o kadına annecim dediğimi hayal edemiyorm dilimin ucuyla anne diyorm çoğu zaman siz diyorum. Eşimin gözünde ben soğuk davranıyorum, büyütüyorm. Bu dediğini yapabilsem keşke. En azından eşimi üzmemiş olurm. Bi gün boşanırsak ki asla istemem sebebi ailesi olacak. Sabırlı bi insan da değilim ondan da kaynaklanıyorBenimde kayınvalidemle çok sorunum olmuştu
Ben çözümü farklı bir yöntemle buldum kayınvalide kendisi kaçtı:)
Belki sizdede işe yarar, ben de laf sokuyorum surat asıyorum demişsiniz, yapmayın. Öyle, inadına Gülün sürekli hatta kayınvalidenizi çok seviyormuşcasına annecim deyin Gülerek laf sokun.. sinirden kuduracaktır Eminim. Eşinizle de aranız bozulmaz, eşiniz düşünür daha çok hatta benim eşim annemi seviyor gülüyor sürekli demekki annemde hata var diye düşünür..
Birde 15 gün önce Doğum yapmışsınız lohusalık psikolojisiyle de eşinizin ailesi hakkında böyle düşünmeniz normal laf sokup sizi üzmelerine iZin vermeyin
nadiren sabırlı olabiliyorm ama kısa sürüyor. Abartıyorm sanırım di miKV dünyanın en iyi insanı olsa bile 15 günlük lohusa iken batar insana.. uzun süredir rahatsızmissiniz onlardan tamam ama 4 4 luk aile yok maalesef.. esinizle ilgili bi sorun yok çok seviyorsunuz birbirinizi minicik bebeginiz var.. amaaan kV de boş konussun varsın nazar boncuğu o da:)
Tam iki yıl boyunca onlardan nefret ettim, her şeyleri battı.
Çok haklıydım, eşimin de başının etini yerdim.
Ama eşimi asla suçsuz, o masum diye görmedim.
İstese ailesinin eksiklerini görmeme engel olabilirdi.
Onlardan nefret edecek sıklıkta görüşmememizi sağlamak gibi mesela.
Bunu onun beceriksizliği olarak gördüm aslında hep.
2 yıl dırdırın ardından onları ölü farzettim ve hani bayram seyran diyeyim öyle görüşmeye başladım.
Kendim koydum mesafeyi yani eşim beceremeyince iş bana düştü.
Sonra eşim kişisinden öyle bir kazık yedim ki ailesi hiç umrum olmadı
Yani öyle büyük bir derdin içine düşünce hiç bir şeyleri batmıyor..
O küçük batıklarla şükrederek yaşamanı öneriyorum :)
Biraz soğukkanlı olmayı denesen ? Kayınvaliden sana laf sokarken yüzüne gülerken Nasıl rahat ve sinsi oluyorsa sende öyle yap..o kadına annecim dediğimi hayal edemiyorm dilimin ucuyla anne diyorm çoğu zaman siz diyorum. Eşimin gözünde ben soğuk davranıyorum, büyütüyorm. Bu dediğini yapabilsem keşke. En azından eşimi üzmemiş olurm. Bi gün boşanırsak ki asla istemem sebebi ailesi olacak. Sabırlı bi insan da değilim ondan da kaynaklanıyor
Şunu yapsam (yapamam da) gelinim bana bayılıyor diye evimden çıkmaz.Benimde kayınvalidemle çok sorunum olmuştu
Ben çözümü farklı bir yöntemle buldum kayınvalide kendisi kaçtı:)
Belki sizdede işe yarar, ben de laf sokuyorum surat asıyorum demişsiniz, yapmayın. Öyle, inadına Gülün sürekli hatta kayınvalidenizi çok seviyormuşcasına annecim deyin Gülerek laf sokun.. sinirden kuduracaktır Eminim. Eşinizle de aranız bozulmaz, eşiniz düşünür daha çok hatta benim eşim annemi seviyor gülüyor sürekli demekki annemde hata var diye düşünür..
Birde 15 gün önce Doğum yapmışsınız lohusalık psikolojisiyle de eşinizin ailesi hakkında böyle düşünmeniz normal laf sokup sizi üzmelerine iZin vermeyin
yani bi şekilde mesafe koyup arayı iyice soğutmalı mıyım? Bi de haline şükret eşinle iyisin diyosun sanırım yani kv falan saçma küçük dertler mi :)Tam iki yıl boyunca onlardan nefret ettim, her şeyleri battı.
Çok haklıydım, eşimin de başının etini yerdim.
Ama eşimi asla suçsuz, o masum diye görmedim.
İstese ailesinin eksiklerini görmeme engel olabilirdi.
Onlardan nefret edecek sıklıkta görüşmememizi sağlamak gibi mesela.
Bunu onun beceriksizliği olarak gördüm aslında hep.
2 yıl dırdırın ardından onları ölü farzettim ve hani bayram seyran diyeyim öyle görüşmeye başladım.
Kendim koydum mesafeyi yani eşim beceremeyince iş bana düştü.
Sonra eşim kişisinden öyle bir kazık yedim ki ailesi hiç umrum olmadı
Yani öyle büyük bir derdin içine düşünce hiç bir şeyleri batmıyor..
O küçük batıklarla şükrederek yaşamanı öneriyorum :)
Ben kayınvalidemi başlarda çok sevmiştim cidden, tabii oğlunun yanında yüzüme gülmesi yalnızken laflar sokması daha bir sürü çirkin olay.. soğuttu kendindenŞunu yapsam (yapamam da) gelinim bana bayılıyor diye evimden çıkmaz.
Kadını görünce sesini duyunca bile elektrik çarpmışa dönüyorum ben.Halim kaçıyor,üstüme bir ağırlık çöküyor, enerjim çekiliyor.
Doğru söylüyosun ben kendimi soyutluyorm eşim de hep böyle söylüyor. Benin için sabret benim için gülümse benim için sohbet et diyor. Yapmaya çalışıyorum. Ama yapamıyorm. Böyle severek evlenmek bi şans aslnda ben bu şansı negatife çeviriyorm gözümn önündeki mutluluğu sabote ediyorm.Evli değilim belki o yüzden böyle düşünüyorum ama eşimi bu kadar sevsem sırf bunun için annesine ailesine saygılı davranmaya çalışırdım sanırım.Sevmek zorunda değilsiniz ama kibarca bile olsa kovmak bana çok doğru gelmedi bilmiyorum.
Eşinizin hayatta olma sebebi annesi,karakterini oluşturan ailesi.Bence iyi davranılmayı hak ediyorlar.Kültür farkı diyerek kendinizi soyutlamayın onlardan adapte olmaya çalışın.Sabırlı biri değilmişsiniz ama sabredecek duymayacaksınız dediklerini biraz da başka yolu yok.
korumaz sadece idare et benim için ara benim için görüşüver der. İki tarafı da mutlu etmek için kırk takla atar. Bu yüzden üzülüyorm yani yıpranıyor adam arada.Biraz soğukkanlı olmayı denesen ? Kayınvaliden sana laf sokarken yüzüne gülerken Nasıl rahat ve sinsi oluyorsa sende öyle yap..
hatta inadına eşine annesini seviyormuş gibi göster rahat bir şekilde gülerek laflar sok annecim de tatlı tatlı konuşuyormuş gibi:)
En azından dene işe yarayacağını düşünüyorum, eşini seviyormuşsun iyi anlaşıyormuşsun boşanmayı düşünme, ne güzel bebişinizde olmuş
Lohusalığın geçince böyle şeyler düşünmeyeceksin zaten,
Ailesi yüzünden eşinle kavga etme.. genelde eşin korur mu seni ailesine karşı?
Kesinlikle çok şanslısınız.Yani nasıl yapılabilir başka türlü bende bilemiyorum ama eşiniz de bi yerden sonra bu anlayışını yitirebilir size karşı.Sevmediğim insanlara iyi davranabiliyorum ben mesela mecbursam dışarıdan asla ayırt edilmez ama içten içe yapmacık geliyorum kendime kötü bi his evet ama idare edeceğiz mecburen.Ya ailesi iyi olsaydı eşinizi sevmeseydiniz düşüncesi bile kötü vallahi.Doğru söylüyosun ben kendimi soyutluyorm eşim de hep böyle söylüyor. Benin için sabret benim için gülümse benim için sohbet et diyor. Yapmaya çalışıyorum. Ama yapamıyorm. Böyle severek evlenmek bi şans aslnda ben bu şansı negatife çeviriyorm gözümn önündeki mutluluğu sabote ediyorm.
Aslında eşinizle aranızda büyük bir problem görmedimDoğru söylüyosun ben kendimi soyutluyorm eşim de hep böyle söylüyor. Benin için sabret benim için gülümse benim için sohbet et diyor. Yapmaya çalışıyorum. Ama yapamıyorm. Böyle severek evlenmek bi şans aslnda ben bu şansı negatife çeviriyorm gözümn önündeki mutluluğu sabote ediyorm.
korumaz sadece idare et benim için ara benim için görüşüver der. İki tarafı da mutlu etmek için kırk takla atar. Bu yüzden üzülüyorm yani yıpranıyor adam arada.
yani bi şekilde mesafe koyup arayı iyice soğutmalı mıyım? Bi de haline şükret eşinle iyisin diyosun sanırım yani kv falan saçma küçük dertler mi :)
nadiren sabırlı olabiliyorm ama kısa sürüyor. Abartıyorm sanırım di mi
kv oğlumun babannesi malesef. Görümce de halası zilyon kere malesef. Çocuğumu kucaklarına almaları bile irrite ediyor nası nefret ettiysem artk. Huzurum için ömür boyu biaraya geldiğimizde sabretmem lazımCanım biraz lohusa sendromunun etkisiyle de olabilir bu yaşadıkların. Biraz daha sabretmeye çalış, eşinle aranızı da olumsuz etkileyebilir bu durum.
İpleri koparmanız kimsenin işine gelmez. Sonuçta bir çocuğun da var ve KV çocuğunun babannesi, görümcen de çocuğunun halası. Çocuğun için, eşinle huzurun için biraz sabretmen lazım bence canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?