Popüler Konu Sevdiğim sözler

ve bugünlük final en en sevdiğim sözlerden biriyle;

zaman en acımasız öğretmendir, önce sınav yapar, sonra ders verir.

İngilizce yazarsam anlamazlar sandın dimi?

Söle bakim bu subluminal mesaj kime?

seni burda görünce bi an basılmışım gibi hissettim :52:

umarım burda geyik yaptık diye de ceza almayız yalnız :50:

mesaj da insanı b..a bulamaya çalışan herkese gelsin :34:

Yaşlı çifte sorarlar:
-Tam 65 yıl...Bunca sene, nasıl evli kaldınız..?
Yaşlı çift cevap verir:
-Bizim zamanımızda,birşeyler kırıldığında tamir edilirdi..
Çöpe atılmazdı.. O yüzden..!

“Bir yakınını kaybedenin yüreğinde o ilk gün kırk mum yanar, sonra hergün bir tanesi söner.
Kırkıncı gün tek bir mum kalmıştır yanan; İşte o hayat boyu sönmez. Ve insan sadece ölümle kaybetmez sevdiklerini…”

Üstün Dökmen

Ne aradıysam zıddını buldum, doğruyu aradım yanlışı buldum, dostumu aradım düşmanımı buldum, aramayı bıraktığımda ise doğruların ve yanlışların ötesinde renklerin zıtlığında resmin bütününü gördüm. Ne doğru vardı, ne yanlış, ne kötü vardı, ne iyi, her şey olması gerektiği gibi. Her şey olduğu gibi!

| Virgina Woolf |

Ben bencilim, sabırsızım ve biraz güvensizim. Hata yaparım, kontrolsüzüm ve bazı zamanlar baş etmesi güç biriyim. "Fakat, eğer benim en kötü halimle baş edemezsen, Beni en iyi halimde katiyen hak edemezsin.." {Charles Bukowsk}

Tapardım yalnızlığa. Hala öyle. Yalnızken artarım. İnsanlar beni eksiltir. Özellikle erkekler, özgünlükten o kadar uzaklar ki. Kadınlar, bazen, yararlıdır. Aynı zamanda gülünç ve trajiktirler. Fakat onlarla çok fazla saat ve gün geçirmek deliliğe yol açabilir...

---Charles Bukowski

Her düşündüğünü söyleme, ama her söyleyeceğin şeyi düşün, olmayacak düşüncelerini de yapmaya kalkma. Candan ol, ama sırnaşık olma. Deneyip dost edindiklerini bağrına bas, ilk tanıştığın her kişi ile el sıkışıp dost olma. Kavgaya girmekten s...akın, ama girdikten sonra da sıkı dayan ki, karşındakinin gözü korksun. Her konuşanı dinle, ama az konuş. Herkesin fikrini öğren, fakat kendi fikrin sana kalsın. Ne kimseden borç al, ne kimseye borç ver. Çünkü borç veren çok kere parasından olur, borç alan da tutum alışkanlığını kaybeder

Ben ne zaman,
Öyle durup dururken.
Öyle damdan düşer gibi
Açıp seni okumaya başlasam.
Anlıyorum ki,
Bahar gelmiş
Anlıyorum ki,
Kaçmak sürüklenmek vakti
Dolaşmak galatada hisarda.
Bırakmak işi gücü
Unutmak ekmeği tuzu
Çıkarıp potinleri
Denize daldırmak vakti
Yalın ayakları.
Ben ne zaman
Öyle durup dururken,
Öyle damdan düşer gibi
Açıp seni okumaya başlasam.
Anlıyorum ki,
Mahvolmuşum…

*Orhan Veli

Yoksullara yemek verdiğimde bana aziz diyorlar. "Yoksulların neden yemeği yok" diye sorduğumda ise "sen komünistsin" diyorlar.'

Rahip Dom Helder Camara

"Bazen Susarsın; Bazende Suskunluğuna Yanarsın.. Bazen Değer Verirsin Birine Ama, Bazende Onun Değersizliğine Verdiğin Değerden Utanırsın... Bazen Konuşmak, Dertleşmek İstersin Biriyle Ama Bazende İnsanların İki Yüzlülüğü Gelir Aklına, Yine Susarsın... Bazen Birinin Gözlerine Saatlarce Bakmak İstersin Ama Baktığın Gözlerin Senin Gibi Bakmadığını Görünce Başını Çevirirsin...!!

Bir insanın değeri bayağı kesire benzer...
Pay gerçek değerini gösterir, payda kendisini ne zannettiğini.
Paydanın değeri arttıkça payın değeri azalır... ''L.Tolstoy''

Hesabını veremeyeceğiniz işlere kalkışmayın çünkü öteki tarafta bulaşık yıkatmıyorlar.

İlhan Berk

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın.
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacağınıza çenenizi tutun..
Lord Chesterfıeld

Back
X