Aekadaslar aslında alevilik islamdan ayri bir parca değildir. Ancak bugün aleviyim diyen insanlar islamın yakinindan bile gecmedikleri için herkes bu kadar büyük tepkiler veriyor..
Allah kolaylık versin, inşallah en huzurlu olacağınız şekilde tamamlanır.
Birkaç aile buyugunuzu bu konuda hakemlik yapmasını isteyin veya bu konuyu aile büyükleriinize danisin, hatta iki ailenin büyükleri bir araya gelsin, bu konu hakkında hakemlik yapsın.... Ayrıca kusura bakmayın ben kimseye inançlı veya inançsız demek istemedim, sadece şunu demek istedim, Islamiyetin evliliğinize koymuş olduğu sınırlardan bahsettim...Dunya eğer Ebedi olsaydı istediğiniz gibi hareket etmenizde bi sakınca yoktu madem dünya geçici o zaman Harekwtlerinizi İslmaiyete göre yapın demek istedim....Canım benim swvdiğim namaz kılıyor kuran okuyor.müslüman tabikide.hatta evlenince hacca gitmeyi istiyoruz beraber.ailesi de 5 vakit namaz kılıyor .annesi ise peygamberimizin adı anılınca bile ağlayan biri.sürekli hac hatıralarını anlatan tonton bi nine. Çok şükür ben dindarım sevdiğim adam da benim gibi.alevilik onlar için bir kültür..inanc ve görüşümüz bir..inanc konusunda bir proplem yok. Evinde o imam oldu biz arkasında namaz kıldık bir keresinde.oruc da tutuyor hiç bir farkımız yok hatta arefeyi oruçlu gecirdi.Ama aileme bunu anllatığımda olsun yinede olmaz diyorlar.tam bir gerikafalılık
Alevilikten utanıyor mu nerede okudun bunu canim kendisini alevi görmüyor .çünkü yasantısı alevlikle uyuşmuyor namaz kılıyor camiye gidiyor peygamberimizi seviyor hz Ali yi üstün görmüyor ondan.zaten hanifi mezhebinin imamına göre hareket ediyor.bişeyi merak ettiğinde ilmihalden okuyor.dolayısıyla hanifi öezhebinden oluyor.aleviliğin kültüüne de sahip ama uygulamıyorGerçi konu sahibinin sevgiliside Aleviliğinden utanıyormuş.. bir Alevi böyle düşündükten sünnilere mana bulamam doğrusu.
nasıl böyle bir genelleme yapabiliyorsunuz? bu forumda onlarca alevi var ve ben de bunlardan biriyim. hangi hakla islamın yakınından bile geçmediğimizi söyleyebilirsiniz. hangi hakla "genelleştirebilirsiniz." sizi kınıyorum. genç beyinler böyle düşünürse vah yetişen gelecek nesillere.
Alevileri ne kadar tanıyosunuz da böyle konuşuyosunuz, Alevi var Alevi var tıpkı sünnilerde de olduğu gibi, aslında konu sahibinin yazdıklarında size çok güzel cevaplar var, iyice bi okuyun kafadan atmayın öyle!
Dostlar bişey diyeyim mi içimde tarif edilemez duygular var sanki bir kapı aralanacak artık.hani hiç olmayacak bişey günler sonra olurda dersin ya hep hayal ederdim oldu diye.inşallah öyle olacak gibi hissediyorum.
İnanın cok yıruldum huzursuzluk huzursuzluk sürekli beni mahvetti.sahte gülücükler dağıtıyorum etrafa.
Cok zor bir durum.kan ağlıyorum.uyumak istiyorum hep yada diyorum kanser gibi bir hastalığa yakalansam acaba acıyıp verirler mi sonrada iyileşsem ama. İnanın cok iyi bir fikir geliyor bazen bu düşünce dua edesim geliyor böyle olsun diye..
Kafayı yemek üzereyim diye dedim ama ben...
Babam da annemi severek almış .dedim sen sevdiğinle evlendin diye onla bu aynı şey mi diyor.ah ah..
Ey rabbim senden baska care yok gidilecek kapı yok.sana işimi teslim ettim sen selamete ulaştır beni ve tüm dertlileri
Alevilikten utanıyor mu nerede okudun bunu canim kendisini alevi görmüyor .çünkü yasantısı alevlikle uyuşmuyor namaz kılıyor camiye gidiyor peygamberimizi seviyor hz Ali yi üstün görmüyor ondan.zaten hanifi mezhebinin imamına göre hareket ediyor.bişeyi merak ettiğinde ilmihalden okuyor.dolayısıyla hanifi öezhebinden oluyor.aleviliğin kültüüne de sahip ama uygulamıyor
Bunu hakaret gibi algilamaniza şaşırdım doğrusu. Islamin yanindan gecmeyen Sünniyim diyen insanlarda var.. burada vurgulamak istediğim birbirmiziden asil itibariyle ayrı olmadigimiz.. insanlarin kendi davranışlarıyla asillarindan ve birbirlerinden uzaklaştığıdır..[/QUOTE
Alevilikten utanıyor mu nerede okudun bunu canim kendisini alevi görmüyor .çünkü yasantısı alevlikle uyuşmuyor namaz kılıyor camiye gidiyor peygamberimizi seviyor hz Ali yi üstün görmüyor ondan.zaten hanifi mezhebinin imamına göre hareket ediyor.bişeyi merak ettiğinde ilmihalden okuyor.dolayısıyla hanifi öezhebinden oluyor.aleviliğin kültüüne de sahip ama uygulamıyor
Bunu hakaret gibi algilamaniza şaşırdım doğrusu. Islamin yanindan gecmeyen Sünniyim diyen insanlarda var.. burada vurgulamak istediğim birbirmiziden asil itibariyle ayrı olmadigimiz.. insanlarin kendi davranışlarıyla asillarindan ve birbirlerinden uzaklaştığıdır..
Eğer aileniz müslüman bir aile ise ve sizde islamiyetle göre evlenmek istiyorsanız sizi dinimizin bu konu hakkındaki emrini söyleyeyim, Dinimizde Müslüman bir kız sadece Müslüman bir erkekle evlenebilir......Bir Kişinin müslüman olması için ise dinimizdeki her hükmü kabul etmesi lazim.....Bir arkadas demiş Kuran'imiz bir.....cok guzel söylemiş ....Eğer bir kişi Kuran'da yazan bir hükmü inkar ediyorsa dinden çıkmış olur....mesela Kuran diyor ki faiz haramdır....Biri çıkıp dese ki faiz haram değildir, dinden çıkmış olur ....ama şöyle dese " faiz haram ama biz bi kere düştük faize" bu adam dinden çıkmış olmaz, sadece günahkâr olur.....aynen öyle de sizin evleneceginiz kişinin kesinlikle müslüman olması lazim, yani Peygamberimizin getirdiği, Kuran in getirdigi herşeyi, yapamiyorsa bile kabul etmiş olmalı...Bu mevzu Faiz olur Namaz olur Oruç olur Mıras olur vs...hepsini kabul etmesi lazim...Yoksa müslüman olamaz...Sizin müslüman dışında biriyle evlenmeniz Haramdır....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?