Popüler Konu Sevdiğim sözler

Ey sevgili...
Sana nasıl gönlümü aldın diyebilirim ki...
Sen, zaten gönlümün ta kendisisin,
Sen benim gönlümsün...

- Hz. Mevlana

İyi geceler ben. İyi ört üzerini hasta olursun kıyamam, sana bişi olursa yaşayamam hadi öptüm :)

Üzülme Can!
Doğruysan zarar gördüm deme.
Bil ki iyiler mutlaka kazanır..

- Hz Mevlâna

" Görmeyince tükenseydi sevgiler, insan varlığı boyunca göremediği Rabbine böylesi muhabbet duyar mıydı ? "

- Hz Mevlâna

"Biz küçükken, çok büyüktük... Mesela kollarımızı bir açardık, dünyayı kucaklardık! Güzeldik, biz küçükken..."

"Cehaletinin farkında olmayan bir cahille sohbet etmek kadar insanı hayattan soğutan bir şey yok."

Nedir asıl sorun diye düşünüyorum. Asıl sorun? Asıl sorun?
Asıl sorun tek başına ayakta durabilmekte, yalnızlığı öğrenebilmekte mi? Asıl sorun sevgisiz yaşayabilmekte mi? Sevgisiz kalıp direnmeyi, sevgisiz kalıp gene de boyun eğmemeyi, dilenmemeyi öğrenmekte mi? Asıl öğrenmemiz gereken şey sevgisiz bir yaşam düzeni mi?

Leyla Erbil / Mektup Aşkları

Kısmet etmiş ise Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir... Kısmet etmez ise Mevla; el götürür, yel götürür, sel götürür...

am seni düşüneyim diyorum. Beynimde sigortalar atıyor. Zifiri karanlık... Korkuyorum

Tam seni düşüneyim diyorum. Beynimde sigortalar atıyor. Zifiri karanlık... Korkuyorum

"En insani davranış, bir insanın utanılacak duruma düşmesini önlemektir." [Friedrich Nietzsche]

Yüreğimi açmak, dedim.
Bir tebessümle bak her şeye, dedi...
Tebessüm, dedim.
Her kapının anahtarı, dedi.
Kapı, dedim.
Girmeden bilemezsin, dedi.
Ya korku, dedim.
Bilinmeyenden korkar insan, dedi.
Ben kimim? diye sordum.
Sevgiyle beslenensin, dedi.
Durdum. Durdum.
Yine sustum.
Kimsin? diye sordum.
Sen’im, dedi.
Seni seviyorum, dedim.
Ben de seni, dedi...

Şems-i Tebrizi

Seni bekleyişimin adı yok.. Sadece yüreğim de
lâl olmuş dua'msın..
- Hz.Mevlana

İnsanların seni etkilemediğini hayal et
Üzerinden akıp gideceklerini düşün, su damlaları gibi, iz bırakmadan
Korkunu belli etme asla
Yürürken gözlerine bakma insanların, donuk bakışlarla ileriye bak hep
Hep hızlı ve sert adımlarla yürü, etrafındakiler önemli değil ...

Tamam kızım, hazırsın artık dışarıya ... .

"Bugünki aklım olsaydı dün yaptıklarımı yapmazdım.Ama dün yaptıklarımı yapmasaydım bugünki aklım da olmazdı."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…