Sessiz kalırsan ezilirsin.

Bugüne kadar yaptığın ve bğlğin en güzel yorum bu tip anneler bencil ve acomasız

Ben kocaya kaçan kızların dğer gördüğünü ne işittim nede gördüm adama düğün yaptırtmamışsın altıon takılmamış erkek evlenmek için çaba emek vermemiş kaynana para harcamamış tam tersi durum bunları yaptırmış olsaydın inan daha değerli olurdum insanoğlunu yoracaksın talep edeceksin ki değerin olsun ,yapmadığın zaten bizim buralarda kendi ayağıyla gelen oluyorsun ,anladın mı

1.si benim ailem annem bencil ve acımasz degil.yorumladgnz gibi evden kaçan kızlarn gibi berbat bi hayatmda yok :) Altnlarmda takıldı.çok güzelde bi dügünüm oldu elhamdulillah.kader kısmet.esim ögrenciydi.ben onunla evlendim ve bize ailesi destek oldu.tabiki de benim ailemde elinden geleni yapti.Burdaki asıl mesele esimin fesat anneannesi.evden kacan bedavaya basit bi evlilik yapmış gelin adayı degil :) benm bi meslegmde var grafik tasarm konusunda çok olmasada tecrübeliyim fakat esim beni kesnlkle onun bunun yaninda çalştrmaz.Ancak evde.byle seyler olur yaşlarmz genc oldugu icin aileler destek çıkar.önemli olan o çeneyi tutmak ve evlatlara destek olmak.Annem bana ögrenci isini alsn eline ondan sonra evlen diye cok dil döktü.ailesi ilk basta cok iyidi ama snradan para konusunda insanoglu iste.agr geldik biraz.belkide geldm bilmiyorum.ogullari icin ölüp biterler sözde ,) ama ben onu sevdm ve o güler yüzlü insanlara güvendm.mesele budur

Canım sessiz kalırsan ezilirsin değil, henüz geçiminizi kendiniz sağlayamadan evlenirseniz ezilirsiniz. Anne-babalarımız bile bazen halen benim ekmeğimi yiyorsun benim çatım altında yaşıyorsun benim kurallarıma uyacaksın diyorlar 17-18 yaşlarımızda. İnsanoğlu çiğ süt emmiş. Alınan eşyalar da başa kakılabiliyor abuk subuk şeylerde. O yüzden ekonomik bağımsızlık önemli. Yani sizin ikinizin ekonomik anlamda diğer ailelerden bağımsız olabilmesi. Bu arada hem istediğin şeyleri alamazken kendisi kendi ailesinden para alırken eşinin senin ailenden alacağın paraya karışması çok yersiz olmuş. Gururu sadece senin kendi öz anne babandan para almana mı karşıymış. Evlenirlen daha tam bağımsız bir birey olmadan aklı nerdeymiş çok merak ettim. Bence seni ezen sadece eşinin ailesi değil burada. Öncelikle bu kadar erken evlenmene müsade eden ailen, aileden aldığın/alacağın paraya karışan eşin, ve klasik eşin ailesi sendromları. Sen 17-18 yaşında bunları düşünemeyebilirsin ama senden daha çok görmüş geçirmiş insanların sana yol göstermesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Haklısınz.Annem evlenme daha cok gencsin dedi.fakat babam bana bıraktı herseyi.alel acele bi evlendirme olmadı zaten.Kayınvalidemler başta biz yaparz biz ederiz biz bakarz demelerine güvendi benim ailem.Eşimde çok iyi biri.onu çok seviyorum.hiç pişman degilim erken evlendigime.ama bu maddi durum, keske biraz bekleseydim dedirtiyor bana.Evet eşiminde o zamanlar ailesine maddi açıdan sonsuz güveni vardı.ama artık o da gördü gerçekleri.şimdi ise seni kimseye mhtaç etmem.ne kendi ailene ne de benim aileme diyor.sadece üzldgm nokta insanlarn bu kadar dengesiz ve patavatsz olması.özellklede anneannesi tam bir ara bozucu.yalancı bir kadn.Kaynvalidemi de o fitnerdi hep.o da anladı annesinin ne oldugunu.Yazdgm konudan erken evlendigime pisman oldugum, bunun yanls bir karar olduğu ortaya çıkmasn.Su zamanda genc yasta bile aile kurmak bence cok önemli.keske bazı kaynanalarn bazı akrabalarnda bu konuda anlays kabiliyeti olsa. :)

Canım bilmiyorum büyüdükçe fikrin olgunlaşır mı ama evlilik birilerine güvenerek yapılacak bir şey değil malesef. Ailenin dünürler bakar diye güvenmesi, eşinin ailem bakar diye güvenmesi olacak şeyler değil. Mezun olmasına yıllar olsa bir derece ama bence 1 yıl beklenilmeyecek bir süre değilmiş. Genç yaşta evlilik birlikte büyümek bunlar güzel olabilir. Ama bunların güzel olması için ekonomik bağımsızlık gerekir. Genç yaşta evlenicem diye bu kadar sıkıntı çekmeye gerek yok.

Babana salak adam nasıl der..
Hayret ettim.
Ne terbiyesiz bir insanmış..

Çok erken yaşta evlenmişsin.. Bi hata yapmışsın..
Bu tür söylemlere sessiz kalma, hafife alınacak biri olmadığı öğret onlara..
Aşıla..
Sana ve ailene hakaret etmeye kimsenin hakkı yok..

Haklısınız tabi.Eşimi ailem özellikle babam ile abim yakndan tanıyordu önceden.Ailesiyle sonradan tanştk.çocuk iyi biri aileside iyi biri diye düş7ndüler haliyle.bana sadece 1 yıl sabret beklemeyelim dedi eşim.evim barkm herseym kuruldu.düğnm yapldi.ama malesf esimin okulu bitirme aşamasnda başrol anneanneyle kaynvalideydi.yaptkları seyleri söylemeleri çok kırıcı ve can skıcı bi olay :/ Bu olay annemide çileden çıkardı.beni zaten çok uyardılar o teyzeye dikkat et o biraz bozguncu bi tip diye.nitekmde öyleyms.yorumlarnz icin tesskr ederm.dedignz gibi maddi durum saglanmadan evliligi kesnlkle onaylamiyorum.Skntlar gecse de insanlarn laflarını cekmek kötü bir olay :)

Babama söylemedm.eminm cileden cıkardı bu söz karsısnda.kendisi de 16 yasnda evlenmis bu kadınn :) kimse kimseyi yarglayamaz ki.herkes dedi zaten seni kıskanmstr fln diye.benm gibi genc birine bunları söylyrsa mutlaka torununu k8skandı benden.kaynanam bile ne kadar sevecenkn bu kadn fesatlk yapti hep.Artk mesafeyi koydum. yorumunuz icin tesekkr ederm :)

Canım kesinlikle söylediği şeyi haklı çıkarmaz ama onun 16 yaşında evlendiği çağ ile senin 18 yaşında evlendiğin çağ farklı. Babana asla salak denilemez ama senin bu kadar erken yaşta bu şartlarda evlenmene izin vermesini ben de doğru bulmuyorum. Çünkü o daha görmüş geçrimiş insanların her zaman sözünü tutmadığını bilmesi gerekirdi. Taktığı altını verdiği evi başa kakan insanlar varken her ay geçiminizi sağladıklarında onların ağzına laf verilmiş olacağını anlamış olması gerekirdi.

Üzülme. Bundan sonra güzel günler görürsün inşallah.

Üzülme. Bundan sonra güzel günler görürsün inşallah.

Amin tesekkr ediyorum.zamanında yaptgmz cahillik olabilirdi, erken davrandk biraz.Tabiki babamnda hatası var biraz bu konuda.Benm fikrime saygı duymaması biraz daha bekle demesi lazmdı.Ama esimin ailesi bzlerdn çok daha cahilmis.hadi biz gençtk.Anneannesi yasını basını alms bi kadndı.nyse Allah ıslah etsn.kalp kırmak cok ucuz olmus iste.sevgiler.

Bir kere okul bitmeden evlenenlere anlam veremiyorum. Özür dilerim bu konu hakkında yorum yapmazsam eksik hissederim kendimi. Eşin öğrenciymiş.. dolayısıyla ailesi bakacak size, öyle de olmuş. Bir de askerlik kısmı var.. neden beklemediniz de her şey yeri ve zamanı gelince olmadı? Merak etmedim değil açıkçası.
Bu durum onlarda biraz sıkıntı ve kızgınlık yaratmış. Sen de hak verirsin ki başlı başına bir eve bakmak hiç kolay değildir. Hem de bu evde bir öğrenci de varsa.. mühendislik okuyorsa… masrafları şunları bunları bitmez..
Neyse ki gelmiş geçmiş…
Ahlaklı olmak kısmı bana ters geldi.. huyun için mi evlenmenize razı olmuşlar? Ya da iyi ahlaklı olup da mühendis olan kız yok muymuş? Bu bakış açısı onların baktığı saçma bir pencere. ..
Her şey olup bitmiş ve siz düze çıkmışsınız… sen de her şeyi göğüslemişsin zoru atlatmışsınız..
Bundan sonra ne aran kötü olsun ne de çok samimi ol derim ama baya da hakları var. O yüzden artık sessiz değilim kavramını “artık beni görsünler” gibi algıladım. Öyle olmamalı. Haklı olduğun yerde konuş sonuna kadar, ama azcık tolere edebileceğin yerde susman senden bir şey götürmez inan ki.

Sevdiğim bi laf var 'Herkes efendilikten anlamaz' diye

Bir dururum, iki dururum baktım olmuyo hak ettiği şekilde davranırım

Sanırım siz de 2 yıl sonra da olsa bu tutumu sergiliyorsunuz şu an

Herkes yaşının olgunluğunda olamıyor maalesef siz hem kaynanızdan hem kaynanızın annesinden daha olgunsunuz

Diploma ile olmayan bazı şeyler var demek ki bende deyip geçin. Üzülseniz bile belli etmeyin onlara

Bir söz vardır "el ekmeği zehir ekmeği " ...Onların ekmeğine ,parasına muhtaç kalırsan böyle bilmem ne p.posuna sokmaya çalışırlar maalesef.

Keşke eşinin eline mesleği almasını bekleseydiniz. 1 sene evli değil nişanlı olsaydınız.

Ya da siz çalışsaydınız. Başkalarına minnet etmeseydiniz.

Ayrıca herşeyi adabında belirtmekte fayda var.

cekirge hemfikirim senle

zaman geçtikte sende tecrübe kazanıcaksın. aynen öyyle kendini ezdirme. sende bi ana-babanın evladısın. herşeye laf yetiştirmesinler herkes kendine baksın.benim kayınvalidem ve kayınpederim çok iyiler. kendi annem babam gibi seviyorum onları. ama yinede cevap vermem gerekiyosa veriyorum çatır çatır.saygısızlık yapmadan tabi alttan alttan sokuşturucan lafı sende :)))

Son düzenleme:

diploma ile para ile olmayan o kadar çok şey var ki çekirgemmm,
görgüsüzlük , adaletsizlik, bencillik, gibi kötü huyları 10 ünv bitirsende trilyoner olsanda sahip olamayabilirsin mesela..
vicdanlı insan olmak herkesin harcı değil.!!!!

Son düzenleme:

Bence de gofretcim
66 yaşındaki teyze gitmiş kızcağızın iç çamaşırlarını karıştırmış
Bunlar hala diploma diyo
Arsızlığın bi okulu yok ne yazık ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…