Sevgi herşeyi çözer mi?

güzel kardeşim adamın umrunda olsan sana git istiyorsan memleketinden biri ile evlen demez.seven insanın ağzından böyle şey çıkar mı ya?

bir de uyanık ol..aşk güzel şey ama evlilik için yetmiyor..şu bir derdim var forumunu gezin bi..nice aşk evliliklerinin acı ve hüsranla bitişlerini ,pişmanlıklarını okuyacaksın..evet sevgi var kafan da karışık ama adamın beynini bulandırmasına izin verme..hatta görüşme bile ki mantıklı düşünebilesin...

benim eşiminde gelme şansı vardı hemde benimkiden daha çok ..biz ikimizde sınıfçıyız...ya bak özür grubu atamalarına çok çok az kaldı..bu kadar kısa bir sürede bu karar verilmez..ayrılmak senin vereceğin bir karar ama bu kısa sürede ne karar verirsen( olumlu yada olumsuz) ver pişman olursun..evliliğin acelesi yok..inan tüm sorunları halledip gelecek yıl olması şu 15 gün içinde olmasından iyidir...maaalesef kadınlar olarak çok safız, yaşaddıklarını anlayabiliyorum...sakın sakın acele etme diyorum...bırak biraz daha geciksin...daha oturmamış sizde bişeyler..eğer karşındaki insan anlattığın gibiyse resmi nikahı eline aldıktan sonra bak sen gör:-((( aileside kendide iyice azıtacak...biz 6 yıl çıktık sozra evlendik ona rağmen oturmadık kolay kolay...hayatını mahvetme..

Keşke kk forum ile o zamanlar tanışmış olsaydımda biri bana dur deseydi ,en güzel yıllarım orda yandı...olan sorunlarımız dahada büyüdü orda..hatırlamak dahi istemiyorum o dönemi

13 agustos baslıyor basvurular..bana diyorkı bu yıl es durumu tayını oldu oldu olmazsa bu iş asla olmaz diyor..yanı seneyı falan beklemezmiş..artık bu sorunlarla ugrasamazmıs.cok yorulmus..bana secme şansı bırakmıyor..

aynen sizin yazdıgınız gibi bugün kaynanam beni aramıs diyorki..siz evlenın nasılolsa düzelir hersey..kapıyı kapatınca içerde sadece ikiniz kalıcaksınız diyor....nişanlımda biz nikahı yapalım bizimkiler sana karsı yumusar nasılolsa diyor...ama sizin burda dediğiize göre benım de korkularım var ya düzelmez gitgide artarsa....ama haklısınız onun ailesinden önce nişanlıma kızgınlıgım var..ama sevgi oldugu için salak gibi görmuyorum bana yaptıgı yanlısı..

İnan ki nikahtan sonra hiç bir şey azalmayacak. Bilakis artacak. Kayınvaliden demiş ya kapıyı kapatınca içerde ikiniz kalacaksınız diye bu kocaman bir yalan. ya hep evinizin içinde olacak ya da sürekli onlarda olmanızı bekleyecek hiçbirşey yapamazsa eşinin zihnini zehirleyecek. her fırsatta da bu yaşananları başına kakacaklar. Çok çok dikkatli düşün. Yaban ellerde ailen de yanında olmadan bu şartlarda yapabilecek misin?

1 yıldan fazla emek boşa gidecek diyosun.. bu ilişkinin sonu da güzel gözükmüyo ki canım...bırak bi yılın boşa geçsin, evlenip yıllarını harcadığın zaman, keşke dersin ama ne fayda.. nişanlın anne babasının sözüne çok bakıo belli.. baksana başta kabul etmiş, sonradan onların dolduruşlarına gelip sözünden caymış. bu daha şimdi böleyse evlenince daha da kötü olur emin ol.. çünkü annesi şu an sana takmış durumda, istemiorum diyo.. görümce desen öyle, kendisini bişey sanıp ana babasından önce nişan pazarlığını yapmaya oturmuş... bunlar siz evlendiğiniz zaman, seni rakip olarak görecekler.., annes, o kazandı diyecek ve oğlunu sana kışkırtacak.. o tip insanlar böle yapıo canım... ne güzel mis gibi mesleğinde varmış.. şimdi bi an önce üzülmeyi bırak, gerçek yüzlerini erkenden gösterdiler diye şükret bence...

İnan ki nikahtan sonra hiç bir şey azalmayacak. Bilakis artacak. Kayınvaliden demiş ya kapıyı kapatınca içerde ikiniz kalacaksınız diye bu kocaman bir yalan. ya hep evinizin içinde olacak ya da sürekli onlarda olmanızı bekleyecek hiçbirşey yapamazsa eşinin zihnini zehirleyecek. her fırsatta da bu yaşananları başına kakacaklar. Çok çok dikkatli düşün. Yaban ellerde ailen de yanında olmadan bu şartlarda yapabilecek misin?

görümcem bugün aramıs diyorki bana düzeltmek için size gelelim annene söyle diyor..aradan yaklasık 2 ay gectıkten sonra..ben biliyorum nişanlımın zoruyla aradıklarını...sonra görümceme siz beni istemıyorsunuz ben bılıyorum dedim..o da dökülmeye basladı.yok pahalı mobilya begenmısım..benim begendıgım gelınlıgı begenmemısler..pahalıymıs gelınlık..ben ogularının cebını düşünmüyormusum..yok düğün pahalı yerde yapılıyormus..kardesımız sahipsiz değil arkadasındayız dedii..halbukı nişalım secti mobilyayı düğün yerını falan ben zorla bişe yaptırmadım..hepsini yüzüme vurdular..
nişanlımda sen onları boşver ben kızdım onlara dedi..bu nasıl birşeydır allahım ne hale düştüm..bunları duya duya nasıl görümcelerım yokmus gibi davranayım

cevap veren hiçbir arkadaş evlen dememiş aklın yolu bir.

daha yolun başında elini bırakmış bi adama ne kadar güvenilebilirki tercihini ailesinden yana kullanmış. senin sevgini kullanarak ailesinin isteklerini yerine getirmeye çalışıyor.
aman masraf oldu yok sen yarı yolda bıraktın dememeleri için başını yakmaya değmez. kim ne derse desin herkes emin olmak için söz nişan yapıyor. yoksa herkes evlenmeye karar verir vermez nikahı yapardı.

ailesi ile aran yumuşar diye düşünme ilk başta iyi davranırlar aradan 1 yıl geçmeden ailesi üstüne gelir bir de ailende uzakda olmanı fırsat bilip gelip yerleşecekler sinirlerini bozacaklar eşin zaten baştan ailesinin yanında olduğunu belirtmiş yazık olur sonra bide bakmışsın burda çocuklu ve boşanmayı düşünen mutsuz bi kadın olmuşsun.

ailen mutluluğunu ister ama ailen eşini ve ailesini istemiyorsa emin ol haklı çıkacaklar.

benim ailemde mutlu olacağını düşünüyosan karşı gelmeyiz ancak kayınvaliden huzurunu kaçıracak demişti dinlemedim hepsi birbir çıktı.

nişanlına ilerde birbirimizi üzmeyelim yol yakınken vazgeçelim de yarı yolda bırakan sensin yolun başında sözünden dönen adamla hayatımı birleştiremem dersin

görümcem bugün aramıs diyorki bana düzeltmek için size gelelim annene söyle diyor..aradan yaklasık 2 ay gectıkten sonra..ben biliyorum nişanlımın zoruyla aradıklarını...sonra görümceme siz beni istemıyorsunuz ben bılıyorum dedim..o da dökülmeye basladı.yok pahalı mobilya begenmısım..benim begendıgım gelınlıgı begenmemısler..pahalıymıs gelınlık..ben ogularının cebını düşünmüyormusum..yok düğün pahalı yerde yapılıyormus..kardesımız sahipsiz değil arkadasındayız dedii..halbukı nişalım secti mobilyayı düğün yerını falan ben zorla bişe yaptırmadım..hepsini yüzüme vurdular..
nişanlımda sen onları boşver ben kızdım onlara dedi..bu nasıl birşeydır allahım ne hale düştüm..bunları duya duya nasıl görümcelerım yokmus gibi davranayım

Canım benim sen hala onların homurdaanmalarını mı dinliyorsun. pahalı mobilya istemişsin alacaklar mecburlar. Kız almak öyle kolay bir şey değil. Gelinliği de beğenmesi gereken kişi sadece sensin. Sonuçta sen giyeceksin. Kardeşlerine sahip çıkılıyor ama nişanlın erkek gibi davranıp da sana sahip çıkamıyor ki görümcen hala bu şekilde sana söylenme cesaretini kendinde buluyor. Zaten evlensen de görümcelerin yokmuş gibi davranamayacaksın çünkü uzakta olsalar bile çeşitli iletişim araçlarıyla aile işlerine karışmaya devam edecekler.

sadece tecrübeli olduğum konuda yorum yapmak istedim..
ben 6 ay kadar hiç istemediğim bi şehirde yaşamak zorunda kaldım okul işleri falan..
anlatamam çok etkiliyo yani boğuluyo sanki insan ..
benim sevdiğim arkadaşlarım falan da yoktu tabi bu da etkili olmuş olabilir ama sevmediğin şehirde yaşamak çok zor..
gerekirse az kazanıyım ama istanbulda yaşıyım diyenlerdenim..

13 agustos baslıyor basvurular..bana diyorkı bu yıl es durumu tayını oldu oldu olmazsa bu iş asla olmaz diyor..yanı seneyı falan beklemezmiş..artık bu sorunlarla ugrasamazmıs.cok yorulmus..bana secme şansı bırakmıyor..

bundan anladığım tek şey şu: Seni aceleye getiriyor, getirmeye çalışıyor...uyanık ol..bırak beklemesin bu sözü şimdiden söylüyorsa:-((( zaten şu atama dönemi gectiği an onu çok daha iyi anlayacaksın nasıl biri olduğunu..ne resmi nikah yap nede saf saf tayin iste...kendini bulunmaz bursa kumaşı sanıyor zannımca...

Bir arkadaşımda evlendi eşi atanamamıştı...adam sonra atandı ve adam kendi ailesinin memleetine atandı...sonra kızı yine atama dönemi çok sıkıştırdı buraya geleceksin diye..arkadaşım çok akıllıydı atama dönemi bitene kadar sabırla bekledi adam boşanma davası açıcam falan diyodu.kıza küfürler hakaretler,kızın ailesine olmadık sözler..sonunda ne oldu bir sonraki atama döneminde eşek gibi tayin isteyip kızın yanına geldi...ama arkadaşım çok ısrarcı davrandı ben senden boşansamda burdan çıkmam annemin babamın yanından dedi..

Arkadaşım şimdi olayı baştan değerlendirecek olursam, diyelim ki nişanlın sana söz vermiş ancak şartlar gerektirmiş sözsünü tutamayacak, gelir yanına durumu açıklar, ne yapalım nasıl yapalım, orta yolu bulalım vs diye anlaşmaya çalışır. Ancak senin nişanlın bakmış gelmeyi gözüne alamıyo aramış bitirelim diyor, herşeyin de bir yolu yordamı var, üslubu var. Hiç mi yol yordam bilmiyorlar, görüyorum ki insanlıktan da nasibini alamamış hem nişanlın hem ailesi, hadi nişanlın düşünemedi diyelim ailesi de mi yol göstermiyor, üstüne üstelik bir de sizi suçluyorlar ya tam bir rezalet.. Bence yol yakınken ipler kopmuşken koşa koşa kaçıp uzaklaşın o şahıslardan..
İnsanlar batıdaki şehirlere ya da kendi ailelerinin bulunduğu şehirlere gelebilmek için sahte evlilik bile yapıyorlar ki sen de elindekini bi kenara atıp sana değer vermeyen bir insan için herşeyini bırakıp gitmeyi düşünüyorsun.. olacak iş mi Allah aşkına?? Kendine yazık etme, ilerde çok pişman olursun yoksa. Ben de matematik öğretmeniyim, eşimin ailesiyle kendi ailem arasında da ufacık bi tatsızlık oldu düğünden sonra, o kadar sıkıntılı bi durum oluyor ki anlatamam, kayınvalidemlerdeyken annemler arasa suç oluyor, ailemle ilgili bi konu anlatsam hepsinin yüzü düşüyo, gidip gelirken sorun oluyor, sonra eşimle aramda aileler yüzünden tatsızlıklar oluyor vs vs.. Daha bu ufacık bi sorundan kaynaklanan durumlar.. Senin ki çok daha vahim ki karşı taraf da sana düşman, seni istemiyorlar.. Aşk sevgi vs her şey bi kenara, zaten evlendikten bir süre sonra sevdiğin adam öyle bir değişiyo ki hiç bi soruna gerek kalmadan kendi içinizde sıkıntılar yaşamaya başlıyosunuz. Ailenle aran iyiymiş, yerin güzelmiş, işin mesleğin de var, bırak başkaları senin peşinden koşsun.. Kıymetini daha sen bilmiyorsun, dik dur biraz, çok güzel günler olacak önünde eminim.. Yeter ki sen değerine göre davran ve senin değerini bilmeyen insanları hayatından çıkar..
Ben senin yerinde olsam nişanlın senin bulunduğun yere gelmeyi tekrardan kabul etse bile asla kabul etmez ve nişanı atardım..

Son düzenleme:

bu kadar olaydan sonra seçim ya da değil onun ilgili tayin vs düşünmen bile yanlış ve yersiz...bak bu kadar insan sana neler olabileceğini söylüyor...ona göre artık karar sana kalmış..ama ben onu ikna ederim diye düşünüyosan bu da boş canım ,çünkü ok yaydan çıkmış birkere tekrar birlikteliğin sana acıdan başka bişey getirmeyeceği aşikar

aynen sizin yazdıgınız gibi bugün kaynanam beni aramıs diyorki..siz evlenın nasılolsa düzelir hersey..kapıyı kapatınca içerde sadece ikiniz kalıcaksınız diyor....nişanlımda biz nikahı yapalım bizimkiler sana karsı yumusar nasılolsa diyor...ama sizin burda dediğiize göre benım de korkularım var ya düzelmez gitgide artarsa....ama haklısınız onun ailesinden önce nişanlıma kızgınlıgım var..ama sevgi oldugu için salak gibi görmuyorum bana yaptıgı yanlısı..

yok canım öyle kapıyı kapatınca her şey bitmiyor, inanma sen, hatta her şey o kapalı kapılar arkasında başlıyor, iki tarafta karşı tarafın ailesiyle olan anlaşmazlıklarının hepsinin hesabını eşinden soruyor, hıncını eşinden alıyor

herkes demiş ya sadece eşinle değil aileylede iyi anlaşmalısın diye, kesinlikle çok doğru iyi anlaşamasan bile (varmıdır böyle iyi anlaşan gelin-kaynana?? ) böyle büyük sorunlar olmamalı baştan 1-0 yenik başlamışsınız

evet senin daha çok sevdiğin yazdıklarından anlaşılıyor ama inan her şey sevgiyle halolmuyor,

şöylede bi şey var ; sen dersenki ailelerin arası bozuk ama biz nişanlımla elele verir hem onların arasını düzeltir hemde yıkılan köprüleri onarırız, mutlu oluruz, o zaman diyecek bi şey kalmaz zaten ama... ben anlattıklarından nişanlında o yüreği göremiyorum

tek erkek o değil, ondan başkasını sevemem diye düşünüyorsun ama seviliyor hatta belki dahada çok seveceğin biri oluyor

bir söz var çok severim

''Düzenim bozulur hayatım alt üst olur diye korkma ne biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını...''

belki altı, üstünden daha iyidir...

Güzel kardeşim benim yazık sana. Seni yetiştirip bu günlere getiren ailene de yazık. İlerde senin mutsuz olduğunu gördükçe en fazla üzülecek olanlar anne baban olacak.

bence düşünmeniz gereken ben o şehirde nasıl yaşarım değil, ben bu insanlarla bir daha nasıl yüzyüze bakarım olmalı. eşiniz olacak adama sevgiyle ve saygıyla bakıp güvenebilecek misiniz tekrar? o olaylardan sonra siz unutsanız da aileler unutmaz ki siz de unutmazsınız unutamazsınız.

ikinizin de aklında evlilikten önemli şeyler var zaten, biriniz paradan vazgeçemiyor diğeriniz yaşadığı şehirden imkanlarından. evlenmediğiniz hayırlı olmuş bence. bu saatten sonra evlenirseniz sonu ne olur allah bilir.

Söz verdiği bir konudan, kısa süre kala, sizi çok zor durumda bırakabilecek bi şekilde dönüyor. Özür dilerken bile ailesinin arkasına sığınıyor. Yine onlarla kötü bi şekilde sizi muhattap edip zor durumda bırakıyor. Zamanı bahane edip duygu sömürüsü yapıyor. Eğer evlenirseniz ilerki hayatınızın nasıl olacağı şimdiden belli aslında. O yüzden şimdiden yolun başındayken geri dönün.

düğüne 20 gün kala yaşacayacağınız yerin hala belirlenmemiş olması,aileler arası iletişim kopukluğu,nişanlınızın sizi sevdiği halde annesinin ablasının sözüyle size tehdit vari konuşması yani ben senden vazgeçerim,silerim sen dediğimi yapmazsan gibi şartlar koşması düşündürücü..eğer sevginizin her zorluğa karşı direneceğine güveniyorsanız,pişmanlık yaşamayacağınıza eminseniz kararınızı zaten düşünmeden verirsiniz..nişan atıldığına göre tekrar ailenizin gönlünü yapıp sizi istemelerini söyleyin.önemli olan sizin değil kırgınlıkların giderilmeye çalışılmasıdır.Allahım hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin..bu 13 güne değil bir ömre bedel karar,iyi düşünün doğru karar verin..

Bencee 2 farklı yol var önünde şuan seçeceğin çok iyi düşün öyle karar ver..Nişanlın eğer sana ve ailene söz verp düğüne 1 ay kala bu sözü tutmayacağını söylüyorsaa açıkçasıı ben art niyet ararımm.şöyle söyleyeyimm güvenmem o adama sözünün arkadasında durmadığıı ve bunu düğüne 1 ay kala bana söylediği için yanii nasılsa evlencek benle 1 ay kalmışş herşey hazır kabul ettiricem diye plan yapılmış demek kii.Buda arkadan iş çevirmek oluyor açıkça.
Sonraa Aileleriniiz tartışmış , bunun için pek birşey söylemeyeceğim hanii nişanlınız yukarıda söylediğim davranışları yapmasaydı aile tartışması biraz göz ardı edlilebilirdi.Ben olsaydım güvenmezdim..
Evleneceğim adam daha evlenmeden bana böyle bir kazık atıyorsa , evlendikten sonrasıını düşünerek bir karar verirdim.Hayat senin ve seçimlerin sadece senii etkilecek iyi düşün öyle karar ver.Ama bazenn sevgii bazı şeyleri değiştirmeye güzelleştirmeye veya kalıcı yanlışları göz ardı etmeye yetmiyor.Bunda da vardır bir hayır kii evlenmeden böyle bir tarafını göstermiş size nişanlınızın.

Evlenin yada evlenmeyin demek tabii ki haddim değil fakat iyi düşünün diyorumm :ssz:

Son düzenleme:
canım aile arasındaki sorunlar hakkında bişey diyemem sonuçta tek rtaraflı yorum yapmak yanlış olur...
ama şunu belirteyim ki, sevgi varsa insan fizana gider yahu sevdiği için...
kaldı ki ben senin yerinde olsam kocam nerde ben ordayım derdim...
para maddiyat mesafe şehirler ıvır zıvır sebepler sevdiğimle arama girmez asla..bi çözüm bulurum gerekirse giderim..
şayet gerçekten seviyorsan gitmelisin... hesap kitaplık işler değil bunlar...
kocan olacak insanla resmen şehirler yüzünden ayrılıyorsunuz..
bana çok garip geldi...
benim babamda öğretmen ve annem hayatında hiç bilmediği rezil mahrumiyet bölgelerinin en ücra köylerinde yaşamış kadındır...
birgün olsun bunu dert etmemiştir...
kocam nerde ben ordayım der herzaman..
hatta ben yeni doğmuşum babamın tayini o esnada çıkmış kahramanmaraşa, babaannemler annemin yaşı küçük bakamaz büyütemez diye göndermek istememişler...
ama annem demişki asla olmaz..kocam nerde ise ben oraya giderim demiş...
bilmem anlatabildimmi...

Back
X