Sevemiyorum

heramora

Be different
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
3.636
4.583
133
Selam kızlar.
Eski konularımı bilen vardır. Eşimin ailesi ile pek anlaşamıyorum. Bu kez belli bir olay dökümü yok ama çok dertliyim. Genel olarak pes etme noktasına geldim sanırım. Bebeğimin uyumasını fırsat bilip ilk kez bilgisayarımı açtım. Uzun uzun dertleşmek için.

Eşimle 5 sene önce tanıştım 2 senedir evliyim. Eşim özel bir şirkette çalışıyor, ben öğretmenim. Onu tanıdığım ilk andan beri ona aşığım. Ne kadar benzemesek de aşk dedikleri böyle bi şeymiş. Filmlerde dizilerde gördüğüm o aşkların gerçek olabileceğine beni inandıran kişi eşim. Onunlayken dünyalar benim sanki. Bir de bebeğimiz var 15 günlük. Çekirdek aile olarak çok mutluyuz. Her gün şükrediyorum.

Amma ve lakin; eşimin ailesini bir türlü sevemedim. Eşimin ailesi, benim ailem, biz hepimiz aynı şehirde yaşıyoruz, evler de yakın. İlk yılımızda az biraz sabrederdim.Yeğenlerine hediyeler alırdım. Arada annesini arardım ederdim. Ama zaman geçtikçe kv nin gereksiz laf sokmaları, sızlanmaları, sürekli kendini anlatması, ses tonu bile beni boğmaya başladı. Eşimin abilerinin görgüsüzlüğü,patavatsızlıkları adeta midemi bulandırıyor. Görümcemin alınganlıkları, laf sokma çabaları bende bayılma hissi oluşturuyor. Hele yeğenlerinin aşırıya kaçan şımarık tavırları bir gün beni acillik yapacak.

Eşimin ailesi benim ailem arasında kültür farkı epey çok. Annemle kv tek kelime muhabbet edemezler o derece. Kv sürekli kendini anlatır, sürekli konuşur, sürekli karışmaya çalışır,sızlanır. Yaptıklarını ettiklerini ayrıntılı anlatmayacağım.Ama son zamanlarda bende ona laf sokmaya, söylenmeye başladım. Ne dese cevap veriyorum. İyi bi şey bile söylese surat asıyorum. Aynı şekilde görümcemle de öyleyim. En son kendisini evden kibarca kovdum, lohusalığı bahane ederek. Ki böyle şeyler hiç yapmazdım,eşim için sabrederdim. Ama artık dayanamıyorum resmen.

Eşimin ailesinden tek bir kişiyi bile görmek istemiyorum. Gördüğümde enerjim düşüyor, mutsuz oluyorum. Etrafımda istemiyorum. İnanın eşime böyle aşık olmasam çocuktan önce yolları ayırırdım sırf bu ailesi yüzünden.

Abartıyor muyum? Saçmalıyor muyum? Kendimi bi şey mi sanıyorum? Ne derseniz deyin. Size soruyorum; benim gibi eşine aşık olup da eşinin ailesinden nefret eden ama eşini de mutsuz etmeyen, dengeleri koruyabilen var mı aranızda? Nasıl yapıyorsunuz?

Benimde kayınvalidemle çok sorunum olmuştu
Ben çözümü farklı bir yöntemle buldum kayınvalide kendisi kaçtı:)
Belki sizdede işe yarar, ben de laf sokuyorum surat asıyorum demişsiniz, yapmayın. Öyle, inadına Gülün sürekli hatta kayınvalidenizi çok seviyormuşcasına annecim deyin Gülerek laf sokun.. sinirden kuduracaktır Eminim. Eşinizle de aranız bozulmaz, eşiniz düşünür daha çok hatta benim eşim annemi seviyor gülüyor sürekli demekki annemde hata var diye düşünür..
Birde 15 gün önce Doğum yapmışsınız lohusalık psikolojisiyle de eşinizin ailesi hakkında böyle düşünmeniz normal laf sokup sizi üzmelerine iZin vermeyin

KV dünyanın en iyi insanı olsa bile 15 günlük lohusa iken batar insana.. uzun süredir rahatsızmissiniz onlardan tamam ama 4 4 luk aile yok maalesef.. esinizle ilgili bi sorun yok çok seviyorsunuz birbirinizi minicik bebeginiz var.. amaaan kV de boş konussun varsın nazar boncuğu o da:)

o kadına annecim dediğimi hayal edemiyorm dilimin ucuyla anne diyorm çoğu zaman siz diyorum. Eşimin gözünde ben soğuk davranıyorum, büyütüyorm. Bu dediğini yapabilsem keşke. En azından eşimi üzmemiş olurm. Bi gün boşanırsak ki asla istemem sebebi ailesi olacak. Sabırlı bi insan da değilim ondan da kaynaklanıyor

nadiren sabırlı olabiliyorm ama kısa sürüyor. Abartıyorm sanırım di mi

Tam iki yıl boyunca onlardan nefret ettim, her şeyleri battı.
Çok haklıydım, eşimin de başının etini yerdim.
Ama eşimi asla suçsuz, o masum diye görmedim.
İstese ailesinin eksiklerini görmeme engel olabilirdi.
Onlardan nefret edecek sıklıkta görüşmememizi sağlamak gibi mesela.

Bunu onun beceriksizliği olarak gördüm aslında hep.

2 yıl dırdırın ardından onları ölü farzettim ve hani bayram seyran diyeyim öyle görüşmeye başladım.
Kendim koydum mesafeyi yani eşim beceremeyince iş bana düştü.

Sonra eşim kişisinden öyle bir kazık yedim ki ailesi hiç umrum olmadı
Yani öyle büyük bir derdin içine düşünce hiç bir şeyleri batmıyor..

O küçük batıklarla şükrederek yaşamanı öneriyorum :)

öğretmensiniz eğitimlisiniz bence herkesin bizim istediğimiz gibi olmayacağını bilmeniz gerekir... tabi yaşadıklarınızı en iyi siz bilirsiniz ama biraz politik olun yüzlerine gülün ve sevmemeye devam edin ya da onlar size nasıl davranıyorsa onlara da o şekilde davranın... şu an lohusa olduğunuz içinde fazlaca takıyor olabilirsiniz... bende sevmem kayınvalidemi eltimi falan ama yine iyi anlaşmaya çalışırım çoğu hareketleri batar ama görmemeye çalışırım çok içimde kalırsa kardeşime ablama anlatır stres atarım

bende 2 sene gerçek yüzlerini görsün diye uğraştım ve eşim ailesinden kazık yiyince anladı ve derin bir oh çektim şimdi ben gidelim desem de pek gitmek istemiyor mesafeyi kendi koydu çok şükür çoğu zaman telefonlarını bile açmıyor ben yapma etme diyorum ama içi baya soğudu eşimin

Evli değilim belki o yüzden böyle düşünüyorum ama eşimi bu kadar sevsem sırf bunun için annesine ailesine saygılı davranmaya çalışırdım sanırım.Sevmek zorunda değilsiniz ama kibarca bile olsa kovmak bana çok doğru gelmedi bilmiyorum.
Eşinizin hayatta olma sebebi annesi,karakterini oluşturan ailesi.Bence iyi davranılmayı hak ediyorlar.Kültür farkı diyerek kendinizi soyutlamayın onlardan adapte olmaya çalışın.Sabırlı biri değilmişsiniz ama sabredecek duymayacaksınız dediklerini biraz da başka yolu yok.

Biraz soğukkanlı olmayı denesen ? Kayınvaliden sana laf sokarken yüzüne gülerken Nasıl rahat ve sinsi oluyorsa sende öyle yap..
hatta inadına eşine annesini seviyormuş gibi göster rahat bir şekilde gülerek laflar sok annecim de tatlı tatlı konuşuyormuş gibi:)
En azından dene işe yarayacağını düşünüyorum, eşini seviyormuşsun iyi anlaşıyormuşsun boşanmayı düşünme, ne güzel bebişinizde olmuş
Lohusalığın geçince böyle şeyler düşünmeyeceksin zaten,
Ailesi yüzünden eşinle kavga etme.. genelde eşin korur mu seni ailesine karşı?

Şunu yapsam (yapamam da) gelinim bana bayılıyor diye evimden çıkmaz.
Kadını görünce sesini duyunca bile elektrik çarpmışa dönüyorum ben.Halim kaçıyor,üstüme bir ağırlık çöküyor, enerjim çekiliyor.

yani bi şekilde mesafe koyup arayı iyice soğutmalı mıyım? Bi de haline şükret eşinle iyisin diyosun sanırım yani kv falan saçma küçük dertler mi :)

Ben kayınvalidemi başlarda çok sevmiştim cidden, tabii oğlunun yanında yüzüme gülmesi yalnızken laflar sokması daha bir sürü çirkin olay.. soğuttu kendinden
Bende onun yaptığı gibi yapmaya karar verdim eşime annen ne iyi kadın çok seviyorum diyordum annecim annecim diye peşinde dolanıyordum kayınvalidenin.. sürekli gülerek laflar sokuyordum..
en sonunda kayınvalide sinir oldu kavgalar çıkarmaya başladı eşimde görmüş oldu gerçek yüzünü şimdi der sen çok sevdin annemi anlaşmaya çalıştın o hep sana tavırlıydı diye :)
Yani benim yüzümden küsmüş olmadık eşimin gözünde ben iyi oldum :)

Doğru söylüyosun ben kendimi soyutluyorm eşim de hep böyle söylüyor. Benin için sabret benim için gülümse benim için sohbet et diyor. Yapmaya çalışıyorum. Ama yapamıyorm. Böyle severek evlenmek bi şans aslnda ben bu şansı negatife çeviriyorm gözümn önündeki mutluluğu sabote ediyorm.
korumaz sadece idare et benim için ara benim için görüşüver der. İki tarafı da mutlu etmek için kırk takla atar. Bu yüzden üzülüyorm yani yıpranıyor adam arada.

Canım biraz lohusa sendromunun etkisiyle de olabilir bu yaşadıkların. Biraz daha sabretmeye çalış, eşinle aranızı da olumsuz etkileyebilir bu durum.

İpleri koparmanız kimsenin işine gelmez. Sonuçta bir çocuğun da var ve KV çocuğunun babannesi, görümcen de çocuğunun halası. Çocuğun için, eşinle huzurun için biraz sabretmen lazım bence canım.

Kesinlikle çok şanslısınız.Yani nasıl yapılabilir başka türlü bende bilemiyorum ama eşiniz de bi yerden sonra bu anlayışını yitirebilir size karşı.Sevmediğim insanlara iyi davranabiliyorum ben mesela mecbursam dışarıdan asla ayırt edilmez ama içten içe yapmacık geliyorum kendime kötü bi his evet ama idare edeceğiz mecburen.Ya ailesi iyi olsaydı eşinizi sevmeseydiniz düşüncesi bile kötü vallahi.

Aslında eşinizle aranızda büyük bir problem görmedim
Sen hormonal değişikliklerin yüzünden kafaya takmışsın ki çok normal insan Doğum yaptıktan sonra neleri takıyor kafaya..
Benim bebiş 7 aylık olucak Yeni yeni eski halime dönmeye başladım İnan:)
Ki doktor yardımı da alıyorum tedavi görüyorum..
bebeğin biraz büyüsün göreceksin hiç bir şeyi kafaya takmıyor olucaksın sabret:)
Ama eşinle konuşabilirsin açık açık.. ben Doğum yaptım sen ve ailen beni idare edin diye :)

nadiren sabırlı olabiliyorm ama kısa sürüyor. Abartıyorm sanırım di mi

Tam ne yaşadığınızi bilmiyorum ama bi kötülük görmeden sadece sinir bozucu olmaları inanin çekilir bir dert..
Ekstra iyi olmaya çalışmayın biraz soğuk biraz mesafeli ama duymayın çok..
Artık sadece kV değil babaanne de..
Eşiniz ve çocuğunuzla mutlu olun gerisi biraz sabır ve boşvermek..

kv oğlumun babannesi malesef. Görümce de halası zilyon kere malesef. Çocuğumu kucaklarına almaları bile irrite ediyor nası nefret ettiysem artk. Huzurum için ömür boyu biaraya geldiğimizde sabretmem lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…