- Konu Sahibi hayatcokgarip
-
Ne güzel, benim annem sırf bundan dolayı istemiyor nişanlımı. Acaba annem haklımı annenizin sevmediği insanlarda mutlaka bişey çıkıyor falan diye defalarca duydum anneme defalarca sebebini sordum, dönüp dolaşıp konu mesafeye geliyordu. En son Eger bizim orda yasarsanız kabul ederim deyince nişanlımjn şahsıyla ilgili bi sorunu olmadığını anladım.Bence saçma bir düşünce .
Nişanlınız bunu kabul etmek zorunda değil .
Adamın işi gücü ordaysa niye gelsin ki?
Anneniz bu düşünceden vazgeçsin.
Benim annemin hiç canı yok demek ki, evlenince Türkiye'de yaşayacağım sevgilim yurtdışında yaşamayı kabul etmez.
Annemle ayrı ülkelerde olacağız , asla böyle bir düşünce içine girdiğini görmedim.
Siz nerde mutlu olacaksanız orda kalın gerisi önemli değil der hep.
Evet ayrılık zor ama siz kendi yuvanızı kuracaksınız artık.
Her gününüzü anne baba evinde geçirecek haliniz yok.
Anneniz kabullenmeli bu durumu.
Evet aşırı aşırı duygusal. Hasta oluyor bu yüzden ki zaten hasta, bende suçluluk duygusu oluştu. Sırf bu yüzden nişanı bile atayım dedim bu seferde benim yüzümden atıp sonra beni suçlama ileride dedi, ne yapacağımı şaşırdımNe alakası var ama.
Evlilik anne babayı bırakmak mıdır?
Nasip bu işler, herkes evlenir evinden gider.
Kimi uzağa kimi yakına.ama gider yani.
Kanun bu.
Anneniz duygusallaşmış epey.
Haklı o da ama tavrı yanlış.
O kendi hayatini yasamis, kendi istedigi evliligi yapmis. Sizin uzerinizden yeniden bunlari yasama derdinde sanki. Bu kadar manipulatif olmanin baska nedeni olamaz bence.Haklısınız, ben etkileniyorum sanırım bugüne kadar annemin her dediğini yaptım her sözüne değer verdim görüşme dedikleriyle görüşmedim, ilk kez siz sevmesenizde ben seviyorum dediğim icin kabullenemiyor
Nişanlımda ailemi öyle seviyor ki, bazen acıyorumRest ne ya, damadını kendi evladı gibi görmesi lazım, bu tavırlar fazla sert
Zaten annemin oturduğu yerde komple sülalemiz oturuyor ve hepsi çok müdahaleci. Bende orda yaşamak istemiyorum açıkçası anneme bunu söyleyince sen herseyini kabul etmişsin tamam git evlen bende hiç bişeyine karışmam hatta düğününe gelmem istersen deyip vicdan yapıyor, böyle deyince ben ailemi silmiş gibi olmak istemiyorumO kendi hayatini yasamis, kendi istedigi evliligi yapmis. Sizin uzerinizden yeniden bunlari yasama derdinde sanki. Bu kadar manipulatif olmanin baska nedeni olamaz bence.
Dibinde oturursaniz evliliginizde bir cok seye mudahele edecektir. Uzakta olmak da hayr var diyorum.
Ne güzel, benim annem sırf bundan dolayı istemiyor nişanlımı. Acaba annem haklımı annenizin sevmediği insanlarda mutlaka bişey çıkıyor falan diye defalarca duydum anneme defalarca sebebini sordum, dönüp dolaşıp konu mesafeye geliyordu. En son Eger bizim orda yasarsanız kabul ederim deyince nişanlımjn şahsıyla ilgili bi sorunu olmadığını anladım.
Off bu ne ya? Bir bireysiniz siz, o yone bu yone cekebilecegi ona ait bir mal degil. Bu kadar duygu somurusu yapmaya hic hakki yok.Zaten annemin oturduğu yerde komple sülalemiz oturuyor ve hepsi çok müdahaleci. Bende orda yaşamak istemiyorum açıkçası anneme bunu söyleyince sen herseyini kabul etmişsin tamam git evlen bende hiç bişeyine karışmam hatta düğününe gelmem istersen deyip vicdan yapıyor, böyle deyince ben ailemi silmiş gibi olmak istemiyorum
Aynen öyle. Elbette kimse dört dörtlük değil, belkide mutlu olamayacağım bunu kimse bilemez ama bizim aramızda hiçbir sorun yokken sırf bu sebepten ayrılmayı göze alamıyorumMantıklı bir sebep sunsa tamam diyeceğim ama annenizin amacı işi yokuşa sürmek gibi görünüyor.
Tamam her anne evladı gözünün önünde olsun ister ama varsa bir endişesi mantıklı bir sebep söyler .
Nişanlınızın kişiliğiyle, karakteriyle ilgili bir sorunu varsa okey bu tartışılır ama mesafeyi bahane etmesi dediğim gibi saçma.
Öylemi dersiniz? O zaman ben kesin kararlı durayım, yaptığının mantıksız olduğunun ben farkındayım ama kendi farkına varana kadar kararlı durayım. Ben fazla merhametliyim konu özellikle annem olunca kıyamıyorum. Bi başkası bişey deyince ona kıyamam, nişanlım bişey desin ona kıyamam, o yüzden dolduruşa çabuk geliyorum gibiOff bu ne ya? Bir bireysiniz siz, o yone bu yone cekebilecegi ona ait bir mal degil. Bu kadar duygu somurusu yapmaya hic hakki yok.
Lafdan anlamiyorsa hic konusup kendinizi germeyin derim. Gelecektir dugune.
Siz idare edin düğüne kadar.Evet aşırı aşırı duygusal. Hasta oluyor bu yüzden ki zaten hasta, bende suçluluk duygusu oluştu. Sırf bu yüzden nişanı bile atayım dedim bu seferde benim yüzümden atıp sonra beni suçlama ileride dedi, ne yapacağımı şaşırdım
Çok teşekkür ederim, inşallah öyle olurSiz idare edin düğüne kadar.
Anneniz sizin mutluluğunuzu gördükçe mutlu olacak,bu söylemlerine pişmanlık duyacaktır zaten.
İnşallah da çok mutlu olun
Soruldu mu bilmiyorum ama anneniz tek yaşıyor ve tek çocuğu siz misiniz? Eğer durum bu değilse annenizin bu isteği üzgünüm ama çok bencilce. Size ve ilişkinize saygı duymuyor.
Annem gerçekten çok zor bir insan, kolay kolay asla kimseyi beğenmez. Nişanlımın ailesininde kendisininde her ama abartısız her hareketini olumsuz algılıyor. Bana deseki kızım belki iyi bi insandır, ya da şu huyu iyi olabilir ama şu huyunu sevmedim. Mesela Annemi arıyor, neden az konuştu, aramıyor, neden aramadı. Arayıp uzun konuşuyor, neden şunları söyledi. Ben bana şunu aldı diyorum hiç güzel değil, şunu dedi diyorum seni kandırıyor....saysam cıldırırsınız. Ya bitane iyi huyu yokmu bunun. Ama benim bulunduğum şehire gelmeyi kabul ederse gözüme girer belki diyor. Yani sırf mesafeden dolayıAmaaannn bee :) ne tripli annen varmış :) yolla bir yere ,sen evlenene kadar tatil yapsın ,kafanı bulandirmasin .nişanlınin yerinde olsam senin hiçbir isteğini kabul etmezdim .çünkü sen istemiyorsun ,annen istiyor .anneni iliskinize dahil etmekten vazgeç ,sonu ayrılık olacak bu işin ..hem yazık adama be ,kuklaya çevirdiniz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?