sevgi her şey mi?

kkubraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
344
45
26
Eskişehir
sadece evli arkadaşlara soruyorum.

erkek arkadaşımı çok seviyorum. yakın zamanda evlilik planlıyorduk, babamı ikna edemiyoruz. her neyse. son günlerde anlaşmazlıklarımız oldu bir süre görüşmeme kararı aldık. ben atama bekliyorum. aileme hep ömür boyu bedevi misali gezeceğimi, memur olursam zaten ailemle bayramdan bayrama görüşebileceğimi söylerdim. ama bugün özür durumu ataması oldu ve arkadaşım ailesinin ve eşinin aynı memleketten olması konusundan istifade etti. ve ömür boyu burada kalacakmış.

benim sevgilimin memleketi bize 6 saat uzaklıkta. ailene gideriz görürüz vs diyor ama ben de isterim annemle babamla komşu olayım. yarın bi gün evliliğimde sorunlarım olursa ailemi yanımda istemeyecek miyim? aşk uğruna ailemi yok saymam ne kadar doğru?

lütfen tuzu kuru olan arkadaşlar kafamı karıştırmasın. bu arada sevgilini ikna et senin memleketine yerleşsin de demeyin maalesef denedim.çözüm önerileriniz be:14:nim için çok önemli....

Ben de aynı durumdayım canım erkek arkadaşım bize tam 1000 km uzakta yani senden daha kötü bir durumdayım :(
Ailem kesinlikle uzak istemediğini söylüyor farklı kültür olur sorun çıkar diyorlar. Ama ben onu çok seviyorum o da beni çok seviyor çok ta iyi anlaşıyoruz.
İkimiz de öğretmeniz. Eğer onun memeleketin de kalırsak her tatilde benim ailemin yanına geleceğine söz veriyor. Hatta ailem razı olmadığı için evlendiğimizin ilk 5 6 yılı benim memleketimde kalmayı bile kabul etti ne yapmalıyım ailemi zorla ikna edip sonra mutsuz olur muyum her ihtiyaç duyduklarında uzakta olup kahrolur muyum bilmiyorum çok arada kalıyorum :14::14::14:

uzak evlilik düşünmek bende burda muallaktayım ama arkadasın dedıgı gıbı aılenı terketmıosun evlenıosun

Arkadaslar tamam herkes için ailesi önemlidir ama sonuçta sizde bir yuva kuruyorsunuz bir yerden sonra ailenizle uzğa düşmeniz gayet normal..Bence öyle bi sıkıntı yapmayın evlenipte ailesine komşu olan insanlar çok az

bütün arkadaşlarım şehir içine evlendi. annelerini görmeden 3 günleri geçmiyor. erkek arkadaşımı seviyorum ama erkekler evlenince değişiyormuş. ya sözünde durmazsa? tatilim olur mu, param olur mu, sağlığım olur mu bilmiyorum. annemi babamı en iyi ihtimalle ayda 1 kez misafir olarak görücem. buna razı olmalı mıyım bilmiyorum.

birincisi sevgi herşey değil evlilikte,

evlenince anlıyo ki insan o evliliği birarada tutan maneviyatlara bakıldığında sevgi 2. ya da belki 3.4. sırada olabiliyor

illaki ailesinin olduğu yer yada senin ailenin olduğu yer mi olmalı orta bi yer olsa

Ben de aynı durumdayım canım erkek arkadaşım bize tam 1000 km uzakta yani senden daha kötü bir durumdayım :(
Ailem kesinlikle uzak istemediğini söylüyor farklı kültür olur sorun çıkar diyorlar. Ama ben onu çok seviyorum o da beni çok seviyor çok ta iyi anlaşıyoruz.
İkimiz de öğretmeniz. Eğer onun memeleketin de kalırsak her tatilde benim ailemin yanına geleceğine söz veriyor. Hatta ailem razı olmadığı için evlendiğimizin ilk 5 6 yılı benim memleketimde kalmayı bile kabul etti ne yapmalıyım ailemi zorla ikna edip sonra mutsuz olur muyum her ihtiyaç duyduklarında uzakta olup kahrolur muyum bilmiyorum çok arada kalıyorum :14::14::14:

biz de ikimiz de öğretmeniz. erkek arkadaşım da özel sektörde memleketinde...

arkadaşının memleketinde yaşamak zorunda mısınız peki? hani orada evi olur ya da annesi babası ciddi hasta olur onlara bakmak zorundadır ya da özel sektörde çalışır başka yerde iş bulma imkanı kesinlikle yoktur vs...
eğer bir zorunluluk yoksa sana tavsiyem arada bir şehir tercih edebilirsiniz. yeni bir şehir yeni insanlar ikinize de iyi gelebilir.
ama sana şunu tavsiye ederim önce bir atan kendi maaşını biraz kendin harca. daha sonra evliliği düşün. ama tabi benimki sadece bir arkadaş tavsiyesi umarım her şey gönlüne göre olur.

senin ailene yakın benim aleme yakın değil...
bi tarafa bırakın bunları.
siz yeni bir aile olacaksınız.
aile olmak demek,kendi ailenizde dahil fedakarlık yapmanız gerek,demek.
yaşam koşulları neyi gerektiriyorsa ona göre hareket edersiniz,bunda alınıp gücenecek bişey yok.
yeri gelir 3 5 sene sonra kendi ailenize yakın oturursunuz belli mi olur.

ha bana kalsa her iki aileden de uzak kalmak aile olmak,kendi kararlarını verebilmek ve mesafe koyabilmek açısından her zaman iyi.
fakat zorunluluk söz konusuysa(iş vs) yapacak birşey yok.

sadece evli arkadaşlara soruyorum.

erkek arkadaşımı çok seviyorum. yakın zamanda evlilik planlıyorduk, babamı ikna edemiyoruz. her neyse. son günlerde anlaşmazlıklarımız oldu bir süre görüşmeme kararı aldık. ben atama bekliyorum. aileme hep ömür boyu bedevi misali gezeceğimi, memur olursam zaten ailemle bayramdan bayrama görüşebileceğimi söylerdim. ama bugün özür durumu ataması oldu ve arkadaşım ailesinin ve eşinin aynı memleketten olması konusundan istifade etti. ve ömür boyu burada kalacakmış.

benim sevgilimin memleketi bize 6 saat uzaklıkta. ailene gideriz görürüz vs diyor ama ben de isterim annemle babamla komşu olayım. yarın bi gün evliliğimde sorunlarım olursa ailemi yanımda istemeyecek miyim? aşk uğruna ailemi yok saymam ne kadar doğru?

lütfen tuzu kuru olan arkadaşlar kafamı karıştırmasın. bu arada sevgilini ikna et senin memleketine yerleşsin de demeyin maalesef denedim.çözüm önerileriniz be:14:nim için çok önemli....

Sevgi çok şey,ama herşey değil.Babanı niye ikna edemiyorsunuz başka sebepler mi var.Bir de şöyle olur mu böyle olur mu değişir mi..... gibi sorularla kendi kafanızı meşgul etmeyin.Evlilik risktir.O riski göze alamıyorsanız evlenmeyin.Bir de ailemi göremem,aileme uzak olurum gibi tereddütleriniz varsa,gerçekten evlenmeyin.Evlilik,ailenize yakın olmak değil,yeni bir aile olmaktır.İnsanlar yurtdışlarına gidiyor evlenip.Ya da ailenize yakın bir yerde oturupta sonra iş gereği veya başka bir sebepten uzaklara da gidebilirsiniz.Artık ulaşım da kolay,iletişim de.

benim babamda istemiodu uzak yabancı aile (aynı memleketten değiliz o anlamda dedim) die sonra tanıdıktan sonra bu inadından vazgeçti bende memleketimden 500km uzaktayım her bayram senelik izinlerimde yani her tatilim olduğunda giderim ailemin yanına ama insan kendi yuvasını kurunca kendi evinide özlüo ben gittim mi 1haftadan sonra sıkılmaya başlıyorum evimi özlüyorum
bu arada sevgi herşey demek değil ama birçok şeyde demek sevgi yoksa katlanamazsın:19:

Ben mi evliliğin manasını yanlış biliyorum acaba? Evlilik artık kendine ait bir yuvaya, sorumluluğa ve yaşantıya sahip olmak değil midir arkadaşım? Gerekirse ailenden uzakta olacaksın tabi ki. Hastalık ve ihtiyaç olduğunda tabi ki gidersin yanlarına. Eşin de insansa buna engel olmaz zaten. Ama nedir bu "ay ailemden ayrı kalamam beenn" fikri anlamıyorum ki. Evlenmeyeceksin o zaman. Evlilik sadece sevdiğin adamla aynı evi paylaşmak değildir. Birey olacaksın, iki kişilik bir hayata başlayacaksın. Bunu yaparken iki aileden de yardım beklemeyeceksin. Olması gereken budur.

Başarabilirsek ben de evlenmeyi planlıyorum. Şu an oturduğum yere 2.5 saat uzaklıkta bir yere gideceğim. Benim herifin işi o tarafta diye. Ben zaten özel sektörde çalışıyordum nerede olsa aynı işi yaparım problem değil gitmem. Bu kadarcık taviz verebilirim rahatlıkla. Ki gayet memnunum uzağa gidecek olmaktan. Eğer bir ailem olacaksa, kimseden yardım almadan sahip olmalıyım buna. Her başım sıkıştığında, her sorun yaşadığımda "anneaaa" diye yanına koşacaksam, mümkünse uzakta olayım.

Şahit olduğum birçok boşanma işte bu sebepten gerçekleşti. Kadınlar evliliğin sorumluluğunu annelerine güvenerek üstlendiği için. Kadınlar bir türlü aile yaşantılarından kopamadıkları için. Evlenecekseniz, iki kişilik bir hayatı yaşayacaksanız demektir. Bunu kabullenirseniz uzağa gitmeniz de sorun olmayacaktır.

Ben mi evliliğin manasını yanlış biliyorum acaba? Evlilik artık kendine ait bir yuvaya, sorumluluğa ve yaşantıya sahip olmak değil midir arkadaşım? Gerekirse ailenden uzakta olacaksın tabi ki. Hastalık ve ihtiyaç olduğunda tabi ki gidersin yanlarına. Eşin de insansa buna engel olmaz zaten. Ama nedir bu "ay ailemden ayrı kalamam beenn" fikri anlamıyorum ki. Evlenmeyeceksin o zaman. Evlilik sadece sevdiğin adamla aynı evi paylaşmak değildir. Birey olacaksın, iki kişilik bir hayata başlayacaksın. Bunu yaparken iki aileden de yardım beklemeyeceksin. Olması gereken budur.

Başarabilirsek ben de evlenmeyi planlıyorum. Şu an oturduğum yere 2.5 saat uzaklıkta bir yere gideceğim. Benim herifin işi o tarafta diye. Ben zaten özel sektörde çalışıyordum nerede olsa aynı işi yaparım problem değil gitmem. Bu kadarcık taviz verebilirim rahatlıkla. Ki gayet memnunum uzağa gidecek olmaktan. Eğer bir ailem olacaksa, kimseden yardım almadan sahip olmalıyım buna. Her başım sıkıştığında, her sorun yaşadığımda "anneaaa" diye yanına koşacaksam, mümkünse uzakta olayım.

Şahit olduğum birçok boşanma işte bu sebepten gerçekleşti. Kadınlar evliliğin sorumluluğunu annelerine güvenerek üstlendiği için. Kadınlar bir türlü aile yaşantılarından kopamadıkları için. Evlenecekseniz, iki kişilik bir hayatı yaşayacaksanız demektir. Bunu kabullenirseniz uzağa gitmeniz de sorun olmayacaktır.

yorumun için teşekkür ederim ama bir şeye vurgu yapmak zorundayım. benim ailemden bir beklentim yok ama onların benden muhakkak olacak. hastalanacaklar, yaşlanacaklar ve ben de o zaman belki yol parası bile bulamayacağım, belki iznim bile olmayacak. bunları düşünmek zorundayım. bence sen de düşünmek zorundasın.

Back
X