Popüler Konu Sevdiğim sözler

Yetti bîkesliğim ol gaayete kim çevremde
Kimse yoh çevrile girdâb-ı belâdan gayrı

Beni candan usandurdu cefâdan yar usanmaz mı
Felekler yandı ahumdan muradum şem'i yanmaz mı

En güzel deniz:
Henüz gidilmemiş olanıdır...
En güzel çocuk:
henüz büyümedi.
En güzel günlerimiz:
henüz yaşamadıklarımız.
Ve sana söylemek istediğim en güzel söz:
Henüz söylememiş olduğum sözdür...

Seni bulmakdan önce aramak isterim.
Seni sevmekten önce anlamak isterim.
Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de,
Sana hep hep yeniden başlamak isterim.

Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin,
Kocaman denizlerde ender bir balık gibisin.
Bir ısıtır,bir üşütür,bir ağlatır,bir güldürür;
Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin.

Nefs,in atına binen ya ahire ya da ahıra gider.

söz sahibini unuttum ...!

çok güzelmiş

"insan boynuna ip geçirilip hayvan gibi yiyip içmesi için yaratılmamıştır, elbet kendisine verilen tüm nimetlerden hesaba çekilecektir" bediüzzaman said nursi

bu sözü hatırlattı bana

Bir insanın zekası cevaplardan değil,asıl soracağı sorunlardan anlaşılır.

Aşık olmakla sevmek arasındaki farkı sormuşlar? Cevaplamış Şems: Senin baktığına herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez. Herkes aşık olabilir; ama hiçkimse senin gibi sevemez. Tek fark sensin. »

Mey biter saki kalır, Her renk solar haki kalır, Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır... »

Gitmek gerekir bazen. Fazla yormadan, daha çok bıktırmadan. eğer vaktiyse ardına bile dönüp bakmadan. »

Yüzsüzdür insanoğlu kimse bilmez fendini, kime iyilik yaptıysan ondan koru kendini. »

''Hiç kimseye güvenmiyorum" diye birşey yoktur, "Zamanında o'na güvendiğim için, artık kimseye güvenmiyorum" diye birşey vardır.

Aslında insanlar seni hayal kırıklığına uğratmıyor. Sadece sen, yanlış insanlar üzerinde hayal kuruyorsun. »

Ben, sensiz yaşayamam diyenlerden değilim. Sensiz de yaşarım; ama seninle bir başka yaşarım.

Bi hayli kırgınım. Kime olduğunu, neden olduğunu bilmeden. Belki hayata, belki kendime, belkide dilimden düşmeyen keşkelere .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…