Bir kere okul bitmeden evlenenlere anlam veremiyorum. Özür dilerim bu konu hakkında yorum yapmazsam eksik hissederim kendimi. Eşin öğrenciymiş.. dolayısıyla ailesi bakacak size, öyle de olmuş. Bir de askerlik kısmı var.. neden beklemediniz de her şey yeri ve zamanı gelince olmadı? Merak etmedim değil açıkçası.
Bu durum onlarda biraz sıkıntı ve kızgınlık yaratmış. Sen de hak verirsin ki başlı başına bir eve bakmak hiç kolay değildir. Hem de bu evde bir öğrenci de varsa.. mühendislik okuyorsa masrafları şunları bunları bitmez..
Neyse ki gelmiş geçmiş
Ahlaklı olmak kısmı bana ters geldi.. huyun için mi evlenmenize razı olmuşlar? Ya da iyi ahlaklı olup da mühendis olan kız yok muymuş? Bu bakış açısı onların baktığı saçma bir pencere. ..
Her şey olup bitmiş ve siz düze çıkmışsınız sen de her şeyi göğüslemişsin zoru atlatmışsınız..
Bundan sonra ne aran kötü olsun ne de çok samimi ol derim ama baya da hakları var. O yüzden artık sessiz değilim kavramını artık beni görsünler gibi algıladım. Öyle olmamalı. Haklı olduğun yerde konuş sonuna kadar, ama azcık tolere edebileceğin yerde susman senden bir şey götürmez inan ki.
Sevdiğim bi laf var 'Herkes efendilikten anlamaz' diye
Bir dururum, iki dururum baktım olmuyo hak ettiği şekilde davranırım
Sanırım siz de 2 yıl sonra da olsa bu tutumu sergiliyorsunuz şu an
Herkes yaşının olgunluğunda olamıyor maalesef siz hem kaynanızdan hem kaynanızın annesinden daha olgunsunuz
Diploma ile olmayan bazı şeyler var demek ki bendedeyip geçin. Üzülseniz bile belli etmeyin onlara
Merhabalar.20 yaşındayım.2yıl önce evlendim.Evlendiğimde daha 18ime bile girmemiştim.Eşimle severek evlendik.Ve hala onu deliler gibi seviyorum.Evlendiğimde yaşım küçüktü.evliliğin zorluklarını tahmin edemedim.Ailevi durumlar.maddi sıkntılar,her evlilikte olduğu gibi benimde başıma geldi.Evlendigimizde eşim üni.okuyordu.son sınftaydı.okulu bitirip kendi mesleğini yapcktı.1 yıl ailesi bize para gönderdi.Istedigimi alamazdm.hep sığntı gibi hissederdim kendimi.parayı eşim degil kaynanam kazanıp gönderiyordu.Ve asıl mesele eşimin anneannesi.kadn 68 yaşnda.ama 45 yasnda görünüyor.ilk başlarda o kadar iyimserdi ki.taa ki kına alışverişimde gerçek yüzünü görene dek.cimrilikten ölcekti.herseyimi kısıtladılar.Evime geldi laf sokmalar.yok bunu biz aldık.yok şuna dünta kadar para verdim ne bicim kullanmışsın.kaynanam bile ne kadar iyimserken bana karsı, o hep kaynanamı fitnedi.anneme bile iftira attı.yok onu yanlz bırakmışız, yok gizli gizli konusuyormusuz.yemek hazrlarken mutfaga gittim.baktm arkamzdan kapı dinliyor annemle beni.Afedersiniz özel esyalarıma kadar yatak odamdaki iç çamaşırlarıma kadar karıştrdı.bende sessiz saf biriyim.bunu nasl giyiyorsun,ıyy ben bunları ölsem giymem.benim yasmda biriyle aşık atmaya kalkıştı.KAynvalidem ne zaman evime gelse, bu arada canakkaledeler, hep bana karşı yüzü beş karış.yine arkamdan dedikodu yapmış.ben herkese karsı saygılı biriyim.agzm var dilim yok.esim üni okuyor diye beni kücmsedi.seninle ahlaklısn die evlendi yoksa bulurdu kendi gibi mühendis bi kız dedi.hala canakkaleye gittigmde bakışlaryla basımı agrıtıyor.o sözden snra hic bisey diyemedm banyoya gidip hüngr hüngr agladm.esimi kenara cekip fitnemeler.sacma sapan laf sokmalar.ben daha cok gencim.büykler yardmcı olmaları gerekirken bu kadn beni bezdirdi.ben küçk yaşta evlendm diye babama salak adam seni küçk yaşta evledirmiş dedi.Çok sükr suan esim çalışıyor mezun oldu.ve onlardan artk zerre kuruş almıyoruz.Allah rızası icin yaptklari seyler günahları oldu.herkese bizi anlatti.esimi anlatti.ev sahibimze kadar.yok çalışmıyorda biz bakıyoruzda.Ben Allah a havale ettm.benm aramı cok bozdu esimle ki ben ona karsı hep saygılydm..beni kackere aglattılar.artk sessiz degilim.tavrimi koydm.aramiyorum sormuyorum.sessiz insan ezilr.tipki benim gibi.hakkinizi helal edin uzun oldu.Rabbim hepinizi iyi insanlarla karsılastrsn.amin
canım senin yerine ben sıkıldım.küçücük yaşında neler çekmişsin sen ama saygından ödünç vermemişsin.sendeki eziklik değil ki? ailenin sana verdiği terbiye,saygı bu.onlara bu kadar şey karşısında asla sert çıkmamışsın.aferin sana.ama ben asla böyle olmazdım herhalde.
benim özelimde kılık kiyafetimde eşimin anannesinin işi ne.bu kadar terbiyesizlik mi olur?.
onlar sana "sen ünversite bile bitirmemişsin"dediklerinde sende onlara "hayır yanlışınız var hanımlar.ben hayat ünversitesinden mezunum"de.
tabi anlayana.bu hayatta herşey ünveriste bitirmekten ibaret değil.
Bencede sessiz kaldığın zaman ezilirsin sözü çok dğru insan her şeyi dozunda ayarlamalı ..
Benim erkek arkadaşm ortaokul mezunu bense şuan lise mezunuyum fakat açıktan üni okuyorum 18 yaşındayım bikaç ay sonra 19 olacağım erkek arkadaşmda benden 5 yaş büyük inşallah nasipse eylül de yada seneye 2015 de evlenmeyi düşünüyoruz erkek arkadaşımın güzel bi işi ve maaşı var . Biraz babası yardım ederse onun yardımıyla birazda kredi çekerek eşyalarımızı alcaz sonrada çalışıp beraber ödeyeceğiz kredi borcunu . Düşündmde benimde böle bi sorunum olur mu diye olacağını sanmıyorum çünkü annesi zaten hiç çalışmıyo sürekli evde oturan birisi o yüzden herşeyi ben yaptm benim oğlum böle benim oğlum şöyle diyemez .. İstesede diyemez ..
İyi katlanmşsnz gerçekten hani saygısızlık etmek olmaz tabiki ama sessz kalmamak gerekir tabikide .. Saygınızı hiç bi zaman bozmayarak en iiyi en doğru olanı yapmışsın bence .. Umarım bundan sonra hiç bi sorun yaşamazsın .
Tesekkr ederim.amin insaAllah.bazen insanlar garip olabiliyor.anlayşsz kaba olabiliyor.her önüne gelene ahkam kesme derdinde olabiliyor.Allah bizi öyle bencil egoist bilmiş insanlarla karsılastrmasn.umarm seninde hersey diledign gibi olur ve çok mutlu olursn :)
Daha zamanı var malesefBirşey sormak istiyorum sana zamanı geri alabilseydin yine 18 yaşında evlenir miydin ? Bir de flört sevgililik dönemi falan ne kadar sürdü ?
bunlar hep nasib.. onlara acıyın,bilmiyorlar,bilselerdi yapmazlardı.. onlar adına çok üzüldüm.. inşaAllah dünya ahiret yüzünüz güler..
Zamanı geri alabilseydim ki bu mümkn degil evet esimle 15 yasmda dahi evlenrdm.ona güvenm sonsuz.ama annneannesini evliligime karştrmazdm.ve eşime önce okulunu bitirmesini rica ederdm.erken evlenmek neden bu kadar garipsenmis bir olay.Türkiye de o kadar cahil insan var ki.bizm milletimiz banel bisey olarak görms bu tip erken evlilik vakalarını.halbu ki bu sünnettr ,) inan canm ben evlendigimde benm okul arakadaslarm hamileydi :)) hepsi erkenden evlenmis.ben bile sasrmstm.ve cevremde benden kück yasta bile evlenen cok arkdasm var.cok sükr hepside mutlu.ev is bunlar bahane.benm tek sorunm iste bu kadının sacmalkları.esimle cok mutlym.fl9rt dönemim 5 ay srdü.zaten ben taniyordm kendisini.ailemde tanıyordu.snra söz nisan vb.iste.
Anladım o kadar erken 15 yaşnda falan da saçma yani insan 15 yaşında daha çocuk hem okuyup ayaklarının üzerinde durup öyle evlenmek daha mantıklı sonuçta eninde sonunda evlilik olacak herşey zamanında güzel .
20 ve üstü normal geliyo bana ama işte benim de inşallah olursa 19 ya da 20 falan olacak ..
Çok engelim var önümde .. Erkek arkadaşm falan zaten cezaevinde şuan eskiden karıştığı bir hata yüzünden .. 2.5 senedir çıkıyoruz o yüzden sordum sana hani sitedekiler nişanlancam diye konu açtığımda çok üstüme gelmiş olay çıkartmışlardı resmen hani o yüzden sordum ben hani bi pişmanlık var mı diye . Herşeyin hayırlısı olsun .. Eşinizin anneannesi de ayrı bi alemmiş gelmişsin kaç yaşına be kadın otur oturduğun yerde otur keyif sür niye ortalığı biribirne katıyosa .. Bundan sonra karıştırmazsnz olur biter :)
okurken çok sinir oldum kv'ne. mühendis kız demiş bir de. desene eşim beni çalıştırmıyor, mühends kızı çalıştırır mı diye? şimdi mutluysan ne güzel, inş kötü günler geride kalmıştır. eşin gerçekleri görmüştür inşallah. anlamıyorum ya yuva yıkmak bu kadar mı kolay ya, Allahtan korkun kuldan utanın ara bozmak ne kötü birşeydir ya
vee en önemlisi asla bunları düşünüp geleceğini mafetme.. aklını bunlarla bulandırma .. ok mi?geleceğe bak,eşine bak birde öpücük kondur, hayrlı geceler...
Neden sacma olsun ?? Illa 20 den sonra mı evlencrksin.bu ne saçma adetler byle.peygamber genclerinizi buluğ çagna girdiklernde evlendirin demiyor mu ? Sacma olan sey 15 yasnda evlenmek degil isini gücünü kurmadan kocaya kaçmak sonrada ayrlmak bosanmk vb.dir.siz baskalarına bakmayn.tek bir nasihat kendinizi ezdirmeyn.Benim yasadklarmn erken evlenmemle bi alakası yok.ben 28 yasnda evlenmis olsaydm bu kadn yine fesat yine fesat.Rızkı veren Allah.siz okusanzda okumasanzda onun izni olmakszn diploma fasafiso.ve iyi bir ese sahipsenz sizn calsmak gibi bir derdiniz dahi olmaz.sevgiler :)
Ben illa 20 den sonra evlenilmek zorunda ondan önce evlenilemez diyen insanlardan deilim öyle olsaydı 19 yaşında evlenmek istemezdim zaten .. Evet bencede ilk önce insan eli ekmek tutacak konuma kendine bakavbilecek bi ev kurabilcek duruma gelir sonra evlenir bunun yaşla alakası yok yani bencede diploma almşsan ya da önünde engelin yoksa kendine bakabilcek düzgün bi konmdaysan 20ye kadar beklemeyedde gerek yok ama 15 çok erken bi evlilik için 15 yaşında daha insan çocuk ya çocuk .. Biyolojik olarak çocuk .. İnsan işini gücünü zaten 20sinden önce kuramaz .. Hangi devirde yaşıyoruz sadece tek kişinin çok güzel bi maaş alması yetmiyo tek kişinin işinin gücünün yerinde olması yetmiyo .. Ucu ucuna yeter yetse bile .. Zorluk çekmemek için herkes bekliyo öyle evleniyo 15 yaşında evlenmekde ha deyince evlenmek gibi bişey olur zaten . Diploma fasa fiso diyosun eşin mühendis olmaasaydı 800 tl asgari ücret tek bu maaşla geçinebileceğini düşünüyo muydun merak ediyorum .. İnsanlar neden biyerlerini yırtıyo o zaman okumak meslek sahibi olmak için diploma fasa fiso olduğu için mi ..
Neyse konumuz bu değil zaten . Sorularımın cevapları için teşekkürler .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?