Popüler Konu Sevdiğim sözler

Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, şiirler yazdın.
"Peki o ne yaptı ?" deme.
Herkes kendinden sorumludur aşkta...
Nazım Hikmet

Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor
Onlardan kalbime sevda geçmiyor
Ben yordum ruhumu biraz da sen yor
Çünkü bence şimdi herkes gibisin

Yolunu beklerken daha dün gece
Kaçıyorum bugün senden gizlice
Kalbime baktım da işte iyice
Anladım ki sen de herkes gibisin

Büsbütün unuttum seni eminim
Maziye karıştı şimdi yeminim
Kalbimde senin için yok bile kinim
Bence sen de şimdi herkes gibisin

Kadıköy - 1918

Nazım Hikmet Ran​

Araştırmalara göre ; İnternette tanıştığı biriyle konuşan kadınlar, erkeklerin katil olmasından korkuyormuş. Erkekler ise kadının şişman olmasından
Kasap et derdinde, koyun can derdinde...

..ve Kalp, öylece geride kaldı... Acılı ve Yarım...
Dilinde de hazin bir Dua;"Beni yakanı yakma Allah'ım..!"

Hz.Mevlana

Seni düşündüm sevgilim şükrederek su gibi aziz olasın her daim, ekmek gibi mübarek.

Bedri Rahmi Eyüboğlu

İnsanın sevdiğini kaybetmesi, dişini kaybetmesi kadar ilginçtir. Acısını o an yaşar, yokluğunu ömür boyu.

Necip Fazıl Kısakürek

Ne görsem ötesinde hasret çektiğim diyar, kavuşmak nasıl olmaz madem ki ayrılık var.

Necip Fazıl Kısakürek

Son düzenleme:
Düğümlenirken uzun yolların ufukta ucu; bugün de gelmedi hasretle beklenen yolcu.

Necip Fazıl Kısakürek

Gitmekle gidilmiyor ki...
Gitmekle gitmiş olamazsın.
Gönlün kalır, aklın kalır, anıların kalır...

Cemal Süreya

“Bir amaca doğru yürürken, kişisel düşünce ve çıkarları bir tarafa bırakarak, el ele vermek icap eder; başarının sırrı budur.

Unutulmamalıdır ki; Bizlerin gerçek görevi, toplumumuzun gelecekteki yüksek menfaatlerini sağlamaya çalışmaktır.”

(1923) Mustafa Kemal Atatürk

Üç harf yanyana kaç şekilde gelir bilir misin? Aşk dersin.. Sen dersin.. Ben dersin.. Sen, ben biter; biz dersin. Gün gelir git dersin.. Peki dur kelimesinden haberdar değil misin? Dur demeyi bilmez misin? Git demek kolay, dur diyebilecek kadar yürekli misin?

Can Yücel

Küçükken annem, yerde ekmek görünce: yükseğe koy kuşlar yer derdi. Sevdiklerimizi hep yüksekte tuttuk, acaba kuşlar mı yedi ?

Can Yücel

Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını, kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım..
Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım..
Acı doruğa ulaştığında gözyaşı gelmezmiş gözlerden, Neden hiç ağlamadığını anladım..
Ağlayanı güldürebilmek,ağlayanla ağlamaktan daha değerliymiş, Gözyaşımı kahkaya çevirdiğinde anladım..
Bir insanı herhangi biri kırabilir, ama bir tek en çok sevdiği acıtabilirmiş, Çok acıttığında anladım..
”Sana ihtiyacım var, gel ! ” diyebilmekmiş güçlü olmak, Sana ”git” dediğimde anladım..
Biri sana ”git” dediğinde, ”kalmak istiyorum” diyebilmekmiş sevmek, Git dediklerinde gittiğimde anladım..
Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış, Yüreğimde sevgi bulduğumda anladım..
Ölürcesine isteyen,beklemez,sadece umut edermiş bir gün affedilmeyi, Beni afetmeni ölürcesine istediğimde anladım..
Sevgi emekmiş, Emek ise vazgeçmeyecek kadar, ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş

Can Yucel

“Beni sevebilir misin?” diye sordu.
“Seni zaten seviyorum” dedi Aziz gülümseyerek
“Ama daha beni tanımıyorsun bile”
“Seni tanıyorum” diye üsteledi Aziz emin bir sesle
“Benimle ilgili bilmediğin o kadar çok şey var ki?”
“Seni tanımam için çok şey bilmeme gerek yok. Senin özünü görüyorum” dedi Aziz.
Ve Ella bu cümleyi bir yerden hatırladı sanki…
Ağzından çıkan kallavi cümleler beklemediği anlarda ona geri dönüyordu çember gibiydi hayat.
Ne verirsen aynen iade ediyordu. Çılgınlıktı bu!

Elif Safak "ASK" kitabindan...

Bir gün bir roman çıktı. İsmi Aşk… Beklenmedik bir yolculuğa çıkardı okurlarını. Bir gönül yolculuğuna… Herkes kendi penceresinden baktı. Kalpler ortaktı.

Ki dedim bana söz vermeliydi biri, sesi uzaklardan gelen görünmez yıllarla ilgili.

Edip Cansever

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…