Sevdiğim adama vermiyorlar..bayram gelmiş neyime

• Konu Sahibi Konu Sahibi mycat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nasıl böyle bir genelleme yapabiliyorsunuz? bu forumda onlarca alevi var ve ben de bunlardan biriyim. hangi hakla islamın yakınından bile geçmediğimizi söyleyebilirsiniz. hangi hakla "genelleştirebilirsiniz." sizi kınıyorum. genç beyinler böyle düşünürse vah yetişen gelecek nesillere.

Dostlar bişey diyeyim mi içimde tarif edilemez duygular var sanki bir kapı aralanacak artık.hani hiç olmayacak bişey günler sonra olurda dersin ya hep hayal ederdim oldu diye.inşallah öyle olacak gibi hissediyorum.

İnanın cok yıruldum huzursuzluk huzursuzluk sürekli beni mahvetti.sahte gülücükler dağıtıyorum etrafa.

Cok zor bir durum.kan ağlıyorum.uyumak istiyorum hep yada diyorum kanser gibi bir hastalığa yakalansam acaba acıyıp verirler mi sonrada iyileşsem ama. İnanın cok iyi bir fikir geliyor bazen bu düşünce dua edesim geliyor böyle olsun diye..

Kafayı yemek üzereyim diye dedim ama ben...
Babam da annemi severek almış .dedim sen sevdiğinle evlendin diye onla bu aynı şey mi diyor.ah ah..

Ey rabbim senden baska care yok gidilecek kapı yok.sana işimi teslim ettim sen selamete ulaştır beni ve tüm dertlileri

Birkaç aile buyugunuzu bu konuda hakemlik yapmasını isteyin veya bu konuyu aile büyükleriinize danisin, hatta iki ailenin büyükleri bir araya gelsin, bu konu hakkında hakemlik yapsın.... Ayrıca kusura bakmayın ben kimseye inançlı veya inançsız demek istemedim, sadece şunu demek istedim, Islamiyetin evliliğinize koymuş olduğu sınırlardan bahsettim...Dunya eğer Ebedi olsaydı istediğiniz gibi hareket etmenizde bi sakınca yoktu madem dünya geçici o zaman Harekwtlerinizi İslmaiyete göre yapın demek istedim....

Gerçi konu sahibinin sevgiliside Aleviliğinden utanıyormuş.. bir Alevi böyle düşündükten sünnilere mana bulamam doğrusu.
Alevilikten utanıyor mu nerede okudun bunu canim kendisini alevi görmüyor .çünkü yasantısı alevlikle uyuşmuyor namaz kılıyor camiye gidiyor peygamberimizi seviyor hz Ali yi üstün görmüyor ondan.zaten hanifi mezhebinin imamına göre hareket ediyor.bişeyi merak ettiğinde ilmihalden okuyor.dolayısıyla hanifi öezhebinden oluyor.aleviliğin kültüüne de sahip ama uygulamıyor

Bunu hakaret gibi algilamaniza şaşırdım doğrusu. Islamin yanindan gecmeyen Sünniyim diyen insanlarda var.. burada vurgulamak istediğim birbirmiziden asil itibariyle ayrı olmadigimiz.. insanlarin kendi davranışlarıyla asillarindan ve birbirlerinden uzaklaştığıdır..

Alevi Sünni Türk Kürt farketmez herhangi biri Kuran'daki hükümlerden birini inkar ediyorsa , Oruç, faiz, namaz vs... Dinden çıkmış olur ve İslamiyete göre böyle bir erkek ile evlenmeniz haramdır demek istedim...Amacım Alevilere laf atmak degil kesinlikle, bir Sünni bunlari inkar etse onunla da evlenemezsiniz....Islamiyetin Koyduğu sınırlar bu kızların evliliği için...

Ben kafadan atmiyorum hanımefendi. Bes vakit namaz kilan aleviler biliyorum. Esi Sünni ve huzrlu mutlu bir cift..
aail anlatmak istediğim insanlar kendi asillarini kaybetmedikleri sürece orrak noktayı bulmalari kolaylasacaktir. Veya arkadaşın kendisi ne kadar yaşıyor. Bunu kendileri istisare ederke ortak noktayi bulabileceklerdir. Elbet aileleri de bu istisarelerinden cikan arti ve eksilerini sunarak ikna edebilirler.

canım ggerçekten zor bi durum İnş en kısa zamanda üstesinde gelirsiniz
sana tavsiyem nişanlınla birlikte bi istihare namazı kılsanız..Rabbim inş size neyin hayırlı olup olmadıgını gösteriir..
Eğer hayırlı bi işse zaten hiçbir engel karşınızda duramaz
birde ailede sözü dinlenir bi büyüğünüz varsa ondan destek isteyin anlattıgına göre nişanlının pekte dinden uzak değil ailenin kafasındaki alevi algısı sanırım çok farklı ki ondan bu kadar karşı çıkıyorlar bi tanısınlar, kaynaşsınlar aynı ortamları paylaşmadan nasıl bu kadar ön yargılı olabiliyorlar ki

Arkadaslr belki konu ile alakalı degil ama size bir bilgi daha vereyim..İki kişi arasındaki farktan bahsedeyim....İki kişi var ikisi de namaz kılmıyor diyelim...1.si Namaz var ama ben kilmiyorum diyor...Bu adam Namaza inanıyor ama kılmıyor, bu adam dinden çıkmış olmaz...Sadece Günahkâr müslüman olur....Ama 2.si Namazı inkar ediyor...İste bu ikincisi Dinden çıkmış olur....Yani ikisi farklı

Nasıl yaşıyormuş Aleviler, namazsiz, oruçsuz, camisiz haa!O halde o bunları yaptığı için kendisini, "normal" alevilerden ayrı tutuyorsa aleviliğı aşağılamış demek değilmi dir?O zaman namazdan oruçtan bi haber yaşayan sünnilerde ben sünniyim ama kendimi alevi hissediyorum aleviler gibi yaşıyorum diyebilir.Alevilik kültürü böyle bişiy diil hanımefendi.Benim ailem yeri gelir namaz kılar hatta bazıları hic birakmaz, yeri gelir oruçta tutar ve BEN ALEVİYİM demekten de hiçbir zaman UTANMAZLAR.İşte aleviler maalesef ya hep kendini ispat ya da hep red çabasındadır..

Nasıl yaşıyormuş Aleviler, namazsiz, oruçsuz, camisiz haa!O halde o bunları yaptığı için kendisini, "normal" alevilerden ayrı tutuyorsa aleviliğı aşağılamış demek değilmi dir?O zaman namazdan oruçtan bi haber yaşayan sünnilerde ben sünniyim ama kendimi alevi hissediyorum aleviler gibi yaşıyorum diyebilir.Alevilik kültürü böyle bişiy diil hanımefendi.Benim ailem yeri gelir namaz kılar hatta bazıları hic birakmaz, yeri gelir oruçta tutar ve BEN ALEVİYİM demekten de hiçbir zaman UTANMAZLAR.İşte aleviler maalesef ya hep kendini ispat ya da hep red çabasındadır..

Arkadaslr belki konu ile alakalı degil ama size bir bilgi daha vereyim..İki kişi arasındaki farktan bahsedeyim....İki kişi var ikisi de namaz kılmıyor diyelim...1.si Namaz var ama ben kilmiyorum diyor...Bu adam Namaza inanıyor ama kılmıyor, bu adam dinden çıkmış olmaz...Sadece Günahkâr müslüman olur....Ama 2.si Namazı inkar ediyor...İste bu ikincisi Dinden çıkmış olur....Yani ikisi farklı

bakın yukarıdaki iki mesaj da sizin.
öyleyse dersiniz ki; 2. mesajda olduğu gibi islamın yanından geçmeyen insanlar var. sünni alevi diye etiketlendirmeye gerek dahi yok. ama siz ilk mesajınızda "Ancak bugün aleviyim diyen insanlar islamın yakinindan bile gecmedikleri için herkes bu kadar büyük tepkiler veriyor. diyorsunuz." iki mesajınızda yazdıklarınız arasında anlam farkı var ve kırıcı oluyorsunuz.
farkı farkedebiliyor musunuz.

dipnot: ilk mesajı alıntı yapamadım.

Son düzenleme:

sen ne iciyorsun canim
söylede kimse icmesin

Arkadaslar neden birbirinize kızıyorsunuz ki, İki türlü Alevi de var, Bizde Oruç , Namaz yoktur diyen Alevi de var, Namaz kılan Oruç tutan Alevi de var...Yani cok çeşitli..... Ama şunu söylemeden gecemeyecem,Bir kişi dindeki bir hükmü kabul etse fakat onu yapamazsa dinden çıkmış olmaz, çünkü o hükmü kabul ediyor ama yapamıyor, Günahkâr birmusluman olur sadece, Ama dinin getiridgi bir hükmü kabul etmiyorsa dinden çıkmis olur....Her iki turlu Alevi de mevcut direkt İnkar edenler de , İnkar etmeyip yapanlar da var...

dinimizde evlilikle ilgili pek bilgim yok...kendi görüşüm her koyun kendi bacağından asılır .....
iki tarafta birbirinin dinini farklılık olarak kültür olarak kabul ederse bi sorun olmaz sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…