- Konu Sahibi pekmez_akilli
-
bence sende başla :) şaka şaka canım en once kafada bıtırmesı lazım senın ıstemenle olmaz azaltmasını ıste nıkotın sakızları var eczanede sıgara ıstegını azaltıo eşimle oyle bıraktık ama o gene başladı :) ama işe yarıor tabı bunu cok ıstemesı lazım ıstemeden sakızda bı ıse yaramaz
5 senelik bi ilişkim var. Brbrmizi çok seviyoruz ve evlenmek istiyoruz. Fakat sevdiceğim çok küçükken 13 14 yaşlarında sigaraya başlamış. Şu an 21 yaşında. Ne yaptıysam bıraktırtamadm sigarayıBiliyorsunuz en büyük sıkıntıların hastalıkların sebeplerinde ilk sıralarda yer alıyor. En ufacık hi hastalığında çok üzülüyorum. Canımdan can gidiyo sanki o kötü olduğunda. Daha yeni tekrar bu sigara konusu yüzünden tartıştık. Yeri geldi aldım karşıma güzelce konuştum yeri geldi kızdım. Ama yapamıyor. Bıraktığı içmediği zamanlar çok asabi sinirli en ufak bi konuda parlayan biri haline dönüşüyor. Farklı şehirlerde olduğumuz için de mesajlasyorz ve sinirli olduğu zman çok zor idare edebiliyorum. Alttan almaya çalşyorm elmden geldği kadar ama benm sabrım da bi süre sonra taşiyo ve biz başladğmz noktaya geri dönüyorz. Ne yapmalyım brakablmesi için? Lütfen önerilerde bulunun bana
bence sende başla :) şaka şaka canım en once kafada bıtırmesı lazım senın ıstemenle olmaz azaltmasını ıste nıkotın sakızları var eczanede sıgara ıstegını azaltıo eşimle oyle bıraktık ama o gene başladı :) ama işe yarıor tabı bunu cok ıstemesı lazım ıstemeden sakızda bı ıse yaramaz
Canım aynı sorunu ben eşimden yaşadım 3,5 yıllık evliyim eşim evliliğimizin ilk yılına kadar 1 paket içerdi günde ama evde asla içirmezdim,çünkü ben nefret ederim sigaradan faranjitim var birde.
lafla,sözle,çeneyle,psikolojik baskıyla 2,5 yıldır günde 1 tane içiyor ona bile laf ediyorum bağırıp çağırıyorum bazen,bebeğim olacak haftya kısmetse o zaman tamamen bırakmasını sağlayacağım.
Tehdit et gerçekten,evliliğini at ortaya evde içirmeyeceğinden bahset,kokusundan,sağlıkla ilgili durumdan sürekli kafasını şişir bence,benim ki öyle günde 1 e düşürdü..
ben 10 sene içtim 6 ay önce bıraktım.tv de sürekli şu kamu spotları var ya onları göre göre biraktım gerçekten işe yarıyomuş medya.bu arada eşim benden sonra bıraktı .sigarayı içmiyodu yiyodu sanki.ona sürekli beni çocuklarımla yanlız mı bırakacaksın? die die bıraktırdım .gerçekten mutluyum huzurluyum
ben 10 sene içtim 6 ay önce bıraktım.tv de sürekli şu kamu spotları var ya onları göre göre biraktım gerçekten işe yarıyomuş medya.bu arada eşim benden sonra bıraktı .sigarayı içmiyodu yiyodu sanki.ona sürekli beni çocuklarımla yanlız mı bırakacaksın? die die bıraktırdım .gerçekten mutluyum huzurluyum
Sen istersen olur. Ama sen gerçekten iste. Ama isterken de ona çocuk muamelesi yapma. Bazı arkadaşlar var resmen sigara için zehir hafiyelik yapıyor. İçeceği yoksa da insanı teşvik ediyorlar bence. Zaten senin sayende bırakacaksa seni sevdiği için korktuğu için değil.
önce kendisinin istemesi lazım..
kolay değil bırakmak gerçekten...
bizde eşimle bırakmaya karar verdik sadece 1 gün içmedik akşamına birbirimizi yedik...
iyiki saklamıştım 2 tane sigara (biliyorum başıma geleceği çünkü)...
içtikte bitti kavgamız...
benim erkek arkadaşım da 10 yıl içti çok bırakmak istedi ama her defasında tekrar başladı.. neler dedim neler yaptım.. altınına iddiaya girdik, beni de zehirliyorsun öksürmeye başladım diyerek acıtasyon yaptım, annene söylicem dedim, akciğer videoları gönderdim,ölümü öp dedim bir tek o zaman 1 ay durabildi en son "lütfen sözünü geri al dayanamıyorum" dedi yine içti, daha neler neler her defasında bırakamadı.. şimdi doğuda görev yapıyor orada kendi kendine bıraktı.."zaten uyku düzenim yok, yemek de yemiyorum bir de üstüne sigara içince kendimi yavaş yavaş öldürüyormuşum gibi hissediyorum" dedi ve bıraktı 2 aydır içmiyor
Tek derdiniz bu olsun diyerek bir girizgah yaptıktan sonra
Sizin kadar o da istemeli ki başarılı olabilsin
Ama bu kadar takıntı haline dönüştürmeyin lütfen
Yıllardır birlikteliğiniz olduğuna göre , öyle de sevebiliyorsunuz demek ki
Bizim ilişkimizde de sigara içen ben,içmeyen oydu.
Arazmıda sorun olmamıştı hiç sigara ama ben çok rahatsız oluyodum çünkü sigara koktuğumu ve bunun ona kötü geldiğini biliyodum.Üstelik ilerde büyük sorunlar çıkarabilirdi bu sigara mevzusu.Ve o baskı yapmadan kendiğimden bıraktım.Sigara bırakma bantlarından aldım.Bu ayın 26'sında 1 yıl olucak bırakalı.
Kendimden yola çıkarak söylüyorum eğer baskı yaparsan bırakamaz.Sigara nikotin bağımlılığından çok,psikolojik bağımlılıktır.Eğer erkek arkadaşım bana sadece 'bırak' bile deseydi kesinlikle bırakamazdım.Bunu kendiliğinden istemesi lazım.Ya bu konu da baskıyı bırakıp olduğu gibi kabulleniceksin ya da durmadan kavga edip durucaksın...Malesef beklemekten başka yapabilceğin bişey yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?