sevdiğiniz için ne tür fedakarlıklara katlandınız

papatya0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2011
46
1
48
Çanakkale
merhabalar kızlar acaba sevgiliniz eşiniz sevdiğiniz
için hayatta nelerden vazgeçtiniz ne tür fedakarlıklar yapıp
kavuştunuz mu bunları yazalım burda istedim

hmm şöyleki annem kanser tedavisi gördüğü sıralarda kendimi neredeyse bırakıp nişanlımın dertleriyle ilgilendim. daha doğrusu derdi vardı ama yok diyordu. her dediğine peki dedim sırf o biraz düzelsin kendini iyi hissetsin diye. trip bile atmadım. ama ben neler çektim allah biliyor. sonra ilişki bozulmaya başladı. ben kurtarmak için çırpındıkça çırpındım. sonunda netice alamadım ve ayrıldım. meğerse allahın cezası köpek beni aldatıyormuş.

ve bundan sonra kimseye karşı bu kadar toleranslı ve fedakar olmamaya karar verdim. eğer bir taraf fedakar olacaksa sadece olmuyor. ne kadar ekmek o kadar köfte bundan sonra..

bence de fazla fedakarlığa gerek yok. aldığın kadar vermek lazım. yoksa hem kıymetin kalmıyor hem de boşyere çabalamış oluyorsun....

Ayy canım benim çok üzüldüm yaşadıklarına, olan hep fedakarlık yapana oluyor. Bende çok fedakarlık yapıyorum , bir kere bana verdiğinden çok fazla değer veriyorum , çok seviyorum, ne isterse ne derse yapıyorum kalbi kırılmasın, gönlü olsun diye ama o öylemiii , yook. Belki de fedakarlık yapa yapa şımartıyoruz tepemize çıkıyorlar. ( zaten bildikleri tek şey bu değil mi?? doğaları böyle )

benim sevgiliminde psikolojik rahatsızlığı vardı.. birde çocukluktan beri gelen ailevi sorunları..
bu yüzden aile kurmaya dair hiç bir isteği yoktu.. yalnız ölmek istiyordu..
bense ailesinden dolayı böyle birşeyden kendini mahrum etmemesini..
ailesi mutsuz olabilir ama bu o evlendiğinde de mutsuz olacağı anlamına gelmez diye umut vermeye çalışıyordum..
bazen çok kötü şekilde bunalıma giriyordu..tam o anda bilmeden arasan bile gözü görmüyor bağırıyor kızıyor..bambaşka bir adam oluyordu..
ben çok üzülüyordum o haline çok endişeleniyordum..
ama bir gün bi bakmışım kapının önüne konmuşum..
ha benim onu düşünmem geleceğe karamsarlıkla bakmaması adına söylediğim herşey onu sıkmış..
çok bunaltmışım..

bundan sonra neymiş.. erkeklere değer verdiğini hissettirmeyeceksin..
fedakarlık yapmayacaksın sürünsünler ondan anlıyorlar çünkü..

bende öyle çıkmazdayım ya eşim olacak kişiyi seçip
onunla başka ülkede hayat kuracak ya da şuan bulunduğum yerde hayatıma devam edeceğim

sırf o istiyor diye eve kapanıp bütün hayatımı çocuk büyüterek geçireceğim çalışmak yok yani....ona sorsan kendisi daha fedakar beni çalıştırmayıp bana baktığı için amaaannn ne biliim işte:97:

Hep aynılar işte , farklı hikayeler ama aynı sonuç. Üzülen hep bayanlar, en çok değer veren bayanlar, sonrada kapının önüne koyulan yine bayanlar.
Hep bizi sindirmeye çalışıyorlar. Hem ilgi bekliyorlar, sonrada sıkıldık diyorlar. Yada olumsuz bir şey yapıyorlar , senin için yapıyorum diyorlar. Halbu ki biraz bize kulak verip mutlu olacağımız şeyleri yapmaya çalışsalar, daha farklı olur herşey.Ama bunu anlayamıyorlar. Yada işlerine gelmiyor ne bileyim.

aynen öyle. 4 S kuralı sanırım bu

bundan sonra kimseyi tepeme çıkarmaya niyetim yok ama. ve maalesef öyle ki hep kadınlar fedakarlık yapar, hep kadınlar üzülür. sanki biz buna mecburuz, illa ki kadın fedakarlık yapar...

evlenirsen yurtdışında yaşama olayını ise bizim bu yaşadıklarımızla yorumlama. sonuçta seviyorsan ve o da bencil değilse, senin için bugüne kadar fedakarlıklar yapmışsa, ve eğer sen kendini mutlu hissedebileceksen, oralarda yaşayabileceksen, tabii ki git.

Bence de o kişinin doğru olduğuna inanıyorsan hiç düşünmeden çek git. İnsan sevdiğinin yanında mutlu olur, huzurlu olur.
Ama şüpelerin varsa tabi ki kalman en mantıklısı.

ewet onu öyle çok seviyorum ki
tarifi bile yok ondan bu zamana kadar hiç bi kötülük görmedim
ama yurt dışı bu hiç bilmediğim bi yer dilini bile bilmediğim
yer nasıl olur ne olur insanın kolay kolay cesaret edebileceği bişey dedğil ki
bi de özlem var tabi anne baba özlemi nasıl bırakıp gideceksin ki tek başlarına
senede 1kez 2 kez görmek yanlarında olmak yetecekmi bilinmez

valla biri bana şu an sevdiğin adamla yurtdışında yaşayacaksın dese koşa koşa giderim. ne var ki, orda dil de öğrenirsin, hatta eğitimine devam edersin ( yüksek lisans ya da lise denkliği alıp üniversite vs...) o imkanlardan sonuna kadar faydalanırsın. aile özlemi olur tabii ama yine de güzel bence. nereye gitmeyi düşünüyorsunuz peki?

Bence aileden uzak olmak daha iyi, kendi hayatına kendin yön vermeye başlıyorsun, bundan daha güzel ne olabilir ki..

Daha gerçekleştirememiş olmama rağmen yaptığım yada yapacağım en büyük fedakarlık

Onun için düzenimi bozup şehrimi değiştirmek olurdu..Çünkü çok aileme düşkün biriyim sanırım benim için hayatımın en

önemli kararı adımı olurdu..

henüzbi düzen kurmadım ben göçebe yaşıyorum
yerleşik olamadım ama yerleşik olacağım yerin bi gün yurt dışı olma ihtimalini hiç düşünememiştim

valla onu bunu bilmem. bu erkeklere yaranılmaz. bi sürü fedakarlık yaparsınız. gün gelir ne yaptın ki sanki gibi bi tavır alırlar. çook sevseniz bile önce kendinizi düşünün kızlar. en çok bizler etkileniyoruz bu durumlardan..
ben ne kadar çok sevsemde belli etmiyorum. tamamen ona bağlı olduğumu hissettirmiyorum. bütün duyguları içimde yaşıyorum. çok soğuk olduğumu düşünüyo bazen ama benim yapım bu. :44:
ama onlar bunu hakediyo. vazgeçemiyeceğinizi anladığında başka yollara sapıyolar sersemler!

sen nereye g,deceksin çok mu uzağa gideceksin

ewet yeni çevre güzelde herşeye baştan başlamak bütün herşeyi türkiyede silmek
kolay değil ki hele bi de ailenin senden başka bi evladı yoksa

Ankaradan, Bursa'ya gideceğim canım. Yurtdışı değil benimkisi. Benimde annem tek kalacak. Bazen aklıma geldikçe üzülüyorum. Ama elimden bişey gelmiyor. Çoğu kişi evlendikten sonra, bir sokak öteside gurbet diyor. Mesafeler önemli değil, artık eskisi gibi ulaşımda zor değil felan diyor hep çevrem. Hayırlısı olsun canım

hmm seninkide zormuş
ama maalesef hayat her zaman istediğini vermiyo insana
aklımın ucunda yokken böyle bişeyi düşnmek
şimdi kalakaldım öylece bende ne olur bilmiyorum
hiç bilmediğim bi yer bilmediğim dil
annem babam kilometrelerce uzakta
ne nasıl bilmiyorum sadece hayrılısı olsun bakalım bekleyip göreceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…