Sevgi herşeyi çözer mi?

seni tanımıyorum ama konun ilgimi çekti yazmak istedim.. benzer şeyler muhakkak herkes yaşamıştır.. bnm eşimin aileside beni istemedi sırf okumuş olduğum için çünkü kendileri cahil birini alıp yönetmek istiyorlardı daha doğrusu kayınpederim öleydi kayınvalidemde cahildi onu da yönetiyordu.. hatta beni istemeye o gelmedi eşimin ebisi geldi.. hiç bir şeye el sürmediler bnm ailem ist da onlar denizlideydi..düğün denizlide olsun dedim nikah istda herşey orda olsun bitsin dediler. öle de oldu.. masraf fln hiç bişşeye el sürediler. oldu bitti ama sorunlar hiç bitmedi ilçede oturuyorduk benim hamileliğim çok kötü geçti onların yüzüne ayıf olduğum için çocuk doğurabileceğimi düşünemediler sürekli düşecek bu çocuk yaşamaz diyip durdular inanmazsınız belki ama çocuk doğdu sapsağlam ama kilo almadı dr bir tane ilçede oda anlamıyor bişeykayınpederim çocuğumu elimden almaya çalıştı senin sütün zehirli emzirmeyeceksin biz bakacaz diye.. böle böle 2 sene yaşadım sonra merkez onlardan uzağa taşındık.. arada çok daha fazla sorunlar oldu ama biz eşimle birbirimizi çok seviyorduk.. sonrada baktık ne sevgi kalmış ne aşk.. geçen yıl boşanacaktık sonra yalar yakar kaldı.. şimdi arada yine boşanma lafları dönüyoo.. keşke annemler vermeselerdi de bağrıma taş bassaydım da bu evlilik olmasaydı o zmn 2 yıl ağlardım 3. yıl bi başkası olurdu elbet şimdi ya ömür boyu bu problemlerle yaşayacaz ya da boşanacz bi tane de çocuk var . 3 gün iyiysek 4. gün kötüyüz.. daha neler neler.. de hayırlısı olsun yinede.. en iyisi uzakta olmak.. eğer böle pürüz baştan çıkıyorsa... boşver olmasın.. balık baştan kokar... yinede hayırlısı olsun..ben aşkımolduktan sonra elele verip herşeyi yeneriz demiştim ama olmadı biz yenildim. aşk meşkk boşş çıkıyoo bi süre sonra.. hayırlısı olsun yinede..ablamında böle olmuştu ablam evlendi 5 ay snr boşandı bunu da bil. dikiş tutmayıncqa tutmuyo

1 yıl nişanlı kaldıgım eski nişanlımla düğünüme 40 gün kala ayrıldık.bu olay haziranda oluyor..ayrılma nedenımız ise su :
nişanlımın ,benım yasayacagım sehre gelecegım diye söz vermisti. ama tayin işi zorlaşması sebebiyle sonradan gelemeyecegını aileme söyledi.annem beni ona ilk basta bu sartla vermişti halbuki..herneyse bir sabah beni aradı..ben sizinkilere bir söz vermiştim ama bu sözü tutamıyorum bu evlilik olmasın dedi..bunları söylerken arkadan annesinin de bagırma seslerı gelıyordu..neymiş de oglunu bizim yasadıgımız sehre göndermezmiş..halbukı o ana kadar onun aileseyle aramızda hiçbir olumsuz olay gecmemişti..bunu söyleyip telefonu kapattı..ben yalvardım yapma etme gelinliğim alındı ben kime ne söylerım diye..sonra beni 6 gün boyunca aramadı...6.günün sonunda arayıp tayin diye diretmezsen bu iş olur dedi..yasadıgı sehir benım yasadıgım sehirden daha kötü biyerdi..ve orda onun ailesi bile yoktu...ben ona bu gibi seler telefonda konusulmaz gel yanıma yüzyüze konusalım dedim..o bunu kabul etmedı ve düğüne 20 gün kala ancak geldi...yanında ablasıyla birlikte..ablası beni aradı.bu iş olacakmı dedi..15 gün boyunca ailesınden kimse bu iş neden bolzuldu diye bırakın gelmyı bir telefon bile acmamıstı.. bende bütün bu olanlardan sonra istemıyorum dedim..ama kalbımde olsun gene bi konusalım der die bir ümit vardı..ama onun ablasının ilk sözü tamam ozaman sizdeki emanetlerı alalım ( nişanda takılan takılar) oldu...cok zoruma gitti..bende annemı verdım telefona..ve orda ipler koptu...birbirlerıyle tartıstılar...söylenmemesı gereken seler söylendı..hatta ablası tehdıt etti ,ben o takıları almasını bılırım die...annemde biz yemekli nişan yaptık bizimde masrafımız var dedi..nese orda biz nişanlımla her ikisinin elinden teefonları aldık bunlar ayıp seler yeter konusulmasın dedik ve kapattık..
10 gün önce nişanlım aradı.nişanlım sen benım yasayacagım sehre razımısın dedi..bende tmm dedim tüm olanlara ragmen..ama bukez onun ailesi istemıyor.bana güvenmıyorlarmıs düğün benım yüzümden iptal olmus güya..benım ailem zaten istemıyor..hem gidecegım yer kötü biyer olacak diye hemde onun ailesının tavırlarından dolayı..yani özetle çok zor durumdayım.çünkü eger onu yasadıgı sehre gideceksem nikah yapıp tayın istemeliyim..çükü ögretmenım 13 gün sonra tayınler baslıyor...ben neyapacagım lütfen yardım edin..bana dogruyu gösterın bir çıkış yol bulamadım..
onun ailesi ilgisiz ve benım ailemi istemıyor
benım annem hem nişanlımı hem ailesini istemıyor
nişanlım sırf daha cok para kazanıyorum die doguda biyerde yasamayı göze alıyor.(cunku tayın isteyebılır ama kazanacagı para düşer.bundan vazgecemıyor)
ama ben o sehirde yasamak istemıyorum ve ailesını sevmıyorum.
bu şartlar altında 13 gün içinde nikaha ve tayıne karar vermelıyım..sevgi herseyı çözermı..aile problemleri bitermı..en önemlisi istemedıgım bi şehirde yasamam benım evliliğimi nasıl etkiler..lütfen yardım edin.

canım benim ilk önce geçmiş olsun....anlattıkların cahillikten başka şey değildir...sanırım sen kendin bile karar veremiyorsun çünkü baskı altında kalıyorsun..bana sorarsan sevgi herşeyi yenmez..evlilik sonrası sevgi önemli değildir...saygı ve anlayış çok öenmlidir. onun akrabaları seni istemiyorsa, sen de onları sevmiyorsan zorlama ...gerek yok...başlamadan bitirmek daha da mantıklı...yazdıklarım sadece fikrim....kararına gene de saygı duyarım..ben olsam asla evlenmem....bayanlar...lütfen kendinizi sevmeye öğrenin...ne olursunuz cahil olmayın....

sen bi kere geliyorsun dünyaya.senin hayatın bu kadar değersiz mi ?neden onca olanlara rağmen yine bi fırsat verdin?

senin yerinde olsam bu seferde ben vururdum tekmeyi hemde düğüne bi hafta kala.yapsınlar masraflarını bakalım yüzüstü bırakmak nasıl oluyor?

senin evleneceğin eş resmen anacı gözünü açsan iyi olur.birde madiyatçı ise evi geçindiren de sen olursun.

bu iş yürümez.olursa ömür boyu olmazsa 3 gün ağlarsın ama onun gibi düğüne yakın bozarsan intikamın dayanılmaz hafifliği ile hayatına devam edersin.

melitacım %100 katılıyorum sana

Arkadaşlara katılıyorum; nişanlınız verdiği sözden dönmüş, son on gün kalada ''razı mısın? '' diye sorma haddinde bulunuyor.
Bunun nedenide sizin hala arayı bulmaya çalışmanız.

Sevmediğiniz bir şehirde zaman geçirmeki şuan sahip olduğunuz şartlara sahip olamamak elbetteki çok önemli ama baş edilemez değil.
Burada çok daha önemli olan nişanlınız ve nişanlınızın tavırları.
Üstelik böyle bir konuyu çağırmanıza rağmen tlf.da çözmeye çalışacak kadar da zayıf biri.

Hani sordunuz ya ''sevgi herşeye yeter mi? '' diye ; KESİNLİKLE HAYIR !

çok klişe bi söz olacak ama bi laf vardır;serbest bırak onu,dönerse senindir dönmezse hiç senin olmamıştır zaten...

şimdiden seni yarıyolda bırakıyorsa evlenince senin yanında hiç olmayacaktır.iyi düşün evlenip bi ömür ağlayacagına,bir gün ağlarsın,iki gün ağlarsın,3.gün hayatına kaldığın yerden devam edersin.
kardeşim düğününe 1hafta kala herşeyden vazgeçen gelinimiz için elinden geleni yaptı.şimdi ne kadar aptalmışım iyiki olmamış beni maddiyat için seviyormuş deyip hergün şükrediyor allaha...

Ailecek arızalılar evlenirsen en fazla 2 ay dayanabilirsin. Benim ablamda eş durumundan dolayı doğuya yerleştti. Kızcağız ne sıkıntılar ne rahatsızlıklar atlattı saymakla bitmez. Aileden uzak başka şehirde yaşamak çok zor. Hadi sen bunu isteyerek gitsen problem değil ama zaten istemiyorsun bu durumda oralara katlanabilmem mümkün değil. Bunlar bir yana nişanlınız size en başından beri blöf yapmış. Önce yanına gelirim ayağına yatıp sizi ayarlamış, sonra nasılsa kabul etmek zorunda diye düşünmüş belliki.. Bu durumda ona güvenmeniz çok büyük hata olacaktır. Gül gibi mesleğiniz var sizi daha iyiler bulacaktır. Sözünden dönen namertlere kalmadınız.

İsin zor canım Allah yardımcın olsun eğer seviyorsan vazgeçme ama icinde ufacikta olsa bir şüphe varsa vazgeç yada ertele seneye bırak bu kısacık bir zamanda karar verilebilecek bir sey gibi durmuyo :(

İnsan evlenmeden önce bazı şeyleri görmediğinden değil, görmek istemediğinden üzerini örtüyor ve tamam diyor. Sırf sorun çıkmasın diye. Sonradan sorunlar başlıyor, tüm bu olanlar aklına geliyor ve keşke diyorsun. Keşke o anda vazgeçseydim, bu hataya düşmeseydim. Sevgi her şeyi çözmüyormuş, huzur her şeymiş...

canım benim aileler de koparmış ipleri nişanlında bu hep sorun olucaktır kayınvaliden doldurcaktır eşin sana yüklenecektir annen diyecektir biz istememişdik sen istedin vs. vs evlilk çocuk oyuncağı degil oldukca zor bir süreç ama bir okadar da güzel ama bunu güzelleştiren eşlerin uyumu iki kuruşun hesabını yapanlardan hep korkmuşumdur ne yani para gidicek diye annenlere gönderme yada sen onun bankamatiğimisin ki doguda para daha çok kazanılıyo diye istemediğin yerdemi yaşıcaksın iyi düşün ....

allah razı olsun bana zamanını ayırıp yazan herkesden..
nişalım dün aradı..sen üzülme ben ailemı karsıma aldım,siz ne derseniz deyin ben bu kızla evlenicem dedim diyor..güzel sözler,güzel hayalleri sayıp duruyor..belgelerını yolla nikah işlemlerıne baslayalım..gec kalmayalım diyor..ben de sizinkiler bu sekildeyken istenmeyen bir kız durumuna düşmüşken ben böyle bir evlilik istemıyorum dedim..
o da sen gene beni yarı yolda bıraktın deyip telefonu kapatıı..ona göre ben düğünü iptal ederek onu yarıyolda bırakmıstım..bu kez kabul etmeyerek bırakmıs oldum..halbukı düğüne 40 gün kala bitsin deyıp 6 gün boyunca aramayan son 20 gün kala aileler birbirine girmişken tamam hata yaptım hadı düğün olsun diyen bir adam..o anda yok demiştim suclu ben oldum..bu sartlarda da dün yok dedim gene suclu ben oldum..
şimdi bana eminmisin die msj atıyor..biyandan görümcem arıyor acmıyorum..gene sıkıstırıyorlar..bana kendımı suclu hissettirmek için herseyı yapıyor..bende salak gibi suclu hissediyorm..halbukı siz arkadaslarımın yazdıgı gercekler..ama neden böyle hissediyorum.

BİR DE SU KONUDA AKLIM KARISIK !

bu olayların cıkıs noktasını yazmamıstım..biz nişanlımın oldugu sehre ev bakmaya gitmiştik..babam ve annem beni yalnız göndermek istemedıklerı için onlarda gelmıstı...nişanlım o zamanda ailen neden gelıyor gibisinden şikayette bulunmustu...o anda zoruma gitti ama düğüne yansımasın die kimseye birşey demedım
nişanlım ben kaynanam ve ailem birlikte ev bakıyoruz tutucaz falan...babam dedi ki ya kızım cok inceleme nasılolsa geri döüceksin yasayacagın sehre birkac yıl sonra,yorma kimseyı karar ver ev için dedi....babam ne bilsin öle biliyor çünkü nişanlım herkese öle söz vermişti...
vay efendim senmisin bunu diyen..kaynanam bir azarlar gibi konustu babamı..' nerden cıktı o,onlar burda kalıcak,kızın yeri kocasının yanıdır ' dedi..arkasını döndü gitti..sonra bize bir yüz astı..ordayken konusmadı küstü bizle..aileme karsı cok mahcup oldum..sanki bir hata yapmısız gibi sonucta misafir geldık biz onlara kadın bize yüzünü astı konusmadı..

ve nişanlımın yanıma gelmediği benı aramadıgı 15 gün boyunca kaynanam ve görumcem ne beni ne de ailemi aradı..kimse ilgilenmedi..ne oluyor gencler neoldu size falan diyen olmadı..biz kız ailes olarak muhattap bulamadık karsımızda..

sormak istedıgım suanda kaynanam 180 derece değişmiş durumda..sen bize bakma..biz zaten sizden uzagız..biz karsımayız..yaslıyız bize susmak düşer falan diyor...bir insan bukadar değişirmiii..ben anlamadım..oglundan korktugu için mi böyle yapıyor yada nikahı yaptırana kadar rol mu yapıyor..yoksa gercektenn hata yaptıgını mı anladı..ben çözemedim..sizce nedir ben göremedım siz söleyın ?

Nişanlın en baştan senin bulunduğun şehre gelmesi koşuluyla bu iş olmuş sanırım. Daha ne başından verdiği sözü tutmayan insan daha sonra hangi sözünü tutar. Aladığım şey annesi babası oğlumuz giderse oraya yerleşip kalırlar diye endişeleniyor. Senin nişanlının yanına gitmenle ise kayınvalidenin oturduğu yere yerleşmeniz daha mümkün olacak. Yanında ailen olmayacak. Zaten aranız bozulmuş, ileride sıkıntı yaşadığında yarım saatlik yer değil ki üzüntünü sıkıntını ailenle paylaşabilesin. İyi düşün daha şimdiden bazı şeylerin gidişatı belli. Kendini mutsuz olacağın bir yola sokma. Değil 40 gün önce, hayırlı olmayacaksa 1 gün önce bile bitmesi şükredilecek bir şeydir. Bu durumda mantıklı davran. En başından boyun eğersen ileride her şeye boyun eğmek zorunda kalacaksın. İyi düşün ailen de üzülecek, sen de üzüleceksin... Sana ve ailene verdiği sözü tutamayan bir erkek için değmez. Seni her koşulda sevseydi ailesinin bu senin şehrin benim şehrim düşüncelerine karşı çıkar seninle her koşulda evlenmek isterdi. Ama o sana soruyor benim olduğum şehre razıysan olsun diye. O neden razı olmamış senin için???

BİR DE SU KONUDA AKLIM KARISIK !

bu olayların cıkıs noktasını yazmamıstım..biz nişanlımın oldugu sehre ev bakmaya gitmiştik..babam ve annem beni yalnız göndermek istemedıklerı için onlarda gelmıstı...nişanlım o zamanda ailen neden gelıyor gibisinden şikayette bulunmustu...o anda zoruma gitti ama düğüne yansımasın die kimseye birşey demedım
nişanlım ben kaynanam ve ailem birlikte ev bakıyoruz tutucaz falan...babam dedi ki ya kızım cok inceleme nasılolsa geri döüceksin yasayacagın sehre birkac yıl sonra,yorma kimseyı karar ver ev için dedi....babam ne bilsin öle biliyor çünkü nişanlım herkese öle söz vermişti...
vay efendim senmisin bunu diyen..kaynanam bir azarlar gibi konustu babamı..' nerden cıktı o,onlar burda kalıcak,kızın yeri kocasının yanıdır ' dedi..arkasını döndü gitti..sonra bize bir yüz astı..ordayken konusmadı küstü bizle..aileme karsı cok mahcup oldum..sanki bir hata yapmısız gibi sonucta misafir geldık biz onlara kadın bize yüzünü astı konusmadı..

ve nişanlımın yanıma gelmediği benı aramadıgı 15 gün boyunca kaynanam ve görumcem ne beni ne de ailemi aradı..kimse ilgilenmedi..ne oluyor gencler neoldu size falan diyen olmadı..biz kız ailes olarak muhattap bulamadık karsımızda..

sormak istedıgım suanda kaynanam 180 derece değişmiş durumda..sen bize bakma..biz zaten sizden uzagız..biz karsımayız..yaslıyız bize susmak düşer falan diyor...bir insan bukadar değişirmiii..ben anlamadım..oglundan korktugu için mi böyle yapıyor yada nikahı yaptırana kadar rol mu yapıyor..yoksa gercektenn hata yaptıgını mı anladı..ben çözemedim..sizce nedir ben göremedım siz söleyın ?

Hata yaptığını anladığından değil , tabir-i caizse köprüyü geçene kadar iyiyi oynamaya çaılışıyor. Aileni düşün...

canım arkadaşım benim hiç üzülme.
BEn inanıyorum ki sen de artık evlenirsen hiçbirşeyi unutmayacaksın.Söyledikleri ve yaptıkları hep kalbinde olacak.ister istemez tavır alacaksın. evlilik evet 2 kişi arasında olur ama aileleri de küstürmemek lazım. burada senin için yazılan bütün yorumları okudum.hak verdiklerimde oldu vermediklerim de.ben evlenirken ailemin onayını almadığım için çok pişmanım.eşimi seviyorum çok şükür aramızda bir problem yok ama geneden aile deyince kolum kanadım kırılıyor.eşimin ailesi genelde bana çok iyi(görümcem hariç)ama yeri gelince laf söylemeyide çok iyi bilirler.benim annem babam koca tarafımla konuşmamayı seçti ben birşey diyemedim huzursuzluk çıkmasın diye ama bayram oluyor ailemin evine giderken inanki ağlıyorum gizli gizli.kaynanam çok iyidir ama yeri gelince bizim gelinin de ailesi bizi sevmez napalım diyor ele karşı.napıyım ben nasıl davranayım?
uzun lalafın kısası;çok açık seçik olacak bence ama evlilik 2 kişi arasında değil ailelerle de oluyor eğer herşey yolunda olursa karşılıklı saygı ve sevgi varsa güzel oluyor,olmayınca da işkenceye dönüşüyor inan.senin nişanlın biraz bencil,daha evlenmeden seni kırmış geçirmiş söylenmemesi gereken şeyler söylemiş(kendi ilinde evlen gibi) birde annenden istemeden önce açık açık konuşmuşsunuz yani nişanlının senin yanına geleceğini falan.o da tamam demiş. niye sonradan iş değişiyor? aklınca ben onu ikna ederim dedi ama sakın ha.sen de okumuşsundur her düzenini bırakıp eşinin istediği yere gidip neler çekenleri (özelliklede şu mühendis arkadaşa çok üzüldüm ben.)
şimdi yalvar yakar olmasının herşeyi kabul etmesinin tek bbir sebebi var afedersin ama yumurta biyere dayandığı için.terkedilme korkusu onunkisi.başta hata yaptığını anladı ama genede bu karakterde bir insanın düzeleceğine inanmıorum ben.bir insan 7 sinde neyse 70 inde de odur.huylu huyundan vazgeçmez..çok üzüldüğüm için durumuna yazdım da yazdık kusura bakma ama son söz olarak EVLENME diyorum.önüne daha ne kısmetler çıkar.aileni al karşına yapamayacağını söyle ben biliyorum ki ne kadar ailende istemesede genede düşünüyorsundur çevre ne der diye. DÜŞÜNME. sadece ayrıl ve önüne bak.

allah razı olsun bana zamanını ayırıp yazan herkesden..
nişalım dün aradı..sen üzülme ben ailemı karsıma aldım,siz ne derseniz deyin ben bu kızla evlenicem dedim diyor..güzel sözler,güzel hayalleri sayıp duruyor..belgelerını yolla nikah işlemlerıne baslayalım..gec kalmayalım diyor..ben de sizinkiler bu sekildeyken istenmeyen bir kız durumuna düşmüşken ben böyle bir evlilik istemıyorum dedim..
o da sen gene beni yarı yolda bıraktın deyip telefonu kapatıı..ona göre ben düğünü iptal ederek onu yarıyolda bırakmıstım..bu kez kabul etmeyerek bırakmıs oldum..halbukı düğüne 40 gün kala bitsin deyıp 6 gün boyunca aramayan son 20 gün kala aileler birbirine girmişken tamam hata yaptım hadı düğün olsun diyen bir adam..o anda yok demiştim suclu ben oldum..bu sartlarda da dün yok dedim gene suclu ben oldum..
şimdi bana eminmisin die msj atıyor..biyandan görümcem arıyor acmıyorum..gene sıkıstırıyorlar..bana kendımı suclu hissettirmek için herseyı yapıyor..bende salak gibi suclu hissediyorm..halbukı siz arkadaslarımın yazdıgı gercekler..ama neden böyle hissediyorum.

Elbetteki duyguların var, bu yüzden bu şekilde hissediyorsun. Duyguların olmasa zaten evlenmeyi düşünmezdin. Fakat evlilik sadece senin sevginle özverinle yürümez. Karşıdan da en az senin kadar fedakarlık ve saygı görmen lazım ki çektiğin sıkıntılara değsin. Elbette üzüleceksin ama emin ol evlensen daha da üzülürsün aşk sevgi biter zamanla olumsuzluklarla. Şimdi üzülsen bir süre sonra geçer... Yine de sen bilirsin. Biz senin anlattıklarından yola çıkarak yorum yapıyoruz. Allah hayırlıysa nasip etsin, değilse, üzüleceksen nasip etmesin. Senin için bunu söyleyebiliyorum...

Elbetteki duyguların var, bu yüzden bu şekilde hissediyorsun. Duyguların olmasa zaten evlenmeyi düşünmezdin. Fakat evlilik sadece senin sevginle özverinle yürümez. Karşıdan da en az senin kadar fedakarlık ve saygı görmen lazım ki çektiğin sıkıntılara değsin. Elbette üzüleceksin ama emin ol evlensen daha da üzülürsün aşk sevgi biter zamanla olumsuzluklarla. Şimdi üzülsen bir süre sonra geçer... Yine de sen bilirsin. Biz senin anlattıklarından yola çıkarak yorum yapıyoruz. Allah hayırlıysa nasip etsin, değilse, üzüleceksen nasip etmesin. Senin için bunu söyleyebiliyorum...

onun ailesiden ne bana ne de aileme saygı var..nişanlım desem siinirli bir insan..sakin konusursam bana saygılı ama ben birşeye sikayet edeyım olumsuz konusayım hemen bana sinirlenır..bana sinirlendıgı zamanda agzından cıkan sözlerı bılmez..mesela ben babam düzelticek bazı seleri demiştim..sonra ama annemle de konusman gerek demiştim..o da olumsuza gidince işler senin baban eşşek basımı ben baska kimseyle konusmam demişti..sonrada sen bana bakma ben sinirle söyledım dedi..yani saygısızlık var..oyuzden sizide dediğiniz gibi bekledıgım saygıyı görmedıgımı düşünüyorum,oyuzde gözüm kapalı onun içi fedakarlık yapamıyorum..

sevgi her şeyi çözmez çözmüyor da...

akıllı ol hiç bir erkek için aileni ezmeezdirme bu evlilikten kimseye hayır gelmez çok üzgünüm hergün üzüleceğine bir kere üzül derim evlilik olayı bambaşka

onun ailesiden ne bana ne de aileme saygı var..nişanlım desem siinirli bir insan..sakin konusursam bana saygılı ama ben birşeye sikayet edeyım olumsuz konusayım hemen bana sinirlenır..bana sinirlendıgı zamanda agzından cıkan sözlerı bılmez..mesela ben babam düzelticek bazı seleri demiştim..sonra ama annemle de konusman gerek demiştim..o da olumsuza gidince işler senin baban eşşek basımı ben baska kimseyle konusmam demişti..sonrada sen bana bakma ben sinirle söyledım dedi..yani saygısızlık var..oyuzden sizide dediğiniz gibi bekledıgım saygıyı görmedıgımı düşünüyorum,oyuzde gözüm kapalı onun içi fedakarlık yapamıyorum..

Nişanlılık zaten evlenecek olan çiftlerin birbirini tanıma aşamasıdır. Sen bu süreçte evlilik düşündüğün kişinin olumsuz bir çok yönünü gördün. Elalem ne der diye düşünme emin ol senin ne hissettiğin, senin mutluluğun daha önemli. Elalem konuşur konuşur 2 gün sonra kendi işine bakar. Zor gününde kimse derdini anlamaz. Kendini anlayacak en iyi kişi yine kendinsin. Ailen de yanında. Emin ol insanın ailesinden başkası koca bir YALANNN. İleride ne olacak, ölç tart, nişanlıyken böyle davranan evlenince daha da geniş davranacaktır. Değmeyecek insan için fedakarlık yapmak çok üzer insanı, yıpratır. Allah hayırlısını versin.

sevgi çoğu şeyi halleder ama herşeyi değil..
sen evlenmeyi istiyosun anladığım kadarıyla ama mutlu olma şansın yarı yarıya.. bu riski alıp mutsuz olma pahasına bu işe girebilecek misin? yıllarını hayallerini feda edebilecek misin? ki ben nişanlını pek tekin bi insan gibi göremedim.. senin için herşeyi göze aldım derken diğer yandan sen böyle evlilik istemiyorum dediğinde yüzüne telefonu kapatabiliyor.. olayların bu noktaya gelmesine sebep olan o.. düzeltmesi gerekende o.. gelip önce senin aileni ikna etmeli.. onların içini rahat ettirmeli bi hata yaptığını ama pişman olduğunu söylemeli.. bunları yapmadan belgelerini yollamak ne demek acaba? oldu bittiye getirmeye çalışıyo artı o istedi karar verdi diye hemen nasıl evlenebilirsiniz? herşey onun isteğiyle olmaz.. o karar verdi diye sen hemen belgeleri yollamak zorunda değilsin.. sen ne olacaksın? ailen ne olacak? bu adam yarın birgün ailesine karşı seni korumaz üstüne bide senin yüzünden ailemle aram bozuldu der..
benim düşüncelerim bunlar..

Son düzenleme:
ben ailesini çok inandırıcı bulmadım.
evlendikten sonrada hiçbirşey unutulmaz ve herzaman düğün öncesi yaşananlar karşına çıkar.
çünkü pişman değiller,düğün olsun diye evet diyorlar şimdilik.
ailene de saygı yok,daha düğün olmadan birde
iyi düşünmelisin,ailen olmayacak yanında.

Back
X