Popüler Konu Sevdiğim sözler

İki şey var ki, ruhumu hep yeni, hep artan bir hayranlık ve müthiş bir saygıyla dolduruyor; üzerimdeki yıldızlı gökyüzü ve vicdanımdaki ahlâk yasası..

Harflerin acizliğiydi işte, yirmi altısını reddettim, üçü yetti, ben aşk dedim, sen git, neyse, ikimizde bildiğimiz en iyi şeyi yaptık neticede, ben sevdim, sende gittin.

İnsanlar gelmeleriyle yalnızlıklarını dağıtanları severler, gitmeleriyle kendilerini yalnız bırakanlara aşık olurlar.

Özdemir ASAF

Sende, bende olmayan bir şeyler arıyorum, gözümle, kalbimle, aklımla birlik olup, sana aşık olacak sebepler buluyorum.

Sen şimdi yazdığım yazıları kendi üstüne alınıyorsun değil mi ey sevgili ?
Sana kafiyeli cümleler fazla gelir ! Satır aralarındaki boşluklarda oyala kendini.

Can Abi

Mutluluğun gözü kördür,
Yalnızlık sağır.
Ondandır biri tökezleyerek yürür,
Öbürü uykusunda bile bağırır.

Özdemir ASAF

Dedim ya çok değişmişsin.
Beni benden alan sen gitmiş,
Beni uçuruma iten, aksi bir herif gelmiş yerine.
Yine de lafım yok.
Allah beni kahretsin ki;
Bile bile değil,
Öle öle seviyorum.

'' Bir kadının dudaklarında değildir aşk.
Bedeninde hiç değildir.
Aşk, kadının göz kapaklarındadır.
Kadın, göz kapaklarında saklar o adamı.
... Ne kadar yanarsa yansın canı,
ağlayamaz bazen.
... Sımsıkı yumar gözlerini.
Adam hep orda kalır.
Kadın, asla bırakmaz adamı.
Kadın, asla vazgeçmez ondan. ''

Özdemir ASAF

Ne kimse kimseyi yenebildi bu aşkta, ne de beraber kalabildik yan yana.
Gelecekten de pek umutlu değilim artık, adı gelecek olsa ne olur, seninle gelmedikten sonra.

Seni benden kim aldı bu denli çabuk ?
Beni kimin için terk ettin ?
Yine de içimde bir his var döneceğine dair, bunu iyi biliyorum, bilmediğim şey, o dönüşün benim çağrımla mı, yoksa uğruma terk ettiğin kişinin vedasıyla mı olacağı ?
Söyle! Gelişin kimin git’inden ötürü olacak ?
Unutma, geç yağan yağmurlar, hayat vermez kurumuş çiçeklere.

Mal kaybeden, bir şey kaybetmistir, onurunu kaybeden bir çok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmistir...

Bazen en iyi seçim vazgeçmektir, yola yine devam edersin, ve hayat sana vazgeçtiklerinle değil, seçtiklerinle ilgilenme kararlılığını öğretir, çünkü geriye bakarak ileriye yürüyemezsin.

Mayıs 1959 tarihli bir notta, Nazım Hikmet Vera'ya şöyle sesleniyor: " Lanet olsun, ne muazzam şey seni sevmek! Sen benim aşkım, sen benim kızım, sen benim yoldaşım, sen benim küçük annemsin. Canım, bir tanem; seni sevmeden önce dünyayı sevmesini bile bilmiyormuşum. Bu şehir güzelse senin yüzünden, bu elma tatlıysa senin yüzünden, bu insan akıllıysa senin yüzünden..

Nazım Hikmet Ran

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X