Sessiz kalırsan ezilirsin.

Çok yanlş anladın sen beni .. Yakın düşüncelerdeyken çok apayrı düşüncelerdeymişiz gibi oldu ..
Bencede para kazanmak için illa diploma gerekmez evlenmek içinde illa 20'yi beklemek gerekmez .. Ayaklarının üzerinde duruyorsan kendine bakabiliyorsan tabiki de evlenirsin .. illa diplomam olsun illa 20 ve üstü olayım demezsin ..
15 örneğinide anladm ama okulda arkadaşlarmdan hamile olanlar vardı deyince 15-16 oolur yani en fazla zaten ki o da bence çok saçma insan 15 yaşnda çocuk oluyo .. İnsanın aklı zenginlikte mal da mülkte olmak zorunda değil zaten ama iki kişinin çalışmasıyla bu devirde ( yani geçinmenin çok zor olduğu insanların giderlere parayı zor yetirdiği dönemde ) anca geçiniliyo .. Diploma alanlar bile işsiz kalabiliyo .. Baban işten atılsa bence biraz zor bulur öyle 2.5 milyarlık işi mesleği olmadığı için ..
Zihniyetine hayran kaldım .. İnsanlar mühendis oluyolar doktor oluyolar 3-5 milyar maaş alıp rahat yaşayabilmek için alıyolar o diplomaları .. Diplomaları olmasa bu kadar rahat olamazlardı bazılarımız .. Tamam insanın diploması olmadanda çalışır evet ev geç,ndirir maaşı iyi de olabilir ama genel olarak şöyle bir baktığında bu çoğu insan için geçerli değil ..
Diploma daha rahat bir hayat seviyesinde yaşamak için garanti bi işinin olması için önemli ,insanlar zaten bu yüzden daha rahat yaşayabilmek ileriki yaşamlarında hayatlarını kolaylaştırabilmek için uğraşıyorlar ..

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende senin zihniyetine hayran kaldm arkadaşm.aslnda bir bakımdan yakn görşlerdeyz, bir bakmdan uzak.hee benim babama gelince, benim babam istanbul eminonu kapali carsınin en güvenilir insanlarndan.babam isten cikti babamı otuz uerden aradılar.ne is yaptgnda söyliyim döviz brosunda çalısıyor altn döviz piyasasının en güvenilir esnaflarndan.adam çalsms zamanında okumamiş.Allahn yardımı iste.ben okuyanları kınamıyorum zaten onlar tabiki daha yüksek maas alıyorlar benm esimde okumus.ama hersey okumakla bitmez.tembel tembel oturmakla da bitmez.iki kisinin çalsmasıda sart degildir.okumasnlar caycılk yapsnlar da demiyorum.ama okumak icinde oralarını yırtmasnlar.tesekkrler.

Benim erkek arkadaşmda ailesinin sıkıntıları yüzünden ortaokulu bitirdikten sonra 13 yaşndan beri hep çalşmş şuandada bi işi var cezaevine gttiğinden kardeşi idare ediyo işini patronunda haberi var ve maaşı 2 -2.5 falan .. Küçüklüğünden beri hep ailesine o bakmş ... Diploması olmasada koskoca bi evi geçindirmiş .. Evet diploma gerkmiyo ama daha rahat olabilmek için gerekirdi .. Yani olsa iyi olurdu demek istiyorum ben .. İnsanlar daha rahat olmak için uğraşıyorlar zaten .. Böyle işte .. Neyse herşeyin en güzeli en hayırlısı olsun diyelimm .. İyi geceler ..

Ve dedigin gibi bu devirde ekmek aslanın migdesinde.kück yasta bir baba meslegin yoksa okuyacaksn tabi.baskalarına muhtaç olmamak icin.bak birinden iki ay para al 3.ayda söylüyor hemen yüzüne vuruyor :)

Rabbm gönlüne göre versn.hayrlısı olsun hakknzda.benm anlatmak istedigimi erkek arkadasn anlatms sana.çalşkanlgyla.Maaşallah.size de iyi geceler. :)

Ve dedigin gibi bu devirde ekmek aslanın migdesinde.kück yasta bir baba meslegin yoksa okuyacaksn tabi.baskalarına muhtaç olmamak icin.bak birinden iki ay para al 3.ayda söylüyor hemen yüzüne vuruyor :)

Haklısın canım .. Bebeğin için de hayırlı olsun Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah ..
Evlilik konusundada darısı başıma diyorum 2.5 senedir bekliyorum dahada bekliycem malesef ..
Konuyu nerelere getirdik bu da bi başarı olsa gerek
iiyii gecelerr .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…