Popüler Konu Sevdiğim sözler

Dünyayı sarmalayan hastalığın ilacı sevgidir. Bu reçete oldukça sık verilir ama çok ender kullanılır...

Mutlu olmak için içinde bulunduğunuz andan daha iyi bir zaman olduğuna karar vermek için beklemekten vazgeçin. Mutluluk bir varış değil, bir yolculuktur. Pek çokları mutluluğu insandan daha yüksekte ararlar, bazıları da daha alçakta. Oysa mutluluk insanin boyu hizasındadır.

Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir.

Meclislerin öyle kararları olabilir ki; bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Bir gün diyorum.. Bir gün gelecek ve uyαnıncα ilk αklımα gelen sen olmαyαcαksın.

Ey Nefsim ;Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde, fani dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme.

Hayatta Her Şey Olabilirsin; Fakat Mühim Olan Hayatın İçinde "İNSAN" Olabilmektir.

Şems-i Tebrizi

Sevmeye layık olmayanı hatırlayarak değerli etme! Dönmek mi istiyor, bir şans daha verme. Unutma; sevgi yürekli olana yakışır..

Şemsi Tebrizi

Kalp midir insana sev diyen,
Yoksa yalnızlık mıdır körükleyen?
Sahi nedir sevmek; Bir muma ateş olmak mı,
Yoksa yanan ateşe dokunmak mı?

Şems-i Tebrizi

Son düzenleme:
Biz Allah'tan gelene razı olursak Allah'ta bizden razı olur ...

Şems-i Tebrizi

Şükür etmedikten sonra
'Dünya'ları yesen ne
fayda!.. ŞÜKÜR' le başladıktan
sonra; bir kuru ekmek
değmez mi 'Dünya'lara..

Şems-i Tebrizi

Sen bir çay demle sıcacık...Ben tüm soğuk yanlarımı;Elimi,Yüzümü,Gönlümü, Alıp sana geleyim..!

Hadi, tut ellerimden, dua dua yürüyelim ey gülefşan...[FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]
[/FONT]
Kadim Dolunay

ey ağaç kokulu
sevgili…
tanrı seni benimle
yokladı.

yoktun!
aşkı ölü doğurdun.
hem
tanrıyı yanılttın,
hem beni.

[Son Cengiz Aydın]

Gözlerinde yanlış yaşanmış baharların bıraktığı nemli bir renk ve yüzünde kutlanmayan bayramlardan kalma zoraki gülüş izleri... Şimdi tanıdım seni; hoş geldin üvey kardeşim hüzün!

[Son Cengiz Aydın]

İyi damat; kazanılmış bir erkek evlattır. Kötü damat ise; kaybedilmiş bir kız çocuğudur.
Hz. Ali

insanın parası arttıkça düşmanı artar. İlmi arttıkça dostu artar.
Hz. Ali

İnsan, odun değildir ki; kırıldığı zaman ses çıkarsın.
Hz. Mevlana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…