• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim çok uzaklara gidiyor;Benim gidemeyeceğim uzaklara..

tulipa

ΛŁŁ -SТΛЯ başlangıç 66; güncel 62; hedef 60
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
8.139
4.871
373
Daha önce yazmıştım bir konu.Bir yıllık bir beraberlik.Farklı şehirlerde.Birkaç sıkıntı atlattık;kopamadık...Şimdi Amerika'ya gidiyor.Mülakatı bugün yaptı.Vizeyi kazandı.Çok üzgünüm.Kafamdan atmaya çalışıyorum;atamıyorum;o hiç olmamış gibi saymaya çalışıyorum;sayamıyorum.Görüşmeleri azalttım alışayım diye;o olmadan hayat öyle sıkıcıymış ki..Nasıl dayanacağımı bilemiyorum.
iki haftaya gidiyor;zamanı bile belli.Mesafeler devasa artık.Böylece kendi kendine bitiyor..Ben böyle ellerim boş kalıyorum;bundan sonra onsuz günlerin nasıl geçeceğini hiç bilmiyorum..Tekrar birine zaman vermek, değerlendirmek, sevmek,aşık olmak; öyle zorki..hele 30'dan sonra..Eğer mümkün olcaksa sen de sonra gel diyor..Ben çalışıyorum ve ailemden çok uzakta olmak çok zor..Gitmek istesem bile gidişim çok zor..Üstelik beni son kez görmeye bile gelmiyor.Ailesinin yanına gitmeyecekmiş.Oyüzden benim yanıma da gelemezmiş.Çok istedim;ağladım ama gelmem diyor.İnsan bunca zamandır sevdiğini görmek istemez mi son kez?

Son düzenleme:
Arkadaşlar hiçbir yorum yapmamışsınız; İki gün oldu Amerika'ya gideli.Giderken onu tlf da alelacele uğurlayabildim.Ağlayarak beni unutma;ara dedim.Kızkardeşiyle görüştüm;benle vedalaştıktan sonra ağlamış.Çok zorlandım.Artık ve birden bire sesini duyamamak çok çok zor geldi.Yemek bile yiyemiyorum. Dün annesini aramış vardım diye.Ama beni aramadı..Aramadığı için üzgünüm..Ben aklına gelmiyormuyum acaba..
İletişimi devam ettiriyoruz(m).Bitmedi ki..Ne olur bilinmez..O beni bırakmazsa ve dayanamazsam gidebilirim..

offf çok kötü bi durum severken ayrı kalmak çok zor
anladığım kadarıyla geçici bi durum değil, temelli gitti amerikaya
biz de sevgilimle ayrı şehirlerdeyiz, ama bir gün kavuşabilme umuduyla devam ettiriyoruz bu ilişkiyi
senin bi karar vermen gerekiyor daha doğrusu sizin
birlikte amerika da bile olsa yaşar mısın? Hangisi daha ağır basıyor? onsuz yaşamak ama olduğun yerde ailenle yaşamak mı, yoksa onunla yaşamak ama sevdiklerinden uzakta yaşamak mı?
bu soruya cevap verebilmek çok kolay değil.

gerçi açıkçası sevgilini de yadırgadım bu teklifi yapmamış sana herhalde. ne olursa olsun gel benimle demeliydi. oturup ciddi ciddi bunu düşünmeliydiniz.
şu an seni aramaması falan düşünmediğinden değildir, sadece üzülmemek için aramıyor, kendinden soğutmak için...

cnm amerikaya mutlaka sen de git. amerika oyle bi yerki basini donduruyor insanin. orda kendini kaybetmesin sevgilin. mutlaka git sende asik olcaksin zaten oraya:)

insan vedalaşmaya gelmezmi ya:S
benki askere gitti de onun vedasını 3 günde yaptık.
işi açısından falan çok iyi fırsat ama silip geçmiş seni resmen.
amerikada şartlar zor olmuyor istese arayabilir. 1dkcık konuşabilir. en azından geldim aşkım beni merk etme diyip kapatabilir.
bence bu tamamen yeni bi hayata başlamak üzere gitmiş.
bu kadar soğuk olmamalıydı.
çok üzüldüm okuyunca da ama erkek işte, aklıma bişi gelmiyo.
vedalaşmaması aramaması ve senin beni unutma demen falan
unutmıcak heralde sevgilisisin sen! o lafı bile dememen lazımdı.
çok değişik bi ilişki.
pek anlayamadım. anladığım kadarıylada sonuç bu..

Yorumlar için çok teşekür ederim.Vakit ayırdınız..Cansuery ''unutma''deme ihtiyacı hissettim;Çünkü ben ona''Amerika'ya gelemeyeceğimi söylemiştim.Green kardı kazandıktan sonraki aylar içinde.Mülakatta belki kazanıp da gidemez diye umut etmiştim.Görüştük hep ayrılmayacakmış gibi..O da belki gelirim diye umut ediyordu.Giderken onun peşindne gitme isteği doğdu içime.Çünküm artık yoktu buralarda.Önceden buralardaydı ya;yine benimdi sanki..Oyüzden ''beni unutma''diye ağladım tlf da vedalaşırken..''Başka kıza bakma''dedim:)yine ağlayarak..

5 gün aramadı beni..çok üzüldüm..annesine ;kızkardeşine sordum sürekli ''aradı mı 'diye..Belki annesi kız kardeşi söyledi..belki kendi akıl etti ;güzel bir mesaj atmış.Net almış msn de görüşürüz demiş.İş arıyıormuş.Sonra ;bir haftayı geçkin ilgisiz davrandı;çok üzüldüm.Kendisine bahsettim bu durumdan.İş arıyorum''ondan ''dedi..Bana eskisi gibi''gel''dememesi dikkatimi çekti.Ben daha işimi elime almadım ;seni umutlandırmak istemiyorum''dedi.Üzüldüğümü anlayınca şimdi ilgili ve eskisi gibi davranıyor.Nasıl gelebileceğini araştır 'ben iş arıyorum ''dedi.Ben kendi kendime gelin güvey olmak istemem dedim.''Ben diyorum işte'' dedi..Eğer yapmazsan gel''dedim ;tamam''dedi..
Ben kopamayacağımı anlatmış oldum ..Ne olacak bakalım..Tavrı nasıl devam edecek..

Son düzenleme:
tuysorunu; Siz Amerika'yı gördünüz demek.Bana biraz bahseder misiniz?
Gidersem hemşire olarak çalışma sorununu nasıl halledeceğim bilmiyorum.

amerikada yasiyorum cok uzulerek soyluyorum ister daril ister kiril ama bence sen kendi hayatina devam et buraya gelipte donenini arkasindakini ki esi bile olsa umursayanini cok nadir gordum umarim oyledir ki hemsireyim demisisn burda o is cok egitim gerektiren dunya sinavi olan ve gecesi gunduzu olmayan bi is olursa ne ala ii para var ama cok farkli certifikalari dunya procedure var yani unut gitsin diycem ben.. ki cocuk yeni gelicek alisayim derken seni boslayacak gozden uzak gonulden irak derler maalesf oyle olucak.

Döneneni görmedim demişsiniz.Belki de yapamaz döner mi ki..Neden dönmüyorlar.Hepsi de uygun iş bulamıyordur;düzen kuramıyordur.Siz hangi şehirdesiniz.O houston'da.İşi bilgisayar.Ama dili iyi değil.Ve lise mezunu.

çok zor insanın sevdiğinden ayrı olması, bilirim. -ki taa Amerika'ya gitmiş. 5 gün aramaması da bir garip, nasıl haber vermez. İlgisiz ve soğukmuş birde, bana bu ilişki devam edecek gibi gelmedi açıkcası... farklı ülkelerde olup ilişkisini devam ettirenler var ama sizinki nasıl olcak bilemiyorum. Hayırlısı olsun, iyi olur inşallah...

O da benim kadar sahip çıkarsa eğer ;aramıza okyanus da girse yürür aslında....Ama erkek işte;belli olmaz ki..
Ben onu seviyorum..Tekrar birini sevmek çok zor geliyor bu sevgiden dolayı..

(Mantıken de çok zamanım yok;yaş-sosyal-medeni durum nedeniyle;orası da ayrı ;sevmek kadar önemli olmasa da..)

Son düzenleme:
Bir ilgili bir ilgisiz.Akşam dişi ağrıdığından belki ilgisiz davrandı.Konu yine onun kavuşma hayali konusundaki tutumuna geldi.Yine belirsiz şeyler söyledi:''seni seviyorum ama kaybetmek de istemiyorum''.''İşinden de olmanı da istemiyorum.İşimi düzeltirsem seni yanıma istiyorum.Yoksa seni rezil edemem'' dedi.

BEN DEDİMKİ:''Beni seviyorsan işini düzeltirsen yanına çağırırsın;düzeltemezsen rezil olmaz sevdiğinin yanına dönersin''dedim.O rezil olsa da kalmayı düşünüyor gibi.Çok üzüldüm bu belrisiz tavırlarına.Sitem ettim:''Bana net şeyler söyle ;belrisiz bırakma ;yoksa bu belirsizlikle devam edemem;beni de düşün ''dedim.''Kız kardeşinin başına gelse budurum ne yaparsın''dedim.''Evlilik yoksa birşey demem''dedi..Çok üzüldüm sinirlendim.Beni mutlu ettiğin kadar da üzdün''dedim.Normalde benim çıkışlarıma sinirlenir.Alttan aldı bu sefer.Kısa olumlu şeyler yazdı.Ama ''net bir cevap veremem;dişim ağrıyor sonra görüşürüz ''dedi..Çıktı msn den....Benim kadar sahip mi çıkmıyor;ben mi kuruntu yapıyorum?Biraz rahattır kişiliği de...Erkekler bizim kadar takmıyor sanki..Bundna sonraki tavırları nasıl olacak bakalım..Ama gitti ya;bana eskisi gibi eyvallahı yok gibi..Sanki ben itekliyorum;o da itiraz etmiyor..İlk başta o evlenmek için acele ederdi.Ben ''biraz daha tanımalıyım''derdim..Tersine döndü.Öc mü alıyordur nedir?Normal seyrinde gitmiyor; o gittikten sonra..Biraz onun rahat davranışından biraz benim kaybetme korkumdan..endişelerimden...Sevgi duymasam bukadar zaman geçirmesem;hemen bitireceğim..
Moralim iyi değil..Herşey çok tatsız..işyerim bile..

Son düzenleme:
Arkadaşalar son mesajım hakkında lütfen fikir verin...

tulipa bütün yazdıklarını okudum.empati yaptım,kötü oldum..gercekten cok sıkıcı bır durum.baya yokusa suruklemiş ilişkinizi.uzaklık zaten başlı başına problem.aynı ülkede olsan bile ayrı şehırler bıle yoruyor ınsanı.sadece beraber zaman gecırememek acısından degıl,ınsan ona alısıyor,kafasını ona gore yapıyor ama herhangı bır problemde karsılıklı konusamayınca ısın ıcınden cıkılmaz bır hal alıyor bence.ne kadar cok sevdıgını anladım gercekten.bu durumda bosver,vazgec demek dıle kolay.bence silkelen kendi hayatına devam et.onunla da oluruna bırak.itekleme.bence belli bir sure sonra sende o kıvama gelırsın zaten.suanda onun ordakı soguk tavırlarına dayanamadıgın ıcın ıyıce kafanı takıyorsundur.bana bunu nasıl yapar'ı dusunmeyı bırak.sen kendı ısıne ve sosyal yasantına devam et.zamanla o maratona onsuz yasamaya alısırsın.ayrılma da...o da dursun.zaten zamanla onun durumunu daha ıyı anlarsın ve alısmaya basladıktan sonra vazgececeksen bıle kabul etmek daha kolay olur.

Teşekür ederim maya.Söyledikleriniz altın değerinde benim için..

Amerika'nın sihirli havası onu benden alıkoydu...Benden aldı..

Ogünden beri görüşmüyoruz(2 hafta oldu sanırım).msn den ileti bıraktım birkaç kez ''net cvp vermesi hakkında'' sıkıştırdım biraz.''bol kırgınlık'bol aşk; biraz sitem ama azcık kızgınlık ''dolu..Birine cvp verdi;''
''isterim ama kanunlar engel olursa ben sana nasıl umut verebilirm'' dedi..Çok mantıki bir cevaptı ve ''aşk ve azim ''kokmuyordu..Onun azmi ve aşkı Amerika'ydı..Benden yine ona sitem gitti..Başka da cvp vermedi..Böyle ''sıkıştırma'' durumlarında inatlaşırdı zaten.Cezalandırırdı..
Hem suçlu hem güçlü gibi:(
msn girmiyor:(Beni silmiş olabileceini bile düşünüyorum.Öyle fevridir.

Kız kardeşine de haber bırakmıştım;''bana net cvp vermedi.Onunla konuş''diye..
O da 2 haftadır görüşemiyormuş.Annesini de 10 gündür aramıyormuş.Annesi beni sormuş;net cvp vermemiş;geçiştirmiş.Face açmış kendine;yeni farkettim; en son 4 gün önce girmiş oraya..Tlf ulaşılamıyor.Kontörü olmayınca ulaşılamıyormuş öyle demişti daha önce(umarım yalan değildir.)
ilk zamanlar gurur yaptım;ve ''ben seni yarı yolda bırakmadım hiç;sen beni ayrı yolda bıraktın;ben sana sahip çıktım ama sen sahip çıkmadın''lafları ettim.

Ama kızgınlığım geçmek üzere;şimdi özlem bastırıyor.Çok özledimm...Ve bir haber yok..Unutmaya çalışıp sonra yine haber bekliyorum;tlf undan;msn den face sinden;kızkardeşinden...Eski fotları görünce içim burkuluyor..O benim fotoğrafıma bakıyor mu?

Sanırım o beni özlemiyor:(;halbuki oraya gitmeden önce aramız bozulsa da kıyamaz geri dönerdi...Şimdi sanki büyülendi orada..Hem de bukadar çabuk..
Çabuk harcadı sanki beni..Sizce de öyle mi?

Sağlam yerde ya artık bana ihtiyacı kalmadı:(...Onun geleceği var artık.Ben artık geleceği değilim..

Deli yâr ;yâr olmadı bana..Onla sanki ''yâr devri'' kapandı..

En kötüsü de özlemm..
.kırgınlığa rağmen...
Nasıl yüzsüz gönlüm varmış anlamadım..

Son düzenleme:
benim sevgilimde başka bi ile dicek..ama mutlaka bi şekilde bi süre sonra bi araya gelicez..
oda iş için gidicek oraya..
ben ona trip atamam değil mi neden gidiyorsun diye..
bence sen fazla abartmıssın canım..
sevgilin bi olumsuz bir şey söylememiş..
ki amerika gibi biryerden anında gelemez..
bizim aramızda 6saat olmasına rağmen 1ayda bir görüşücez..
sen fazla sıkma..kötü bi durum evet..
ama abartma onu da boğma..
herşey olucağına varır..

Yok siz yanlış anlamışsınız.Gelip beni görmesi için değil.Benim evlenmek için oraya (Amerika'ya) gelişim hakkında bir durum var.Önceden şöyle diyordu''.Evlenip gidersek beraber gidebiliriz..Evlenmeden ben gidersem ;sen turist olarak gelirsin orada evleniriz.4 yıl Türkiye'ye dönemezsin'' diyordu.Ben de sonradan gidebilirim ihitmaliyle burada evlenmeyi doğru bulmamıştım;o da ısrar etmemişti.Bir yıl boyunca benle arasını da çok düzgün tutmamıştı(kendisinin aksiliği yüzünden.);..Ve Amerika'ya gitmeye karar vermemiştim;onla evlenmeyi çok istememe rağmen.Bütün ömrümü onla geçirmek isteyecek kadar sevmeme rağmen....Şimdiyse o kesin değil;araştır''diyor ve ben''benle kavuşma hayalin var mı;yok mu?'' net söyle dedim..içten birşeyler bekledim;bulamadım...
Buyüzden 2 haftadır benle görüşmüyo;msn girmiyor...msn ye kolayca girebilir.Bulunduğu yerde sürekli net var.Laptopu var.Gideli bir ay 5gün oldu;toplamda 5 kez görüşebildik msn de..Ve ben Gerekirse Amerika'ya gelebileceğimi hissettridim.O ise''isterim ama kanunlar..'modunda..
Buradan beni Türkiye'deki kadar istemediğini hissettim..Benle işinin Türkiye'yle sınırlı olduğunu anladım..,

Biraz araştırdım.Green kardlı ama abd vatandaşı olmayan biriyle evlilik hakkında pek birşey bulamadım.Gitmeden evlenirse daha kesin sonuç olur diyor herkes ;gerisini kimse bilmiyor.Kime soracağımı da bilmiyorum...

Ama bundan önce onun kavuşma hayalinin olmasını ve niyetinin temiz olmasını isterdim.Yeni tanışmadık.1 yıl oldu...

Ve iş bulamamış hala;annesinden öğrendim.4-5 ay yetecek kadar parası varmış.O süreyi sonuna kadar kullanacakmış..Geri dönmeyi düşünse benle irtibatı kesmezdi..

Ben böyle anlıyorum.Tabi acıdan dolayı (buna o sebep veriyor) dolayı biraz kuruntu da yapıyor olabilirim.Ama aklım böyle diyor..Sizce nasıl arkadaşlar;lütfen objektif bakıp birşeyler söyleyin..Diğer yorumları da almak isterim.Karmaşık bir durum görüdüğünüz gibi..En azından yanlış yaptığım birşey varsa düzelteyim..

Son düzenleme:
çok kötu hıssettım . belkı ılerıde aynı durumu yasama korkusu sardı ıcımı. ve dusundum de belkıde sonunu goremdığı ıcın ve zayıf olduğu ıçın senı kendısınden soğutmaya calışıyor. umarım her şey ıstedğın gıbı olur. son durumu yazarsan cok sevınırım . kendıne ıyı bak .

.haftalardır çevrimiçi olmuyordu.Sitemli bir çift söz yazdım.Anında çevrim içi oldu.
slm .nasılsın''falan dedi ;hiçbirşey olmamış gibi..
haftalardır bilerek çevrımdışıymış tahmin ettiğim gibi.Bana sinirlenmişmiş;
''bana niyetin hakkında net cevap ver''dedim diye.
Konuya girdim:dedi ki;
''Gelirsen pişman olursan ;burası Türkiye gibi değil''

''Orası benim karar vereceğim iş''dedim
.''E madem gel öyleyse ;pişman olmazsan''dedi..
,Bir umursamazlık;bir havalar...
,sonra görüşürüz dedi çıktı..

Ben kendisine som söz hakkı verdiğimi söyleyen bir ileti bıraktım.İçimi döktüm bir kez daha...
,Artık umutsuz olduğumu ;bu aşkın sayesinde can çekiştiğini söyledim.
''Son söz hakkını kullan da;cenaze törenini düzenleyelim artık'' dedim.Kendisine hakkımı helal edemediğimi ;bunun içimden gelmediğini söyledim..Son demimiz olduğunu;son sözünden sonra msn den ;herşeyden sileceğimi söyledim..

Çıkarının olmadığı hiçbir kızı sevmeyeceğini;Amerika'dan elinden tutacak bir amerikalı varken Türkiyedeki sevgilisini kendine yük etmeyeceğini
;benim de güya ahımı almamak için kem küm ettiğini;güya alttan aldığını anladım..

Arkadaşlar lütfen siz de fikrinizi söyleyin...
Öyleki hiçbirşey düşenemiyorum üzüntüden..Kızgınlığımın ardından yine özleyeceğimi biliyorum...Yüzsüz kalbim ara ara eski .....'i özlüyor..

Son düzenleme:
Olumlu -yüzeysel birkaç cümle yazmış.''Gelmeni yanımda olmanı tabiki isterim.Sinirden söyledim.Kırmayalım birbirimizi..''
Ama ben ona inanmıyorum artık.Hazır soğumuşken bitirdim bitirdim.Ama huyudur tam soğuyacak zaman yeniden başlatması..
''Ya düzgün ileryen bir ilişki olur;yada biter artık''kem küm etme yine;kesin ve net konuş;niyetini söyle;gizleme kendini.Cevabın acil olsun;yoksa bende olay bitmiştir;yine günlerce haftalarca bekletemezsin beni ''dedim.

Son düzenleme:
Back
X