Sevdiğim adama vermiyorlar..bayram gelmiş neyime

• Konu Sahibi Konu Sahibi mycat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mycat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
402
217
63
35
İzmir
Aleviye kız verilmezmiş..sebep ne benim mutsuz olmamdan daha mı önemli?
Ne içtiğim ne yediğimden lezzet alıyorum derler ya işte öyle..
Annem bağırdı küstü yetmedi ağladı namazını kılıp benim doğru yola gelmem için Allaha yalvardı.(malum kötü bir yoldayım ya) Sesli sesli söylendi gezindi evin içinde ağlayarak..

"ah emeklerim ah size cok değer verdim ondan böyle oldu..ah benim hatam ..ah bu da benim başıma gelecekti."ve bunun gibi hiç abartmıyorum onlarca ah sıraladı.

Babam ise üzerine yürüdü bağırdı masaya yumruk attı kapılara vurdu.bağırdı ama nasıl bağırmak...

Ve aileden men edileceğime,evlatlıktan cıkarılıcağıma,evlenirsem yasatmayacaklarına hatta sevdiğim adamı da öldüreceklerine dair şantajlar...

Babam Allah onun canını alsın inşallah diye de ellerini kaldırıp sesli bi şekilde dua etti.

Allah o duayı geri cevirsin diye hep dua ettim korkarak ve ağlayarak ..
Tek sucum ise onu cok sevdim ve dedimki ben ondan baskasıyla evlenemem niye anlamıyorsunuz ve tanımaya calışmıyorsunuz niye bizim kızımız kimi seviyor diye merak etmiyorsunuz ,siz benim ailemsiniz niye mutluluğumu istemiyorsunuz.dedim sustum dedim ağladım dedim susturuldum ,başına buyruk ilan edildim.İsyankar ve vefasız evlat oldum.Annem sütünü babam hakkını haram etti.bir hafta yüzüme bile bakmadılar.

Sevdiğim adamın yaşı 33 benim 27. ailesi artık evlen diye baskı yapıyor sürekli.hatta evlerinde bu mevzu şu şekilde konuşuluyor.sen evlensen 2 yıla çocuğun olsa cocuğun onbeş yasa gelince sen elli olacaksın.ne zaman cocuklarının gününü göreceksin ne zaman evlendireceksin bilmem ne ..

Daha doğmamış cocuğun hayatı konuşuluyor dede mi diyeceklermiş cocuklar ,bu hayatına artık bir yön ver.Olmuyorsa olmuyor vazgecin birbirinizden diyorlar yada aileni karsına al gel evlen biz senin herseyini yapalım diyorlar..

Sevdiğim adam benden ayrılmak istemiyor ama bıktım bu baskıdan diyor cünkü bende sahidim hergün arıyorlar ne olacak sizin bu işiniz diyorlar.
Sinir cümlesi resmen "Ne olacak bu iş " ya bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum..

Kafayı yemek teriminin enginlerinde dolaşıyor, sıyırmak deyiminin ufuklarında geziniyorum.

Canımdan bezdim , nasıl ayrılıcam ondan yasayamam.üstelik o da beni cok seviyor ama artık bir sonuca varmak istiyoruz. Cocuğum olsun istiyorum artık bende.

Doğru insan olduğuna inanıyorum el üstünde tutuyor bir kere cok olgun ve dürüst.
Çok insan tanıdım ama onun gibi bana karsı merhametli ve düşünceli biri görmedim,bir zaman cimriliği vardı onu da aştık. Ki o cimriliği bana karsı değildi hep kendi boğazından kısıyordu.

Vazgecmek istedik kac kere olmadı . Ailemin bu kadar karsı olacağını bilsem arkama bakmadan kacardım.
Bu güne kadar kaderim dedim yasadım ,kader bi yerde benim elimde söyleyin a dostlar ne yapayım!
Amacım dertleşmek yazışmak kısmen de olsa rahatlamak ..ama umulur ki derdime bir merhem bulunur bu süreçte..

Bayramınız da mübarek olsun Allah tüm sıkıntılarımızı gidersin.

Karakterini aileninde sevdigininde bilemem ama mezhep catismalari oluyr genelde bence ailene karsi hani kizgin degilde alttan alttan iyi oldugunu bi sans verin olmazsa dediginiz olcak gibisinden konusabilirsin genelde yetiskinlerde farkli mezhepse hemen ilk etapta kabul edemiyorlar ama sakin bence ailenizi karsiniza alipta bir hata yapmayin cunku eldir bi hareketini kaldiramazsiniz sizin dayanacaginiz yine bir kapi yine en azindan bir destekciniz olsun zorlu yollari gecmeden guzelliklere erisilemiyor malesef allah hakkinizda hayirlisini versin insallah en yakin zamanda :)

aileni bilen sensin keşke bu aşk meşk işlerine girmeseydin sonucunun az çok böyle olucagını bilmem gerekirdi şimdi hem sen hem sevgilin üzgün baştan duygularını engelleseydin keşke aileni silip atamıyacagına göre yapacağın tek şey unutmak maalesef...çünkü bu tarz evlilik yapanların sonu hüsran oluyor genelde aileler birbirne giriyor çiftler mutluysa arada kalıyorlar ve bu tarz durumlar onlarında aralarının açılmasına sebeb oluyor.

Gelmişim 27 yaşıma ailem beni alevi diye ayıracak ha? Hem de beddua edecekler bi de. Gelsin babanla konuşsun. Baban hala yok derse kendi bildiğiniz yolda yürüyün. Ayıp ya dini görüşü yüzünden nasıl böyle önyargılı davranıyorlar. ..

Ailemin bu şekilde tepki vereceğini asla bilmiyordum.ailesinden babası geldi konuştular ama babamın fikri değişmedi.kesinlikle istemiyor.bu işi unut diyor baska yolu yok diyor.
Aşırı önyargılılar, evlensem bana ve eşime hayatı zindan edicekler.ama onun baska biriyle evlenmesine dayanamam .
Ölsem de kurtulsam diyorum o kadar canımı sıkıyor bu mevzu ..cok cok ama cok geri kafalılık bu.üstelik beş vakit namaz kılıyorlar alevi gibide değiller .ne desem olmadı neyapacağım

benim anlamadığım bir nokta var, mezhep farklılıklarına bu kadar önem veren aileler evlatlarını yetiştirme aşamasında acaba buna hiç değinmiyorlar mı?

neden evlatlar en başında bunu bilmiyor, biliyor da inadına mı ilişkiye devam ediyor?
yoksa evlatlar için hiç mi sorun teşkil etmiyor?

ne kadar çok bu sorunu yaşayan çift var..
hata kimde bilemiyorum.

aile mi zamanında bu konuya değinmedi, evlat mı bu konuyu umursamadı ...
düşündürücü geliyor bana...

önceki konunda hoşlandığın kişiden bahsetmişsin .aileler tanıştı demişsin.tanışmayı kabul etmişler zamnında ,şimdi niye bu kdar tehditler savurarak karşı çıkıyorlar.

24 yaşındaydım . Sevdiğim kürt ve Doğulu diye ailemle ne çatışmalar yasadim neler. Çok zor kâbus dolu günler yaşadım. Bir yandan deli gibi asiktim bieryandan ailemi uzmek istemiyordum ama bi zaman oldu ki ailemden nefret eder oldum. Zamanla baktilar vazgecmiyorum o zaman yumusadilar. Zoraki ikna ettin derken biz anlasamadik ayrıldık. Ailem bunu duyunca çok sevindi ama ben kahrolmustum. Sonra çok kez ayrıldık baristik ne var ki yine olmadı. İyi ki evlenmemisim dedim sonra.

Aileni ikna edemezsen - ki edecegini sanmiyorum bir tarafi silip, bir tarafi secmek zorundasin. Aksi takdirde ileride sana mutsuzluk gorunuyor.

önceki konunda hoşlandığın kişiden bahsetmişsin .aileler tanıştı demişsin.tanışmayı kabul etmişler zamnında ,şimdi niye bu kdar tehditler savurarak karşı çıkıyorlar.

Bitirdiğimi sanıyorlardı ben mutsuz olduğumu görüp neyin var dediler konu tekrar acıldı.ev savas alanı tekrar.tanıştılar babasıyla anne hasta .babam önce iyi insan dedi bir sorun cıkmadı sonra ne olduysa aklına kim girdiyse ama vermem dedi bir sebep bile söyleyemedi.abisi bu sefer devreye girip konuşmak istedi kabul etmedi gelmesin kimse bu mesele bitti diyor ben bitiremiyorum diyince cıldırdı.

Annenin laflarında resmen kendi annemi gördüm..
İçim sıkıldı birden oooofff..

Ben daha açmadım bu konuları okul var diye
ama geçende öyle ucundan konu oralara değindi
annem gidersen beni sil diye bağırdı

İyi bir annedir Allah razı olsun okuttu büyüttü yedirdi içirdi giydirdi tek başına
ama karakter çatışmalarımız çok başladı ben büyüdükçe
Ben küçükken herşey iyidi güzeldi çocuğum zaten kendi düşüncem mi olacak
herkes imrenirdi annemin arkadaşları hep keşke benimde çocuğum bana böyle bağlı olsa derlerdi hep
annemin eteğinden ayrılmazdım sanki nefes alamazdım onsuz..
Ama işte ben büyüdükçe annem gördüm ki hiç bir kararıma saygı duymuyor
hep en iyi kararı kendisi verir hep en sağlıklı o düşünür..
Uzun lafın kısası kızı artık büyüdüde kendi hayatını çizmek istiyor ama annem kabullenmek istemiyor..

O öldürürüzler falan hikaye canım. Seni korkutup sindirmeye çalışıyorlar. Burda birine bu tavsiyeyi vereceğimi hiç düşünmezdim ama kaç sevgiline diyorum. Bi kaç seneye kalmaz anne baban affeder. Çok örnekleri var bunun.

Bak sana bizim aileden iki hikaye anlatayım. Benden 11 yaş büyük bir ablam var. Zamanında alevi biriyle evlenmek istedi. Adam mühendisti, aklı başında, olgun beyefendi bir adamdı. Sırf alevi diye ailem izin vermedi. Ablam vazgeçti. Sonra başka biri girdi hayatına. Beş para etmez bir adam. Ama sünniydi. Bizimkiler olur dedi. 4 yıl nişanlı kaldılar çünkü adam işsizdi. Sonunda evlendiler ve 3 yıl sonra hüsran. Ayrılık geldi. Ablam hala der, keşke dinlemeseydim, şimdi çok mutlu olurdum diye. Annem babam da çok pişman oldu sonradan.

Aradan yıllar geçti. Ben bir adam sevdim. Benden 15 yaş büyük, kürt ve alevi. Bizimkilerin ağızları yanmış ya bir kere ufak ufak söylenseler de ses çıkarmadılar fazla. Evlendik. Çok mutluyuz. Annem şimdi eşime tapıyor desem yeri var.

Biraz cesaret lazım sana sadece. İnan senin mutlu olduğunu görünce yumuşayacaklar. Yak gemileri...

Kuzum aynen hatta ayyyyynen benim annemi anlattın büyüdükçe fikir ayrılıkları ve benim istediğim gibi ol baskıları.bende anneme babama canımı veririm cok seviyorum ekbette ama benim düşünce ve yasam tarzıma kafama uymadığı hersey onun için ben yoldan cıkmışım demek.Annemle anlaşamıyoruz ciddi anlamda sıkıntılı durumum ve evde kaldıkcada bu artacak.anlaşmazlık hat safhada .onun hiç hatası yok mükemmel bir anneyim diyor.ona candan dahi bişey paylassam şöyle yaptığn zaman sıkılıyorum niye anlamıyorsun diye.baslıyor ağlamaya laf saymaya ben şükürsüzüm ben en iyi şekilde yasatmış beni el üstünde tutmuş.ya annecim onlara kafım yok konuyu niye oraya sürüyon ben sana başka bi mevzudan bahsediyorum diyorum.anlamıyor.küsüyor,seni kendi haline bırakıyorum diyor kızıp bağırıyor günlerce cocuk gibi trip yapıyor laf sokuyor gülmüyor

Bıktım Allah önrünü uzun hayırlı etsin de bıktım.büyümüş değişmişim ona göre .aslında ben hep aynıyım küçükken geceleri beklerdim ağlamak kendimle dertleşmek için büyüdüm o a söylüyorum diye kötü oldum şimdi.

Huzursuz bir ailede yetiştim şimdi mutlu bir evliliği cok görüyorlar

ahhh ahhh canım bende sana alevi bir kız almayız dedikleri için sevgilim tarafından terkedilmiş bir insanım ki babamada sorsan beni bir sunniye vermek istemez bende birgün dedimki"bu adamların alnında alevi sünni yazmıyorya"nerden bilelim ne kadar saçma bir ayrıntı ve siz yaşça küçük de degilsiniz yetişkin insanlarsınız ne bileyim bu konuda aileler zor ikna oluyor malesef

çalışıyor musunuz ? Kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsanız kendi kararlarınızı da verebilirsiniz diye düşünüyorum ..Evet bir tarafı seçmek zorunda bırakılmışsınız sizden bu bekleniyor..Hiçbir anne baba evladının kötülüğünü istemez ama bazen dar düşünceli ve önyargılı olabiliyorlar maalesef ,bence kesin ve net olarak ben bu adamla evleneceğim düğün tarihimizde bu ister gelirsiniz ister gelmezsiniz ama bu evliliğe mani olmaya kalkarsanız bir daha yüzümü göremezsiniz de resti çek konuyu kapat...Sürünmesin ortalarda net olun ..Ne yapıcam bilmiyorum olmaz onunla olacaksanız nikah tarihi alın,olmayacaksanız ailenize de günleri zehir etmeyin nolcak acaba diye ....

Harikasın kuzum haklısın ama bu tehditlerden sonra yusuf yusufum.cesaret kazım bu gece cok dua edicem bayramda Allah kabul eder inş
Yakıcam gemileri sonra dayanamıyacağım onsuzluğa...

Harikasın kuzum haklısın ama bu tehditlerden sonra yusuf yusufum.cesaret kazım bu gece cok dua edicem bayramda Allah kabul eder inş
Yakıcam gemileri sonra dayanamıyacağım onsuzluğa...
Hiç bişey yapmazlar, yapamazlar. Korkma. Hatta sen tehdit et onları olur demezsemüniz kaçarım diye.

Bak bişey daha geldi aklıma. Yeğenimin arkadaşı. Okulu yeni bitirdi. 22-23 yaşında bir kız. Sevgilisi alevi diye vermediler yine. Kız hiç bişey söylememiş, kaçarım ederim falan diye. Ama üç aydır ev diziyorlarmış. Geçen hafta kaçmış, dün düğünleri vardı. Annesi babası da gitmiş düğüne. Koskoca şnsansın sen. Reşitsin. Git bas nikahı olsun bitsin.

Bence biraz kararli olun çünkü hata ailenizde en baştan sona kadar...

Biz ailecek her mezhepten dinden insanlarla görüşüruz ama babam bana her zaman "evlenecegim insanda" bu konuda benzer olmaya dikkat etmem gerektiğini nedenleriyle anlatirdi...

Hem evinize de davet etmiş yani hangi mantikla boyle yapıyorlar..

bence biraz sakinlessinler zaman taniyin bir hafta.. Sonra çekinmeden alin karsiniza tüm içtenliğinizle konusun , tum duygularinizi dokun ,ellerini opun ve rizalarini isteyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…