• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdıgıyle evlenememek

defne-e

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2015
167
35
98
32
merhaba arkadaşlar bi derdim var benim sizden fikir alırsam Belkı bı cozum bulabılrıım 2 yıllık bı erkek arkadasım aile yapılarımız bıraz farklı onlar tamamen dogu kültüründe ılk akrabadan kız ıstıyor ogullarına ama o böle bı durumu kabul etmedı sürekli anlatmaya calısıyo ayrım yapmadan acık kapalı yada aynı evde oturtacak dıye svdıgım ınsanla evlenmedıkten sonra ne anlamı var dıyor ama aılesı babasının üstüne söz söylenmıyor evde yanı evlenırsek aynı yerde yasıycaz kapanıcam ve sureklı hızmet edılcek bı aıle gelen gidenlerı cok oluyor ısın ıcınden cıkamıyoruz delı gibi sevıyoruz bır bırımzıı ama ınsanların tanımadan böle ayrım yapması cok zoruma gıdıyor Benim aılem rahat onlara göre bu tür seylerı hıc sorun etmezler ama onlar cok kesın kararlılar ve benım artık karar vermem gerekıyor

İyi düşün kararını ver. Erkek arkadaşınada soyle. O kadar sevıyorsa eğer başka evde de yaşar, başka şehirdede. Birde gerçekten anlamıyorum. Bir kadının kapalısı varken, neden açık kadın sevıp onu kapatmaya çalışıyorlar? Açıklamaları ne yani?

merhaba arkadaşlar bi derdim var benim sizden fikir alırsam Belkı bı cozum bulabılrıım 2 yıllık bı erkek arkadasım aile yapılarımız bıraz farklı onlar tamamen dogu kültüründe ılk akrabadan kız ıstıyor ogullarına ama o böle bı durumu kabul etmedı sürekli anlatmaya calısıyo ayrım yapmadan acık kapalı yada aynı evde oturtacak dıye svdıgım ınsanla evlenmedıkten sonra ne anlamı var dıyor ama aılesı babasının üstüne söz söylenmıyor evde yanı evlenırsek aynı yerde yasıycaz kapanıcam ve sureklı hızmet edılcek bı aıle gelen gidenlerı cok oluyor ısın ıcınden cıkamıyoruz delı gibi sevıyoruz bır bırımzıı ama ınsanların tanımadan böle ayrım yapması cok zoruma gıdıyor Benim aılem rahat onlara göre bu tür seylerı hıc sorun etmezler ama onlar cok kesın kararlılar ve benım artık karar vermem gerekıyor
Başını yakmak istiyorsan evlen tabi..

Benim eşimin aileside doğulu o ildeki gelinlere bakıyorum anlatıldığı gibi değil ayrı evlerde yaşıyorlar rahatlar.
Benim eşimin aileside bize hiç karışmazlar.
Senin sevgilinin ailesi çok yobaz sevsem ölsemde evlenmezdim ben olsam.
Dünyaya bir kere geliyorum ondada hizmetçi olarak sürdüremem hayatımı.

Ayrıl ya evlendikten sonra aşk meşk yerine saygı, sevgi bulunduğunuz ortamdaki paylaşımlarınız kalacak. Sen benliğini unutursun. Ne olacak, gel babam, git babam sürekli hizmet, yalnız bir aktivite yok. Gelenekler farklı, beklentiler farklı. Sen hizmetçi gibi dön dur ortalıkta.

Sen neden karar veriyorsun? Neden fedakarlık yapacaksın. O yapsın. Herkesi bıraksın gelsin senle ayrı yerde yaşasın. Ayrı ev tutsun. Asla ama asla aklın varsa asla kabul etme.

Kapanmanı istemesi de çok saçma. Onların istediği kalıplara neden gireceksin. Neden onların isteği için kapanacaksın. Ay mantığa gel. Bu çocuk seni sevse böyle olmazdı. Kusura bakma. Onunki bencillik.

Aynı evde yaşayıp sürekli onlara hizmet etmekten bıkacaksın,asla yaranamayacaksın.Kaynananla evdekilerle sürekli gerginlik tartışma ortamı seni de sevgini de ilişkini de tüketecek.Mutsuz olursun yani kendi ailen de rahatmış alışamazsın.Değer mi bir kere geliyoruz dünyaya ve sen baştan mutsuz olacagın belli olan bir iliskiyi evliliğe götürmeyi düsünüyorsun...

Eğer seni çok seviyorsa olduğun gibi kabul etsin.Seni tanıdığında sen açıktın,rahat bir ailede büyüdüğün de belliydi.Ee?Kimsenin senden yok kapan yok aileme hizmet et gibi taleplerde bulunmaya cüret etmesine izin verme.Başka ve uzak şehirde iki üç ayda bir görüsmeyi kabul ediyorsa evlensin.Koskoca adam hala anneciginin lafından çıkmayıp kabul etmiyorsa da kabul etme beyfendinin paşa gönlü bilir annesiyle babasıyla yaşasın bir ömür.Yüz vermeyin böylelerine ya

Çok seviyorsun ama evlenince o kalabalık ailede sürekli hizmet vs ezildikçe sevgi falan kalmıcak.sevgiline düşüyor burda iş erkekliğini konuşturup ayrı bi hayat kurmalı size yoksa olmaz o iş

Doğudaki her aile öyle değil. O aileyle alakalı. Sizi seven birisi olsa kendi ailesini mutlu etmek için sizi üzmezdi. Kapanmanızı istemez ayrı eve çıkartırdı. Ama karşınızda pasif korkak ve maalesef sizi sevmeyen birisi var.

Resmen kendinizi kor kuyulara atmaya calisiyorsunuz. Evlenmeyin sevgi gelip gecicidir.

Çok çok iyi düşünün bence. Burdan bakınca delilik gibi duruyor. Hem madem arkadaşınız çok seviyor,o bi çare bulsun. Kalksın gelsin,niye boyun eğiyor hemen

neden bunlar olmak zorunda. erkek arkadaşınız maddi açıdan ailesine mi bağlı? kendi parasını kazanan biriyse herkesten uzakta sizinle bir hayat kurabilir ne var bunda. aileside biraz söylenir kabul eder durumu. kız çocuklarında böyle senaryolar mümkün olmuyor ama erkeklerin şansı var.

Hala ne karar versem mi diyorsun gerçekten ya... Böyle konuları görünce sinirlerin zıplıyor. Sana evlendiğinde nasıl bir hayat yaşayacağım bildirilmiş işte ister köle de ister hizmetçi. Düşünme bile. Bu hayata bir daha gelmeyeceksin. Ne aşkmış ya böyle gözleri kör ediyor. Elbette evlilikte aşk olmalı ama mantıkta olmalı diye düşünüyorum. Neden hayatını zindana çeviresin ki. Bak 100lerce konu açılıyor burda sırf bu sebeplerden bir göz at derim hepsi boşanmanın eşiğinde...

Türkçe derslerinde uyuyordunuz herhalde? El insaf, bir noktayı bile çok görmüşsün.

Sevgi mutlu etmeye yetmez, millete köle olmaya geldiysen dünyaya buyur evlen. Ama iki gün sonra da buraya gelip bana hizmetçi muamelesi yapıyorlar, kocam çok pısırık diye ağlama.

evet kararını ver millete kendini kul köle mi edeceksin kendi değerini bilip yoluna mi bakacaksın?

Valla canım başını yakmak istiyorsan evlen tabi ki. Bi de 3 çocuk yap tam olsun. Görümcem doğulu ailede gelin değil. Onlar bir arada yemek yenir akşam olunca eve çıkar gelen giden bitmez, ocakta çay kahve eksik değildir. O kadar pişman ki. Bazen yorgunluktan pişmanlığını unuttuğu bile oluyordur kesin. 18 yaşında evlenmiş. Hala da eziliyor.

Tek ortak noktanız aşksa sonsuza kadar sürmediğini hatırlayın sadece.yoksa bu evlilik size mutluluk değil keder getirecektir.

Yıllar önce sizinle aynı durumdaydım,babam aşık olduğum adama vermedi beni.şimdi iyiki diyorum allah razı olsun babamdan.bugünki mutluluğumu önce babama sonra mantıklı düşünmüş olmama borçluyum.

Back
X