Severek evlenip hayal krklna urayanlar :(

firildakmerdane

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008
151
6
643
İstanbul
selam kızlar..
böyle bir topik açtım çünkü....
eşimle çok severek evlendik...7 sene evlenmeyi bekledik..tüm zorluklarla mücadele ettik..hatta evlendiğimiz gün bile içimiz buruktu..
ama ne oldu sonuçta evlendik..yuvamızı kurduk..çocuğumuz oldu...
bana muhabbet esnasında söylediği söz'' bir daha dünyaya gelsem evlenmezdim..ama çocuğumun olmasını isterdim..belkide evlatlık alırdım..sakın bu sözleri şahsi algılama...!!!!''
bu nedemek şimdi..çok üzüldüm böyle düşünmesine..ama demekki 3 senede öyle bıkmışki benden bu kelimeleri söyleyebiliyor..belkide benimde hatalarım oldu...annesiyle ailesiyle pek anlaşamadım..hep sorun oldum..beni görünce şuan hissettiği şey belki SORUN olmamdır...ama bilmiyorum..sadece düşünüyorum..belkide fırsatım olsa..gidecek yerim olsa boşanmayı bile düşündüm dün...ama yok...:1no2:

Canım benim, bunca zorluktan sonra evlenip, yuva kurmak ve bu sözleri duymak seni tabii ki derinden yaralamıştır ama hemen olumsuz düşünme. Belki de bir bütün olarak yaşanan sorunlardan istinaden öyle söylemiştir.. Keşke sorsaydın, en azından içinde kalmazdı..
Ayrıca annesi ve/veya ailesiyle geçinememek tek taraflı değildir bence.. Bu sorunu yaşayan sadece sen değilsin. Tabii evliliğe olumsuz olarak yansıyabiliyor ama burada eşine de büyük bir rol düşüyor - dengeyi kurmak. Sen eşinin hatırı için ailesiyle bir araya geldiğinde alttan alacaksın, yeri geldiğinde de onlar da oğullarının hatırına..
Bu laf üzerine boşanmak olur mu hiç, 7 yıl türlü zorlukları aşmışsınız, yuvanızı kurup çocuk yapmışsınız; o kadar basit mi yani? Evlenmek, yuva kurmak çok kolay, önemli olan bunu sürdürebilmek.. Bu durumu boşanma nedeni olarak görmüyorum.
Eşinle güzel güzel konuş, üzüldüğünü, alındığını paylaş - onun böyle düşündüğünden haberi bile yoktur canım..

Allah huzurunuzu bozmasın..

hemen alınganlık yapma güzelim ya
önce bi güzelyuvasını yap hesap sor ne demek istedin diye
ki belki adam yıpranmıştır yaşadıklarında onları tekrar yaşamayı istemez o manada söylemiştir
cevabını veremezse o zaman ufa ufak canına okursun
hemende ayrılmak boşanmayı düşünmek ne oluyoki

Son düzenleme:
canım o kadar kafana takma belki aklında o an başka birşey vardır bende eşimi çok seviyorum 2.5 yıllık bir ilişkimiz vardı sonra nişanlandık ve 1.5 yıl nişanlı kaldık 1 sendedirde evliyiz 2 aylık bir bebeğimiz var.
bende bazen diyorum bişeye canım sıkıldığında yada eşimin yaptığı bişeye üzüldüğümde keşke evlenmeseydim diye ama dediğim gibi bu eşimi sevmediğimden değil bazen duygusal geçişler yaşanabiliyor takma kafana

bende bir birikim oldu..onun hareketleri çok canımı sıkıyor..ben bir odada ağlarken üzülürken eşim diğer odada tv seğredip kahkahalar atıp çay içebiliyor..çok bunaldım artık..monotonluktan..ilgisizlikten..çok seviyorum diyor ama hiç sevgisini göstermiyor bana...tabiki boşanmak hemen olmamalı..belki duygusallaştım çok fazla..ama hareketleri beni umursamaması beni çileden çıkarıyor..uzaklaşmaya..onadan uzak kalmaya ihtiyacım var..1 ay 2 ay..nebilim ne kadar olursa..ama çocuğuma kıyamıyorum..o kadar seviyorki babasını..ayrılamıyor ondan..yüzü gülüyor onu görünce..bilmiyorum ne yapmalıyım..gidecek yerim yok..çok yalnızım.....

Canım bence eşinle açık açık konuş. Önce güzel bir sofra hazırla, biraz süslen püslen.. Sohebt edin, güzel anılarınızdan, evliliğinizden vs.. Sonra da konuya gir. Atıyorum "önceden şunu yapardın veya yapardık ama şimdi vaktimiz olmuyor, keşke arada yine yapabilsek" gibisinden istediklerini ifade edebilirsin. "Bu aralar benimle ilgilenmiyorsun, bir sorun mu var" diye sorabilirsin. Yumuşak şekilde konuş, hani hesap soruyormuşsun gibi algılamasın. Baktın ki yine tavrı aynı o zaman yine kırıcı olmadan ama emin bir şekilde içindekiler dök - kimbilir belki onun da böyle bir konuşmaya ihtiyacı vardır?

Aslında biriktirmemek lazım, ama eminim ara ara hepimiz yapıyoruz..
Uzak kalmak geçici bir çözüm olur sadece arkadaşım, sorunları kökünden çözmedikten sonra istersen 4 ay ayrı kal, hiç birşey değişmez. Ayrıca böyle sorunlar varken de ayrı kalmanın pek doğru olacağını sanmıyorum. ıhtiyacın olabilir, ama önce konuş sonra da 1-2 hafta istersen annene veya gidebileceğin başka bir yakın akrabana gidersin?

Işte düğün öncesi aileleriyle problem yaşayan insanların evlendikten sonra aralarındaki saygı ve sevgi bitiyor belki genelleme yapmak çok doğru değil ama her iki tarafın akıllı davranıp sorunları oturup konuşup barışı sağlamak gerekiyor yoksa bu huzursuzluk bir ömür boyu devam ediyor

canım doğru söylüyorsun ama..bizim derdimiz tek aileler değil ki..düğün önceside bu değildi..

canım herkes birşeylere kızdığında sölüyor bizde eşimle çok dedik ama mesela şöle dedim ben seninle evlendiğime dedil ama evlilik yaptığıma pişmanım dedim oda bana aynısını dedi...
dikkat ettim eşinde sana seninle evlenmezdim dememiş canım yaa üzme kendini

tatlım şu yazdıklarını aynen bende yaşıyorum
sürekli sorun olarak görüyor beni biliyorum nedeni de ailesi
annesiylede babasıyla küçük görümcemle iyi anlaşıyorum
ama ablasıyla evlendikten sonra yaşadığımız tatsızlıklardan dolayı bütün ailesini sevmiyorum onlardan uzak duruyorum diye düşünüyor
halbuki hiç öyle bir şey yok
bi kaç gün annesine gitmeyelim vay efendim ben ne biçim biriymişim
annesini hiç arayıp sormamışım gidelim dememişim
kvalidem kolunu kırmıştı, iki hafta önce çıktı alçıdan, hafta içi sürekli gittik müsait olduğumuz akşamlar hep ordaydık
bi hafta yıllık iznim vardı geçen ay, kolu kırık diye kvalidemde kaldık evden çıkamadım hatta mutfaktan çıkamadım bi gün dinlenemedim
geleni gideni bitmedi hizmetini ben yaptım yine yaranamadım

ayrıca benim eşimde çok ilgisiz seviyorum diyor ama hiç belli etmiyor
ben içeride saatlerce ağlarken o tv başında eğlenebiliyor şarkılar mırıldanıyor vs

o her zaman kendi istedikleri olsun istiyor benim dediklerimde oluyor elbette ama onun istedikleri olmayınca mutlaka tatsızlık çıkıyor kavga ediyoruz dün ki gibi

yani arkadaşım tek sen değilsin eğer bunun bi çözümü varsa ne olur bana da söyle bıktım artık

aşık olarak deli gibi severek kavuşmayı beklediğim adam bu değil ya bu olamaz inanmıyorum yaşadıklarıma

Son düzenleme:
pasakliminik tanrica...
inan bende bilemiyorum bu insana nasıl davranacağımı..kalbim çok kırık..şuan onu görmek bile istemiyorum..keşke evlenmeseydim..keşke onunla evlenmek için okadar kalp kırmasaydım....
keşke bir yolu olsada düzeltebilsem...ama keşkelerle yaşayamıyor insan....
ailesiylede ilgilki şunu söyleyebilirim..ben nekadar alttan aldıkça,ne kadar hizmet ettikçe onlar hep daha fazlasını beklediler..onlara karşı suskun kalıcam..ne derlerse konuşmayacağım,cevap vermeyeceğim..bu kararı aldım.(Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verilecek bir cevabım var lakin;
Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye...
MEVLANA)
bu yazıyı gördükten sonra.........

Eşin evlenmiş hemen her insanın aklından geçen şeyi sesli düşünmüş canım.
Aynı şeyi ben de yapmıştım ordan biliyorum:hulya:
Sen de kabul edersin ki flört dönemiyle evlilik çok farklı.. Evlenince bi bocalıyosun, böyle hayal etmemiştim ben falan oluyosun. Eşin de o dönemi yaşıyor bence..
Bir sürü zorluklarla mücadele edip evlenmişsiniz, eşin de muhakkak farklı hayaller kuruyordu, herşey çok güzel olacak sanıyodu, öyle olmadığını anlayınca da..
Geçici bir durum olabilir, bence bu kadar üzülme.. Eşinin dediği gibi seninle alakalı değildir bu durum, evlilik gerçekten herkese göre değil. Bir çok insan bocalıyor, evlenmeseydim bekar kalsaydım daha mutlu olurdum diye düşünüyor.

ben 3 aylik evliyim ama 3 aydir soyluyorum keske evlenmeseydim,bu esimi sevmedigimden degil,sadece evlilik cok sorumluluk isteyen,fedakarlik isteyen bir sey.onun icin alinganlik yapma derim ben.tabiki karsi taraftan boyle sozler duymak hic hos degil,ama eminim seni uzmek adina bole bisey solemez.

seni oyle iyi anliyorum ki,galiba yasadigimiz sorunlar ayni..onun ailesi.benim ailem de var....bunaldim...

Allah sabır versin canım ya,bunları okudukça ve çevremde gördükçe evlenmekten korkar oldum.erkek milleti genelde böyle sanırım,herkes aynı şeyden yakınıyor.off offkaydirigubbakcemile

Ah canım ne yazık ki , çok severek evlenenler çok mutlu ,bahtiyar olacaklar.
Maalesef olmuyor ,yalnız değilsin bu durumda...
Çok zor evlenildiği için yorgun mu düşülüyor nedir anlayamadım gitti...
Bizde üç yıl bekleyerek ,deliler gibi severek güç koşullarda evlendik.
Evlendik ne mi oldu? Koskocaman bir hayal kırıklığı ...................
Öyle acı , öyle üzücü ,öyle yaşanmayacak şeyler ,öyle onur kırıcı olaylar yaşadım ki......
Bazan kendi kendime düşündüğümde inanmak istemiyorum...
Hayalmi yaşadıklarım gerçekmi inanmakta zorlanıyorum...
İçimdeki birikmiş acıyla kendime geliyorum ki,,
Evet tüm bunları ben yaşadım..
neler mi oldu ?
Eşine kayboln güvenin ,kaybolan sevginin , tekrar yaşanmayacak muhabbetin hiçbir zaman asla olmayacağına üzülüyorsun...
Onaltı yıllık evliyim şimdi...
İki kez ciddi anlamda ayrılma kararı aldım ama olmazsa olmuyor .
Bana yapılmış hatalardan kaynaklanan durumdan çocuklarım acı çekmesin istedim..
Çok incindim ,çok yıprandım ama çocuklarıma bunu yapamadım..
Rahat bir hayatım var , üç çocuğum var
Mutlu musun dersen , maalesef hayır...hayır ..:sinifsinif:.

keşke evlenmeseydim diyorsun...
ama o 7 yıl öncesine dönsek yine aynı şeyi yapar ve evlenirdin 'o çok sevdiğin' kişiyle...
o anki duygularınla bundan farklı bir durum olmazdı emin ol...

ki zaten 7 yıl önce onunla evlenemesen nasıl üzgün nasıl perişan olurdun bi düşün...
belki de şuan burda farklı bir konuda derdini açardın...mesela 'evlenliyim ama onu hiç unutamadım hep içimde ukte oldu' veyahut onu unutamayıp bekar kalırdın...

o yüzden onca sene uğraş verdiğin bir aşk için şuanda pişman olma..:1closedeyes:.

kızlar bizde dün geceden beri kavgalıyız:mymeka: konuşmuyoruz şu anda. 7 aylık hamileyim ben. dün sofrada yemek beğenmedi ve bana şunu dedi: şu çocuğun hatrına çekiyorum senimafoldumbenmafoldumben nerden geldiğimi şaşırdım.ağladım ağladım ağladımmmmmmafoldumben ama bi insan bu kadar mı insafsız olur kılını bile kıpırdatmadı. çok üzülüyorum dünden beri.senağlama bebeğim de huzursuz oldu ben ağlayınca hep tekmeledi yavrum. bazen o kadar çok kızıyorum ki ona şeytan diyor bırak git:mymeka:

Kusura bakma ama seninki tam sopalıkmış canım.
7 aylık kadına yapılcak şey mi bu çok sinir oldum.
Demek yemek beğenmiyo beyefendi.. Ben senin yerinde olsam ayaklarıma kapanıp gönlümü alana kadar ona asla yemek pişirmem :umursamaz:
Kendini ve bebeğini düşün canım, o koca müsveddesine de haddini bildir lmaz:

kızlar okurken vallahi üzüldüm ama sizi çok iyi anlıyorum belki evli değilim ama evlilik arefesinde ayrıldım.düğünüm olmadan 2 ay önce hatta benim nikahım olmuştu.severek ayrıldım ama mecbur kaldım.daha nikahın ertesigünü bana başını kapat dedi bir hafta ağlattı öncesinde asla kapalı istemem dedi.ailesiyle aynı semtte dahi oturmayı istemeyen adam nikahtan sonra bana sormadan aynı evde oturmaya karar vermiş.babama laf söyledi.çok takıntılıydı.bir konuyu ısıtıp ısıtıp önüme getirirdi.yani daha neler anlatsam sayfalar yetmez.çok sevidiğim halde ayrıldım.sonra hiç pişman olmadım.nikahtan önce sürekli telefonlar araba koltuklaına çiçekler hediyeler aileme yalakalıklar bana deli divane oluyordu.çok aileme akrabalarıma çok yalvardı evlenmemizi onaylamaları için.sonra ayrılmaya karar verince bana acele ettik dedi.sen ısrar ettin deyince de olsun sen ayağını direyecektin dedi.ayrıldımbarışmak için evimize gelmeye kalktılar eve bile kabul etmedim.yapmadığım evliliğin boşanmasını yaşadım.yani diyeceğim bilemiyorsunuz ki.evlenseydim sonum sizin gibiydi hatta daha beter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…