Sevdiğim adama vermiyorlar..bayram gelmiş neyime

• Konu Sahibi Konu Sahibi mycat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Böyle durumlarda ilk başta olmasa bile ileriki yıllarda cok çatışma oluyor karı koca arasında...Onun için aileni dinle bence...Çünkü kolay degil bu, Biriniz Alevi biriniz Sunnisiniz....Bizde Bir Erkek akrabamiz vardı Alevi bir kızi sevdi, ailesi istemedi önce, sonra erkek ailesini ikna etti evlendiler....Şimdi ise erkek pişman olmus vaziyette, Çünkü adam çoculduktan sonra ve belli yasa geldiği için artık dindarlasmaya başladı ama bu kez eşiyle arasında cok çatışma oldu....Bu adam namaza başladı, Hacca gitti ama hep tek başına oldu...kadın ise cok farklı bir hayat anlayışı var....Ben demiyorum ki O, doğru veya diğeri doğru bey yanlış diyorum ki, belli hir sure sonra çatışma olabilir...

Arkadasim böyle durumlarda duygularinla degil mantiginla hareket etmelisi.....Hayat toz pembe degil, ikinizin de farklı inanç ve düşünce yapıları olabilir ama birbirinizi sevdiğiniz için onlar şimdi farkedilmiyor, ama yarin öbür gün çocuk olduğunda sen cocucgu kendi inanç yapina göre yetistirmrk isteyeceksin o ise kendi inancına göre belki de ........Sana birsey soracam dini hassasiyeti olan biri misin ? Ailen dini hassasiyeti olan bir aile mi ? Eğer öyleyse dinimizin evlenmekten men ettiği erkekler var onlari arastiravilirsinizz....

OoOvvvvv cok vahimm bi okadarda uzucu durum rabbim yardimciniz olsun

OoOvvvvv cok vahimm bi okadarda uzucu durum rabbim yardimciniz olsun

Şu mezhep çatışmasını anlamam taptığımız Allah bir ,peygamberimiz Hz. Muhammed , kitabımız Kuran-ı Kerim mezhepler işin siyasi boyutu ayrıca ailene şunu söyle sevenleri ayırmanın günahı mezhebi geçin efendim bütün dinlerde aynıdır.

Böyle bir aileden ne hayır gelir? Ne hak iddia edebilir evladı üstünde böyle kötü yürekli insanlar? Ben asla kaçılması taraftarı değilim ama böyle içleri kararmış, kötü yürekli insanlara her şey müstehak. Böyle bir aileyle yaşasan ne olur? Böyle insanlar(!) senin hayatına ne gibi bir yön verebilir? Ya da neden hayatına karışabilme hakkını kendilerinde bulabilirler?
Ben hep ailenin bir bildiği varsa sözü dinlenmeli derim ama senin ailen insan değil konu sahibi kusura bakma. Ben alevi değilim, olsam ne değişirdi, şu sözler beni deli etti. Ne demek ölsün diye dua etmek? Allah ıslah etsin böyle insancıkları.

Dik durucaksın canım kararlarının arkasında olucaksın..
Aile çok önemli tabiki burda birsürü kişi beni taşlayadabilir şimdi
ama kendine güveniyorsan ekonomik özgürlüğün elinde mesleğin varsa hiç durma kararını kendin ver derim..
Ha Allah korusun olmadı anlaşamadınız boynunu büküp siz haklıydınız anne dememek için onlarda yaa yaaa gördün mü biz sana dedik diye seni ezememeleri için ekonomik özgürlüğün önemli..
Düşmez kalkmaz bir Allah olduda evlendiniz ama ayrıldınız mutlu edemedi seni kimseye eyvallahın olmasın diye diyorum.
Aslında evlensen ailene sen sırt çevirmiyorsun onlar sana sırt çeviriyor da neyse mevzu derin ve çok şey yazılır.

Öyle bir tavır içindeki aileniz sanki adam seri katil...Aslında bu sadece sizin ailenize has bir durumda değil bu mezhep çatışmasının niye bu kadar büyütüldüğünü hiç anlamam.
Ailenizi ikna etmeye çalışın. Olmazlarsa bence kendi yolunuzu çizin.

İnsanların geri kafalilik yaptigi bi konu olarak görürdüm eskiden ama düşününce gerçektenhakli olduklarini aanliyosunuz. Ha şuan benide geri kafali biri olarak görürsünüz belki ama ben yinede yazmadan edemiycem. Nasil kendi dinimizden istiyorsak evlenwcegimiz kişiyi kendi mezhebimizdende istemeliyiz çünkü farkli olduğu an en ufak şeylerde bile sorun cikacagini görüyorum ben. İlk sorunda vermeme konusu iste.Ask diyoruz oönüne gecilmez tabi ama mezhep farki olmaması sart

Ama işte insana koymuyor mu evlenirken ailesi arkasında durmayıpta sonradan barışmak..
Bir nevi aile kendini garantiye alıyor sanki benim gözümde..
Karşı çıkıyorlar asla asla diye bağırıyorlar kız evleniyor yinede aa bakıyorlar evliliğinde mutlu kendilerini garantiye alıyorlar resmen ay nasıl olsa evladımız o bizi affeder diyorlar..
Ben bunu hiç anlamıyorum işte..
Bizim ailedede var böyle bir örnek.. annemin kuzeni kocasına kaçtı yapma etme dedilerdide evlendi..
3 çocuğu var şimdi gelselerde görsek diyolar ama ilk başta kadının yüzüne bakmadılar..
Ben kendimi düşünüyorumda daha ilk başta arkamda olmayan ailemle sonradan zor barışırım bana çok koyar istemem öyle

Ya ben cok merak ediyorum , Mezhep ayrimciligi yapanlar sen onlarin istedigi biriyle evlensen mutlu olacagina dair garanti vereceklermi ?

Senin her türlude bir taraftan vazgecmen gerekecek , ya askin daha agir basacak Ailenden vazgececeksin , yada Ailen daha agir basacak Askindan vazgececeksin...

Yani hangi tarafta olursun ol , daima bir yanin eksik olucak, mutsuz olucaksin. Aileni secersen vicdanin sizlayacak acaba mutlu olacakmiydim keskelerle yasacaksin.

Askini secmis olsan , ki evlilik kumar isi sana daha sonra kotu olsa iyi bir evliligin olmada bu seferde ortada kalacaksin . Zor durum.
Aileni ikna et bile diyemiyorum cunku asla olacak tipler degiller...

Eğer aileniz müslüman bir aile ise ve sizde islamiyetle göre evlenmek istiyorsanız sizi dinimizin bu konu hakkındaki emrini söyleyeyim, Dinimizde Müslüman bir kız sadece Müslüman bir erkekle evlenebilir......Bir Kişinin müslüman olması için ise dinimizdeki her hükmü kabul etmesi lazim.....Bir arkadas demiş Kuran'imiz bir.....cok guzel söylemiş ....Eğer bir kişi Kuran'da yazan bir hükmü inkar ediyorsa dinden çıkmış olur....mesela Kuran diyor ki faiz haramdır....Biri çıkıp dese ki faiz haram değildir, dinden çıkmış olur ....ama şöyle dese " faiz haram ama biz bi kere düştük faize" bu adam dinden çıkmış olmaz, sadece günahkâr olur.....aynen öyle de sizin evleneceginiz kişinin kesinlikle müslüman olması lazim, yani Peygamberimizin getirdiği, Kuran in getirdigi herşeyi, yapamiyorsa bile kabul etmiş olmalı...Bu mevzu Faiz olur Namaz olur Oruç olur Mıras olur vs...hepsini kabul etmesi lazim...Yoksa müslüman olamaz...Sizin müslüman dışında biriyle evlenmeniz Haramdır....

Muhakkak koyar insana ama yapacak bişey yoksa bazı şeyleri göze almak lazım.
Garantiye almak değil bence. Son dakikaya kadar belki vazgeçer diye düşünüyorlar. Sonra ardından kızgınlık geliyor. Böyle evlat olmaz olsun deniyor. Arkadan özlem ağır basmaya başlıyor. Bir de torun falan gelince görmeden seviyorlar. Böylece barışıyorlar. Bu aile tarafı.
Kızın açısından bakarsak kızgınlık, nefret. Arkadan yine özlem, yumuşama ve affetme geliyor sanırım.

Ben kimseyi elestirmiyorum yanlış anlaşılmasın, Müslüman olduğunu kabul ederek , Dinimizin evlilik konusundaki yakasimini anlatmak istedim...Müslüman olmayan biriyle evlenmeniz haramdır...Müslüman olan herhangi biriyle evlwnebilirsiniz....Ama Müslüman olandan kastım "ben müslümanım" diyen biri degil...Islamın Ve Kuran in getiridigi tum hükümleri kabul eden biri....Yoksa bir adama cikip faiz haram değildir diyorsa,istediği kadar ben müslümanım desin...Çünkü Faiz ile ilgili Kuran in açık hükmü var "haramdır" diye...Sen bu hükmü inkar etmekle Kuran i inkar etmiş oluyorsun ...Kuranin bir kısmını kabul edip bir kısmını inkar etmek diye birsey yok...Böyle diyen biri dinden çıkmış olur...Ben burda kimseye birsey demiyorum...Sadece Islamın size çizmiş olduğu sınırları söylüyorum...Tabi sizin Islami Hassaiyeti olan biri kabul ederek...

Aekadaslar aslında alevilik islamdan ayri bir parca değildir. Ancak bugün aleviyim diyen insanlar islamın yakinindan bile gecmedikleri için herkes bu kadar büyük tepkiler veriyor..
Allah kolaylık versin, inşallah en huzurlu olacağınız şekilde tamamlanır.

Canım benim swvdiğim namaz kılıyor kuran okuyor.müslüman tabikide.hatta evlenince hacca gitmeyi istiyoruz beraber.ailesi de 5 vakit namaz kılıyor .annesi ise peygamberimizin adı anılınca bile ağlayan biri.sürekli hac hatıralarını anlatan tonton bi nine. Çok şükür ben dindarım sevdiğim adam da benim gibi.alevilik onlar için bir kültür..inanc ve görüşümüz bir..inanc konusunda bir proplem yok. Evinde o imam oldu biz arkasında namaz kıldık bir keresinde.oruc da tutuyor hiç bir farkımız yok hatta arefeyi oruçlu gecirdi.Ama aileme bunu anllatığımda olsun yinede olmaz diyorlar.tam bir gerikafalılık

Canım benim swvdiğim namaz kılıyor kuran okuyor.müslüman tabikide.hatta evlenince hacca gitmeyi istiyoruz beraber.ailesi de 5 vakit namaz kılıyor .annesi ise peygamberimizin adı anılınca bile ağlayan biri.sürekli hac hatıralarını anlatan tonton bi nine. Çok şükür ben dindarım sevdiğim adam da benim gibi.alevilik onlar için bir kültür..inanc ve görüşümüz bir..inanc konusunda bir proplem yok. Evinde o imam oldu biz arkasında namaz kıldık bir keresinde.oruc da tutuyor hiç bir farkımız yok hatta arefeyi oruçlu gecirdi.Ama aileme bunu anllatığımda olsun yinede olmaz diyorlar.tam bir gerikafalılık

C

Cok haklısın canım asla ikna olmuyorlar ilk basta biraz olumlu gibiydi aleviliği duyunca baya bi geri adım attı.keşke demeseydik alevi bile denemez sadece adı öyle.hatta hiçkimseye aleviyim demez kabul etmiyor.ben müslümanım bitti bukadar diyor.

Alevileri ne kadar tanıyosunuz da böyle konuşuyosunuz, Alevi var Alevi var tıpkı sünnilerde de olduğu gibi, aslında konu sahibinin yazdıklarında size çok güzel cevaplar var, iyice bi okuyun kafadan atmayın öyle!

Gerçi konu sahibinin sevgiliside Aleviliğinden utanıyormuş.. bir Alevi böyle düşündükten sonra sünnilere mana bulamam doğrusu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…