Seslere olan takıntımı nasıl yenebilirim?

Rahatsızlik mi bilmiyorum ama ben de eğer toplu bir ortamdaysam katırtilı kuturtulu seyler yemeye cekirim.

Ayrıca bu agız şapırtısından rahatsız olmayan var mıdır ya ileri boyutu değil ama bu tarz şeylerden çoğunluk rahatsızlık duyar bence.

Kimisi rahatsız olur ama çok takmaz. Kimisi de onu takıntı haline getirir ya o anda tepki gösterip bağıracak ya da kendini sıkacak. 2. Durumdaki insanlarınki psikolojik rahatsızlık gibi. Takıntıya dönüşmesi kötü. Tedavi gerektirir ama insan kendisi de yenebilir bunu bence.

Acaba hem misofonik olan hem de ağız sapırdatan var mı? Aklımda deli sorular.

Ben etrafımdaki kişiler şapırdatıyorsa çok çaresiz kafamı yerlere vurma seviyesine geldiğimde, sinirden ağlamamak için onun sesini bastıracak şekilde şapırdatırım böylelikle onu duymam. Bilerek yani. Yanımda biri katır kutur bişey yiyorsa bende bir şey yerim katur kutur, yoksa bitene kadar bayılacak gibi oluyorum. Dayanamıyorum. Müdehale edemeyeceğim ya da o sesi bastıramayacağım yerlerde ağlama seviyesine geliyorum. Sağa sola vurmak istiyorum.
Sadece şapırtı da değil. Birçok ses var tahammül edemediğim. Daha sıradan şeyler. Hastalıkmış meğer.

Son düzenleme:
Oldukça fazla öfke birikmesi oluyor demek sizde. Bu rahatsızlığın illa ki bir başlangıç noktası vardır diye düşünüyorum. Bazı insanlara direkt yapma diyebiliyorum ben bazılarına diyemiyorum o durumlarda sakin olmak için kendi kendimi telkin ediyorum.

Evet tam nasıl başladı bilmiyorum ama üniversite sınavına hazırlanırken çok belirgindi. Ders çalışırken en ufak sesten dkkatim dağılırdı ve çok sinir olurdum. Kardeşim benimle aynı odada çalışmak isterdi. Dikkatim dağılıyor diye istemezdim nefes alışından. Belki o yıllarda iyice arttı takıntı oldu. Ama genelde rahatsız olduğum sesi bastırıyorum bir şekilde, bazen bilinçsizce, ancak öyle çözülüyor. Ya da o ortamdan uzaklaşıyorum. Telkin etsem de içten içe çok kasılıyorum. Dışa çoğunlukla belli etmem kırmamak için.

Bende öyleyim :) benim babam da yapar çalıştığım için çok denk gelemiyoruz bir yerde öyle s saptırma sesi hemen kaçıyorum ordan evde babam bir şey yiyecek olsa hemen oda değiştiririm yada duymamaya çalışırım .anneme defalarca uyar dedim kac kez soyledi adam değişmedi .çok zor benimde çocukluktan kalma :) en iyi yontem duymamaya çalış.

Aynısı bendede var o yüzden ailemle,eşimin ailesiyle veya bı misafirlikte yemek masasına oturmayali yıllar oldu,ayaktayken biseyler atistiriyorum. Sürekli olarak aynı ritimde çıkan seslerede çıldırıyorum. Kalabalık ortamdaysam bile duvarda ki saat tıkırtısı beyninde tikliyor sanki. Yapacak bişey bulamadım ben.

Amcam,buyuk buyukbabamla sofradayken yani dedesiyle agzini sapirdatiyor diye sofrayı devirmiş,duydugumdan beri içimden çıkmaz buyukbuyukbabam. O yüzden sofralara oturmamak en guzeli,kalp kirmaktansa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…