Ben de aynı durumdayım canım erkek arkadaşım bize tam 1000 km uzakta yani senden daha kötü bir durumdayım
Ailem kesinlikle uzak istemediğini söylüyor farklı kültür olur sorun çıkar diyorlar. Ama ben onu çok seviyorum o da beni çok seviyor çok ta iyi anlaşıyoruz.
İkimiz de öğretmeniz. Eğer onun memeleketin de kalırsak her tatilde benim ailemin yanına geleceğine söz veriyor. Hatta ailem razı olmadığı için evlendiğimizin ilk 5 6 yılı benim memleketimde kalmayı bile kabul etti ne yapmalıyım ailemi zorla ikna edip sonra mutsuz olur muyum her ihtiyaç duyduklarında uzakta olup kahrolur muyum bilmiyorum çok arada kalıyorum
sadece evli arkadaşlara soruyorum.
erkek arkadaşımı çok seviyorum. yakın zamanda evlilik planlıyorduk, babamı ikna edemiyoruz. her neyse. son günlerde anlaşmazlıklarımız oldu bir süre görüşmeme kararı aldık. ben atama bekliyorum. aileme hep ömür boyu bedevi misali gezeceğimi, memur olursam zaten ailemle bayramdan bayrama görüşebileceğimi söylerdim. ama bugün özür durumu ataması oldu ve arkadaşım ailesinin ve eşinin aynı memleketten olması konusundan istifade etti. ve ömür boyu burada kalacakmış.
benim sevgilimin memleketi bize 6 saat uzaklıkta. ailene gideriz görürüz vs diyor ama ben de isterim annemle babamla komşu olayım. yarın bi gün evliliğimde sorunlarım olursa ailemi yanımda istemeyecek miyim? aşk uğruna ailemi yok saymam ne kadar doğru?
lütfen tuzu kuru olan arkadaşlar kafamı karıştırmasın. bu arada sevgilini ikna et senin memleketine yerleşsin de demeyin maalesef denedim.çözüm önerileriniz benim için çok önemli....
Ben mi evliliğin manasını yanlış biliyorum acaba? Evlilik artık kendine ait bir yuvaya, sorumluluğa ve yaşantıya sahip olmak değil midir arkadaşım? Gerekirse ailenden uzakta olacaksın tabi ki. Hastalık ve ihtiyaç olduğunda tabi ki gidersin yanlarına. Eşin de insansa buna engel olmaz zaten. Ama nedir bu "ay ailemden ayrı kalamam beenn" fikri anlamıyorum ki. Evlenmeyeceksin o zaman. Evlilik sadece sevdiğin adamla aynı evi paylaşmak değildir. Birey olacaksın, iki kişilik bir hayata başlayacaksın. Bunu yaparken iki aileden de yardım beklemeyeceksin. Olması gereken budur.
Başarabilirsek ben de evlenmeyi planlıyorum. Şu an oturduğum yere 2.5 saat uzaklıkta bir yere gideceğim. Benim herifin işi o tarafta diye. Ben zaten özel sektörde çalışıyordum nerede olsa aynı işi yaparım problem değil gitmem. Bu kadarcık taviz verebilirim rahatlıkla. Ki gayet memnunum uzağa gidecek olmaktan. Eğer bir ailem olacaksa, kimseden yardım almadan sahip olmalıyım buna. Her başım sıkıştığında, her sorun yaşadığımda "anneaaa" diye yanına koşacaksam, mümkünse uzakta olayım.
Şahit olduğum birçok boşanma işte bu sebepten gerçekleşti. Kadınlar evliliğin sorumluluğunu annelerine güvenerek üstlendiği için. Kadınlar bir türlü aile yaşantılarından kopamadıkları için. Evlenecekseniz, iki kişilik bir hayatı yaşayacaksanız demektir. Bunu kabullenirseniz uzağa gitmeniz de sorun olmayacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?