Karakterini aileninde sevdigininde bilemem ama mezhep catismalari oluyr genelde bence ailene karsi hani kizgin degilde alttan alttan iyi oldugunu bi sans verin olmazsa dediginiz olcak gibisinden konusabilirsin genelde yetiskinlerde farkli mezhepse hemen ilk etapta kabul edemiyorlar ama sakin bence ailenizi karsiniza alipta bir hata yapmayin cunku eldir bi hareketini kaldiramazsiniz sizin dayanacaginiz yine bir kapi yine en azindan bir destekciniz olsun zorlu yollari gecmeden guzelliklere erisilemiyor malesef allah hakkinizda hayirlisini versin insallah en yakin zamanda :)
aileni bilen sensin keşke bu aşk meşk işlerine girmeseydin sonucunun az çok böyle olucagını bilmem gerekirdi şimdi hem sen hem sevgilin üzgün baştan duygularını engelleseydin keşke aileni silip atamıyacagına göre yapacağın tek şey unutmak maalesef...çünkü bu tarz evlilik yapanların sonu hüsran oluyor genelde aileler birbirne giriyor çiftler mutluysa arada kalıyorlar ve bu tarz durumlar onlarında aralarının açılmasına sebeb oluyor.
Gelmişim 27 yaşıma ailem beni alevi diye ayıracak ha? Hem de beddua edecekler bi de. Gelsin babanla konuşsun. Baban hala yok derse kendi bildiğiniz yolda yürüyün. Ayıp ya dini görüşü yüzünden nasıl böyle önyargılı davranıyorlar. ..
Aleviye kız verilmezmiş..sebep ne benim mutsuz olmamdan daha mı önemli?
Ne içtiğim ne yediğimden lezzet alıyorum derler ya işte öyle..
Annem bağırdı küstü yetmedi ağladı namazını kılıp benim doğru yola gelmem için Allaha yalvardı.(malum kötü bir yoldayım ya) Sesli sesli söylendi gezindi evin içinde ağlayarak..
"ah emeklerim ah size cok değer verdim ondan böyle oldu..ah benim hatam ..ah bu da benim başıma gelecekti."ve bunun gibi hiç abartmıyorum onlarca ah sıraladı.
Babam ise üzerine yürüdü bağırdı masaya yumruk attı kapılara vurdu.bağırdı ama nasıl bağırmak...
Ve aileden men edileceğime,evlatlıktan cıkarılıcağıma,evlenirsem yasatmayacaklarına hatta sevdiğim adamı da öldüreceklerine dair şantajlar...
Babam Allah onun canını alsın inşallah diye de ellerini kaldırıp sesli bi şekilde dua etti.
Allah o duayı geri cevirsin diye hep dua ettim korkarak ve ağlayarak ..
Tek sucum ise onu cok sevdim ve dedimki ben ondan baskasıyla evlenemem niye anlamıyorsunuz ve tanımaya calışmıyorsunuz niye bizim kızımız kimi seviyor diye merak etmiyorsunuz ,siz benim ailemsiniz niye mutluluğumu istemiyorsunuz.dedim sustum dedim ağladım dedim susturuldum ,başına buyruk ilan edildim.İsyankar ve vefasız evlat oldum.Annem sütünü babam hakkını haram etti.bir hafta yüzüme bile bakmadılar.
Sevdiğim adamın yaşı 33 benim 27. ailesi artık evlen diye baskı yapıyor sürekli.hatta evlerinde bu mevzu şu şekilde konuşuluyor.sen evlensen 2 yıla çocuğun olsa cocuğun onbeş yasa gelince sen elli olacaksın.ne zaman cocuklarının gününü göreceksin ne zaman evlendireceksin bilmem ne ..
Daha doğmamış cocuğun hayatı konuşuluyor dede mi diyeceklermiş cocuklar ,bu hayatına artık bir yön ver.Olmuyorsa olmuyor vazgecin birbirinizden diyorlar yada aileni karsına al gel evlen biz senin herseyini yapalım diyorlar..
Sevdiğim adam benden ayrılmak istemiyor ama bıktım bu baskıdan diyor cünkü bende sahidim hergün arıyorlar ne olacak sizin bu işiniz diyorlar.
Sinir cümlesi resmen "Ne olacak bu iş " ya bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum..
Kafayı yemek teriminin enginlerinde dolaşıyor, sıyırmak deyiminin ufuklarında geziniyorum.
Canımdan bezdim , nasıl ayrılıcam ondan yasayamam.üstelik o da beni cok seviyor ama artık bir sonuca varmak istiyoruz. Cocuğum olsun istiyorum artık bende.
Doğru insan olduğuna inanıyorum el üstünde tutuyor bir kere cok olgun ve dürüst.
Çok insan tanıdım ama onun gibi bana karsı merhametli ve düşünceli biri görmedim,bir zaman cimriliği vardı onu da aştık. Ki o cimriliği bana karsı değildi hep kendi boğazından kısıyordu.
Vazgecmek istedik kac kere olmadı . Ailemin bu kadar karsı olacağını bilsem arkama bakmadan kacardım.
Bu güne kadar kaderim dedim yasadım ,kader bi yerde benim elimde söyleyin a dostlar ne yapayım!
Amacım dertleşmek yazışmak kısmen de olsa rahatlamak ..ama umulur ki derdime bir merhem bulunur bu süreçte..
Bayramınız da mübarek olsun Allah tüm sıkıntılarımızı gidersin.
önceki konunda hoşlandığın kişiden bahsetmişsin .aileler tanıştı demişsin.tanışmayı kabul etmişler zamnında ,şimdi niye bu kdar tehditler savurarak karşı çıkıyorlar.
Annenin laflarında resmen kendi annemi gördüm..
İçim sıkıldı birden oooofff..
Ben daha açmadım bu konuları okul var diye
ama geçende öyle ucundan konu oralara değindi
annem gidersen beni sil diye bağırdı
İyi bir annedir Allah razı olsun okuttu büyüttü yedirdi içirdi giydirdi tek başına
ama karakter çatışmalarımız çok başladı ben büyüdükçe
Ben küçükken herşey iyidi güzeldi çocuğum zaten kendi düşüncem mi olacak
herkes imrenirdi annemin arkadaşları hep keşke benimde çocuğum bana böyle bağlı olsa derlerdi hep
annemin eteğinden ayrılmazdım sanki nefes alamazdım onsuz..
Ama işte ben büyüdükçe annem gördüm ki hiç bir kararıma saygı duymuyor
hep en iyi kararı kendisi verir hep en sağlıklı o düşünür..
Uzun lafın kısası kızı artık büyüdüde kendi hayatını çizmek istiyor ama annem kabullenmek istemiyor..
O öldürürüzler falan hikaye canım. Seni korkutup sindirmeye çalışıyorlar. Burda birine bu tavsiyeyi vereceğimi hiç düşünmezdim ama kaç sevgiline diyorum. Bi kaç seneye kalmaz anne baban affeder. Çok örnekleri var bunun.
Bak sana bizim aileden iki hikaye anlatayım. Benden 11 yaş büyük bir ablam var. Zamanında alevi biriyle evlenmek istedi. Adam mühendisti, aklı başında, olgun beyefendi bir adamdı. Sırf alevi diye ailem izin vermedi. Ablam vazgeçti. Sonra başka biri girdi hayatına. Beş para etmez bir adam. Ama sünniydi. Bizimkiler olur dedi. 4 yıl nişanlı kaldılar çünkü adam işsizdi. Sonunda evlendiler ve 3 yıl sonra hüsran. Ayrılık geldi. Ablam hala der, keşke dinlemeseydim, şimdi çok mutlu olurdum diye. Annem babam da çok pişman oldu sonradan.
Aradan yıllar geçti. Ben bir adam sevdim. Benden 15 yaş büyük, kürt ve alevi. Bizimkilerin ağızları yanmış ya bir kere ufak ufak söylenseler de ses çıkarmadılar fazla. Evlendik. Çok mutluyuz. Annem şimdi eşime tapıyor desem yeri var.
Biraz cesaret lazım sana sadece. İnan senin mutlu olduğunu görünce yumuşayacaklar. Yak gemileri...
Hiç bişey yapmazlar, yapamazlar. Korkma. Hatta sen tehdit et onları olur demezsemüniz kaçarım diye.Harikasın kuzum haklısın ama bu tehditlerden sonra yusuf yusufum.cesaret kazım bu gece cok dua edicem bayramda Allah kabul eder inş
Yakıcam gemileri sonra dayanamıyacağım onsuzluğa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?