Sevdiginiz adam sakat kalsa

Benim nişanlı bir çift akrabam vardı ikisi birlikte trafik kazası geçirdiler , akrabam olan kız , spastik kaldı malesef , kulağı koptu , konuşamaz halde , anlıyor bazı insanları falan ama genede herşeyi değil, allah kimsenin başına vermesin tabi çok zor , evleri şuan resmen hastane şeklinde , özel hemşireler vs , sürekli bakıma muhtaç kaldı işte , neyse akrabamız aile kazadan bir süre sonra damatlarına birdaha gelmemesini söyledi , damatta saygıdan tekrar 1 geldi 2 geldi bitti sonra ilişkileri ama ne kadar zor yazık ...

Bir başka uzaktan akrabamızda , evlendikten 1 yıl sonra bebek mevlüdünde , geline nazar deydi diye söyleniyor çünkü gerçekten ortada bi sebep yok , bi anda gelin felç kaldı daha 1 yıllık evli ... Bu olay baya eski tabi tam 30 senelik , 30 senedirde eşi bakıyor kadına , ailesi alalım kızımızı diye çok ısrar etmiş ama adam , eşim benim vermem ben bakarım demiş ve 30 senedirde yatalak olan eşine bakıyor , yemeğini ütüsünü herşeyi adam yapıyor , çocuklarını adam büyütmüş falan , 30 sene dile kolay tam cennetlik dedikleri bu olsa gerek, işte böyle aşklarda var , allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın ...

Zor bir soru bu gerçekten.. Hayal etmesi bile acı veriyor insanın kalbine. Çünkü sevdiğini öyle düşünmek bile güç.. Onun yaşayacagı sıkıntıları düşündükçe o halde, gözleri doluyor insanın. Çünkü muhtaç olmak çok zordur eğer muhtaç olduğunu hissettiren insanlar varsa etrafında.

Engelli hayatının nasıl olduğunu en iyi bilenlerdenim.. Bakımı, sabrı da bir o kadar zor. İki kat sorumluluk istiyor..Çünkü hem sabırlı olacaksın , hem güçlü maddi manevi, hem kuvvetli bedenen, hemde merhametli olacaksın. Bakarım demekle olmuyor inanın, bazen öyle sabır zorlanıyor ki kırabilecek sınıra geliyor insan istediği kadar çok sevsin..İşte asıl nokta bu sınıra geldiğini asla hissettirmemek , gözlerininin hep içine içine bakmak ve ne olursa olsun gülümsemek..

Herkes kendini az buçuk biliyor, ve herkes azıcık insanı fıtratı taşır ne kadar sabırlı olsada ''off '' diyecek an gelir hiç istemesede.. Bu yüzden sabrının sınırı olmaması için bir yardımcı şart , hayatının bazı yuklerini almak için ..

Evet , tabiiki ayrılmam asla.. Allah şifa versin şifayı bekleyenlere, şifayı birlikte bekleyenlerede sabır ve daimi sevgi ve merhamet versin..

Çok uzattım sanırım ; hassas bir konu benim için hoş görün.

Benim nişanlı bir çift akrabam vardı ikisi birlikte trafik kazası geçirdiler , akrabam olan kız , spastik kaldı malesef , kulağı koptu , konuşamaz halde , anlıyor bazı insanları falan ama genede herşeyi değil, allah kimsenin başına vermesin tabi çok zor , evleri şuan resmen hastane şeklinde , özel hemşireler vs , sürekli bakıma muhtaç kaldı işte , neyse akrabamız aile kazadan bir süre sonra damatlarına birdaha gelmemesini söyledi , damatta saygıdan tekrar 1 geldi 2 geldi bitti sonra ilişkileri ama ne kadar zor yazık ...

Bir başka uzaktan akrabamızda , evlendikten 1 yıl sonra bebek mevlüdünde , geline nazar deydi diye söyleniyor çünkü gerçekten ortada bi sebep yok , bi anda gelin felç kaldı daha 1 yıllık evli ... Bu olay baya eski tabi tam 30 senelik , 30 senedirde eşi bakıyor kadına , ailesi alalım kızımızı diye çok ısrar etmiş ama adam , eşim benim vermem ben bakarım demiş ve 30 senedirde yatalak olan eşine bakıyor , yemeğini ütüsünü herşeyi adam yapıyor , çocuklarını adam büyütmüş falan , 30 sene dile kolay tam cennetlik dedikleri bu olsa gerek, işte böyle aşklarda var , allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın ...

amiinnnn cnm yaa.ne güzel bakmış 30 sene.bende bakarım valla.allah böyle şeyler yaşatmasın kimseye.yarın ne olcağımız hiç belli değil

arkadaşım anlattı tanıdığı varmış,nişanlılarmış çok seviyolarmış birbirlerini,çocuk kıza araba sürmeyi öğretirken,kız firen diye gaza basmış yanlışlıkla birden duvara çarpmışlar ,öndeki kaput açılmış kız camdan dışarı çıkınca kaputun düz yeri bıçak gibi kesmiş ağızını,yani yanağı yırtılmış kulağına kadar(allahım sen koru yarabbim)yüzünüde cam mam kesmiş,neyse ameliyat olmuş estetiklede pek düzelmemiş iz filan kalmış,çocuk iyileşene kadar beklemiş,millet bıraktı filan demesin diye sonra saçma bi nedenden kızı terk etmiş

bazen erkekler böyle duygusuz olabiliyor işte ,biz kadınlar daha duyguluyuz bence ,bende bırakmazdım sevdiğim kişiyi o halde

Evet erkeklere oranla kadınlar bu konuda çok daha hassas ve sadık.

sakat olsada felç olsada kel göbekli dilsiz olsada ne olursa olsun başımın üstünde gönlümün taaa içinde yeri vardır
Allahım kimseye sağlık sorunu vermesin elden ayaktan düşürmesin sağlıklı mutlu bir ömür nasip etsin

Son düzenleme:
erkekler bu konuda kızlar gibi değil..
biz olsak bakarız olur mu öyle şey deriz.. ama karısı kilo alınca bile mızmızlanan erkekler bu halde bakar mı bilmiyorum..

erkeklere sormak gerek bunu....

"sevdiğin kadın sakat kalsa ondan vazgeçer miydin?" diye...

kadınlar anaç ruhludur arkadaşlar....%99 u erkeğini terk etmez ama erkeklerde bu oran %3-4 ten fazla olmaz....

evli bir kadın olarak erkeğimi terketmem....öyle bir durumda kalan hiç bir yakınımı terketmem....
:70:

Evet dediysem her şeye evet demişimdir. İyi günde kötü günde, "hastalıkta", sağlıkta...

elbette bakardım,allah ömür versin sağlık versin ama hiçbirimiz şu halimizle kalmayacağız.bundan 40-50yıl sonra ben onun kulağı o benim gözüm olacak zaten...

Allahım bana kocaman dağ gibi aşkımın o halini göstermesin perişan olurum hasta olduda deli oldum onu öyle görünce üşüttüğünde bile basit bişey olmasına rağmen hergün gidip ona baktım öyle birşey olsada elimden geldiğince elini tutmaya çalışırım bırakmam diye düşünüyorum nişanlıyım nikahımızı kıyar evleniriz gider yanına yerleşirim kim ne derse desin allahım muhtaç etmesin bizi kendinden ve birbirimizden başkasına amin.

bu konular hassas konular bence düşünüp boşu boşuna kendinizi yormayın.
Çok üşünürsen başına gelir derler. Fazla yormayın kafanızı...
hem hangi kadın tersini düşünür veya bunun tersini dile getirir ki.
İnsan başına gelince farklı davranama ihtimali çoook yüksektir....

Son düzenleme:
büyük konuşmamak gerek ama
ben bakardım diye düşünüyorum
çünki onu çocucugum gibi kadeşim gibi babam gibi dostum gibi ve aşkla seviyorum
ama dediğim gibi A llah bilir genede

ayrılmazdım asla!!!!
bakardım ona..sakatta olsa yanımda olsun yeterki...
aşk herşeye değer......

Allahım kimseye yaşatmasın...kimsenin sevdiceğine bişey olmasın AMİNNNN.....

Amin...
bende bakardım hangi uzuvuna zarar gelse o olurdum..
allahım korusun..:nazar:
bi grip olduda deli oldum delirdim kuş gibi çırpındım..

bence bu soruyu erkeklere sormak lazım
hiçbir kadın böyle bir durumda eşini sevgilisini bırakmaz aksine dahada özenli olur
ama erkekler için aynı şeyi düşünmüyorum

tabi ki bakardım. hemde gözüm gibi..
allah korusun, sağlıklı yaşmayı nasip etsin rabbim.
ondan vazgeçmeme bi sebep değil.
herşey allahtan bana ne olacağı belli değil.
kıyamam =( allah korusun inşallah ikimizde sağlıklı bir şekilde yaşamımıza devam ederiz.

Back
X