok kötü bir rahatsızlık. Yıllardır var geçmiyor.

Kulaklarım o kadar keskin ki kimsenin duymadığı küçük sesleri duyuyorum. Resmen işkence.

Misofoni deniyor buna... kendimden biliyorum.... misofonyak olmayan anlamaz halimizi....

Gözüm dönüyor zaman zaman sinirden. İş arkadaşımın bir salatalık yiyişi var tabağı kafasına geçirmemek için büyük savaş veriyorum kendimle. Salatalıklar bir an önce bitsin de o sesi duymayayım diye 3er 5er dilim ağzıma atıyorum resmen her sabah!

ayyy bende de aynı sıkıntı var sanırım bu psikolojik bir rahatsızlık

Ya sormayın.Salatalik ,kuruyemiş nasıl ses çıkarıyor

Ben de agzinda yemek varken konusmakta israr edenlerin homurtusuna deli oluyorum. Bir de konusmaya calisirken agzindakini azaltmak adina yutkunduklarinda kesik kesik konusma yok mu. Offf. Bitsin oyle konus arkadas. Zaten bu sekilde de iletisim kuramiyoruz!!!!

Bugün canınız çok sıkılıyor galiba.
Lütfen bu şekilde yorum yazmayın
Yorum yapmak zorunda değilsiniz kimse sizi zorlamiyor.Beni rahatsız ediyor demek ki bu konu.Siz rahatsız olmuyorsanız beni anlamazsınız zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…