- 3 Şubat 2018
- 25.779
- 110.915
- 598
- Konu Sahibi hayatcokgarip
-
Tek annem olsa neyse, komple sülalesiyle birlikte müdahale ediyorlar. Pişman olacaksın, mutsuz olacaksın, şöyle olacaksın böyle olacaksın... hayır hepsi de mutsuz evlilik yapmış ailede, madem öyle müneccimdiniz iyi birileriyle neden evlenmediniz?
Bende ondan korkuyorum. Çünkü onlara göre hiçbir huyu iyi değil, komple kötü biri, kötü bir aile. Öyle de olabilir ama hiç bişeyin garantisi yok dediğiniz gibi. Ama sağlıklı düşünmemi engelliyorlarBende onu anlamiyorum. Yani hepimizin herhangi bir garantimiz yok ki. Ama bastan nasil baslarsa öyle gider isler. Ben buna cok inanirim. Bunlar el birligi ile huzusuzluk cikartacaklar yok yerden
Bende ondan korkuyorum. Çünkü onlara göre hiçbir huyu iyi değil, komple kötü biri, kötü bir aile. Öyle de olabilir ama hiç bişeyin garantisi yok dediğiniz gibi. Ama sağlıklı düşünmemi engelliyorlar
Size bişey söyleyeyim mi bı üye daha yazmıştı bunu sizde böyle bir anne varken zaten evlenince de mutlu olamazsınız çünkü erkekler öyle sıkıya gelmez en sabırlı si bile bı yere kadar tmm der gercekten seviyorsanız annenizi uzak tutun bu evlilikten.Bende en sonunda öyle dedim. Anne ben en iyisi evlenmeyeyim gidip başka şehire yerleşeceğim senin sülalenide görmek istemiyorum, istediğin gibi olsun evlenmiyorum ama yanındada durmam diyorum ben ne anladım bu işten diyor. Yani tek sıkıntısı uzaklık. Baştan nişanlıma böyle bi şart koysalardı o kabul ederdi benim memleketimde yaşamayı. Ama yıldırmak icin öyle seyler yaptılar ki oda vazgeçmedi bende vazgeçmedim, sonunda ikna oldular şimdide çok uzak diyorlar. Bunu baştan söylemek gerekirdi diyorum, işi gücü orda diyorum, buluruz bizim memleketten bi iş, orasını merak etme diyor.
Annemin ailesine ters bakmış, konuşmamış onlarla, bana yalakalık olsun diye gülmüş. Yok görümce adayım o gün herkesle konuşmuş ama gittikten sonra bidaha iletişime geçmemiş kimseyle. Aile sogukmuş, sadece benimle ilgililermiş, benide sevdiklerinden değilde sadece beğeniyorlarmış yoksa benide sevmiyorlarmış. Ailemle görüştürmeyeceklermiş....kısacası hep varsayımlarYani nisanlinizi en iyi siz taniyorsunuz. Neden bukadar karsi cikiyorlar? Yani nisanlinizin herhangi bir ters hareketine mi sahit oldular yoksa kötü aliskanliklari mi var?
Açıkcası bu bana yapılsa bende sabretmem annesiyle mutluluklar diler bırakırım onuSize bişey söyleyeyim mi bı üye daha yazmıştı bunu sizde böyle bir anne varken zaten evlenince de mutlu olamazsınız çünkü erkekler öyle sıkıya gelmez en sabırlı si bile bı yere kadar tmm der gercekten seviyorsanız annenizi uzak tutun bu evlilikten.
Annemin ailesine ters bakmış, konuşmamış onlarla, bana yalakalık olsun diye gülmüş. Yok görümce adayım o gün herkesle konuşmuş ama gittikten sonra bidaha iletişime geçmemiş kimseyle. Aile sogukmuş, sadece benimle ilgililermiş, benide sevdiklerinden değilde sadece beğeniyorlarmış yoksa benide sevmiyorlarmış. Ailemle görüştürmeyeceklermiş....kısacası hep varsayımlar
Ben onlarla iletişim halindeyim. Beni arar sorarlar, sevdiklerini hissediyorum. Ailemide arıyorlar ama arasalar yapmacık, aramasalar neden aramıyorlar diyorlar... nişanlandıgımdan beri bir kere güzel bişey duymadım. İşim dualara kaldı sanırımOfff ya. Size bu süreci niye bu kadar zehir ediyorlar ki. Bende nisanlilik zamanimda hic esimin ailesi ile devamli konusmazdim veya böyle devamli iletisim halinde degildik. Ailemde öyle. Bilemedim. Bana isiniz zor gibi geldi
Allah aşkına anneni dinleme artık. Seninle konuşmuştuk hatırlıyorsan. Annen benim annemi de geçmiş canım. Ayak yapıyor resmen sırf başka şehre gitmeni istemediği için. Nişanlının seni sevdiğine inanmadığından değil yani. Sırf başka şehre gitme diye seni kafalamaya çalışıyor annen.İyi akşamlar hanımlar,
yine ben ve yine annemle karşınızdayım. Daha önce de birkaç konu açmıştım annemin nişanlımı mesafeden dolayı istememesiyle ilgili. Bu haftasonu nişanlımla buluşacağız haftalar sonra. Ailelerde biraraya gelecekler. Sorunum yine annem. Bu kezde tutturdu, ben orda yaşamam, beni seviyorsan benim bulunduğum yerde iş bulur orda yaşarız, ya da sen bilirsin diyecekmişim. Zaten seviyorsa vazgeçmez, eger bu teklifini kabul ederse de gözüme girer falan dedi. Sorun şu ki, daha önce biz bambaşka biyerde yaşayacaktık onun orda işi hazır sayılırdı ama ben orada yaşamayı kabul etmediğim icin memleketine döndü. Nişanlanmadan önceden beri belli bizim orda yaşayacağımız. Annem şimdi resti çek, severse zaten kabul eder diyor. Ben kabul etmeyeceğini biliyorum nişanlımın, çünkü ben istemiyorum diye diğer şehri bıraktı, şimdi düğüne yakın böyle bişey dersem kabul etmez. Ama kabul etmezse de annem beni gerçekten sevmediğini düşünecek, oysa benim öyle bi şüphem yok. Ne yapacağım Kızlar akıl verin, annemi dinleyip restmi çekeyim?
Hatırlıyorum canım seni. Bende çok duydum annesi babası istemeyen ikna etmek icin uğraşan ama bizimkiler kadar yapanı duymadım açıkcası. Kimseyi kırabilen bi insan değilim, öyle rest çekemeyecegimi bildiği icin bu kadar üzerime geliyorlar. Birini kırdığım zaman günlerce uyuyamam o yüzden hep susuyorum. Susunca da kızıyorlar gerçi. Sanırım aklımı bulandırıyorlar ben sevgisinden emin olsamda rest çekemiyorumAllah aşkına anneni dinleme artık. Seninle konuşmuştuk hatırlıyorsan. Annen benim annemi de geçmiş canım. Ayak yapıyor resmen sırf başka şehre gitmeni istemediği için. Nişanlının seni sevdiğine inanmadığından değil yani. Sırf başka şehre gitme diye seni kafalamaya çalışıyor annen.
Nişanlın bu sefer %95 kabul etmez ve ben olsam ben de kabul etmem yani. Çünkü bir sefer zaten plan bozmuşsun adam diyecek ki ben bu kızla nasıl bir hayat kuracağım her planı bozuyor hep bir bilinmezlik diyecek.
Annen nişanlının kabul etmeyeceğini de biliyordur. Zaten siz ayrılın diye yapıyordur.
Bu ne ya aklı başında kos koca bir bayansın sen. Nedir bu yani devamlı seni yönetmeye çalışıyor. Ailenle aynı şehirde yaşamak zorunda değilsin ki hem. Hep ailene bağımlı mı yaşayacaksın?
Ben olsam derim ki anne çatlasan da patlasan da ben bu adamla evlenecem ve başka şehre taşınıcam.
Ve derim ki ben inanıyorum sevgisine senin ne düşündüğün önem arz etmiyor. Sırf ayrılmamı istediğin için böyle yapıyorsun derim.
Bence annene tepkini ağırlığını koyma zamanın gelmiş canım.
İyi akşamlar hanımlar,
yine ben ve yine annemle karşınızdayım. Daha önce de birkaç konu açmıştım annemin nişanlımı mesafeden dolayı istememesiyle ilgili. Bu haftasonu nişanlımla buluşacağız haftalar sonra. Ailelerde biraraya gelecekler. Sorunum yine annem. Bu kezde tutturdu, ben orda yaşamam, beni seviyorsan benim bulunduğum yerde iş bulur orda yaşarız, ya da sen bilirsin diyecekmişim. Zaten seviyorsa vazgeçmez, eger bu teklifini kabul ederse de gözüme girer falan dedi. Sorun şu ki, daha önce biz bambaşka biyerde yaşayacaktık onun orda işi hazır sayılırdı ama ben orada yaşamayı kabul etmediğim icin memleketine döndü. Nişanlanmadan önceden beri belli bizim orda yaşayacağımız. Annem şimdi resti çek, severse zaten kabul eder diyor. Ben kabul etmeyeceğini biliyorum nişanlımın, çünkü ben istemiyorum diye diğer şehri bıraktı, şimdi düğüne yakın böyle bişey dersem kabul etmez. Ama kabul etmezse de annem beni gerçekten sevmediğini düşünecek, oysa benim öyle bi şüphem yok. Ne yapacağım Kızlar akıl verin, annemi dinleyip restmi çekeyim?
Bende ikisine de aynı mesafede olmak istiyorum açıkcası. İki tarafta misafir olarak gelsin ama evime karışmasın. Kv çözemedim, şimdilik hiç bişeye karışmadı ama kime müsamaha gösterirsen karışmaya başlar, o yüzdem mesafeyi korumak istiyorum ama aynı mesafeyi anneme koyamıyorum buda adaletsizlik gibi geliyor bana bundan çok rahatsızımNe anneye yakin olunur ne kvye mesafe iyidir candir.. onemli olan sizin ve esinizin ne istedigidir. Sizin istekleriniz nasl onemliyse esinizin istekleri ve mutluguda onemli.
Ben zaten hayatımın her alanında her kararı anneme göre aldım, o bana ben ona çok fedakarlık yaptım, pişmanmıyım asla değilim. Beni annem kadar çok düşünen biri daha olamaz bu hayatta ama koruma içgüdüsüyle çok aşırı ve uçlarda yaşıyor ve değerlendirirken öyle değerlendiriyor. Nişanlanmadan önce çok efendi terbiyeli seviyeli konuşkandı aynı kişi yüzük takıldıktan sonra soguk asabi sevgisiz Hatta psikopat oldu. Psikopatlığınıda bi kere kötü bakmış ordan anlamışAman eşim kırılmasın, aman annem yanlış anlamasından önce, bence öncelik siz nerede yaşamak istiyorsunuz, sizin isteğiniz önemli. Siz öncelikle kendi kariyer planınızı yapın. Kendiniz nerede çalışacaksınız nerede iş imkanınız var, ona göre kararlar alın. Haa eş mi anne baba mı derseniz ben her zaman anne babanın fikirlerinden yanayım. Eş, sevgili kendi dünyasından, kendi işine göre bakarken, anne babanız her zaman sizin için en iyisini düşünen sizin kalp gözünüzün yanında mantıklı kararlar verebilen objektif yanınızdır. Anne baba candır. Sizi onlar kadar düşünen tek bir insan evladı bulamazsınız şu hayatta.
Annelik işte koruma iç güdüsüyle yaklaşır. Ben de ayrı şehirde okudum sonra burada evlenmek istedim, ilk duyduklarında şok olmuşlardı. Kendinizi onların yerine koyun, el bebek gül bebek büyüttüğünüz canınızın parçası hiç tanımadığınız bir adamla farklı şehirde sizden uzakta. Akıllarına bin tane soru yüz binlerce senaryo. Evet psikopatlık derecesinde ama anne bu. Kızının kötülüğünü istemez. Bir yerde duymuştum, telefonla aradığında cevap vermemişse çocuğunun üzerine göktaşı düştüğünü düşünüp panik olan kişiye anne denir. Ben evleneli kaç yıl oldu hala tedirginler hiç bitmez. Hala her gün araşır birbirimize anlatırız neler yaptın sorarız. Benim sesimi duymadan uyuyamazlar bilirim. Ben de uyuyamam. İnanın anne babayı üzmek, onları tedirgin etmek, hiç gerek yok bunlara. Ama işte kader diyorum. Başka şehri kazanıp gitmeseydim ailemden uzakta yaşamak zorunda kalmazdım.Ben zaten hayatımın her alanında her kararı anneme göre aldım, o bana ben ona çok fedakarlık yaptım, pişmanmıyım asla değilim. Beni annem kadar çok düşünen biri daha olamaz bu hayatta ama koruma içgüdüsüyle çok aşırı ve uçlarda yaşıyor ve değerlendirirken öyle değerlendiriyor. Nişanlanmadan önce çok efendi terbiyeli seviyeli konuşkandı aynı kişi yüzük takıldıktan sonra soguk asabi sevgisiz Hatta psikopat oldu. Psikopatlığınıda bi kere kötü bakmış ordan anlamışfreud bile bu kadar hızlı teşhis koyamıyor. Adama seri katil muamelesi yapıyorlar, birkez olsun sesini yükseltmemişken üslubunu bozmamışken. O seni döver diyorlardı şimdi o seni kesin öldürür diyorlar
Annelik işte koruma iç güdüsüyle yaklaşır. Ben de ayrı şehirde okudum sonra burada evlenmek istedim, ilk duyduklarında şok olmuşlardı. Kendinizi onların yerine koyun, el bebek gül bebek büyüttüğünüz canınızın parçası hiç tanımadığınız bir adamla farklı şehirde sizden uzakta. Akıllarına bin tane soru yüz binlerce senaryo. Evet psikopatlık derecesinde ama anne bu. Kızının kötülüğünü istemez. Bir yerde duymuştum, telefonla aradığında cevap vermemişse çocuğunun üzerine göktaşı düştüğünü düşünüp panik olan kişiye anne denir. Ben evleneli kaç yıl oldu hala tedirginler hiç bitmez. Hala her gün araşır birbirimize anlatırız neler yaptın sorarız. Benim sesimi duymadan uyuyamazlar bilirim. Ben de uyuyamam. İnanın anne babayı üzmek, onları tedirgin etmek, hiç gerek yok bunlara. Ama işte kader diyorum. Başka şehri kazanıp gitmeseydim ailemden uzakta yaşamak zorunda kalmazdım.
Umarım anneniz yanılıyordur. Hakkınızda sizin için en hayırlısı olsun.Zaten öyle olduğu icin rest çekip size ne ben evleneceğim diyemiyorum. Onlar benim mutluluğumu istiyorlar eminim, belkide gerçekten gördükleri bişey vardır benim göremediğim, onada peki. Ama 7/24 konu bu, annemde olsa canım ciğerimde olsa biyerde nokta koymalı. Bana hayırsız evlat muamelesi yapıyorlar üstelik ben istediğim bölümde sırf annemden uzak kalmamak icin okumaktan vazgeçmiş ve birçok fedakarlık yapmışken. Ben nişanlımla tanışmak icin bile anneme danışıp önce annemi tanıstırıp onayını aldıktan sonra onunla görüşmeye başladım. İlişki içindeyken bile anne icine sinmiyorsa ayrılırım dedim defalarca. Benim bitane annem var eş bulurum ama anne bulamam düşüncesiyle hareket ettim hep. Ama görüyorum ki bu artık aşırıya gitmeye başladı, annemdir bana karışmaya elbette hakkı var ama bazen biraz bencil davrandığını düşünmeden edemiyorum
Teşekkür ederim, aminnn. Sizde çok mutlu olun sağlıkla kucağınıza alın bebeğiniziUmarım anneniz yanılıyordur. Hakkınızda sizin için en hayırlısı olsun.
Onların fikirleri de hep aklınızda olsun. Hep danışmaya fikirlerini almaya devam edin.
Mutluluklar diliyorum
Arayı bir şekilde bulman, aileni ikna etmen gerek. Kırmadan kararlı olduğunu, fikrini kimsenin hiçbir şeyin değiştiremeyeceğini söylemen gerek bir şekilde.Hatırlıyorum canım seni. Bende çok duydum annesi babası istemeyen ikna etmek icin uğraşan ama bizimkiler kadar yapanı duymadım açıkcası. Kimseyi kırabilen bi insan değilim, öyle rest çekemeyecegimi bildiği icin bu kadar üzerime geliyorlar. Birini kırdığım zaman günlerce uyuyamam o yüzden hep susuyorum. Susunca da kızıyorlar gerçi. Sanırım aklımı bulandırıyorlar ben sevgisinden emin olsamda rest çekemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?