Arkadaşım şimdi olayı baştan değerlendirecek olursam, diyelim ki nişanlın sana söz vermiş ancak şartlar gerektirmiş sözsünü tutamayacak, gelir yanına durumu açıklar, ne yapalım nasıl yapalım, orta yolu bulalım vs diye anlaşmaya çalışır. Ancak senin nişanlın bakmış gelmeyi gözüne alamıyo aramış bitirelim diyor, herşeyin de bir yolu yordamı var, üslubu var. Hiç mi yol yordam bilmiyorlar, görüyorum ki insanlıktan da nasibini alamamış hem nişanlın hem ailesi, hadi nişanlın düşünemedi diyelim ailesi de mi yol göstermiyor, üstüne üstelik bir de sizi suçluyorlar ya tam bir rezalet.. Bence yol yakınken ipler kopmuşken koşa koşa kaçıp uzaklaşın o şahıslardan..
İnsanlar batıdaki şehirlere ya da kendi ailelerinin bulunduğu şehirlere gelebilmek için sahte evlilik bile yapıyorlar ki sen de elindekini bi kenara atıp sana değer vermeyen bir insan için herşeyini bırakıp gitmeyi düşünüyorsun.. olacak iş mi Allah aşkına?? Kendine yazık etme, ilerde çok pişman olursun yoksa. Ben de matematik öğretmeniyim, eşimin ailesiyle kendi ailem arasında da ufacık bi tatsızlık oldu düğünden sonra, o kadar sıkıntılı bi durum oluyor ki anlatamam, kayınvalidemlerdeyken annemler arasa suç oluyor, ailemle ilgili bi konu anlatsam hepsinin yüzü düşüyo, gidip gelirken sorun oluyor, sonra eşimle aramda aileler yüzünden tatsızlıklar oluyor vs vs.. Daha bu ufacık bi sorundan kaynaklanan durumlar.. Senin ki çok daha vahim ki karşı taraf da sana düşman, seni istemiyorlar.. Aşk sevgi vs her şey bi kenara, zaten evlendikten bir süre sonra sevdiğin adam öyle bir değişiyo ki hiç bi soruna gerek kalmadan kendi içinizde sıkıntılar yaşamaya başlıyosunuz. Ailenle aran iyiymiş, yerin güzelmiş, işin mesleğin de var, bırak başkaları senin peşinden koşsun.. Kıymetini daha sen bilmiyorsun, dik dur biraz, çok güzel günler olacak önünde eminim.. Yeter ki sen değerine göre davran ve senin değerini bilmeyen insanları hayatından çıkar..
Ben senin yerinde olsam nişanlın senin bulunduğun yere gelmeyi tekrardan kabul etse bile asla kabul etmez ve nişanı atardım..