sevenin ahı tutar mı gerçekten...

Ah elbette kalmaz hem de sadece öbür dünyada değil bizzat bu dünyada tutar. Benim teyzemin üniversitedeyken uzunca yıllar süren bir ilişkisi varmış tee bundan 30 sene filan önce teyzem hemşire olduğu için hem çalışıp hem okuyormuş sevgilisine maddi manevi anlamda yardım da ediyormuş her daim yanındaymış birlikte evlenme hayalleri filan kuruyorlar hatta teyzem annemleri filan erkek arkadaşıyla tanıştırmış bile. Ama bu çocuğunaile çok cahilmiş o zamanlar biz çalışan gelin istemeyiz diye teyzemi istememişler ve o adam da teyzemi terk etmiş. teyzem ondan sonra bir daha kimseyi sevemedi evlenmedi de. Hayatı boyunca psikiyatri ilaçları kullanıyor ve kullanacak ama sonra noldu biliyo musun. benim bir başka teyzem Diyarbakır dvlet hastanesinde hemşire bu olaylar yaşandıktan 4-5 sene sonra oraya gece acile bir çocuk hasta gelmiş ve babası diğer teyzemin eski erkek arkadaşıymış tabi teyzem hemen tanımış adamı adam geri geri park ederken kendi 5 yaşındaki kızını ezmiş ve kız o gece vefat etmiş. Ahh işte nerden çıkcağı hiç belli olmuyor Allah kimseyi bu durumlara düşürtmesin tabi.

Ah elbette kalmaz hem de sadece öbür dünyada değil bizzat bu dünyada tutar. Benim teyzemin üniversitedeyken uzunca yıllar süren bir ilişkisi varmış tee bundan 30 sene filan önce teyzem hemşire olduğu için hem çalışıp hem okuyormuş sevgilisine maddi manevi anlamda yardım da ediyormuş her daim yanındaymış birlikte evlenme hayalleri filan kuruyorlar hatta teyzem annemleri filan erkek arkadaşıyla tanıştırmış bile. Ama bu çocuğunaile çok cahilmiş o zamanlar biz çalışan gelin istemeyiz diye teyzemi istememişler ve o adam da teyzemi terk etmiş. teyzem ondan sonra bir daha kimseyi sevemedi evlenmedi de. Hayatı boyunca psikiyatri ilaçları kullanıyor ve kullanacak ama sonra noldu biliyo musun. benim bir başka teyzem Diyarbakır dvlet hastanesinde hemşire bu olaylar yaşandıktan 4-5 sene sonra oraya gece acile bir çocuk hasta gelmiş ve babası diğer teyzemin eski erkek arkadaşıymış tabi teyzem hemen tanımış adamı adam geri geri park ederken kendi 5 yaşındaki kızını ezmiş ve kız o gece vefat etmiş. Ahh işte nerden çıkcağı hiç belli olmuyor Allah kimseyi bu durumlara düşürtmesin tabi.

offf bu çok kötü yaa, Allah onun da içine ömür boyu unutamayacağı bir acı bırakmış desene...benimkinin bedeli böyle olmasın ya Allah bilir ne yapacağını ama bizzat kendisi yaşasın bana yaptıklarını...

adamdan çıksa tamam ahı tutarda

o kızın suçu ne ona isabet etmesi kötü olmuş

hiçbir insan evlat acısı yaşamayı haketmez

Elbette kötü bir durum ama bu ah illa o kişiden çıkcak diye bir kural yok ki sevdiklerinden çıkması sonuçta o kişiye daha çok acı verir. Genelde de çocuğundan çıkıyor çoğu insanın benim çevremde gördüklerim öyle hem ah olarak hem de ne biliyim böyle çalarak çırparak haram para kazanan insanların kendinden çok sevdiklerinden çıktığına şahit oldum ben.

Elbette kötü bir durum ama bu ah illa o kişiden çıkcak diye bir kural yok ki sevdiklerinden çıkması sonuçta o kişiye daha çok acı verir. Genelde de çocuğundan çıkıyor çoğu insanın benim çevremde gördüklerim öyle hem ah olarak hem de ne biliyim böyle çalarak çırparak haram para kazanan insanların kendinden çok sevdiklerinden çıktığına şahit oldum ben.

şu yazdıkların resmen saçmalık 5 yaşında küçücük bir çocuğun ölümüyle teyzenin ahlarını bağdaştırman nasıl bir vicdana mantığa sığar anlamak mümkün değil

demek babasının yaptıkları yüzünden 5 yaşında masum bir çocuğun ezilerek ölmeyi hak ediyor

ben kaç tane kendi arabasıyla geri gelirken çocuğunu ezen kişilerin haberlerini okudum onların üzerinde de mi ah vardı

bu ülkede her yıl onbinlerce insan trafik kazaların da ölüyor veya sakat kalıyor bu insanların başına ahlar yüzünden mi geliyor bunlar

bu tarz kötü olayla karşılaşanların hepsi geçmişte kötü davranışlar sergileyip ah alan insanlar mı

ayrıca bu ülkeyi soyup soğana çeviren insanlar ve aileleri refah içinde yurtdışında yaşamaktalar

bankaları hortumlayanlar binlerce insanın iflas etmesine aç kalmasına evinden arabasından hayatından olmasına neden olan insanlar günlerine gün ediyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
şu yazdıkların resmen saçmalık 5 yaşında küçücük bir çocuğun ölümüyle teyzenin ahlarını bağdaştırman nasıl bir vicdana mantığa sığar anlamak mümkün değil

demek babasının yaptıkları yüzünden 5 yaşında masum bir çocuğun ezilerek ölmeyi hak ediyor

ben kaç tane kendi arabasıyla geri gelirken çocuğunu ezen kişilerin haberlerini okudum onların üzerinde de mi ah vardı

bu ülkede her yıl onbinlerce insan trafik kazaların da ölüyor veya sakat kalıyor bu insanların başına ahlar yüzünden mi geliyor bunlar

bu tarz kötü olayla karşılaşanların hepsi geçmişte kötü davranışlar sergileyip ah alan insanlar mı

ayrıca bu ülkeyi soyup soğana çeviren insanlar ve aileleri refah içinde yurtdışında yaşamaktalar

bankaları hortumlayanlar binlerce insanın iflas etmesine aç kalmasına evinden arabasından hayatından olmasına neden olan insanlar günlerine gün ediyorlar.

Ya elbette teyzem öyle bir ah etmemiştir ama sonuçta bu ahın tutacağıı ya da o insanın nasıl acı çekeceğine kaderine biz mi karar veriyor Allah da ona öyle bir acı göstermiş . Onun yüzünde benim teyzemin hayatı kaydı ayrıca şu an 55 yaşında ve yalnız ha herkes elbette böyle olmamalı hayatına bakabilirdi ama çok hassas ve duygusal bir insan. İlla bundan dolayı da olmuştur demyorum ama çok acı bir olay başoına gelmiş olması da tesadüf olmasa gerek. Bir insanın bütün hayatını zehir etti kendisi de. Ona göre ah ederken iyi düşünün sonunda ah etmek ne demek o insanın da acı çekmesi başına kötü şeyler gelmesini istemek değil midir ah ederek iyiliğini mi istiyoruz sanki Allah'a havale edin sadece. Ayrıca olay burda trafik kazası ya da küçük bir kızın ölümü deği ki. Elbette her an biz de trafik kazası geçirebilriz başımzıa bir şey gelebir acı olan bunu bir de o insanın kendisini yapması.

Son düzenleme:
Bir cocugun vefaat etmis olmasi, o cocuga kotuluk olmus diye dusunmekte sacma.
Kimin ne zaman olecegini Allah bilir, ve bellidirde, hic birsey degistirmez bunu.
Ayrica ölüm kötü bisey degildir. Sadece kötü olanlar icin kotudur, sonucta ebediyette herkes yasarken yerini belirler.
Bence o adamin o kazayi diyer teyzenin yaninda yapmasi, cok buyuk bir tevafuk olmus.
Adamin basina omur boyu vicdan azabi cekecegi olaya teyzenin sahit olmasi gercekten cok acaip olmus.

Imtihan dunyasi..
Insan sevdikleriyle imtihan edilir..

canım benim ALLAH sevdiği kullarına ağır sınavlar verirmiş evet sınavımız çok ağır geçiyor ama sonunda kazanan biz olacağız biraz daha sabır canım

Bence de yaa asla istemem çocuktan çıkmasını, bana kim ne ettiyse kendisi ödesin bedelini...kolay değil teyzenin de en güzel yılları katledilmiş,yazık olmuş keske mutlu olmaya baksaydı diyecem ama diyene bak diyeceksiniz...:(((((

Bence de yaa asla istemem çocuktan çıkmasını, bana kim ne ettiyse kendisi ödesin bedelini...kolay değil teyzenin de en güzel yılları katledilmiş,yazık olmuş keske mutlu olmaya baksaydı diyecem ama diyene bak diyeceksiniz...:(((((

Canım öncelikle yaşadıklarına çok üzüldüm.Allah yardımcı olsun diyorum.Senin dertlerine bakınca benimkiler hiç birşeymiş bunu anladım. Etme bulma dünyası bu tarafta olmasa bile o tarafta ödeyecekler. Hiç sıkma canını sen öyle yada böyle yaptıklarının bedelini er yada geç ödeyecekler . Öyle şeyler yaşayacaklar ki kapına gelcekler emin olabilirsin. Belkide o kız onların burnundan getiricek kim bilir..

Canım öncelikle yaşadıklarına çok üzüldüm.Allah yardımcı olsun diyorum.Senin dertlerine bakınca benimkiler hiç birşeymiş bunu anladım. Etme bulma dünyası bu tarafta olmasa bile o tarafta ödeyecekler. Hiç sıkma canını sen öyle yada böyle yaptıklarının bedelini er yada geç ödeyecekler . Öyle şeyler yaşayacaklar ki kapına gelcekler emin olabilirsin. Belkide o kız onların burnundan getiricek kim bilir..

jackanapes, ağzına sağlık canım, valla kötü bir insan değilim ama o kız burunlarından getirsin istiyorum, ben çok zor günler geçirdim, bak hala tam anlamıyla toparlanmış değilim, benim suçum neydi...Allah herşeyin iyisini bilir ama o kız mahvetsin onları onların beni ettiği gibi...ilk zamanlar çok beddua ediyodum onlara hep diyodum öyle şeyler yaşayın ki kapıma getirsin Allah sizi diye, çok aşağıladırla, çok hakaret ettiler, yaptığım iyiliklere verdiğim emeklere tşk etmek yerine fatura kes gönder ödeyelim dediler, oysaki tşk etmelerini bile beklemedim bir beklenti ile yapmadım hiçbirşeyi...karşılığında anama bacıma sövdüler, hakaret ettiler Allah bırakmasın ne diyim, o gelinleri hayatı zindan etsin onlara inşallah...

düzeltme yapabilirdin ama zaman geçtiği için herhalde artık düzeltme olmuyor..

şimdilik yapacak bişey yok..canın sağolsun.

atalarımız boşuna dememişler; dedenin çaldığı erik torununun ağzını ekşitir diye... aldığımız beddualar çocuklarımızdan sevdiklerimizden çıkar.. çünkü bir insanın canı en fazla sevdikleri acı çekince yanar.. adamın çocuğunun ölmesi bu ahın ıstırabın bedeli olma olasılığı yüksektir.. bazen ah alırız ve sonra mutlu olaylar yaşarız çocuklarımız oulr eşimiz olur ama aslında hepsi aldığımız ahın yerine gelmesi için oluşn olaylar zinciridir. yani doğan çocukların amacı bu İLAHİ ADALETİN YERİNE getirilmesi için bir araç olacak olmalarıdır.herkezin bir görevi vardır bu dünyada.. onun için ah alacak olaylardan mutlaka kaçınmamız gerekir... aldığımz ah sevdiklerimizde çıkar çünkü... yaptığımız kötülükler veya iyilikler olaylar zincirini hareket ettirir..
:25::5:

Back
X