- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.045
- 208
oturup kazık atsınlar diye dua etmem lazım sanırım :) bende de ara yoktur hemen nefret ederim kötü bi huy farkındayım ama değiştiremiyorm.Bu yüzüne gülüp annecim deyip alttan alttan laf sokmak nasıl oluyor ki acaba?
Herkes aynısını diyor.
Ben çok yapmacık olduğunu düşünerek hiç yapamıyorum.
Milllet gülerek laf sokmayı nasıl beceriyor.
Tecrübe istiyor sanırım :)
heramora
Lohusaliktan fazla batmaya başlamışlardır :)
Takmamaya bak.
Yani ben hic sevmiyorum, nefret ediyorum demem. Öyle duygular içinde olmadigim içindir belki de. Sen de deme.
Çünkü daha dayanılmaz olur.
Hem esin ile de aranız bozulur yani.
Her erkek ailesinden kazık yemedikce onlara mesafe koyamıyor.
şükrediyorm evet ikisini her gördüğümde. Mutluluk bu diyorum. Ama kv kp bilmem ne gelince değişiyorm. Psikolojik bi şey de yatıyor olabilir altında. Abarttığımı farkediyorm bazen gerçekten. Kendi kendimi dolduruyorm onun da farkındaym yerinde bi tespit olduKişilik yapinizla alakalı belki de, yanı onları sevmemenizde onları payi varsa , sizin de belki de yapı olarak tahammülsüz ve sabırsız olmanızın da etkisi olabilir
Ne yazık ki dort dortluk bi hayat yok elinizdekileri alın önünüze, bakın artılar neler , olumsuzlari gorup olumlularin kıymetini bilmeye çalışın ,
Esinize sadece bebeğiniz için katlanıyor olabilirdiniz , yada esinizle kucuk küçük ama bir çok problem olabilirdi vs vs olur yani insanalr neler yaşıyor
Sukredecek çok şey var hayatta , bazilarina asla katılmıyorum , keskin uçlar insana yakışmıyor gorusme arama olumune laf sok vs , bu ne ya?
Bir de şöyle bakın oğlunuz var, gelinini düşünmek için çok erken ama seninle çok farklı olabilir, kültürleriniz çok ayrı olabilir ne olacak?
Bu düşünce bence sizi torpuler.yakip.yikmak kolay .siz olumsuz yorumlara takılıp huzuru iyice bozmayin .
Tamamen rahatlık dunyada yok tam rahat olursun o halde sağlıkla alakalı problem olur tam rahatlık cennette .
Nefret ediyorum bayılıyorum acillik oluyorum gibi kelimeleri bir kenara bırakarak başlayın olumlama yapın ölüp bitmeyin evet ama kendi kendinizi ''doldurmayin''
Evladiniz ve eşiniz için '''''gercekten''''sukredin.
eşimin ailesinden nefret ediyorum. o görüşüyor, ben görüşmüyorum. özel günlerde senede 1-2 kez belki. o zamanlarda da soğuk ve resmi davranırım.Selam kızlar.
Eski konularımı bilen vardır. Eşimin ailesi ile pek anlaşamıyorum. Bu kez belli bir olay dökümü yok ama çok dertliyim. Genel olarak pes etme noktasına geldim sanırım. Bebeğimin uyumasını fırsat bilip ilk kez bilgisayarımı açtım. Uzun uzun dertleşmek için.
Eşimle 5 sene önce tanıştım 2 senedir evliyim. Eşim özel bir şirkette çalışıyor, ben öğretmenim. Onu tanıdığım ilk andan beri ona aşığım. Ne kadar benzemesek de aşk dedikleri böyle bi şeymiş. Filmlerde dizilerde gördüğüm o aşkların gerçek olabileceğine beni inandıran kişi eşim. Onunlayken dünyalar benim sanki. Bir de bebeğimiz var 15 günlük. Çekirdek aile olarak çok mutluyuz. Her gün şükrediyorum.
Amma ve lakin; eşimin ailesini bir türlü sevemedim. Eşimin ailesi, benim ailem, biz hepimiz aynı şehirde yaşıyoruz, evler de yakın. İlk yılımızda az biraz sabrederdim.Yeğenlerine hediyeler alırdım. Arada annesini arardım ederdim. Ama zaman geçtikçe kv nin gereksiz laf sokmaları, sızlanmaları, sürekli kendini anlatması, ses tonu bile beni boğmaya başladı. Eşimin abilerinin görgüsüzlüğü,patavatsızlıkları adeta midemi bulandırıyor. Görümcemin alınganlıkları, laf sokma çabaları bende bayılma hissi oluşturuyor. Hele yeğenlerinin aşırıya kaçan şımarık tavırları bir gün beni acillik yapacak.
Eşimin ailesi benim ailem arasında kültür farkı epey çok. Annemle kv tek kelime muhabbet edemezler o derece. Kv sürekli kendini anlatır, sürekli konuşur, sürekli karışmaya çalışır,sızlanır. Yaptıklarını ettiklerini ayrıntılı anlatmayacağım.Ama son zamanlarda bende ona laf sokmaya, söylenmeye başladım. Ne dese cevap veriyorum. İyi bi şey bile söylese surat asıyorum. Aynı şekilde görümcemle de öyleyim. En son kendisini evden kibarca kovdum, lohusalığı bahane ederek. Ki böyle şeyler hiç yapmazdım,eşim için sabrederdim. Ama artık dayanamıyorum resmen.
Eşimin ailesinden tek bir kişiyi bile görmek istemiyorum. Gördüğümde enerjim düşüyor, mutsuz oluyorum. Etrafımda istemiyorum. İnanın eşime böyle aşık olmasam çocuktan önce yolları ayırırdım sırf bu ailesi yüzünden.
Abartıyor muyum? Saçmalıyor muyum? Kendimi bi şey mi sanıyorum? Ne derseniz deyin. Size soruyorum; benim gibi eşine aşık olup da eşinin ailesinden nefret eden ama eşini de mutsuz etmeyen, dengeleri koruyabilen var mı aranızda? Nasıl yapıyorsunuz?
ovv bu yorum başucu yorumum olsun. Çok realist oldu bu şimdi gerçekten çoğu söylediğinde haklısın arkadaşım biraz sert söylemiş olsan da gerçi bende baya sert anlattm konudaeşinin ailesiyle anlaşmak zorunda değilsin. her ne kadar insanlar senin üzerine manevi baskı yapsada öyle bir mecburiyetin yok. evlerin yakın olması en naaaalet durumdur. kimse kimsenin özeline saygı duymaz. çatkapı gelmeye kalkar. devamlı bir laubalilik, muhattap olmak zorunda kalırsın. elinde imkanın varsa önce eşinin ailesinden uzağa taşın.
kaynanan boş boş konuşurken dinleme, sızlanınca he he de geç, o konuşurken başka şeylerle ilgilen telefonunla tv ile bilgisayarla, karışmaya çalışınca bura benim evim, o benim bileceğim iş de, benim evimin meselesine kimse karışmasın de. abileriyle muhattap olma, eve misafirliğe davet etme, ettiklerinde gitme, görümcenle gerekmedikçe muhattap olma, laf soktukça sen daha beterini sok.
abartmıyorsun, saçmalamıyorsun, kendini birşey sanmıyorsun.
sadece hakkını arıyorsun,
kendine yapılan manevi eziyete karşı duruyorsun.
sen ne kadar uysal olursan, ses çıkarmazsan o kadar eziyet ediyorlar, o kadar kuduruyorlar.
herkes haddini bilecek kardeşim.
araya mesafe koyacaksın, araya duvar koyacaksın, soğuk yapacaksın.
zamanla herşey oturuyor, ve birgün bir bakmışsın hiçbirinin ne yüzünü ne sesini duyuyorsun.
ooohhh huzurrrrr.....
görümceyi kibarca kovdum dediğimde şu; bugün yalnız olmak istiyorm çok bunaldım. Bu yani. Buna alındı küstü falan hiç takmadım.Ben bu konuda farklı düşünüyorum sanırım. Lohusa olan sensin. Bence onlar seni alttan almalı ve sana katlanmalılar.Ayrıca da sevmek zorunda değilsin saygısızlık yapmadığın sürece hakkını savunup araya mesafe koyabilirsin mutsuzsan. Kimsenin nazını kaprisini de çekmek zorunda değilsin.
oğlumdan önce bu kdr sık gelmezlerdi eşim çağırmasına rağmen. Çünkü ben biraz belli ediyorm hoşlanmadığımı. Şimdi bi torun sevgisi kabardı bunlarda geliyorlar sürekli :) aynı şehir zormuş evet. Ama eşimin şirketi de burdan başka şehirde yok mecbur duruyoruz ben gitmeyi isterdim.Aynı şehirde zor oluyor bence de, ben iki aileden de uzaktayım, özleyip görüşünce ufak tefek şeyler büyümüyor, ama sürekli dip dibe olunca her şey gözünde büyür insanın.
Ama şunu düşünmen lazım, eşinin ailesi nasıl sana farklı geliyorsa senin ailrn de eşine farklı geliyordur. Kendi ailene yapılmasını istemediğin hareketi eşinin ailesine de yapmamalısın, ne yaşanırsa yaşansın. Elbette sürekli dip dibe olmamak için biraz mesafe koymak gerekir, yeni torun geldi, biraz heveslerini alınca bu kadar sık görüşmezsiniz diye tahmin ediyorum.
bende bazen böyle diyorum. Sevmiyosn heramora tamam ama bu kdr da kötü olamazlar diyorm. Vicdan yapıyorm. Tabi sorunlar oldu laflar söylendi zamanında ama hakaret vs değil. Ben o kültür farkını açtıkça açtım sanırım daha da açmaya devam ediyorm elimde olmadanBir dönem aynı şeyleri hissediyordum ama çok şükür ki geçti gitti,çok şükür diyorum çünkü kendime yakistiramadigim hisler ve davranislardi,sevmeyebilirdim ama bu kadarını da hak etmedikleri kanısına vardim.Mukemmel insan yok kim olursa olsun ve kv de sevdiğiniz insanın varoluş nedeni,güzel bakalım güzel olsun.Ayrica bu onlarla içki disli olmayı gerektirmiyor da kısacası dengeledim .
Anliyorum benimde tipki dediginiz gibi eskide kaldi, cok sukur yuzgoz olunmadi ama iste zamanla ,bebise de yogunlastim,esimi de arada birakmak istemedigim ve uzdugumun farkina varinca fŕnledim.bende bazen böyle diyorum. Sevmiyosn heramora tamam ama bu kdr da kötü olamazlar diyorm. Vicdan yapıyorm. Tabi sorunlar oldu laflar söylendi zamanında ama hakaret vs değil. Ben o kültür farkını açtıkça açtım sanırım daha da açmaya devam ediyorm elimde olmadan
oturup kazık atsınlar diye dua etmem lazım sanırım :) bende de ara yoktur hemen nefret ederim kötü bi huy farkındayım ama değiştiremiyorm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?