Popüler Konu Sevdiğim sözler

"Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı
göstermeyen bizden değildir."
Hz.Muhammed Mustafa.

"Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret
ettirmeyiniz."
Hz.Muhammed Mustafa.

"Üç dua vardır ki, bunlar şüphesiz kabul edilir: Mazlumun duası, misafirin duası ve babanın evladına duası."
Hz.Muhammed Mustafa.

"Ben kilitten seslenen bir kapı anahtarı gibiyim sanki.
Sanır mısın ki benim sözüm sadece bir sözdür."
Hz.Mevlana.

"Dünya uykudaki kişinin gördüğü rüyadır."
Hz.Mevlana.

"Pirlik, saçın sakalın ağarması ile elde edilmez. İblisten daha ihtiyar kim var?"
Hz.Mevlana.

"Söz söyleyen kemal sahibi olursa, marifet ve hakikat sofrasını serdi mi, o sofrada her türlü yemek bulunur. Herkes orada gıdasını bulur."
Hz.Mevlana.

Elbette unuturum sonunda. En fazla bir mevsim ağlarım. Alışırım yalancı baharlara. Ama yine de biri beni kandırsın yokluğunda...

- Kahraman Tazeoğlu

Gel de birbirimizin kadrini bilelim...
Çünkü ansızın ayrılacağız birbirimizden...

| Mevlana

Elbet, bugünlerde geçecekti. Sıyırıp geçen kurşunlar gibi. Öyle de
oldu. Ben başka bir hayatın içinde onun yollarını adımlayarak, başka
kollarda onsuz; o bensiz bir hayatın içinde başkalarıyla bensiz var
oldu. Yazdığım her şiirin öznesi olarak kaldı bende. Şimdi ne yazsam
ne desem, üstüne kar yağacak biliyorum... yazdığım her şeyi okuduğunu
da... biliyorum...

Bu da dahil.

Bazen melekler kıskanır masumiyetimizi, bazen kötülüğümüzü görür de şeytan saklanacak yer arar.
Hayat şekle sokulamaz, nefes hapsedilmez, istek bağlanamaz, nefs hiçbir zaman tümüyle öldürülemez.
İyi mi yararlıdır, yoksa kötümü her zaman bilinemez.
Gün gelir bir kötülük , bin iyilikten daha faydalı olur.........

Cahil toplumla seçim yapmak; okuma yazma bilmeyen adama, hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır.

Vicdanlı ve dürüst olmak, hesaplı olmaktan iyidir.

Hesap, insanı makam sahibi yapar da, vicdan daha önemli bir işe yarar, insanı insan yapar...

Nietzsche

Gerçek şu ki; herkes seni incitecek. yapman gereken tek şey; 'acı çekmeye değer birini bulmak.
~ Bob Marley

Bana göre aşık öyle olmalı ki, şöyle bir kalkınca, her tarafı ateşler sarsın; her tarafta kıyametler kopsun.

Şems-i Tebrizi

Kadın ne mi ister? Hala mı anlayamadınız; yürekli adam ister, sevilmek, kıskanılmak, benimsenmek, sahiplenilmek ister...

Dostlar ırmak gibidir
Kiminin suyu az, kiminin çok
Kiminde elleriniz ıslanır yalnızca
Kiminde ruhunuz yıkanır boydan boya...!

Can Yücel

Gururumdan ve korkularımdan söyleyemediğim bir çok söz vardır içimi acıtan. Hepsi içimde kalır hiç bir zaman sahibine ulaşmadan.

$74391_10151391014855937_1924504456_n.webp.......................

Sanıyor musun ki? bütün gecelerini okuyup yazmakla, çalışmakla ve incelemekle geçirirsen; sana idealist diyeceğim. Elbette hayır.

Her şeyden önce bu incelemeleri ve çalışmaları ne için yaptığını öğrenmek isterim.

Bütün gece metresini görebilmek için uyanık kalan adama idealist demem, aşık derim.

Şöhret için uyanık kalırsan, sana gözüdoymaz derim.

Para için uyanık kalırsan, sana çıkarına düşkün cimri derim.

Ama aklını geliştirmek, olgunlaştırmak, tabiata uymaya çalışmak ve ödevlerini yerine getirmek için uyanık kalırsan ancak o zaman sana idealist derim. Çünkü insana yaraşır tek ideal budur.

Epiktetos

Back
X